Na helyes, a Fidesz megold minden problémát!
Egyenlore a hegyek vajudnak meg. Nagy szólamok , de a banki + állami ellentétek + burokratikos tehetetlen keresek miatt lesz még gebasz.
Egyébként aki a BAR listán szerepel nem kaphat semmit!!!!
Magannyugdij pénztár államosítása az szmsz egy rablás volt. Az állam egy befizetett pénzt elvett , az hogy rossz feltételekkel alakítottak ki a mnyp az igaz
Mondjuk én maradtam esaganpenztari nyugdíjam mellettegkapom az állami nyugdíjat. Emlékeztek azzal fenyegetőztek , H elveszik
na pont ezt írtam tegnap én is:
Akkor itt is bejön a matgab fucktor...
Ezt a babaváró hitelt egyelőre viszont úgy néz ki, h nagyon elbasztak! Július 1 után születendő gyermekek után járna elvileg, de...
Csak a hitel folyósítása után születendő babák számítanak. A hitel folyositasat megelőzi a hitel elbírálás időszaka- ami most legalább 10 nap lesz a tömeg miatt.
A hitel elbírálás beadasahoz viszont be kell küldeni az OEP igazolását. És mennyi idő alatt adja ki az OEP az igazolást- ha nem személyesen hanem online kéred? 8-60 nap között vmikor. És vajon kiadják-e ezt az igazolást július 1 előtt?
Hát kurvara nem! Azért ehhez már tényleg nagyfokú amatőrizmus kell! Mert az OEP azt mondja, h a törvény szerint nem adhatnak ki igazolást július 1 előtt! Hát nem volt egy tanácsadó a kormányban, aki beletetesse a szövegbe, h a szerencsétlen oep-nek ki kell már előzetesen adnia az igazolásokat ahhoz h a folyamat elinduljon??!
Na ez a kommunikációs amatőrizmus, ami miatt a fidesz 2002-ben és 2006-ban is kikapott egy dilettans mszp-vel szemben is!
Legszívesebben beperelném az egyik minisztériumot a másiknál hanyagsagbol elkövetett károkozás miatt!
Szerintem még a manyup volt maga a színtiszta rablás,de ezt már sokszor kifejtettem.
Én továbbra is úgy alakitanam át a nyugdíjrendszert, h mindenki kapjon egy létminimumnyi alapnyugdijat és azon felül annak az összegnek a max 50-60%-at amit a gyerekei befizettek az előző 5 év havi átlagában - amíg csak él nem érik a minimalber ketszeresenek megfelelő nyugdijplafont. De ez már offtopic kezd itt lenni.
ne izgulj, Fornit max a kutyák irányába gyengül el, amúgy keményen tolja!
nos igen, mi a nagyobb veszély, az infláció, vagy a fornit gyengülés?
hmmmm most éppen a bankok nem hajlandóak visszaadni az ÁAK - nak a meglevő állampapírokat , melyeket visszaváltott a lakosság és többet hoz 1 évre , mint az új szuper.
MANYUP bedarálása szerintem szintiszta rablás volt , örökölhető , átruházható , etc. Próbáld meg ezt az állami nyuddíjjal ( lassan már Te sem vagy fiatal)
Nekem az inflakövető (+1,7%) szimpatikusabb. Most is van olyan, még a +4%-osból, sajnos jövőre lejár.
A szuperállampapír első évi kamata (3,75%) már szinte el is van inflálva.
ezt értem és tetszik is, amit nem értek, vagyis nem bízom benne, az a forint leértékelése. ez egy hatalmas joker az mnb kezében, ha úgy adódna. viszont itt gondolom nem marinéniék vettek papírt, hanem a ner elit mossa tisztára a szürke pénzeket, így nem hiszem, hogy az elinflálás, leértékelés egyelőre komoly terv volna
Amúgy furcsa a kérdésed.
Ha ugyanez lenne a helyzet, csak nem a lakosság, hanem a MANYUP-ok tudnák lejegyezni ezeket a magas kamatos államkötvényeket és utána levennék a semmire a brutál "kezelési díjukat" a magán számlák egyenlegéből, akkor mindenki tapsolna hogy mekkora hozama van a nyugdíj megtakarításainak.
Na most ugyanez történik , elindíthatja mindenki a saját öngondoskodását, anélkül, hogy a manyupok lekaszálnának róla egy csomót. Lehet tapsolni!
és az is komoly érv, hogy ha nem intézmények, hanem lakosság jegyzi le, akkor a lakosságnak nincs olyan alku poziciója, mint egy Templetonnak, ha van valami gond.
el tudja nekem magyarázni valaki, hogy ez miért jó így? magas kamat, minden forintban, akár el is lehet inflálni.
most már legalább a légkondicináló hiánya miatt hideg vizet osztanak
korábban a 20 ablak közül nyolc ablak müködőtt , most már 15 ablak.
gyorsabb is lett , persze a bankkártyás fizetés még mindig akadozik
eddig baszki cca 10 perc alatt mindent elnitéztem TBSZ - el is , most ez 4 órába telt
- nehezitő tényezők:
-3 körös biztonsági őr
-cca 50 Mari néni és Pista bácsi vidékről
- bankfiókokat sem ismerik , héát még ÁAK rendszereit
persze e napon a kártyás fizetés a rendkivüli forgalomra tekintettel összeomlott ( nemcsak OTP , de Visa is
Nem kommunikálják , 2 hetet kell várni , mert akkorra adnak idopontot. Ez AAK vonatkozik , ahol ingyenes minden
Közel 1 százalékáért brókernek 3 óra
honnan? kérdést boncolgatják:
Meg lehet közelíteni a kérdést hozam szempontjából is, tehát melyek azok a megtakarítási termékek, amelyek kisebb hozamot biztosítanak (akár magasabb kockázat mellett) és ezáltal könnyebben juthatnak arra a "sorsra", hogy likvidálják őket és állampapírt vegyenek a pénzből. Ide tartozhatnak olyan megtakarítási eszközök, mint a
Nézzünk meg ezeket sorban:

Összességében tehát az a valószínűbb, hogy a készpénz-állományt kevésbé mozgatta meg az új lakossági állampapír megjelenése, sokkal valószínűbb, hogy olyan megtakarítási termékekből csoportosított át pénzeket a lakosság a MÁP+-ra,mint a lekötött és látra szóló betétek, befektetési alapok, és esetleg a részvények. Kíváncsian várjuk a friss MNB-statisztikákat májusról.
már após is beakar szállni a kötvény bizniszbe, mint vágási feri a zinternetbe... írom mindezt úgy, hogy a befektetések nem érdeklik, csak bankszámla, párnaciha stb... ez átütötte az ingerküszöböt...
https://index.hu/gazdasag/2019/05/30/jon_az_allami_szuperbefektetes_oruljunk_es_szomorkodunk/