Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

Ezt 10 mrd-ért fél orsz…

#840895 banyaiz Előzmény: #840890

Ezt 10 mrd-ért fél ország kivilágítása munkát összeveted 4 IG-ban eddig elvégzett munkával ami azt eredményezte a cég 80 mrd-ot ér jelenleg. Egyelőre Mészáros megvette az volt benne a munka. Esetleg az árfolyamban egy kis kozmetikázás bónusznak, de ugye ez csak feltételezés lehet maximum.

Relatív a sok munka és a bagatell összeg is. :)

Ha megnézzük az opus-konzum maximum árait 800-400 durván. Az a fúzió utáni részvényszámmal és 800-as árfolyammal számolva amikor csúcson volt a piac 750 millió db részvény X 800 Ft-al értékre árazta. Ez = 600 mrd Ft-al ha jól számolom. Tehát a maximum árazásuk az öröm csúcsán 600 mrd Ft volt. Kíváncsi leszek mikor lesz annak a cégnek az árazása ennél magasabban, és mikor látunk egy olyan beszámolót amit valahogy ezzel összhangba lehet hozni. Soha, vagy jövőre nem tudom. :) De mindenesetre nem kis kihívás vsz ezt összehozni. Ennyire előreszaladt az árazásuk a csúcson ezt csak erre hozom példaként.

Ahogy vsz 80 mrd-os cégértéket sem kihívás összehozni a 4 IG-nál , és így tovább a lölő papírok listáján.

Mások miért azt nem tudo…

#840894 banyaiz Előzmény: #840890

Mások miért azt nem tudom én almát az almához, körtét a körtéhez, lölő papírt a lölő papírhoz alapon.:)

Nem egy régi történet Mészáros a tőzsdén sztori, függetlenül attól , hogy ennyi idő alatt árfolyammozgásban és eseményekben történt bennük annyi mint átlagban egy egy cégnél 50 év alatt.

Tehát nem régi ügy és van néhány speciális körülmény. Mindegyik egy kaptafa az alacsony közkéz, alvó cégben indítva , Mészáros beszáll , világhódító tervek szempontból. Nagyon rövid idő ez mióta a tőzsdén vannak . Csak egy példa Opus-Konzum feleződött de előtte amilyen emelkedés volt , ez hosszú távon lehet egy kis korrekció a grafikonon akár ez a feleződés. Lehet egész más is . Ezt majd az idő mutatja , és a nagy tervekből mi realizálódik. Az árfolyam előreszaladt mindegyiknél rendesen .

Relatív a sok munka . Pl mikor Tiborcz panaszkodás helyett lámpaüzletbe kezdett akkor ha jól emlékszem kb 10 mrd Ft -os nagyságrendet keresett ezen a cége. Ehhez fél Mo-n le kellett cserélni a közvilágítást.

Rbbj, PF fórumon minek v…

#840892 Bendeguz Előzmény: #840890

Rbbj, PF fórumon minek vakítod a népet? :DDDD

Eleve minek idegenekkel küzdeni :)

miért hasonlítja mindenk…

#840890 Bendeguz Előzmény: #840887

miért hasonlítja mindenki az opushoz, meg a konzumhoz? ugyanaz lesz itt is? vagy nincs más fogódzkodó? én teljesen tanácstalan vagyok, csak várom a fejleményeket... elég sok munka volt benne eddig, nem hiszem, hogy az a párszáz kisbüfi kitömése lenne a nagy mesterterv

Még egy fúzió? Egy f…

#840887 banyaiz Előzmény: #840882

Még egy fúzió? Egy fúziós reaktorban nincs ennyi mint a Mészáros papíroknál. :)

Nem hiszem ilyesmit terveznének mostanra amikor nyakig vannak az opus-konzum fúzióban.

Viszont negatívkodjak egy kicsit hátha jövő héten duplázódik az árfolyam újra. :) Szóval ha megnézzük a Lőrinc papírokat mindegyik életében volt egy ilyen hívjuk növekedési szakasznak mikor sokszorozódott az árfolyam Lőrinc megjelenése után. Aztán utána lecsendesedtek és viszonylag gyorsan lefeleződött az árfolyamuk. Ami még mindig elég csinos szinteken van így is. Azért ennél a 4 IG-nál is ez bárhonnan előfordulhat, hogy mondjuk Opus 800-400, Konzum 4000-2000 környék, Appeninn nem is tudom mi volt a mozgás de kb 1000-500 vagy hasonló.

Persze ettől még lehet, hogy itt újabb világrekordot akarnak beállítani és még tízszerezik mire valamit esik és elkezdődik a számolgatás mitől is van ilyen értékeken. De azért ha a Mészáros papírok eddigi dolgaiból indulok ki akkor ez bárhol bekövetkezhet. Általában a többinél akkor jött ez amikor már akkora cégérték volt amit ezzel a minimális közkézzel is viszonylag sok pénzzel lehetett megmozgatni. Vagy egy újabb játékszer került elő , akarom mondani egy újabb cég amit megvettek, véletlenül pont tőzsdei alvó cég és akkor annál kezdődött a műsor.

Itt most olyan 80 mrd Ft környékén jár. Opusban talán 300 mrd-os cégérték is volt amikor a felfelé menetelése megállt. Konzumra nem emlékszem de olyan 100 mrd környéke talán sacc/kb mikor 4000 környékén járt . Appeninnről fogalmam sincs mennyi volt.

Lehet, hogy hülye kérdés…

#840882 Kiss Zoltán

Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de nem lehetséges-e, az, hogy a hétfői előterjesztésekben, az áprilisi közgyűlésre, lesznek utalások arra, hogy a 4IG, be lesz integrálva, az Opusba! És a halasztásnak az volt az egyik oka, hogy jól meg tudják húzni előtte az árfolyamot, amit ugye nem bánunk:))

https://hirlevel.egov.hu…

#840881 banyaiz Előzmény: #840878

https://hirlevel.egov.hu/2019/02/25/elesitette-nyi...

Ez a fejlesztés megy de ez elvileg folyamatos az összes banknál , és folyamatos munkát ad.

Tavaly nyáron volt ez az átállás vagy annak egy nagy lépése ami után volt egy kis kavarodás. Egy darabig nem lehetett elérni a számlatörténeteket az átállás előtti időre pl . De nálam ez csak pár napig tartott és utána semmi gubancot én nem éreztem ügyfélként. Háttérben mi ment azt persze nem tudom. :)

...

Nem semmi ez a papír. Lassan a 10 -edelés előtti árfolyamon van . Nem hiszem, hogy láttam valaha olyat egy papír névértékét tizedelték és pár hónapra rá elérte a tizedelés előtti árfolyamot. Lőrinc megint beállít egy világrekordot ezzel. :) Hihetetlen, múltkor mondod nincs negatív vélemény írtam egyet azóta kb duplázódott vagy hasonló. :)

Lehet ez jó hír is , meg…

#840878 matgab Előzmény: #840874

Lehet ez jó hír is , meg rossz hír is...

Hetényi Márk: gyakorlatilag banki tapasztalat nélkül ült be az MKB igazgatóságába és azt gondolták róla, hogy a korábbi informatikai rendszert hipp hopp lecseréleik és kirúgnak egy csomó embert.

A csere annyira állítólag nem jött be és a kirúgott emberek egy része visszaperelte a bankot munkaügyi perekben, amiket mostanában meg is nyeregetnek másod fokon is.

Szóval nekem az volt az érzésem, hogy ő azért volt, gondolom azon dolgozott, hogy hogyan lehetne az MKB-nak egy működőképes banki szoftvert csinálni (mert a jelenlegi állítólag nem igazán működik az elvárásoknak megfelelően).

Az ő távozásával azt gondolom, hogy ez az irány kérdésessé vált. Vagy rájöttek, hogy nincs szükség rá az igazgatóságban ahhoz, hogy együtt tudjanak működni.

Ezt csak ők tudhatják. L…

#840875 Koffein Előzmény: #840874

Ezt csak ők tudhatják. Lehet elvégezte a rá szánt melót... vagy elkezdett magán akciózni oszt idő előtt megállították... az is lehet, hogy más szerepet szánnak neki... fene tudja, hogy megy a mészi birodalomba az ilyesmi.. :)

Stromann... A nagy kérdé…

#840874 Bendeguz Előzmény: #840873

Stromann...

A nagy kérdés, hogy Márk miért lett kirakva? Mkb miatt gondoltuk sokan, hogy lesz valami szerepe. Valaki? Ötlet?

Ez egy helyes meglátásom…

#840862 matgab Előzmény: #840729

Ez egy helyes meglátásom volt úgy látszik...

"matgab

szerintem most nem fog esni márc végéig. Egyrészt húzzák a spekik, húzni fogja talán egy két alap vásárlása.

Én várok még egy pánik vételekkel támogatott emelkedést (extrém szerencsés esetben akár egy egy vagy több limites nap felfele).

Az első korrekció szerintem talán áprilisban lehet -kivéve ha addig bejönnének a hírek közbeszerzésekről, MKB-ról...

Ha azok bejönnek , akkor meg mehetünk 5-7k-ig is lendületből..."

Hihetetlen, ami megy. La…

#840861 walex

Hihetetlen, ami megy. Lassan nincs eladó részvény.