Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

pedig milyen fos terméke…

#838467 Koffein Előzmény: #838460

pedig milyen fos termékeket árulnak... tisztára aliexpress... :)

azért élhet még az amazon e-ker része, mert a logisztikai kérdést, ügyf. leveszi a kereskedő válláról... marad a saját termék/ek marketingje, beszerzési rész... mindenesetre jól kitalálták bezosék...

Ez a másik "muníció" .…

#838463 banyaiz Előzmény: #838460

Ez a másik "muníció" . Techcégeknek ez a hagyományos értékeléstől teljesen elszakadt árazása . Aminek az alapja a baromi nagy növekedésük, és a jövőbeni várakozások. Amibe gyakorlatilag bármilyen árazás belefér szinte ha olyan a hangulat. :) Lefelé és muníció lehet, és felfelé is .

Nagyot estek év végén, de mi a reális áruk, a jó ég tudja.

Egyszer kifullad ez a nagy növekedési várakozás bennük de, hogy az mikor lesz és mekkora összeomlás lesz belőle a jó ég tudja. Ezzel elég rendes indexmozgásokat lehet összehozni le is fel is.


20%-ra emlékszem klasszi…

#838462 banyaiz Előzmény: #838459

20%-ra emlékszem klasszikus medvepiac a csúcshoz képest annyit esik akkor beköszöntött.

Usa -Kína sztori szerintem a fából vaskarika 2. része. Az 1. rész a Brexit . Két fából vaskarika hollywoodi forgatókönyv. :)

Pl a ker mérleg egyensúlyba hozása van kiemelve az egészből. Trump mindig ezt ragozza a nyilvánosság előtt. Ezzel az baj az össz Kína-Usa képből ez a ker mérleg téma egy pont. Lehet ezt kozmetikázni mindenféle egyezséggel vagy kamu egyezséggel de akkor is ez az összképnek egy részlete .

Akkor csak ebben a részletben egy részletkérdés Kína exportjában benne vannak az oda telepített külföldi gyárak, köztük amcsi gyárak. Ahogy a mi exportunkban benne van az Audi, a Mercedes stb. Akkor ez a németeknek rossz , mert kiragadnak az összképből egy számot , és azon belül az Audi gyárat ami a ker mérleget a két ország között számukra negatív irányba viszi? Vicces lenne. Ezt ragozza Trump és a piacok ugranak erre bármennyire fából vaskarika mert van egy félelem ez elfajulhat.

Biztos, hogy lesz valami kamu egyezség ami kb annyit változtat az összképen mint egy kamu brexit . Kína meg fog ígérni sok mindent kozmetikázni fogja ezt a ker mérleget valamennyire időlegesen aztán sok mindenen ez nem változtat. Trump meg mindezt győzelemként adhatja elő , miközben a felszínt megkarcolta . Mindenki boldog. :) Nagyjából ilyesmi lehet vsz.

De ettől függetlenül mennyire fából vaskarika az egész a piacok ugranak rá, és baromira nem mindegy ahogy mondod március 1 talán a határidő amíg tárgyalnak, bármikor jöhet egy lezárása . Igazán piaci szempontból azért lehet jó bármilyen kamu egyezség mert nem fajul el a dolog. Kamu vagy nem kamu az egyezség mindegy mert sokkal jobb mintha az egész konfliktus fokozódna.

A mindenkori csúcshoz ké…

#838459 TrendMan

A mindenkori csúcshoz képest 10 % esés - ez most 2640 kürül van - tudtommal ott 'indul' a medvepiac.

Ezt lehetett is látni, mert ezt az elmúlt 2 hétben többször vissaztesztelte és egyenlőre megvették.

Elivileg tehát visszaterelték a senki földjére.

Ha baj lenne, akkor ott a B terv:

Az USA - Kína kereskedelmi megállapodás akár 1 hónapon belül tető alá kerülhet!

Kezdem azt hinni, hogy csak azért kezdett bele Trump ebbe a kavarásba, hogy a problémás feburárban rendelkezésre álljon egy ilyen 'muníció"!

SP500

#838458 banyaiz Előzmény: #838442

Kicsit esélyesebbnek érzem a februári lefelét mert gyors volt ez a januári emelkedés és közel a 200 napos is snp-ben. Ebből lehet egy 100-150 pontos esés náluk. Csak ebből a két nyomott sztoriból brexit, usa-kína ezekben bármikor jöhet jó hír a piacoknak. Ami lehet bőven elég snp 200 napos fölé kerüljön. Vagy jönnek a vállalati jelentések ennek az összképe nagyon pozitív akkor lehet ez is bőven 200 napos fölé viszi.

SP500

#838457 banyaiz Előzmény: #838442

"Hivatalos" medve piac ha a csúcsokhoz képest 20%-nál nagyobb esés az indexekben.

snp szűk 20% esés a csúcs és a tavalyi mélypont között. 29xx-23xx . Dax is bő 20% esés 13600 környéke 10300 környéke.

Megnézték index szinten kb ezt a csúcsokhoz képest 20% esést és onnan visszajöttek.

Ahhoz vsz , hogy ennél nagyobb mértékben essenek a tavalyi mélypontok alá menjenek ahhoz nagyon rossz híreknek kell jönni a gazdaságról , vártnál nagyobb lassulás, esetleg recesszióba süllyedés, hard Brexit, Kína Usa elgurul a gyógyszer és ész nélkül sújtják egymást stb.

Jegybankoknak elég kicsi a mozgásterük kamatban lefelé éppen az élénkítést vezetnék ki , katasztrofális hatása lenne ebben a stádiumban egy komoly recessziónak.

Szerintem a legvalószínűbb verzió nem megy a tavalyi mélypontok alá, vagy ha alá is mennek a piacok csak egy leszúrás erejéig egy rövid para erejéig.

Sokkal inkább a korábbi csúcsok és a tavalyi mélypontok között egy rángatózás, ami előbb utóbb újabb ATH-ra lyukad ki. De azért az újabb ATH-nak pedig az lenne a feltétele ezek a félelmek a gazdasági lassulásról eltűnjenek és baromi jó hírek tömege jön mindenhonnan. Szóval ezt se várnám azért február végére. :)

Egy ilyen kínlódás egy viszonylag nagy sávban ahol benne van 2800-as snp is és 2400 -as is aztán találd ki éppen melyik irányt célozzuk a következő időszakban .

Most valahol pont ott vannak a piacok ebben az általam elképzelt sávban , hogy még van tér bőven felfelé is, de ha esnek innen 5-6%-ot februárban , vagy jövő héten az se okozna semmiféle meglepetést. :)

Nézd meg pl a tegnapi hóvégi zárót egy dax ingadozik 3%-os sávban napon belül. snp -t felrántják .


SP500

#838442 Mancs Előzmény: #838436

Szinte már eufória van, ilyenkor szokott jönni a pofon. De valószínűleg még nem ma.

Ennek a pártját ritkító emelkedésnek minden bizonnyal meg lesz a korrekciója. A nagy esés koriját látjuk, de mint ahogy az szokott lenni, ennek is meg lesz a visszatesztje. Lásd a 2010., 2011-es, és a 2015-16-os mozgásokat.

A fordulás lehet éles, határozott, de megtörténhet majd egy akár hetekig, hónapokig tartó vergődős oldalazásból is. Megy vissza, ahonnét elindult és duplaaljat csinál. Vagy egy magasabb aljból fog újra fordulni, ami után idővel akár újabb ATH-ra mehet. Vagy a lefordulásból újabb mélypontokat üt meg, és 2-3 év medvepiac...

+1: Nem lesz semmilyen korrekció, pláne bearpiac: az indexek folytatják felfelé menetelüket, aztán valamilyen szinten kifekszenek, oldalazni kezdenek, hogy kipihenjék magukat és kijöjjenek a túlvettségből, aztán irány föl ATH-ra...:) Szögezzük le, ennek a verziónak az esélye a legkisebb.

Nem lehet tudni mi lesz, de forgatókönyveket azért föl lehet vázolni. Annyira nem hiszem, hogy azokkal, amiket leírtam, nagyon mellélőnék majd. Több kimenetel lehetséges. Izgalmas lesz az idei év, az biztos.

SP500

#838436 banyaiz Előzmény: #838432


Nagyon nehéz ügy most mert gyakorlatilag az történt a karácsonyi hisztit megvették. De ha nincs ez a karácsonyi műsor akkor a január vszínű egy oldalazós kis fel kis le és kb ugyanitt lennénk.

Így is itt vagyunk csak egy nagy para ejtéssel, és egy pánikszerű megvétellel. 1,5 hónapos le fel körrel.

Ha ez nincs és egész végig oldalaz a piac ezen a szinten akkor most mit várnánk? Mert simán lehetett volna így is.

Meglepődnék ha most ilyen ütemben tovább tudnák folytatni az emelkedést ahogy itt januárban elkezdték.

Február végén újra ATH közelben lennének meglepődnék. :) De az eszük megvan hozzá tehát kizárni ezt se lehet.

Valószínűbb nekem egy vergődős február.

Az zavar engem nagyon itt lebeg ez a nyomott brexit, és kína téma. Amiket mindenképp úgy próbálnak majd lezárni pozitív legyen a piacoknak. Hard brexit számomra elképzelhetetlen azt mindenképp el fogják kerülni vsz. Kína ügyben pedig valami látszat kamu egyezség minimum várható. Nem hinném úgy lezárják ezt a tárgyalást Kínával semmiben nem egyeznek meg. Látva ezt milyen para tört ki decemberben a piacon. Akkor ez felfelé viheti, csak mikor és honnan. :)

Mondjuk lehetne úgy egy kis februári parázgatás és onnan fel majd márciusban áprilisban, májusban. Túl egyszerű lenne megint ahogy az is túl egyszerű lett volna a januárt még eséssel kezdik és onnan veszik meg. :)



SP500

#838432 Mancs Előzmény: #838028

Ahogyan vártam, itt az emelkedés 3. hulláma. Újabb fibo visszatérési szintet ért el: pontosan a 2708-as 61,8-as fiboig jött föl az ár. Innét elvileg lefordulás is jöhet, viszont sokkal valószínűbb, hogy megy tovább még feljebb. Nem sokkal magasabban van az MA 200, azzal még találkozhat...aztán, ha valóban itt a medvepiac, onnét, vagy kicsivel magasabban fordulatnak kell jönnie. De korrekciónak mindenképpen.

Még nagyobb esésre jött …

#838304 TrendMan Előzmény: #838301

Még nagyobb esésre jött ez a reakció.

Továbbá 2380 és 2680 amolyan (Fibonacci) kulcsszintek, hajlamos 'oldalazni' közüttük és szerintem most is ez lesz.

De ez még csak egy tipp.

szerintem, akkor köszön …

#838302 Koffein Előzmény: #838301

szerintem, akkor köszön be hivatalosan a mackó, amikor töri a 10éve emelkedő trendvonalat. leszúrt karikor, de nem törte...

kb +370 pont karácsony ó…

#838301 Fornit Előzmény: #838290

kb +370 pont karácsony óta. Egy bull év alatti emelkedésnek is elmenne.

Ez az ugrás medvepiaci r…

#838290 TrendMan

Ez az ugrás medvepiaci rallynak tűnik.

Valójában azonban ez csak február elején derül ki.

Top100

#838137 Koffein Előzmény: #838044

Ezek közül abb-t figyelem, csak keret nincs rá, minden forigbe van... :)

habár vannak érdekes sztorik pl vestas, ahányszor szélerőművet látok ránézek az árfolyamára, hogy jól árasították-e... vagy ott a workday...

mindenesetre vannak érdekes cégek a listában :)

Top100

#838089 Fornit Előzmény: #838044

A későbbiekre... egy ilyen január után nem szivesen veszek bele semmibe.

Csütörtökön vettem Vipshop-ot, minden figyelt részvény 1% körüli minuszban, ez -4,5...

SP500 a mai napon betölt…

#838028 Mancs Előzmény: #837448

SP500 a mai napon betöltötte a még hétfőn hagyott rést és maga után hagyott egy újabbat.

Kérdés, ezzel megelégednek, vagy a mai zöld gyertyával elindult egy újabb hullám fölfelé. Duplacsúcsnak elég hülyén néz ki, előbbire szavazok. Ez lehet a 3., egyben utolsó hullám. De ez már szerintem rövid lesz, inkább csak egy kisebb kiugrásra lesz elég (27XX).

Nem úgy tűnik, mintha in…

#837826 TrendMan Előzmény: #837448

Nem úgy tűnik, mintha innen felfelé akarna elindulni.

Inkább hasonlít a mozgása arra, amikor 2830 tájékáról lefordult.

Lefordul, 2706 még esetl…

#837448 TrendMan Előzmény: #837418

Lefordul, 2706 még esetleg meglehet.

Viszont szerintem április végéig visszateszteli a 2380-at.