Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

elment andy

#837564 Spade Előzmény: #837489

Amcsiban a producer más mint az eu-ban, lényegében egy szuper rendező, ő a film ura és nem a rendező mint az eu-ban. A filmet ő álmodja meg először, ő választja ki hozzá a forgatókönyvírót, a szereplőket, a rendezőt, operatört stb. És persze ő szerzi hozzá a finanszírozást. Ezekből persze delegálhat párat a rendezőhöz és soxor van éppen ezért h a rendező és a producer ugyanaz. Tehát komoly művészi tevékenységet végez. Andy halálára adott külföldi reakciók meg megmutatták h tényleg ő volt a legnagyobb magyar filmes.

elment andy

#837511 banyaiz Előzmény: #837499

Az új Tüskevár egy merénylet az emberiség ellen. Önmagában se sikerült jól, de a régivel összehasonlítva , legyint.

Vsz ha egy pici önkritikával is rendelkezik bárki aki a készítésében részt vett, megtekinti a régi feldolgozást is , összehasonlítja a saját munkájával , aztán harakiri. :) Vagy minimum elzárja és megkíméli a nézőket az alkotástól.

Új Matula is vsz a réginek akit Bánhidi játszott max a gumicsizmáját tisztíthatná meg. :)

Az is igaz a régi annyira magasra tette a lécet . Vuk is, ami vsz a világ valaha volt 10 legjobb rajzfilmjében benne van. Ezek annyira magas színvonalú alkotások, hogy eleve esélytelen volt megközelíteni is őket.


elment andy

#837499 Tapasz Előzmény: #837493

Én nem nézek annyi magyar filmet, mint te, de azt hiszem, hogy az új Tüskevárnál rosszabb filmet életemben nem láttam. Aki a Bütyköt játszotta, azt örökre eltiltanám minden fajta szerepléstől. Iszonyat volt, Eperjes meg szinte sehol sem volt a Zenthe féle Pista bátyámhoz. Talán Matula mutatott néha valamiféle színészetet.

Ennél rosszabb talán csak a VUK 2 rajzfilm, azt végig sem bírtam nézni.

elment andy

#837493 banyaiz Előzmény: #837474

Ha már színészek pl Madaras , nagyon jó lett volna az Örök télbe, és sok minden másba mint karakter. Pótolhatatlan karakter történelmi filmekbe vsz. Tipikusan az a karakter aki ilyen elnyomott, vagy népies szerepekben nagyon hiteles tudott lenni. Olyan népies figura volt eleve az egész ember mintha most hozták volna egy tanyáról a gémeskút mellől. Mellette nagyon jó színész volt.

Hogyan lehet forgatni történelmi témájú filmet ilyen színészekkel akik úgy néznek ki mintha most jöttek volna egy wellnes üdülésről. Nem is tudnak ettől színészi alakításban nagyon elmozdulni.

Pl tetszett hangulatában a Vizsga című film magyar újabb filmek közül. De ott is volt néhány olyan karakter főleg az ÁVÓ-s nő alakítója nem jut eszembe a neve. Hát úgy nézett ki a nő ebben a szerepben mint aki a Barátok köztben szerepel éppen. :)

Így nagyon nehéz egy hiteles , történelmi filmet összehozni mondjuk Trianonról, vagy Mátyás királyról, Dózsáról , Rákócziról és millió más eseményről . Bár hozzáteszem Dózsáról van már egészen jó filmünk az Ítélet ami azért feltette a lécet egy szintre .

elment andy

#837492 banyaiz Előzmény: #837474

Elkezdtem nézni az Örök tél című produkciót valamikor pár hónapja. A téma nagyon érdekel úgy ültem neki. Olyan 20 percig bírtam, de az több volt az elviselhetőnél. Kínokat álltam ki közben, és csúnya dolgok jutottak eszembe. :)

Arra jutottam ez valahol színészprobléma is, vagy legfőképpen az. Annyira műmájer alakítások voltak benne, hogy majdnem sírva fakadtam. :)

Nehéz így forgatni komoly témákat az biztos, és ebben nem csak Vajna a felelős az tény.

De , na mindegy ne ragozzam, meghalt és béke poraira.

elment andy

#837489 banyaiz Előzmény: #837474

Ez így erős azért , hogy a legnagyobb magyar filmes . Ha azt mondod a legnagyobb magyar producer az más. Ha a producer szakmát azzal mérjük mennyi emberhez jut el a film , és mekkora bevételt hoz akkor egyértelműen a legnagyobb. Talán az egyetlen magyar producer aki ezt ilyen megközelítésben világszinten így művelte. Üzleti alapon megközelítve ezt mi hoz jó bevételt , mivel térül meg a befektetés sokszorosan.

Viszont ha a legnagyobb magyar filmest filmművészeti szempontból nézzük akkor nagyon messze járt attól a legnagyobb magyar filmes legyen.

Olyan kettős érzésem van ezzel a filmalapos munkájával kapcsolatban. Éppen a fentiek miatt. Ha azt nézzük az ismertsége miatt sok hollywoodi produkciót idehoztak forgatni, ez bevételt hozott , és növelte Mo ismertséget. Ez mindenképp siker. Ehhez kellett az ő személye, nélküle nem ment volna.

Viszont nem tudom mennyire ideális választás állami támogatások odaítéléséhez magyar filmekhez. Nem tartom egy jó ötletnek azt állami támogatásokból közönségfilmeket forgassunk. Annak piaci alapon kellene megállni. Mondjuk egy Miniszter félrelép. Egy banális kis akármi behozza a nézőt a moziba kasszasiker nyereséges. Egy ilyen műfajnak piaci alapon meg kell állni, ebben biztos nagyon jó volt ő. De ha arról van szó azért támogassunk egy magyar filmet egy érték jöjjön létre ami szól valamiről, hát ebben nem vagyok biztos ő volt a nyerő választás. Ha már állami támogatást adunk egy filmhez akkor az vsz egy érték legyen. Mert különben minek.

Nézd meg pl ezt a Kincsem filmet . Milliárdos állami támogatásból készült. Finoman szólva messze volt a film attól amit vártam tőle , és attól ami ebben a megtörtént esetben benne volt mint lehetőség.

Mostanában lehetett hallani kritizálták nincs több történelmi film. Fantasztikus filmtémák vannak a történelmünkben. De vsz ha ilyen megközelítéssel dolgoznánk fel mint pl Kincsemet , akkor inkább kíméljük meg tőle a nézőket. Mert sírva fakadok ha egy egy magyar történelmi epizódot így feldolgozunk. Komoly állami pénzekből. Persze ehhez kell színész is , kell rendező is stb . Főleg színészből elég nagy hiány van, munkaerőhiány van , korszakos színészekből ha régi nagyokhoz mérjük. Nem látom az új Bessenyeit, Págert, Darvas Ivánt, vagy Latinovitsot , vagy Bánhidit stb . Finoman szólva nem látom ezt a minőséget a mai színész felhozatalban.

elment andy

#837483 Bendeguz Előzmény: #837478

állítólag Vajna fia öngyilkos lett, lehet akart volna még egy gyereket, csak hát azt a nőnek is akarni kell, mondom nőnek, nem egy ótvar kurvának. ezért nem lett trónörökös

elment andy

#837478 picirigo Előzmény: #837470

Elképesztő! Csak tudnám, mi szüksége volt ennek a nagykaliberű embernek erre a nőre!

A világ és a magyar filmiparában betöltött szerepe megkérdőjelezhetetlen! Isten nyugosztalja!

elment andy

#837474 Spade Előzmény: #837465

Andy a valaha élt legnagyobb magyar filmes volt. A filmekben nem csak segédkezett hanem soknak a producere volt, amerikában övé a film ő kapja az oszkárt is érte, már a producer. A tv2-t is a szarból hozta fel. A magyar filmgyártás új aranykorát hozta el, nélküle mehet a levesbe az egész.

Nyugodjon békében!

elment andy

#837470 Bendeguz Előzmény: #837468

ez timike, a büdös kurvája azt a kibaszott rühes dögöt magánrepülőn viszi los angelesbe szurira, az imádott férje haláltusája közben meg valami hotelben riherongykodik, kommentelőktől kapja a halálhírt... elképesztő


elment andy

#837468 Bendeguz Előzmény: #837467

dehogy lesz harc, kaszinó koncessziót megkapja a következő strómann, a vagyonát, ami nyilván a pelenkás klán vagyona, most vezetik át a bianco aláírt szerződéseken az új strómannok nevére. timike életjáradékkal meg folytathatja a kurválkodást szerte a világban.

elment andy

#837467 Koffein Előzmény: #837465
Hát igen, tipikus self made man volt. Olyan szempontból érdekes lesz, hogy a harc most indul meg a birodalmáért..

micsoda balek vagy :)Meg…

#837466 tozsdenyul Előzmény: #837449

micsoda balek vagy :)

Megeszed nagykanállal.

Walex 20 év óta jobbikos , amikor a jobbik még szél volt. Most a fidesz ment szélre, és megcsinálta maradéktalanul a jobbik programját. (Akik meg pont feladták a "radikalizmust")

Szegény meg nem tudja kire szavazzon. "Jobb híján" ott a fidesz

:))

elment andy

#837465 Bendeguz Előzmény: #837464

Halottról vagy igazat, vagy semmit.

Nem kedveltem a szerepét a NER-ben, de kétségtelenül színes egyéniség volt, jó filmek létrejöttében segédkezett.

Jobbikból vált ki a Mi h…

#837462 Koffein Előzmény: #837459

Jobbikból vált ki a Mi hazánk, tehát egyenlő a Jobbikkal... szóval a Mi hazánkba nem látni potenciált...