Nem állítottam ebben az ügyben semmit. Azon kívül, hogy kusza a helyzet. :) Mert igazán szerintem a legnagyobb filmes témában mellékes T2 -ben milyen szerepet játszott. Nem módosít érdemben ezzel kapcsolatos véleményemen a T2 -es szerepe, vagy annak hiánya. :)
De ha már ez ilyen kulcskérdés lett akkor kicsit utánanéztem ha már ennyit dumálunk róla . Azt találtam a Terminátor James Cameronnak volt a projektje. Ő volt az első rész rendezője, forgatókönyvírója. Producere az első résznek nem az Andy féle csapat volt , ahhoz semmi közük nem volt.
Aztán 10 millió dollárért Vajnáék megvették a jogokat az első rész sikere után. A 2. rész kusza mert Vajna ott már hivatalosan nem szerepel , de valószínű valamilyen módon közvetve közvetlenül a projekt körül motoszkált. Pl találtam ilyet bp-en forgatták és azt állítólag ő intézte el az legyen a forgatási helyszín.
Elképzelhető azért köszöngetik neki mert az első rész után ha nem tesznek bele 10 millió dolcsit akkor nincs 2. rész ha ők akkor nem látnak benne fantáziát. Lehet, hogy az előkészítésben vállalt komoly szerepet és utána lett hivatalosan senki és ezt köszöngetik , hogy nélküle nem jött volna össze. Tehát hivatalosan ő senki volt mire forgatásra került a sor, nem hivatalosan ki tudja micsoda. Lehet, hogy valamilyen rejtett módon benne volt pénzzel, és dolgozott is rajta.
T3-nál a jogokat újra kellett vásárolni. Részben csődbe vitt Carolco részben T2 executive producer akárkitől aki a jogok 50%-át birtokolta. Eleve a T2-ben Andy korábbi cégének a Carolconak (amiből ugye kiszállt még a forgatás előtt) már csak töredék részesedése volt mire elkészült a T2. Ezért a T3-at le tudják forgatni jogokat kellett vásárolni.
Már lehet soha nem tudjuk meg ki volt ő a T2-ben . Ezt fel tudom azért dolgozni akkor is ha rejtély marad. :)