Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Svédország

#841378 TrendMan Előzmény: #841375

Lehet, hogy sem egyik, sem másik.

Még a migárciós válság előtt a nyugati jóléti államokban élő, dolgozó vagy tanuló keletről érkezett (adott esetben, tehát akár magyar) külföldiek véleménye azt volt, hogy szép-szép, magas az életszínvonal, nagy a létbiztonság.

De itt mindenki olyan rideg, senki nem közvetlen, nehéz összebarátkozni bármelyik helyi lakossal!

Miért?

Szociológiai értelmezések szerint a nyugati jóléti ember hozzászokott ahhoz, hogy ha segítségre van szüksége, akkor az állam segít. Ha baja van, akkor bármelyik állami szervhez fordulva támogatásra talál.

Ez oda vezetett, hogy az emberek sokkal kevésbé támaszkodnak egymásra, ehelyett az államra.

Aki pedíg így él, az egy valódi migárciós válság idején (akár tudat alatt is) úgy gondolja majd, hogy jöjjenek a bevándorlók, majd az állam megoldja.

kis magyar é​rdekessé​g (re: christchurch)

#841083 banyaiz Előzmény: #841039

Pl itt van ez a Milo nevezetű futóbolond. Egyetlen Milot ismertem előtte Milo Colombo nevű olasz horgászvilágbajnokot akinek igen jó etetőanyagai és felszerelései is vannak/voltak, igen komoly emberről van szó. :)

Ami nem mondható el a névrokonáról mert ezt a féleszűt ki tudja komolyan venni. Önmagát minősíti vsz, már ránézésre is látszik rajta, hogy komolytalan egy csóka. Mikor még se szólalt, csak az egész jelenség egy ilyen díszbohóc beütés már ránézésre.

Ilyen és hasonló bohócokkal van kitöltve , de ez mellékszál a lényeg a Finkelstein féle mögöttes számítás ami viszont ragyogóan működött. Bármilyen papírtigris beütése is van az egésznek, és bármennyire kilóg a lóláb.

kis magyar é​rdekessé​g (re: christchurch)

#841082 banyaiz Előzmény: #841039

Az egész papírtigriskedés arra a faék egyszerűségű logikára épül amit Birnbaum elmondott. Kellett egy ellenség aki ellen lehet harcolni, és egyszerre paráztatni vele, és megvédeni tőle.

A többi hetet havat összehordó ámokfutás már csak ennek a következménye.

Nézd meg pl ezt a Weber féle látogatást mikor a plakátok az útvonaláról előző éjszaka lekerültek. :) Papírtigris műfaj egyik csúcspontja , nagy hangon melldöngetés megérkezik egy ilyen néppárti politikus akkor lemeszelni gyorsan az útjában a plakátokat. Miközben már Nándorfehérvárhoz lett hasonlítva a hősi harc . :)

Ez kb olyan tekintsünk el a többi sebtől amitől a párhuzam vérzik mintha Nándorfehérvár védői emberkedtek volna éjjel nappal a mellüket döngették volna amíg a törökök csak a távolban vannak. Aztán amikor meglátták őket mindenki amerre lát elszaladt volna. :) Kb ilyen ez a plakátok lemeszelése történet de rengeteg ilyen eleme van ennek a tragikomédiának. Nyilván enélkül is röhejes volt már millió okból.

Be lehet benne azonosítani benne mindenféle ideológiai tartalmat Göbbelstől-Hitlerig és Le Pentől az ausztrál féleszűig de az egésznek a mozgatórugója ez a Finkelstein féle negatív kampány a többi az csak ennek a kitöltése mindenféle lózunggal.

na, há​ny é​vvel ezelö​tt irtam?

#841041 tozsdenyul Előzmény: #840973

minimum fél évvel a brexit voks elött, és másfél évvel a katalán voks elött irtam ilyesmikröl, és hát hol volt még akkor a mostani EU-orosz, meg EU-nacionalisták szembenállás is...

ugye hogy alakul ez...

de az EU kilépés is mekkora hülyeség volt, lehet holnapután meg már kirakja a ficesz a néppártot a családból...


na, há​ny é​vvel ezelö​tt irtam?

#840989 banyaiz Előzmény: #840988

Ez az a film.

pl itt volt ez a robbantó Mo-n. Fiatal srác , készít egy bombát és felrobbantja Bp-en, állítólag azért, hogy a rendőrök fegyverét megszerezze, és pénzt követeljen ne robbantson többet.

Hogyan jutott idáig elkövessen egy életfogytiglannal fenyegető bűncselekményt amiről tudhatta nagy rendőri erők lesznek a nyomában azért állítólag megszerezze a rendőrök pisztolyát? :) De tételezzük fel mindez komoly , hogy ő pénzt akart ebből kihozni. A saját gépén tárolta a fenyegető leveleket és a többi. Elképesztő.

Valami nagyon súlyos problémák lehetnek a háttérben mentálisan. Szerintem hasonló mozgatórugókkal mint pl ennél az ausztrálnál, tök véletlen , hogy nem egy kalasnyikovval kezdett el ugyanott lövöldözni hanem robbantott. Figyelmet valahogy magára felhívni, és ő legyen a hírekben és teljes elmeháborodottság .

Ami a csúcs valahol még kihozzák az eljárásban normális és büntethető ilyen előzmények után. Nem tudom ki adhatja ehhez a nevét orvosként egy ilyen diagnózist felállítson de lelke rajta.

na, há​ny é​vvel ezelö​tt irtam?

#840987 banyaiz Előzmény: #840973

Nagyjából szerintem az az állapot lehet ez amiről van egy jó film nem ugrik be a címe mikor a dugóban ül az autójában, meleg van, és millió problémája van, család, munkahely , a világ és nem tudom még mi, aztán elindul ámokfutni és letarolja a fél várost. Még páncélököllel is lövöldözik közben. :)

Ezeknél az embereknél ha összeraknánk ezeket a kis mozaikokat valami ilyesmi jönne ki szerintem amit ez a film feldolgoz. Akkor már az, hogy mire hivatkozott ő megvédte a fehér vagy akármilyen kultúrát, vagy csak simán ámokfutott minden hivatkozás nélkül az már mellékes.

Ez még talán komolyabb probléma mint a különböző létező konfliktusok amiket felsorolsz . Mert millió potenciális lehetséges ámokfutó mászkál a jóléti társadalomban. Vagy 10 milliós nagyságrend, vagy 100 milliós. :)

Valahol ez is közös szál pl szekszárdi esettel amiről írtam Mo topikban ahol egy pszichiátriai eset ilyen súlyos előzményekkel egyszer csak megöli a rokon kislányt. Ha éppen olyanok a körülmények akkor lehet ugyanez az eset 100 embert halomra lő a nem tudom minek a nevében. Akkor terrorista lenne az elnevezése.

Pl ez az ausztrál aki most ámokfutott ha nem kattan be a fejébe ez a keresztény kultúra védelem lehet a helyi kocsmában lő agyon 3 embert, vagy késel meg és lenne belőle egy helyi hír és ennyi. De közben potenciálisan olyan állapotban volt, hogy a 2 ember megkéselésétől a terrorizmusig minden belefért és éppen mit dobott ki a gép a végén az véletlenszerű már. Mert agyilag megzakkant állapotban bolyongott a világban és bármikor ámokfutni kezdhetett.

Mindegyik eset szinte ez a kategória vsz. Amelyik belehajtott a tömegbe Nizzában vagy hol pár éve ennyi erővel a szomszédját is agyonverhette volna ha máshogy jön ki éppen a lépés.

na, há​ny é​vvel ezelö​tt irtam?

#840986 banyaiz Előzmény: #840973

Ezek a konfliktusok nagyjából körvonalazódnak és tartósnak látszanak.

De nem tartom mellékesnek ezeknek az úgynevezett terroristáknak a mentális állapotát se. Ami olyasmi lehet nagyon elnagyolva a problémát valamiért egy vesztesnek érzi magát ebben a világban.

Millió oka vagy képzelt oka lehet ennek, hogy miért , és odáig jut számára vadidegen embereket halomra mészárol.

Mondjuk egy Európában letelepedett muszlim akár sokadik generációs akinek egyszer csak bekattan az agyába ő ISIS harcos és a teherautójával a tömegbe hajt. Vagy Breivik Norvégiában akinek egyszer csak bekattan a fejébe ő egy fehér kultúra megvédő, és mindezt azzal fejezi ki halomra lő egy szigetet. Vagy nemrég az a vegasi eset mikor a szállodai szobából egy koncertet lőtt halomra ott nem kötötte semmilyen politikai szálhoz ha jól tudom, egyszerűen ámokfutott.

Mindegyik valahol arra a közös szálra felfűzhető, hogy mentálisan kikészült, és erre a válasz az agresszió és az megtalálja a célját ami éppen bármi lehet ami éppen aktuális téma a világban. Ha mit tudom én az aktuális téma a törpék lennének akkor azokat találná meg. Nem feltétlenül a téma a lényeg amire hivatkozik hanem az, hogy lúzernek tartja magát ki tudja miért számtalan vélt okból és eljut ide , hogy ennyire haragszik a világra és azon belül éppen aktuális kattanás , hogy kire.

+ az a része is közös pont vsz , hogy mindezzel magára vonná valahogy a figyelmet. Ez a része valami olyasmi pszicho lehet mint ami arra ösztönöz embereket a facebookon kirakják az életüket , és ki tud menőbb dolgokkal előállni. Akkor hű milyen menő lett . :) Ennek valamilyen teljes elborult változata vagy továbbfejlesztése ez amikor a facebookra egy tömegmészárlást tesz fel . :) Ennek a fajta agybajnak , kattanásnak a csúcsa ez.


na, há​ny é​vvel ezelö​tt irtam?

#840973 tozsdenyul

na, hány évvel ezelött irtam?, amikor minden a muszlim terrorról szólt a fórumban, Európát romba döntik nyomban, voltak akik, csak 'okoskodtak' és nem ültek fel a vonatra...


"lesz egy nemzetközi háborús vonal (EU vs oroszok)

lesz egy establishment ellenes vonal (elit vs középosztály, EU vs nemzetállamok)

lesz egy szeparatista vonal (katalánok, brexit, skótok, baszkok stb)

és lesz egy kisebbség ellenes vonal (muszlimok)"

"az egészet inkább a muszlimok szívják meg, nem a többség."


Valaki jegyzi, hogy állnak a terrortámadások áldozatai? muszlim vs keresztény?



Ezekben az ügyekben még …

#840841 banyaiz Előzmény: #840693

Ezekben az ügyekben még az kérdés is felmerülhet szabad e egy lánynak smárolni az első randin. Feltéve ha mindketten érettek és komolyan gondolkodnak. :)

Minden bíró rémálma lehet egy ilyen ügy, politikusról nem is szólva. Ezért is mindenki határon kívül igyekszik tartani a kérdést, másik országra tolni az ügyet. Engem érdekel mi fog történni ebben lesznek e bírósági eljárások ebből tömegesen EU területen. Vagy akár magyar területen ha valamelyik polgártársunk iszlamizálódott és dzsihádistának képzelte magát. Na az aztán még csúcs lenne abból mi sülne ki.

Bonyolítja még az ügyet,…

#840840 banyaiz Előzmény: #840693

Bonyolítja még az ügyet, ez egyáltalán hadifogság e amibe estek. Mert IÁ nem egy hivatalosan elismert ország reguláris hadserege. Egy terrorszervezetnek van minősítve a legtöbb helyen jelentsen ez bármit jogilag.

+ az is ha nőkről de akár ha férfiakról van szó ő milyen címszóval szerepelt az IÁ -ban. Egyáltalán harcosként szerepelt e a hivatalosan nem elismert ország nem reguláris hadseregében.

Minek minősül jogilag az ha elmegy Szíriába ahol polgárháború van . Illegálisan belép az országba. Ott feleségül megy egy hivatalosan terrorszervezetnek nevezett egylet tagjához vagy több tagjához is időközben, akinek gyereket is szül. Aztán letartóztatják vagy fogsába esik vagy felügyelet alá helyezik vagy ki tudja mi a jogi státusza a mostani helyzetének. :) A terrorista feleségének mi a jogi megítélése. Ha valaki egy terroristához megy feleségül az milyen bűnt követett el mint kérdés. Mondjuk Ahmed H aki hivatalosan terrorista lett jogerős ítéletben az ő felesége és gyerekei milyen státuszba kerültek ezután jogilag. :) Ebben számít e, hogy a házasság előtt már terrorista volt az illető , vagy csak utána vált azzá.

Lehet jogászkodni az ügyben, ami nem egy túl hálás feladat . Britek is átvágták a gordiuszi csomót egy ügyben egyszerűen megvonták az állampolgárságát az illetőnek. Vagy amcsik voltak már nem is tudom. Aztán mi történik majd vele ezek után az már nem az ő gondjuk . Oldják meg a kurdok, szírek, törökök , oroszok , és még a jó ég tudja milyen nemzetségek akik ott rendezkednek Szíriában mit kezdenek vele. Érdekes ügyek lesznek ezek az utóélete is ha elengedik menjen amerre lát aztán utána még hallat magáról esetleg egy robbantással az EU-ban pl . Akkor is érdekes ügyek lesznek ha otthon bíróság elé állítják abból mi sül ki.

Ezt a témát az amcsi kiv…

#840839 banyaiz Előzmény: #840693

Ezt a témát az amcsi kivonulás hozta fel. Fogságba esett sok eu-s és egyéb jogállamok polgára .

Amcsik, és a kurdok lepasszolnák ezeket a kényes ügyeket az adott országoknak akiknek az állampolgárai. Akik nem tolonganak érte, hogy átvegyék ezt a melót. Érthető módon.

Ha nem jogállamokról lenne szó pontosabban nem hivatalos hadifoglyokról akkor adódna a lehetőség legéppuskázni őket egy tömegsírba, (ami persze nem fordult elő soha) de így kissé bonyolultabb a helyzet miután hivatalosan hadifogságba esett és nyilvántartásba került, és ráadásul még tegyük fel egy NATO tagország állampolgára.

Volt egy magyar állampolgár ráadásul itt a "szomszédban" aki az orosz szakadárokkal harcolt Donyeckben, hazatért. Ő nem esett fogságba és ha jól tudom nem is minősül Mo-n terrorszervezetnek akik oldalán harcolt. Hazatért , bírósági eljárás nem emlékszem a pontos jogcímre idegen hatalom hadseregében szolgált és ez törvénytelen , és kapott a végén felfüggesztett néhány évet ha jól emlékszem.

Ugyanígy ezt a sokszáz elfogott állampolgárnál adott országokban le kellene folytatni, bíróság, aztán börtön, vagy elengedni. Bármelyik verzió nagyon kínos ügy politikailag, macerás, költséges. Mindenki a másikra hárítaná.

Erről beszélt Trumplistészta, ha nem jön értük senki akkor elengedik őket. :) Átvágja a gordiuszi csomót a fiú a rá jellemző bonyolult gondolkodással. Azóta ez téma , hogy jé ilyen is van és mi a jó megoldás, és egyáltalán mi a jogi helyzet ilyenkor ha bíróság elé kerülnek. Illetve előtte is téma volt, csak ha Trump valamiről twitterez az világsláger lesz.

Meglepő lett volna ha ra…

#840838 banyaiz Előzmény: #840507

Meglepő lett volna ha random odaállítanak valakivel és azt csak úgy hazaviszik, hogy ezentúl lakjál nálam. :)

Nem szeretem az ilyen videókat mert annyira erőltetett az összes . Függetlenül milyen témában készült.

Attól , hogy elméletileg semmilyen lehetőséget nem zár ki még nem azt jelenti azonnal hajlandó bármelyikre. Csak azért mert egy riporter az utcán mókás kedvében beugratta egy ilyen kandi kamera szituba.

Minden témában lehetne ilyet készíteni , hogy az utca embere erről vagy arról mit gondol és akkor na itt a lehetőség azonnal meg is csináld . Minél extrémebb témák annál kiszámíthatóbb végeredménnyel.

Még azzal tudták volna jobban kisarkítani ha a csávó akit be kell fogadniuk azonnal a lakásukba egy bárdot forgatott volna és csuklya lett volna a fején és úgy rohangált volna allah akbar kiáltással fel alá a sétálóutcában. :)

Ez kamúúúú videjó, ilyen…

#840546 Koffein Előzmény: #840507

Ez kamúúúú videjó, ilyen nincs, tuti befogadták az összes Alit :))