Saját kezüleg gyártottam és mértem be napelemet a bme-n, te láttad a technológiát az életben? Nem tiszta, nem egészséges
Saját kezüleg gyártottam és mértem be napelemet a bme-n, te láttad a technológiát az életben? Nem tiszta, nem egészséges
Al Bundy több mint 20 évvel megelőzte... (Chichagoi Cipőtőzsde, az utolsó epizód)
https://www.portfolio.hu/vallalatok/unod-a-reszven...
Vmennyire képben vagyok, benne van a tárgykör a szakdolgozatomban.
csak elmondom a napelem panelok sem környezetkimélőek, és ritka elemekkel gyártódik GaAs..főleg a régebbiekkel van a gond, eltörtek szemétbe kerültek. Hatásfokuk 10-20% körüli.. ha túlmelegszik az a baja..ha rámegy a por akkor az..
Amikor Góliát megpróbálja eltaposni kis Dávidot
"Beperelt négy kisebb gazdaságot a PepsiCo, mert a
kizárólag a Lays chipsek előállításához levédetett burgonyafajtákat
termesztettek - számolt be a CNN.
...
A PepsiCo krumpliját közel ezer farmer legálisan
termesztheti, a multinacionális cég azt javasolja, csatlakozzanak
hozzájuk a gazdák, és akkor elállnak a követelésüktől."
Azért nem mindegy, h hol szennyez. Meg ha napelemből veszed az energiát, akkor az még annyit se. Meg más előny is van, nem csak a zőccség.
Az első pillanattól fogva ellene vagyok az elektromos autóknak, pont az általad leírt akku probléma miatt. Egyszerűen nem látom az egyenletben, hogy miképp kevésbé szennyező a tejes életciklus során, mint egy benzines autó. Az, hogy nem lokális az aktuális szennyező kibocsátás, nem teszi zölddé.
talán az új elnök igyekszik megegyezni az orosszal, nem akar NATO tag lenni és amerikai rakétatámaszpontokat telepíteni a krímbe radarokat a határokhoz. Nem nehéz belátni soha nem lesznek EU tagok, legalább is én nem látom ennek esélyét.ez olyan mint a törökök.. még ha ukránok sokan vannak, nagy terület de senki nem akarja eura szabadítani őket.
el akarja adni nagyon a szar drága palagázát. Ezért próbál embargókat nyomni a kitermelőkre és nyomást gyakorol az EU-ra.
Ahelyett, hogy az autóipart ösztökélné a gázfelhasználás irányába az elektromos autókkal szemben. Elektromos autók akkujai környezetszennyezőek, nem látják a visszagyűjtés hatásfokát, a ritka földfémeket rabszolgákkal termeltetik..stb stb..
Lehet egymás mellett a gáz és az elektromos autók..a természeti energiákkal lehet tölteni az autókat a gázokkal az áruszállítást.
Nincs kizárva, a pletyik szerint, az usa elnöki címéért dwayne the rock johnson is ringbe szállna, 2024-28 magasságában...
Amúgy meg a háttérhatalomnak amúgy is mindegy, hogy épp ki a cserélgethető bohóc.
gyakorlatilag a politikai választás egy nagy reality be/kiszavazó show-vá kezd válni.
Legyen egy viszonylag jóképű vagy csinos személy, aki vicces (ilyen vagy olyan módon), legyen megosztó showelem, aki lehetőleg úgy osztja meg a társadalmat, hogy a többség valami oknál fogva (mert jobban néz ki) rá szavaz.
A nem túl távoli jövőben lehet , hogy VV Attilák és BB Évik fognak Éjjel-nappal Bp Lalikkal küzdeni a miniszterelnöki poziciókért a "fejlett" nyugaton.
A nagy Bartos, ő már úgyis megnyerte volna az alternatív köztársasági elnök választást, ha pösti ficsúrok nem csalják el neki.
és ki is ütötte, ha jól számolom Trumpli után a 2ik celeb, aki mindent visz https://hu.euronews.com/2019/04/23/mire-keszul-az-uj-ukran-elnok
hivatalosan is új szelek fújni a politikában... kíváncsi leszek, hogy Mo.on ki lesz majd az a celeb, aki szembe megy a kormánnyal és vinni fogja a pozit...
"
Ismét betámadta a szélenergiát Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke azt állította egy republikánus adománygyűjtő vacsorán, hogy a szélerőművek által keltett zaj rákot okoz. Állításával szemben nincs bizonyíték rá, hogy a turbinák által keltett zaj hozzájárulhat daganatos megbetegedések kialakulásához - hívja fel a figyelmet az amerikai rákellenes társaság (American Cancer Society) reakciójára hivatkozva a Bloomberg, amely párhuzamot von Donald Trump és Cervantes világhírű regényének szintén szélmalmokkal hadakozó, nem teljesen épelméjű főhőse Don Quijote között.
Amennyiben valahol a házad közelében működik egy szélmalom, gratulálok, a házad értéke 75 százalékkal csökkent. És azt mondják, a zaj rákot okoz
- fogalmazott Trump a rendezvényen.
A portál beszámolója szerint a jelent annál is kínosabb volt, hogy az elnök a becsmérlő kijelentések közben karjaival igyekezett a turbinalapátok mozgását utánozni, miközben kellemetlen, berregő hangot hallatott."