Nem jelent semmit sem, piaci cég amúgy sem igen van köztük, csak a T-Systems, ami telko leány. Az IT-nek amúgy sincs túl sok köze az 5G-hez, ami számára egy platform, közvetítő közeg
Nem jelent semmit sem, piaci cég amúgy sem igen van köztük, csak a T-Systems, ami telko leány. Az IT-nek amúgy sincs túl sok köze az 5G-hez, ami számára egy platform, közvetítő közeg
nem is értem, hogy jött, hogy a 4ig részt vehet az 5g fejlesztésben? nincs tapasztalat, most keresik a többi melóhoz az embereket. hülyeség volna olyasmibe belemenni, amihez semmije nincs, se ember, se tapasztalat... maradjon a kaptafánál s úgy is jó lesz...
A cikk végén felsorolják a tagokat:
https://digitalisjoletprogram.hu/hu/tartalom/5gk-magyarorszagi-5g-koalicio-szervezeti-felepites
Jól látom, hogy a 4IG nincs benne?
Szervusztok!
Kissherceg sok dolgot leírt itt, csak a memóriám miatt:
- a 4IG gazdasági lehetőségeit
- 5% kb a valós közkéz hányad
- ez a papír a jövőbe befektetés, a versenyló, amely most legel.
Mi garantálja, hogy az üzlet felpörgése során keletkező profit nem fogja elveszíteni nyereség jellegét?
(A cég felfutásával egyet értek.)
Akkor én meg jól megmondalak!
Elvagyunk. :-D Gondolom sokan agyalunk alvás helyett, hogy éppen mi történik, milyen csavar jön legközelebb a sztoriba, jól döntöttünk-e. Hazudik, aki azt mondja, hogy semmi kis elbizonytalanodás sincs benne. Vagy ő Herceg. :-)
Matgab ma este elég komolyakat írogat, érdekes, de elég életszagú.
lehet átnevezik a céget is 5G-re :D
https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/5g-nagyhata...
Ezeket a példákat miért rángattad elő? Te magad írtad a 3 elméletedben, hogy mi történhetett, na azok egytől egyik BTK tételek. Sikkasztás, csalás, költségvetési csalás, faszom tudja, nem vagyok jogász.
ez egy nagyon elborult elmélet, aminek lehet valóság alapja :)
Ettől még tudjuk , hogy ezek a folyamatok vannak, léteznek. Nem kell meglepődni az emberiség a Föld rákos sejtje, a saját fajtársaival és a Föld többi élőlényével szemben is maga a sátán... Egy két kivételtől eltekintve (és itt csak néhány bennszülött módon éldegélő emberre gondolok, akik nem szennyezik a Földet).
Bűncselekmény volt napalmmal bombázni a vietnami civil lakosokat? Bűncselekmény volt Szaddamot lerohanni a vegyi fegyverei miatt- amik mint kiderült nem is léteztek?
Bűncselekmény volt '56-ot leverni?
Bűncselekmény volt ahogy Trump megnyerte a választást?
Zuckenberg bűncselekményt követett el, amikor kiadja és gyűjti az adatokat engedély nélkül? Nem. Ki követetett el bűncselekményt? Snowden, baszki aki ezt (is) kiszivárogtatta!
Tudod mi a bűncselekmény? Az amit a kicsik csinálnak...
Bűncselekmény volt az atombombát ledobni Hiroshimára? Bűncselekmény volt 100 millió embert eltenni láb alól a kommunizmus alatt?
Ezek nem.
Albert Speer birodalmi építészt viszont elítélték Nürnbergben... Pedig ő talán egy pisztolyt nem sütött el az egész háború alatt...
Ezek amiket leírtam nem bűncselekmények, ha leszakítasz egy hóvirágot a saját kertedben és odaadod a kislányodnak- na látod , az bűncselekmény...
Abban biztos vagyok, hogy nem a cég saját részvény eladása volt az ami miatt a kisbefektetők hanyatt homlok eldobálták a részvényeiket.
Az max egy jelzés volt a NER-eseknek, hogy másnap adni kell.
Ha valaki el akart volna szimplán adni, akkor az nem ilyen elefántként rombolta volna le a piacot , hanem szépen meglocsolja volna vele a vevőket és ugyanezt a mennyiséget ami az elmúlt két napi forgalom volt simán el tudta volna adni 2-4 nap alatt 5000-es átlagáron feltűnés nélkül.
Itt nem ez volt a cél.
Egyértelműen az volt a cél, hogy az egekbe szőkő árfolyamot lezúzzák kőkeményen, mindenféle ellenállást arra, hogy esetleg felvigyék az árfolyamot le kellett törni.
Valszeg amikor az elmúlt két hétben elkezdték venni a papírokat (ugye 5+5+0+10+15% emelkedő) óriási forgalom mellett, akkor vehettek egyrészt az alapok másrészt előtte vehettek a benfentesek (2000-ről 3800-ig).
Gyanítom, hogy itt valakik kiszámolták, hogy egy egész jó extra profitot lehet leszakítani azzal, hogy jó drágán megvetetik az alapokkal a részvényeket és utána rájuk borítják. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra, mert kiütik azokat a kisbüfiket is, akik azt hitték, hogy elég csak beszállni ide és világ végéig megy majd szépen fel az árfolyam.
Mert ha beszállnak az alapok és a nagytulajok nem akarnak eladni és a kicsik sem, akkor vagy nem tudnak beszállni az alapok, vagy egekbe megy az árfolyam. Eladni meg gondolom nem akart a nagy tulaj.
Gyakorlatilag zseiniálisan ütöttek két legyet egy csapásra. Sok kis "köcsög" potyautas kicsi kezéből kicsavarni a papírt és elvenni a kedvüket attól , hogy ránézzenek a papírra bármikor is, az alapokat meg szépen megvásároltatták marha drága részvényekkel, amiket a nagytulaj még 2000 és 3000 között vásárolt.
Én is így csináltam volna, ha tudnám, hogy mennyit akarnak vásárolni a nagyok, én irányítanám a piacot és a kicsiktől meg akarnék szabadulni...
Mert a hosszú távú célja a nagynak, az, hogy szinte csak ők legyenek a cégben és boldogan lapátolhassák ki a kifehérített osztalékot az állami mutyi közbeszerzéseken túlárazott projektekből. Ne legyenek illúzióink , ők is csak mindent akarnak maguknak.
A kérdés az, hogy milyen árfolyamra fogják visszatenni?
Hol lesz az ahol már elég kicsit ki tudnak paterolni, esetleg a nagyokat is elbizonytalanítani?
Mert az biztos, hogy csak a fórum beírásokon is lehetett látni, hogy egyre többen vagyunk. Pedig itt mi csak a részvényesek egy része vagyunk, akik aktívan írogatnak. De egy csomóan csak olvasnak minket, vagy nincsenek is itt...
Még egy-két ilyen hozzászólás, aztán egy ideig nem látunk a neten :-)
hát nem volt szép ez a nap, jobb lett volna alsó limiten nyitni és onnan már pattanni...
Azon gondolkozom, hogy 2015 óta hogyan lehet az, hogy itt egyszercsak baromi nagy pénzekkel megjelennek a tőzsdén, nevenincs részvényeket turbóznak fel az egekig és utána ugyanolyan koncentrált módon tolják le az árfolyamot. Majd hirtelen megint az egekbe és megint az aljára.
Kifejezetten nem blue chip-ekről van szó, hanem small-mid cap részvényekről de azok közül majdnem mindet megjáratták már.
Konzum, Opus, Futuraqua, CIG , Appenin, Enefi, BIF, SET group, Estmédia, Takarékjelzálogbank, Akko, Plotinus, Altera, Alteo, Autowallis, Kpack, BIF, Ott1, Ormester és természetesen 4IG.
Ráadásul valamilyen szinten mindegyik politikailag többé kevésbé erősen kötődnek a kormánypártokhoz.
Ellenben a kormánypártokhoz nem kapcsolódó részévnyek dögledeznek vagy legalábbis a fenitekhez képest különösebb életjelet nem mutatnak évek óta, pedig ezek mindegyike komolyabb cég, mint a fentiek: Rába, Émász, Elmü, Graphipark, ANY, Forrás, Masterplast Waberer. Itt nemhogy húszszorozások nincsenek , de még értelmezhető forgalom sem...
A fenti részvények meg egy csomószor egyszerre indulnak fel vagy le, óriási pénzek megmozgatásával.
Szóval ezt csak úgy tudom elképzelni , hogy valami államháztartáson kívüli hatalmas lóvék parkolnak valahol egy-egy kézben és azokkal tolják az extra profitokat.
3 elképzelésem van:
1) Kötvény business-ből és egyéb korrupciós pénzekből a fidesz létrehozott egy pénzügyi alapot, ami itt rohangászik a tőzsdén és a tőzsdén elért nyereségből fizet "osztalékot" a hű NER-eseknek. Minden hónap végén a fidesz business-ekből származó pénzeket be kell fizetni az Alapba és ezért az Alap pénze folyamatosan pulzálódik -okozva ezeket a heltikus tőzsdei mozgásokat.
2) Valahogy az MNB ingyen hitelei kerültek egy kézbe és ez a pénz mozog itt jobbra balra a tőzsdén.
3) Az államadósság finanszírozására szolgáló pénzeket futtatják itt meg hosszabb rövidebb ideig és ez okoz ilyen méretű pulzálódásokat.
Szerintem az 1) a legvalószínűbb...