Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Mindeközben a bukott sza…

#838145 Boby. Előzmény: #838139

Mindeközben a bukott szaniterárus:

https://m.hvg.hu/kkv/20190129_Parragh_a_gyori_sztr...

"Az események erősen rongálják a Magyarországról alkotott befektetői képet, amely eddig megbízhatóságot és kiszámíthatóságot mutatott."

Néhány héttel ezelőtt még az volt a narratíva a rabszolgatörvény kapcsán,hogy a magyar munkavállalók ébredjenek fel és a kedvező munkaerőpiaci helyzetet fordítsák a saját hasznukra...,most meg már rombolja az országról alkotott befektetői képet!?

Vakolásra jobb áram van …

#838138 KawaBazsy Előzmény: #838104

Vakolásra jobb áram van (1500 netto/m2 fal, 1950 mennyezet, munkadíj), de a szigetelést sokallom (6500/m2+1120/m2 az állványozás

re

#838077 Kiss Zoltán Előzmény: #838076

Hát igen, sok esetben van ez, régi film, akkor nagyon jó volt, most meg uncsi! Emlékszem, 10-12 éves koromban, a 70-es években volt egy indián film, "Kis nagy ember"? Lényegtelen, 18 éven alul be sem lehetett menni rá! Aztán 2000-es évek elején meg lement az RTL klubnál, "családi mozi délután" keretein belül!

Írj már árat belős vakol…

#838036 KawaBazsy Előzmény: #837827

Írj már árat belős vakolásra (fal, mennyezet/m2), meg külső szigetelésre, arrafelé mennyi a munkadíj?

re

#837986 banyaiz Előzmény: #837943

Még amire rábukkantam a T2 ügy felgöngyölítése közben , hogy ő volt a producere a Nixon című Oliver Stone féle filmnek. Vagy az egyik producere. Ami állítólag nagy bukás lett, de az én figyelmemet ez a film felkeltette, és felvettem a megnézendők listájára. :)

Nem is tudtam létezik ez a film, már ezért megérte a T2 -öt boncolgatni. Komoly téma és nagy bukás lett állítólag a film, amitől persze még baromi jó film is lehet.

Emlékszem amikor a Kvíz show című filmet néztem moziban összesen 2-en ültünk. Azt hittük le sem fogják vetíteni. :) Miközben a film nagyon jó volt, sőt teljesen felülmúlta minden várakozásomat . Ebből kiindulva lehet, hogy gyöngyszemre bukkantam. :) A rendező ígéretes és a téma is.

Amin elgondolkodtam Vajna kapcsán egy ilyen életművel amivel rendesen meg is gazdagodott . Még nyugdíjas korban Filmalapot vezet, miniszteri biztos, kaszinókat igazgat, éttermet indít, tv-t vásárol és a többi. Ja és feleségül vesz egy hozzá képest igen fiatal nőt. :) Volt egy életereje azért. Ilyen életmű után még ilyen vállalkozásokba belekezdeni 70 évesen. Nem egy hétköznapi fazon volt az biztos.

re

#837979 banyaiz Előzmény: #837943

Nézzünk bele a showbiznisz világába. Erre az interjúra bukkantam a kutatások közben. :) Ami ad egy kis ízelítőt milyen kavarások mennek egy egy film előtt közben után producer szakmában. + Vajna riportként is nagyon jó . Szenilitás mint opció kapcsán. Ha sikeres valami akkor valószínűbb az, hogy mindenki kidomborítaná a szerepét. Ha kudarc akkor mindenki elfelejtené inkább. :) Mint alaphelyzet. Elképzelhetőnek tartom, hogy Cameron és Schwarzi azért köszöni a T2-öt mert arra emlékeznek ő volt aki ebben fantáziát látott és elkezdte azzal jogokat megvette, elkezdte előkészíteni, Bp-re szervezte stb. Aztán , hogy jogilag ő már a végén senki lett a sztoriban mire forgatták az kevésbé érintette meg őket lelkileg. :) Ezt egy valószínű verziónak tartom . De nem zárom ki, hogy valamilyen rejtett módon mégis pénzzel bennemaradt és a forgatáson ő volt a valaki. :) Amilyen kavarások mehetnek ott ahol dollár 100 milliókat szagolnak a producerek, befektetők stb ott bármi elképzelhető.

Viszont amit tuti visszatérve még a korábbi beszélgetéshez, nem Vajna találta ki az AI-Terminátor-Jövő víziót. Az első rész után viszont annyira megtetszett neki és társainak , hogy 10 millió dollár erejéig beszálltak legyen folytatás. Meglátta benne az üzletet, és azt van ebben fantázia menő lesz ez.

Zárójelben az első rész a legjobb a sorozatból szerintem. A 2. rész nagyon látványos, viszont egész más a hangulata mint az elsőnek. Az első rész brutál ahogy Schwarzi az éjszakában azzal kíméletlen fejjel és testalkattal úgy megy mint egy robot tényleg. :) A 2. letért erről a vonalról és szerintem aki a rossz terminátort alakította messze nem tudta hozni ezt a hangulatot mint az elsőben Schwarzi. A 3. gyenge szinte nézhetetlen vsz, és utána én már egy percet se láttam a továbbiakból . 1000. résznél vagy hol tart most. Ilyen a showbiznisz, van egy siker akkor napirenden van megérné e folytatni ki lehet e venni belőle még pár 100 millió dollárt. Cameron pedig nagyon örült a folytatásnak nyilván és Schwarzi is biztos hálásak mindenkinek aki ebben fantáziát látott . Elég sikeres lett a T2 és mellette pár 10 millió dolcsi a számlájukra beérkezett.

re

#837952 Koffein Előzmény: #837949

persze emlékezni fognak :) nem vitatom, hogy pl nem segített james cameronnak a lightstorm megalapításában, nem segítette lóvéval, tanácsaival, kapcsolataival...

re

#837949 Spade Előzmény: #837947

Na igen de akkor minek van pl. oknyomozó újságírás ha csak a papír számít? De 50 év múlva megtiszteltetés ha egyáltalán emlékeznek valakire nemhogy arra h a t2 ővé volt vagy sem és teljesen mind1 is már. És sztem Andy-re emlékezni fognak, és én maradok ennyiben

re

#837947 Koffein Előzmény: #837940

50 év múlva arra fognak emlékezni, ami feljegyzésre került, persze lesz egy két kocka, aki a nyilatkozatokat is előkeresi és vitáznak és legendákat szőnek, de a nagy többség a feljegyzésre fog emlékezni :)

re

#837943 Spade Előzmény: #837932

nem is mondtam Zoli h mást állítottál csak felvetettem h mennyire terjed ez az emlékezet kiesés, jobban mint az influenza :)

re

#837940 Spade Előzmény: #837934

Zárjuk rövidre, ha te havi 500-t szakítasz zsebbe, de a navnak mininmálbérre vagy bejelentve, akkor minden papír ezt fogja mutatni, a nyugger,a nav a ksh, ha ezt megírja a papírok alapján az imdb,meg a wiki, ott is ez fog szerepelni. Tehát az úgy is van persze mindaddig amíg a nav seggbe nem kúr érte, akkor viszont fájni fog. De ilyen természetesen nincs, nem is lehet, mert nincs, a wiki meg az imdb megmondta h nincs, a tanúk akik ott voltak mikor a zsebedbe csusszant a lové meg faszok ha mást állítanak. Én a tanúknak hiszek már csak ilyen fasz vagyok.

re

#837932 banyaiz Előzmény: #837924

Nem állítottam ebben az ügyben semmit. Azon kívül, hogy kusza a helyzet. :) Mert igazán szerintem a legnagyobb filmes témában mellékes T2 -ben milyen szerepet játszott. Nem módosít érdemben ezzel kapcsolatos véleményemen a T2 -es szerepe, vagy annak hiánya. :)

De ha már ez ilyen kulcskérdés lett akkor kicsit utánanéztem ha már ennyit dumálunk róla . Azt találtam a Terminátor James Cameronnak volt a projektje. Ő volt az első rész rendezője, forgatókönyvírója. Producere az első résznek nem az Andy féle csapat volt , ahhoz semmi közük nem volt.

Aztán 10 millió dollárért Vajnáék megvették a jogokat az első rész sikere után. A 2. rész kusza mert Vajna ott már hivatalosan nem szerepel , de valószínű valamilyen módon közvetve közvetlenül a projekt körül motoszkált. Pl találtam ilyet bp-en forgatták és azt állítólag ő intézte el az legyen a forgatási helyszín.

Elképzelhető azért köszöngetik neki mert az első rész után ha nem tesznek bele 10 millió dolcsit akkor nincs 2. rész ha ők akkor nem látnak benne fantáziát. Lehet, hogy az előkészítésben vállalt komoly szerepet és utána lett hivatalosan senki és ezt köszöngetik , hogy nélküle nem jött volna össze. Tehát hivatalosan ő senki volt mire forgatásra került a sor, nem hivatalosan ki tudja micsoda. Lehet, hogy valamilyen rejtett módon benne volt pénzzel, és dolgozott is rajta.

T3-nál a jogokat újra kellett vásárolni. Részben csődbe vitt Carolco részben T2 executive producer akárkitől aki a jogok 50%-át birtokolta. Eleve a T2-ben Andy korábbi cégének a Carolconak (amiből ugye kiszállt még a forgatás előtt) már csak töredék részesedése volt mire elkészült a T2. Ezért a T3-at le tudják forgatni jogokat kellett vásárolni.

Már lehet soha nem tudjuk meg ki volt ő a T2-ben . Ezt fel tudom azért dolgozni akkor is ha rejtély marad. :)

Az alaphelyzet az vsz …

#837930 banyaiz Előzmény: #837920

Az alaphelyzet az vsz van egy konjunktúra azon belül az építőipart még élénkíti a csok . Az ingatlanpiacon van egy nagy zuhanás utáni fellendülés ami már a 2008-as árak fölé vitte a piacot. Ezt támogatják az alacsony kamatok, növekvő bérek, bevándorlás, külföldi befektetések stb.

Van egy általános bérnövekedés főleg az utóbbi 2-3 évben komoly kétszámjegyű / év.

Ez elméletileg mindenhol hat a jövedelmekre az építőiparban. Valószínűleg régiónként eltérő mértékben. Valószínűleg a régiók közti különbséget nem egyenlítette ki. Csökkentette, vagy növelte a különbséget a régiók között az egy jó kérdés. Valószínűleg növelte, erre tippelnék. Nagyobb ütemben nőhet az eleve jobb helyzetű régiókban.

Elvándorlás ügyben a munkaerő mobilitása nem túl magas Mo-n. Ilyen alapon amit mondasz mindenki Bp-en, vagy a ti környéketeken , vagy még inkább Deutschlandban kellene éljen már 30 éve. :) Ha ilyen rugalmasan reagál a jövedelmi különbségekre . Nyilván van egy áramlás, de vannak korlátai azért. Mondjuk Boby amit mond 60 év környékén lévő ismerőse , nem biztos, hogy annyira mobilis ezen a téren mintha 20 éves lenne. Eleve az alacsony mobilitású magyar lakosságon belül.

Az valószínű mindenhol keresleti piac van az építőiparon belül. Bármelyik régióban egy villanyszerelőre valószínűleg kereslet mutatkozik, nem túlkínálat van. Még a leghátrányosabb környéken is. De ettől még a bérekben a különbségek nem hiszem csökkentek mondjuk Borsod és Győr-Moson között. Mindkét helyett nő a jövedelem, és valószínű Győrben az eleve magasabb szintről jobban nő mint Ózdon.

Némileg árnyalja ezt az …

#837929 Láma Előzmény: #837745

Némileg árnyalja ezt az általad felvázolt képet egy cikk amit nemrég olvastam. Nincs kedvem most megkeresni. Abban azt boncolgatják, hogy a nálunk elsőként forgalomba helyezett autók nem kis részét, (ha jól emlékszem 30%) néhány napon belül kivonják a forgalomból és kiviszik az országból. Főként a prémiumra igaz.

re

#837928 tozsdenyul Előzmény: #837925

Aki ennyire szét akarja baszni a fórumot egy franchise x-edik folytatásával, az vegye a fáradtságot és menjen a forráshoz, és nézze meg mindegyik film elsö 3 percét.

A youtube keresöbe a következöket kell beütni

Terminator 1 opening credits

Terminator 2 opening credits

Terminator 3 opening credits

Total Recall opening credits

Addig viszont hagyja a témát, de dulván. Ha mégis megtette valaki, akkor legyen annyi gerinc is benne, hogy utána beírja az eredményt, hogy ki beszélt hülyeségeket.

Ki kezdi?

Remélem senki, faszom a terminátor 2-be :)