nem mondod, hogy Herceg ajánlása ellenére nem vettél legalább ennyit? :-)
nem mondod, hogy Herceg ajánlása ellenére nem vettél legalább ennyit? :-)
Gondolkodom már egy ideje ezen, fene se tudja, hogy miként adjam be asszonypajtinak, anyámról ne is beszéljünk :) majd, ami sokkal nehezebb, hogy miként tudom úgy befektetni, hogy folyamatosan kp-t is termeljen... vannak gondolatok oszti részvények, talán cég(ek)be beszállni, ingatlanok... szóval, próbálom felkészíteni magam, hogy ne csak alkalmi sztori legyen, hanem maradandó a family számára is... :)
"Hogy mondjátok el másoknak?" én speciel kollégáknak sehogy, mert irigységet szül, nem kellenek a negatív hangok, elég ha a pf-es sztorikat letudom kezelni magamban... nem is tudom, te hogyan bírod moderálni... :D
A kiszállót fene tudja, amíg megy, addig nem kell bolygatni, már most elégedett vagyok, a jelenlegi állapottal, ha felmegy addig amíg várjátok, akkor az lesz a cseresznye a hab tetején... :)
Az jelen állás szerint vagy egy genyó jó osztalék, vagy 200misi állampapírban... Ennyi már nekem is elég.....lenne :D
Szerintem alapítsunk titkos társaságot és évente kétszer Erdőbényén/Zombán gratuláljuk körbe egymást, majd baxxunk be, ahogy bárki más.
Nekem egyébként annyi kéne, hogy évi 10 millió jöjjön utána a vagyonomból osztalékként, vagy kamatként, aztán már dolgozni se kéne többet.
Igen, a Mészáros részvények emelkedésében én azért nem mertem hinni én sem az elejétől fogva, mert Humet, Econet/Est, Novotrade/Genesis, RFV/Estar, Nabi/Exbus Fotex, Orco, Globus, Pannonflax, AAA, Danubius, Brau Union, Synergon, PPlast és még ki tudja milyen részvényeken szocializálódtam.
Ezekhez képest ML maga a megtestesült üzleti zseni, aki gentleman-ként viselkedik a tőzsdei kapitalizmus sötét árnyékában.
Nem tehet róla, hogy van akinek nem elég a 30-szoros árfolyam 3 év alatt...
Lehet tévedek, de ahogy én látom, az Opust egy Berkshire Hathaway szerű cégnek szánják, vagy mint amilyen a cseh ppf csoport... ha ez a cél, akkor az opusnak szép jövője van...
Az is látszik, hogy a mostani spekik közül nem sokan voltak benne az est raliba, a szoci kötődésű cégecske jól megszivatta a népet... na az szívatás volt a javából, ha azt eljátszották volna bármelyik ML cégbe, mára bőven 100ft alatt lenne mindkét cég...
végre nyuszi olyat írsz, amivel 100%-ban egyet tudok érteni...
a gazdaggá válással összemérhetö másik probléma, a gazdagnak maradás...
Ha összejön kézreüléssel a nagy nyerö, azt utána meg is kell tudni örizni
A nagy nyerö utáni állapot legalább olyan pszichés nehézségeket okozhat, mint az odaút.
Nem szabad hagyni, hogy elszálljon a pszichés küzdelem félúton. A meggazdagodás az útnak csak az elsö fele.
Mindig résen kell lenni a pszichével.
Ti gondolkodtatok már azon, hogy mi a fenét kezdjünk azzal a sok pénzzel, ami akkor lesz, amikor kiszállunk a 4IG-ből?
Vegyünk unalmas ingatlanokat, amiknek az ára évek alatt sem mozdul annyit , mint a 4IG 1 hét alatt?
Vagy luxusautókba toljuk bele a pénzt?
Gyereknevelésbe, külföldi egyetem? Vagy csak éldegéljünk , mint egy korai nyugdíjas, kisebb utazgatásokkal?
Vagy vegyünk majd más részvényeket, amik szintén hasonló hozammal kecsegtetnek? Hol lesz a kiszálló, amikor azt mondjuk, hogy elég?? 100 millió? 1 millió EUR? 1 milliárd ft? Vagy tizenmilliárdoknál?
Hogy mondjátok el másoknak? Kurva nehéz az embernek magában tartani, amikor munka közben rápillant az ember a grafikonra és azt látja, hogy megint megkereste néhány napi/havi/éves bérét néhány óra alatt...
Fülig szalad az arcomon a vigyor, egy hangosabb sóhaj kiséretében és a kollegák kíváncsiskodva/kicsit irigykedve kérdezik, hogy mennyit nyertél már megint? Minek örülsz annyira? Ilyenkor csak nem vágja az ember az arcukba, hogy , "hát épp a havi fizudat (vagy a vezérigazgatóét)..."
Opi- Konzum bőven lehet még jó papír. De az egy teljesen más iparág, nem IT. Hagyományos iparág, hagyományos nyereségesség mellett, hagyományos fejlődési lehetőségekkel.
Ha 10 forintról az Opit nem kezdi el a tömeg eszetlenül húzni felfele, hanem szép "komótos" tempóban 3 év alatt felment volna a 30-szorosára (10 vs 300), akkor azért sírnának, hogy a ML az mekkora genya, hogy nem engedi feljebb az árfolyamot, meg kilopja a pénzt stb.stb. Beszálltak ezek az emberek habókra, olyan értékig emelt árfolyamokon, amiknek főleg akkor semmi logikája nem volt.
A 4IG-nek azért volt egy track-je, 10 milliárdos árbevétel, többszáz alkalmazott. Az Opusban, ha jól emlékszem 1 alkalmazot volt és 0 ft árbevétele. és alig néhány hónap múlva volt olyan ember, aki ezért adott részvényenként 800 forintot.
Opusnak Konzumnak be kell állnia egy piaci árra és onnan szép folyamatosan emelkedhet, ha az istenadta nép is így gondolja 4 évente...
ahogy átfutottam a pf-et, ez megfordult az én fejemben is, de más nem lehet, azon kívül, hogy példaként ez van előttük. amúgy az opus jó lesz, 3-4év múlva többszöröse lehet, ahogy jönnek az eredmények, úgy fognak belevenni... főleg, ha oszti papírt csinálnak belőle, megnyugszanak a kedélyek, elkezdenek hinni benne, oszt ott fognak rinyálni, hogy mié adták el, miért nem vettek bele... semmi nem jó, ha olcsón lehet tankolni, az se, ha többszöröz, az se... :))
bármi elképzelhető, akár az ellenkezője is :)
két fúziót nem hiszem, hogy bevállalnának, ha nagyon erre gerjednének, akkor talán 2-3év múlva...
API-t az összes banknak meg kell nyitnia, hogy a fintech cégek hozzá tudjanak férni ügyfél adatokhoz, hogy tudjanak fejleszteni...
PF-ről:
szar ilyenkor moderátornak lenni...
Jobban szeretem a csendes , senkinek nem feltűnő +2 - + 5%-os napokat...
Nagyon meghúzták a részvényt, ez nem is kérdés. Egy hét alatt majdnem 50%-ot emelkedtünk. Olyan árfolyamokra amikről decemberben még csak nem is álmodoztunk.
Nem tudja senki, hogy miért pontosan , mert nincs hír. De valakik kegyetlenül veszik, akik jobban informáltak , mint mi, mert kinek lenne ennyi milliárdja egy színtiszta lufifújásra, amiből utána hogy tudna kiszállni.
Persze azt a vak is látja, hogy az IT a jövő. És az IT-ra költött ezer milliárdok esetében majdnem biztosak lehetünk abban, hogy jelentős szeletet fog kiharapni ez a cég. Illetve ott van a banki rendszerek , az összeolvadások, akviziciók, nemzetközi terjeszkedés stb.stb víziói. Amikről mégcsak nagyságrendi elképzeléseink sincsenek.
Itt áll a cég az út elején, amiből persze sok minden lehet, de az valószínű, hogy sem tőkeellátottsági gondjai nem lesznek, sem szigorú hatósági ellenőrzései, de tele lesz zsíros megrendelésekkel és a nemzetközi piacon is komoly kormányzati háttértámogatással
Kockázat persze van, hiszen akár ML akár Orbán egészsége is megromolhat, lehet ellenük terrorista merénylet, EU-s eljárások vagy akármi.
Mennyi lesz a profit 2-3 év múlva? 0, 1 milliárd, 10 milliárd, vagy 50 milliárd? Nem tudja senki. Kivéve egy két beavatott. Azok is inkább csak sejtik, vagy bíznak a terveikben. Jelenleg előre szaladt az árazás, nem kérdés - ez a tőzsde velejárója. Technikailag is indokolt lenne egy korrekció.
De ennyire kis valós közkéznél, abban a pillanatban, amikor BUX taggá és FTSE SME taggá válunk én nem várnék mégsem semmilyen korrekciót. Itt a legkisebb pénzzel is ha beszáll egy egy alap (márpedig azért valszeg be fog- hiszen index követők), azok a vásárlások úgy fogják itt felnyomni még az árfolyamot, mint a kitörő gejzír a kráter tetején lévő papucsállatkát...
Teljesen esélytelennek látom azt, hogy a következő 2 hétben ez a részvény jelentősebb esésen menjen át... Aztán lehet tévedek.
Én mondjuk 2006-2008 óta benne ülök, a legalacsonyabb beker árú részvényem 205 ft (mai árfolyamon számítva). Nem volt sok, anno néhány millió forintért vettem csak sajnos... :-)
Sejtemes ez a megfogalmazás , de az is, hogy még meg sincs alapítva a cég de már le van zsírozva egy világmárkának a szervizese lesz. :) Nem győzik alapítani a cégeket annyi a megrendelés. Csúcs ez a brigád.
Na de majd jövő héten megnézzük megint dupláz e a negatív beütésű hsz-eimre.
Rbbj portfolion keményen tolja...rendesen túlvezérelt a pali!!! Annyi marhaságot ír ott a troll nép, h.....Az látszik, valakik az összes maradék rv-t ki akarják szippantani. Valszeg a NER banda is bele vett keményen!
Robb! Nem csalódtam benned! :(
Tovább gondolva a csúcson az összes lölő papír árazását összeadod akkor kb 1000 mrd környéki összegnél járunk. Ami valahol egy távlati cél lehet a cégcsoportnak elérni az 1000 mrd-os cégméretet aztán annak a sokszorosát. Egy mesterterv lehet , vagy lehetett az indulásnál ezt egyszer majd elérni aztán sokkal nagyobbra nőni.
Feltéve ha nagyban gondolkodnak , és mindez megvalósítható. Ami sok tényezőtől függ, mert tervezni is lehet sok mindent, megvalósítani megint más. Lásd pl most Mato rokonának a bankját amit sikerült csődbe vinni egy világgazdasági konjunktúra idején , ami megint valahol világrekord gyanús. :)
nem erre ugrott duplájára 2 hét alatt :) lesz egy samsung szerviz is a portfolióban, na és? :)
"A 4iG igazgatósága hozzájárult, hogy a társaság Humansoft Szerviz Kft. néven önálló, egy világmárka számára hivatalos szervizhálózati feladatokat ellátó, leányvállalatot alapítson."
ez érdekes sokat sejtető mondat, egy meg nem nevezett világmárka szervízhálózata...