Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

FelfoghatatlanÉn igazán …

#837878 rbbj11 Előzmény: #837874

Felfoghatatlan

Én igazán nagyon kerestem elmúlt években hasonló pénzért nagyon sok szakembert, társasházhoz, saját EU-s projekthez, saját lakáshoz, házhoz....csak hogy néhányat soroljak.

A nyugdíjas asszonyok mezögzadasági segédmunkában, tävol a föuttól keresnek nálunk egyik faluban 850-et óránként. Én szoktam leszámolni nekik, tudom hogy ennyi.

Az alkoholista segédmunkásomnak földmunkáért óránként 1000-t fizetek mär rég.

Nem tudom, ahogy írtam e…

#837875 Boby. Előzmény: #837870

Nem tudom, ahogy írtam ebben az esetben,csak az asszonyt ismerem.

KKözép-Dunántúl.Nem vita…

#837874 Boby. Előzmény: #837872

KKözép-Dunántúl.Nem vitatkozás végett írom ezeket az eseteket,csak már engem is felcsigázott a téma.

Őszintén joszandeku java…

#837873 rbbj11 Előzmény: #837867

Őszintén joszandeku javaslat: akkor keressen itt Gy-m-s megyében vagy Bp-en.

57 éves nem a kedvenc ko…

#837872 rbbj11 Előzmény: #837866

57 éves nem a kedvenc kor semmilyen szakmunkaban. De ettől függetlenül nem értem. Melyik orszagreszben dolgozik?

kb 4éve felújításnál 800…

#837871 Koffein Előzmény: #837866

kb 4éve felújításnál 800k-t fizettem kb egy hetes melóért a villanyszerelőnek... megközelítőleg 4 órát dolgozott per nap, majd ment tovább köv melóra... az tény, hogy ott hétszentségelt, hogy nem talál embert, mert akit felvesz, betanít, majd mire betanul, hogy egymaga normálisan megtudja csinálni a melót, már mond is fel és megy nyugatra, egyedül majd megszakad.. ilyenkor jön a kérdés, mi a fenéért nem fizeti meg rendesen a melóst, ha telik is rá? nem hiszem, hogy nem tudná normálisan megfizetni... és itt jön be a képbe a mohóság...

Boby, milyen kategóriás …

#837870 Illuzio Előzmény: #837867

Boby, milyen kategóriás a jogsija, csak belföldi vagy nemzetközi is, melyik régió?

Másik alany.Őt nem ismer…

#837867 Boby. Előzmény: #837866

Másik alany.Őt nem ismerem,csak az asszonyt,vele beszélgettem.60 éves férfi,éveken át egy kereskedelmi cégnél dolgozott, teherautóval szállította ki amit kellett - f*ngom sincs,mi volt az -.Cég évvégén megszűnt,muki jelenleg állást keres.Nem tudom milyen állásinterjúkon vett részt,de a feleség elmondása szerint,a bérajánlatok bruttó 1050Ft/óra körül mozogtak.

Tegnap ismét kicsit közv…

#837866 Boby.

Tegnap ismét kicsit közvéleménykutattam.Egy 56-57 éves ismerősömet kérdeztem a fizetéséről,aki kb. 1000 éve az építőiparban dolgozik,mint villanyász.Fizetés nettó 1200/óra,minimálbérre bejelentve.Tudom, hogy sok cégnél dolgozott már, ezért megkérdeztem, hogy ez az 1200/óra milyennek minősül?Azt mondja, hitványnak.Faggatom tovább, hogy hát ha ez hitvány, akkor miért tér vissza mindig ehhez a vállalkozóhoz dolgozni - ui. tudom, hogy már többször elhagyta,de azután mindig vissza is tért hozzá -.Válasz: ez legalább mindig kifizeti,és legalább minimálbérre be is jelenti.Máshol ahol többet ígértek - 1400 körül/óra -,vagy nem fizették ki egy idő után,vagy nem rendszeresen fizették,vagy csak 4 órára volt bejelentve,vagy utólag derült ki, hogy hónapokon keresztül be sem volt jelentve

Ezért marad még sokáig a NER

#837840 Koffein Előzmény: #837829

na igen, elmúlik a pillanat, tovább lépnek... meg azt se felejtsük el, hogy nem feltétlenül van fizujuk a lázadozásból, meg is kell élni valamiből...

https://hu.euronews.com/…

#837838 banyaiz

https://hu.euronews.com/2019/01/23/a-finkelstein-f...

Erről már volt szó korábban. Itt a teljes cikk fordítása.

Tetszett az a rész ahol Birnbaum részletezi, hogy Soros egy olyan homokzsák volt aki nem üt vissza ezért is a legjobb választás volt ellenségnek. Ezt egy párszor elmondtam magam is , hogy ez a kiválasztás szempontja lehetett. :) Jó volt viszontlátni mondjuk semmi kétségem nem volt enélkül se, hogy ez fontos szerepet játszott a kiválasztásnál.

Ők jöttek vajon ezzel a kész recepttel kell építeni egy kerítést?Legyen valami kézzelfogható védelmi eszköz ami nem elvont hanem tárgyiasítva van a megvédés vele. Nem fogalom hanem tárgy. :) Úgy mint kézzelfogható ellenségként Soros, akkor legyen kézzelfogható védelemként egy kerítés. Valószínű, hogy igen, illeszkedik a tanácsadás többi részéhez. Már csak abból is kiindulva Trumpnál is a kampány egyik fő eleme ez a kézzelfogható védelem határfal. Persze ha így is volt ezt nem hiszem elismerné a nyilvánosság előtt , max 30 év múlva. Ha tippelnem kellene ezt a kerítés témát Izraelből hozhatták . Mert ott már le volt régen tesztelve ez a kerítés műfaj politikailag pro kontra emberi reakciókkal. Azoknak a tapasztalatoknak az újrahasznosítása .

Ez a Finkelstein nem volt egy hülye gyerek azt be kell látni. Az ősi politikai módszert továbbfejlesztette. Volt tehetsége a megfelelő ellenség kiválasztásához is . A megfelelő csali használat nélkül nem ér sokat a módszer, olyan csali kell amire harapnak a halak. :) Nem volt horgász véletlenül ez a Finkelstein. :) Ez a sorosozás olyan kézenfekvőnek tűnik, utólag. De ezt a csalit ki is kellett választani a horgászat előtt , utólag mikor megvan a nagy zsákmány már mindenki okos.

Ennél a nyílászáró cseré…

#837837 banyaiz

Ennél a nyílászáró cserénél lehetetlen volt megállapítani a munkadíjat. Érkeztek be az árajánlatok és azt lehetett leszűrni, hogy az össz költségre van kihegyezve és azon belül a részköltségek csak jelképes dolgok. Mert elég sok ajánlat kb azonos ár környékén szóródott de az anyagköltség + munkadíjban nagy eltérések az ajánlaton belül, de a végösszeg hasonló. Maga a nyílászáró is.

Szóval ezek az árajánlatok szerintem úgy készülhetnek a gombhoz varrják a kabátot és aztán a részletek már mellékesek mennyi belőle a munkadíj és egyéb csak adják ki azt a végösszeget amit szeretnének látni. :)

De a helyreállításban nincs anyagköltség szinte, oké ezek az élvédők filléres sztorik az árhoz képest. 20 k baromi sok szerintem azért a melóért /nyílászáró azzal lehet keresni rendesen ha van megrendelés folyamatosan.

Látom nagy vita van az é…

#837835 banyaiz

Látom nagy vita van az építőipari bérekről ha jól értem? Vagy nem tudom pontosan mi a vita tárgya . Mennyire helytállóak a bérstatisztikák?

Viszonylag friss költségként tavaly ősz , komplett nyílászáró csere egy lakásban 800 k környéke a teljes költség. Ebből mennyi a munkadíj azt nem tudom. De kb 10 éve ez kijött 350 környékén egy hasonló lakásnál. Mindkettő igényelt utánajárást mert 20 %-al drágábban is ment volna ugyanez. Durván duplázódott az ár bő 10 év alatt , ebben kérdés mennyi az anyagköltség .

Viszont ami ennél pontosabb adat ugyanennél a cserénél kőműves 20 k-t kért volna/ nyílászáró a kőművesmunkára. 1x éve nem tudom mennyit de akkor se volt egy olcsó ajánlat mert saját vakolás lett a vége akkor is és most is. Ebben anyagköltség minimális nem tudom hány napos meló egy mesternek 120 k -ért ezt megoldani. El lehet vele bíbelődni nem mondom, de aki ért hozzá gondolom gyorsabban halad kicsit.

Festésre kaptam 4 éve kb 200 k -s ajánlatot egy lakásra . Állítólag baráti ár volt, mondom annyiért én is ki tudom festeni. Nem volt glettelés nagyon egy-két apró glettelés + festés fehérre mindent, és ebben nyílászárók mázolására nem volt szükség, csak falfestés. Sokalltam ezt a baráti árat , nem egy akkora történet . Kb 1 hetes munka volt persze aki ért hozzá az biztos gyorsabban végez.

Most kb 180 k -s ajánlat volt festésre és laminált parketta letételre együtt ugyanakkora lakásban . De egy olyan mestertől aki feltörekvő tehetség és olcsón dolgozik állítólag. :) Ez olcsóbb ajánlat mint a 4-5 évvel ezelőtti mivel van benne parkettázás is, és színekkel variálás is, glettelésből is kicsit több kell.

elment andy

#837832 banyaiz Előzmény: #837701

Akkor ezért nem készítették el a 2. részét annak idején. :) Mostanában megcsinálták a 2. részt , de minek. 10 -20 percig tudtam nézni azt is. A főszereplő úgy passzolt a filmbe mint Dobó Kata , Fenyő , és Csányi az 56-os forradalomhoz. Csalódás volt az első hangulatához képest , látszott, hogy valami műmájerkedés így gyorsan rövidre zártam a nézését. :)

Kiss Zoltán: Angyalszívet megnézem már le van mentve a kedvencek közé előbb utóbb elindítom.

re

#837831 rbbj11 Előzmény: #837823

Lehet dolgokat félreértelmezni...úgy gondolom, a szerzönek van kizárólag igaza: amit ö mondani akart, az a döntö. A latin sententiak elsö alkalmazása és aztán annak használata annál, aki alkotta öket, igenis az esetek túlnyomó többségében ismertek.