Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyugdíj (előtakarékosság)

ötletelés a bekebelezésre

#840710 banyaiz Előzmény: #840684

Ha ilyesmivel próbálkoznak én azonnal kiveszem most már sokat nem kell adóznom utána. De nem hinném ezt megkockáztatnák mert azért durván van 1 millió tagja Önyp-nek, jogilag is necces lenne. Mondjuk az mnyp-nél is azzal fenyegetőzni aki marad elveszti az állami nyugdíjat több mint necces volt jogilag nem biztos ebből ki lehetne indulni.

Értelme se igazán lenne önyp-t piszkálni úgy a tagok vagyona beolvad valami átláthatatlan számlába, legalábbis szerintem.

ötletelés a bekebelezésre

#840684 TrendMan Előzmény: #840490

Én sem szeretném.

Mások sem.

Ha a kormány vagy fiókintézménye az MNB megpróbálkozik az ÖNYP pénzek beolvasztásával vagy akár csak azzal, hogy egy ernyőmegoldásban átlátszatlanná teszik azokat, azt nem nyelem be.

Mások véleményét is hallottam ezzel kapcsolatban.

ötletelés a bekebelezésre

#840490 banyaiz Előzmény: #840465

Ez az egész ami körvonalazódik gyakorlatilag az mnyp rendszer. Más néven, kozmetikailag igazítva néhány dolog de a lényegét tekintve mnyp újratöltve.

Ami alapjában jó vsz, csak felmerül a kérdés mi a poén abban ha 20 évente 0 -ról kezdjük újra. :) MInek vertük szét, ha elég lett volna kozmetikázni és a meglévő vagyonnal folytatni .

Illetve felmerül még az a kérdés is mi lesz az mnyp, önyp egyéni számlákkal ha ez létrejön. Pl azokkal akiknek még ma is van mnyp számlájuk .

10 millió Ft-os kérdés ez a számomra mára nem olyan bagatell azért és nem túl jó előjelek amikor ekörül mindenféle ötletelés van ezt én nem szeretem a múltbeli tapasztalatok alapján. :) Önyp-ben még van 2 évem a 20 évhez adómentesen kivegyem a lé nagy részét. Addig nehogy kitaláljanak valami "megmentést". Mnyp meg sok évtized addig ne "mentsék meg" az nehezebb ügy lesz. Kész csoda lesz ha valahogy hozzáférek ennyi "megmentő" között. :) De nem találom viccesnek ezt a témát csak kínomban mosolygok rajta.

ötletelés a bekebelezésre

#840489 Koffein Előzmény: #840488

ha 2e €-t hozzám vágnának, mint a németeknél, akkor aszondanám, hogy háááát egy fene...

azok a kanadai nyugdíjasok

#838801 Koffein Előzmény: #838770

Na igen, ezért spekulálunk, kockáztatunk, próbálunk egy olyan portfóliót felépíteni, ami folyamatosan bevételt termel. :)

NYESZ

#838781 matgab Előzmény: #835624

Nem mindegy ??, mire mi nyugdíjba megyünk, addigra úgyis szétkúrja az emberiség a Földet...

Erste: drága , de legalább szar...

Ha nem akarsz mindent a KBC-nél tartani - amire azért van eleve 100.000 EUR OBA garancia, akkor tarthatsz ennyit még a randomnál is. Arra is van 100.000 EUR.

Ja és NYESZ számlából a TBSZ-től különbőzően csak egy számlád lehet.


Amúgy jobb a NYESZ számlát valami még nem nyugdíjas szülő nevére (is) kötni , akkor ő előbb megy nyugdíjba amúgy is és további 100e garanciád van.


NYESZ

#835421 Seorge Goros

Használható NYESZ számlája melyik banknak van? Olyan kéne, ahol netbank alatt kezelhető értékpapír-, és állampapír adás-vétel.

Unicreditnél vagyok, tegnap elszakadt a cérna...

Egy jekatyerinburgi posta szintjén vannak a szolgáltatások és az ügyfélhez való hozzáállás...

megvédik az önkéntes nypt-akat is

#828414 Koffein

"A jegybank azt akarja, hogy az önkéntes nyugdíjpénztáraknál lévő megtakarítások biztonságban legyenek, amire egy garanciaalap lenne a legjobb megoldás. Erről Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke beszélt az előző héten egy konferencián, amit az Önkéntes Pénztárak Országos Egyesülete rendezett."

https://mfor.hu/cikkek/befektetes/a-penztar-vagy-a...

tehát, aki öngondoskodni próbál, az fizessen többet, vagy kevesebb marad a befizetett összegből, mert hogy előbb vagy utóbb tovább terhelik az is holtbiztos... vaaaagy kezdjen el tőzsdézni és hosszú távra befektetni, vagy külföldi önkéntes nypt., ahol kevésbé akarják megmenteni az embereket... vannak itten lehetőségek...

A cikkben van egy reklám…

#828359 Fornit Előzmény: #828354

A cikkben van egy reklám, AZ OTP Alapkezelő kiemelt befektetési ajánlatai. Az egyik remek ajánlatot éves minusz 14%-os hozammal ajánlják. Na ilyenbe nem kell előtakarékosan fektetni.