Regisztráció Elfelejtett jelszó

elment andy

banyaiz Előzmény: #837474

Ez így erős azért , hogy a legnagyobb magyar filmes . Ha azt mondod a legnagyobb magyar producer az más. Ha a producer szakmát azzal mérjük mennyi emberhez jut el a film , és mekkora bevételt hoz akkor egyértelműen a legnagyobb. Talán az egyetlen magyar producer aki ezt ilyen megközelítésben világszinten így művelte. Üzleti alapon megközelítve ezt mi hoz jó bevételt , mivel térül meg a befektetés sokszorosan.

Viszont ha a legnagyobb magyar filmest filmművészeti szempontból nézzük akkor nagyon messze járt attól a legnagyobb magyar filmes legyen.

Olyan kettős érzésem van ezzel a filmalapos munkájával kapcsolatban. Éppen a fentiek miatt. Ha azt nézzük az ismertsége miatt sok hollywoodi produkciót idehoztak forgatni, ez bevételt hozott , és növelte Mo ismertséget. Ez mindenképp siker. Ehhez kellett az ő személye, nélküle nem ment volna.

Viszont nem tudom mennyire ideális választás állami támogatások odaítéléséhez magyar filmekhez. Nem tartom egy jó ötletnek azt állami támogatásokból közönségfilmeket forgassunk. Annak piaci alapon kellene megállni. Mondjuk egy Miniszter félrelép. Egy banális kis akármi behozza a nézőt a moziba kasszasiker nyereséges. Egy ilyen műfajnak piaci alapon meg kell állni, ebben biztos nagyon jó volt ő. De ha arról van szó azért támogassunk egy magyar filmet egy érték jöjjön létre ami szól valamiről, hát ebben nem vagyok biztos ő volt a nyerő választás. Ha már állami támogatást adunk egy filmhez akkor az vsz egy érték legyen. Mert különben minek.

Nézd meg pl ezt a Kincsem filmet . Milliárdos állami támogatásból készült. Finoman szólva messze volt a film attól amit vártam tőle , és attól ami ebben a megtörtént esetben benne volt mint lehetőség.

Mostanában lehetett hallani kritizálták nincs több történelmi film. Fantasztikus filmtémák vannak a történelmünkben. De vsz ha ilyen megközelítéssel dolgoznánk fel mint pl Kincsemet , akkor inkább kíméljük meg tőle a nézőket. Mert sírva fakadok ha egy egy magyar történelmi epizódot így feldolgozunk. Komoly állami pénzekből. Persze ehhez kell színész is , kell rendező is stb . Főleg színészből elég nagy hiány van, munkaerőhiány van , korszakos színészekből ha régi nagyokhoz mérjük. Nem látom az új Bessenyeit, Págert, Darvas Ivánt, vagy Latinovitsot , vagy Bánhidit stb . Finoman szólva nem látom ezt a minőséget a mai színész felhozatalban.