Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bolygónk, a Föld

vissza a középkorba

#846276 Fornit Előzmény: #846273

Az ötvenes évekbe visszaidőutazva nem sokat beszélgetnél a műanyagokról. Kb 5 napon belül Moszkvában találnád magad és Sztálin v Hruscsov urak kérdéseire kellene válaszolgatnod.

vissza a középkorba

#846275 Bendeguz Előzmény: #846273

Pont egy könnyű példát hoztál fel, mert elmagyarazni nem nehéz, hogy sose bomlik le, apróra darabolodik, bejut a tápláléklanc legalsó szintjére és végül az emberbe, plusz vizuálisan is szar, meg az állatokat megöli. Az más kérdés, hogy a növekedés érdekében tudatosan szarnák le a környezetet. És szarták is le. Ma se tudod megértetni a fejlődő világgal, hogy ez rossz.

vissza a középkorba

#846274 TrendMan Előzmény: #846266

Amennyiben ez így van, az azt feltételezné, hogy a civilizációk nem képesek saját bolygórendszerük erőforrásait sem kiaknázni.

Ha erre képesek lennének, akkor nem pusztítanák el magukat és nem állna fenn a paradoxon.

Na most, ha ez így van, akkor mi lehet az oka?

A Hold kolonizációja pl. azért nem kezdődött még meg, mert nem fúződik hozzá közvetlen gazdasági érdek…...

vissza a középkorba

#846273 TrendMan Előzmény: #846272

A Mahabharata és egyéb indiai szent könyvek szerint az emberiség már járt ebben a fázisban.

Sőt az egyik alkalommal atomrobbanással pusztította ki magát.

Ennek léteznek furcsa emlékei, melyeket persze a hivatolos tudomány nem fogad el, mert nem tudja beilleszteni az aktuális világképbe

Időutazás:.

Elég lenne csupán visszamenni az ötvenes évekbe:

Hogyan mondanád el az akkori kortársaknak, hogy ne használjanak műanyagot, mert nem lesz jó vége?

Hogyan győznéd meg őket?

vissza a középkorba

#846272 matgab Előzmény: #846266

ne aggódj, ha elpukkkannak , esetleg víz alá merülnek a városok atomerőművestől, hulladéktárolóstól, ipari telepken át mindenestől, akkor nem a középkorba vagy a neolitikum korába fogunk visszaesni, hanem kipusztul az emberiség cakkli pakli.


Amúgy a Biblia ilyen szempontból nagyon érdekes, ha abba gondolsz bele, hogy néhány éven belül vissza tudnánk menni időutazással abba az időszakba, akkor vajon azoknak az ókori embereknek hogyan mesélnéd el, hogy mi fog történni (hogy meséled el a többszáz méter magas toronyházakat, a vagyon mindenekfelettiségét, az emberek erkölcsi tartásának megszűnését stb. stb? Illetve hogyan írnák le azokat az eszközöket az ókori emberek, amiket ma használunk? Tűzszekér, vagy halottak feltámasztása, csodálatos gyógyítások?

vissza a középkorba

#846266 Koffein

"...lehet, hogy néhány évtized múlva az általunk ismert technológiai civilizáció megszűnik létezni. Ez azt jelenti, hogy valahol a neolitikum és a középkor közötti állapotba süppednek vissza a megmaradt emberi populációk. A politikai instabilitás, a gazdasági instabilitás, és a klímaprobléma összeadódnak, és ha nagyon szerencsétlen kölcsönhatásokkal jönnek össze, akkor végünk van. Ami azért baj, mert a magas szintű technológia fenntartásához a magas szintű technológia kell. Ezt már elértük egyszer alulról felfelé, de az út el van vágva. Ha az aljára visszaesünk, már valószínűleg nem lehet még egyszer feljönni, mert a könnyen hozzáférhető források jórészt kimerültek.

Ez lehet az egyik oka annak, hogy miért nem tudunk a Tejútrendszerben más civilizációkról. Ez a Fermi-paradoxon: lehet, hogy a civilizációk élettartama annyira véges, hogy teljesen mindegy, hány értelmes faj lakja a környékünket, annyira ritka lesz az éppen már és még kommunikálni képes civilizáció, hogy jó eséllyel nem fogunk tudni beszélgetni."

https://24.hu/tech/2019/07/21/dr-szathmary-eors-interju-mesterseges-intelligencia-orvosdiagnosztika-parmenidesz-alapitvany/

celeblány beszaratta a híveit

#846209 Davenport Előzmény: #846095

Ez csak rizsa! Ezek az emberek túl önzőek és egók, hogy gyerekük legyen. Számukra a kényelem fontosabb!

celeblány beszaratta a híveit

#846122 matgab Előzmény: #846095

Ja , de közben gondolom neki magának is -rendes amerikaiként- kb egy teljes afrikai allameval egyezik meg az ökológiai lábnyoma...

celeblány beszaratta a híveit

#846095 Koffein
„Az emberek csak vesznek és vesznek, és elvárják, hogy minden újratermelődjön. És ez az anyatermészet számára nagyon kimerítő. Nem tudja újra előteremteni a dolgokat. Egy darab sz*r lesz a bolygónkból, és én nem akarom a gyermeket itt felnevelni. Addig, amíg úgy nem érzem, hogy a gyermekem egy olyan bolygón nőhet fel, ahol elég hal van a vízben, addig meghagyom a szülést másra. Nem akarunk gyarapodni, mert tudjuk, hogy a Föld ezt már nem bírja el” – mondta Miley Cyrus.https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/miley...