Regisztráció Elfelejtett jelszó

SP500

banyaiz Előzmény: #838442

"Hivatalos" medve piac ha a csúcsokhoz képest 20%-nál nagyobb esés az indexekben.

snp szűk 20% esés a csúcs és a tavalyi mélypont között. 29xx-23xx . Dax is bő 20% esés 13600 környéke 10300 környéke.

Megnézték index szinten kb ezt a csúcsokhoz képest 20% esést és onnan visszajöttek.

Ahhoz vsz , hogy ennél nagyobb mértékben essenek a tavalyi mélypontok alá menjenek ahhoz nagyon rossz híreknek kell jönni a gazdaságról , vártnál nagyobb lassulás, esetleg recesszióba süllyedés, hard Brexit, Kína Usa elgurul a gyógyszer és ész nélkül sújtják egymást stb.

Jegybankoknak elég kicsi a mozgásterük kamatban lefelé éppen az élénkítést vezetnék ki , katasztrofális hatása lenne ebben a stádiumban egy komoly recessziónak.

Szerintem a legvalószínűbb verzió nem megy a tavalyi mélypontok alá, vagy ha alá is mennek a piacok csak egy leszúrás erejéig egy rövid para erejéig.

Sokkal inkább a korábbi csúcsok és a tavalyi mélypontok között egy rángatózás, ami előbb utóbb újabb ATH-ra lyukad ki. De azért az újabb ATH-nak pedig az lenne a feltétele ezek a félelmek a gazdasági lassulásról eltűnjenek és baromi jó hírek tömege jön mindenhonnan. Szóval ezt se várnám azért február végére. :)

Egy ilyen kínlódás egy viszonylag nagy sávban ahol benne van 2800-as snp is és 2400 -as is aztán találd ki éppen melyik irányt célozzuk a következő időszakban .

Most valahol pont ott vannak a piacok ebben az általam elképzelt sávban , hogy még van tér bőven felfelé is, de ha esnek innen 5-6%-ot februárban , vagy jövő héten az se okozna semmiféle meglepetést. :)

Nézd meg pl a tegnapi hóvégi zárót egy dax ingadozik 3%-os sávban napon belül. snp -t felrántják .