Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

#Brexit elnapolva másként

#837351 Spade Előzmény: #837160

"Ami egy érdemi érv lehetne ha EU széthullással kalkulálnak, vagy olyan szoros integrációval a messzi távoli jövőben ami nekik nem pálya és mindkét esetben a kilépéshez lyukadnának ki."


Pontosan ezzel a kettővel kalkulálnak a díípek jól látod, aki nem enged be migrit azt kilökik vagy kilép vagy valami aki marad az meg szoros integráció német birodalmi vezetéssel míg a belső harc a muszlim migrikkel fel nem emészti őket és káoszba nem süllyed az egész. Érdekes egyébként elolvasni George Friedman

The Next 100 Years: A Forecast for the 21st Century köny

könyvét amit 2009-ben írt. Szerinte az eu súlypontja (2009!!!-ben írta nem volt még hatalmon ov!) keletre tolódik és az usa fő szövetségese Lengyelo + a visegrádiak+Románia együtt lengyel blokk, lesz és amcsikkal együtt megtörik az oroszokat. utána lengyel blokk regionális nagyhatalom lesz, anglia,frao és a németek nem lesznek sehol, nagy játékosok lesznek még töröko, Japán Kína és Mexikó (kína oroszok szétesnek). Szal a lengyel blokk, vajon honnan a tökömből vette ezt ? Mert amúgy Bp-en született Dzsorzsi tehát semmi lengyel. Mindenesetre közel se biztos h nekünk Macjonnal kéne tartanunk....

#Brexit elnapolva másként

#837348 Spade Előzmény: #837144

egy tippet miért is trédelnék meg a tőzsdén? azt max a totón vagy lottón játszom meg nem a tőzsdén.

Mondjuk te is a leghomályosabban fogalmaztál:

"Ha a brexitet elcseszi a UK (marad) akkor leírja magát is meg a City-t is." most akkor melyikre mondod ha kilép vagy ha marad ? Vagy magad se tudod ? :)

Mi is a baj a németeknél ? Mondjuk pl. ez


és ez 1 éve volt mi lehet most ? A vége felé látszik h az is hülye aki az rtl-ről azt hiszi h független


#Brexit elnapolva másként

#837160 banyaiz Előzmény: #837136


Nincs érdemi érvük a kilépés mellett. Miközben intézik a kilépést. Ez a legnagyobb problémájuk vsz és ezért van ekkora kavarodás.

Ami egy érdemi érv lehetne ha EU széthullással kalkulálnak, vagy olyan szoros integrációval a messzi távoli jövőben ami nekik nem pálya és mindkét esetben a kilépéshez lyukadnának ki. Ezeket megelőzendő inkább kilépnek most. De hát ez nagyon megfoghatatlan most rövid távra előny-hátrány szempontból.

Most nehéz bármilyen előnyt ebből kimutatni vsz. Azonnali előnyöket, hátrányt viszont rengeteget lehet elég erre a kilépési folyamatra ránézni.

Miközben a népet azonnali előnyökkel etették . Sorban ezeket az azonnali előnyöket amikkel a brexitet reklámozták cáfolja a kilépési folyamat. Szerintem akik erre szavaztak nagy részük azt gondolta minden marad a régiben kivéve ami neki nem tetszik a világban az megszűnik ha nem részei az EU-nak. :) Mert ilyesmivel kecsegtették a brexitben.

Erre alapozni egy ilyen döntést , könnyen azt hozhatja gazdasági nehézségek rövid távon ami brexit ellenességhez vezet eltolódnak az arányok . Aztán azért fogják ütni az aktuális kormányt lépjenek vissza.



#Brexit elnapolva másként

#837158 Spade Előzmény: #837142

igen az eu-t ők hozták létre, de az eu irányítói láthatólag nem a fönik, mert ahogy sori bá megjelenik azonnal leszopja minden fő eu bürokrata merkivel együtt. Még akkor is ha nyilvánvalóan nem sori bá a főni ő csak a bot vége, de a lepippantás azért kijár neki. Szal az eu csak egy projectjük a sok közül és nem az otthonuk. Ahol sori bá otthon van ott 3 m magas betonfallal védi magát nem h migriket telepítene be a kertjébe. Már a project legelején kb 1918-20 körül 50 milla migrit akartak eu-ba menedzselni az alapító atyák, aztán ezt akarta sori bá is a tervében úgy 2015 körül, meg lehet találni a neten az nem felejt. Szal arra kell választ adni h mi célt szolgálna az 50 milla migri eu-ban ? Nyilván nem a felemelését hanem inkább a lerohasztását. Ettől a lezüllesztéstől akarhatták megmenteni az őshazát, angliát a brexittel hiszen az eddigi invázió során alapból egy migri csónakot sem engedtek át a csatornán. ugyanez megy a zusában. Kalifornia kormányzója már kijelentette h minden migrit befogad sőt munkát is vállalhatnak ömlenek is befele. Hamarosan a szilicium völgynek is annyi lesz. Ha ez az inváziófelér a nagytavakig akkor az amcsiknak is reszeltek akkor csak anglia marad fenn. Csakhát már a németek is keresztbe feküdnek a tervnek és ez az általam leírtak szerint über veszélyes ezért kell egy időleges megoldás a brexit elnapolva. Sztem.



ps. Sztálin egy zseni volt jól megszopatta a lenini gárda idiótáit és persze egy tömeggyilkos volt, ebben persze nem különbözött lenintől vagy kun bélától, legfeljebb a nagyságrendben. És paradox módon a németek nekik köszönhették h a 2. vh után nem vetették be sóval németo-t, mint karthagot mert a szándék meglett volna. Csak a németek kellettek az erőegyensúlyba a sztálini hadsereg ellen. Érdekes a történelem

#Brexit elnapolva

#837156 banyaiz Előzmény: #837135

Brexit megegyezés leszavazása és a kormányfő megbuktatása más műfaj. Bejön a pártérdek , ha megbuktatják kit tudnak helyette jelölni aki elvállalja ebben a szituban, és akinek a személyében meg tudnak egyezni.

Teréz már úgyis nyakig benne van, hozzá kötődik most a sztori, elviszi a balhét. Ha leváltják könnyen lehet az a vége új választás ahol lehet nem ők kerülnek kormányra.

Mi lesz ebből jó kérdés, szerintem ha most gyorsan nem fogadják el akkor egyre nagyobb része a népnek látva ezt a cirkuszt inkább az EU-ban maradna. Lehetne az egy út addig húzni az egészet amíg egy új szavazáson 2/3 azt mondja maradjunk az EU-ban. :) Ha így folytatják az lesz a gondjuk kilépnek miközben az emberek döntő többsége már inkább maradna. :) Akkor a mindenkori kormányt majd azzal lehet támadni miért léptek ki. Csöbörből vödörbe.

#Brexit elnapolva másként

#837144 tozsdenyul Előzmény: #837139

szeretnéd S(e)here :)

Érdekes lyány lehet ez a sehere, 2016-ban még azt a szöveget súgta neked, hogy a brexit egy szívlapát formájú pofon a malterosoknak.

drága az ilyen csalfa csaj, föleg ha egy ilyen tekergös konteó alapján még trédelsz is.


Ha a brexitet elcseszi a UK (marad) akkor leírja magát is meg a City-t is.

Technikailag nem látok mesés jövöt a briteknek, így vszínübb hogy elcseszik.


#Brexit elnapolva másként

#837142 matgab Előzmény: #837136

szerintem pont a Rotschildok alapvető érdeke és célja volt az EU létrehozása, ahol az első -elrontott verzió a Szovjetunió -mintájára létrehozták az Európaiuniót.

A Szovjetunió Tanács köztársasága nagyon jól muzsikált volna és fenn is maradt volna, ha Sztálin nem puccsolja meg a rendszert outsiderként (nyilván az akkori Oroszországban még nem volt a médiának és az internetnek olyan hatása , mint ma- ezért ő jó szervező képességeivel meg tudta puccsolni az egész liberál-bolsevik összeesküvést és a saját hatalmát kiépíteni...

Az egész rendszer hibája annyi volt, hogy egy ember meg tudta puccsolni. Ezért az EU-t már úgy hozták létre, hogy megtartották a demokratikusnak tűnő színházat (mondjuk volt "demokratikus " választás a SZU-ban is) képviselőit ne közvetlenül szavazzák meg az emberek és a tényleges hatalmat meg még csak ne is a közvetett módon megválasztott képviselők gyakorolják, hanem a különböző bizottságok.

Totális arcnélküli hatalmi elitet hoztak létre, így nem lehet ellenük sem lázadni sem fellépni ellenük, se felelősséget nem kell vállalnia senkinek semmiért.

Nos, ugyanúgy, ahogy a SZU-ból nem lehetett kilépni, ugyanúgy nem lehet az EU-ból sem.

Az, hogy a britek megszavazták a brexitet, ez totálisan váratlanul ért mindenkit -főleg a politikai elitet és ezt a mai napig nem tudják, hogy hogyan kezeljék. El akarják maszatolni az egészet és a vége az lesz hogy vagy érvénytelenítik, vagy csinálnak egy újabb népszavazást, ahol már rendesen meg fogják dolgozni a nép agyát, hogy ne ikszelgessenek "hülyeségekre". Az is belefér, hogy a britekkel példát statuálnak és gazdasági válságba döntik őket, hogy a végén az EU , mint dícsőséges megmentő ölelje keblére a visszatérésért imádkozó briteket.


Az meg hogy a migráció miatt erősen meggyengültek a hagyományos liberális pártok, az nem annyira számít hossző távon.

Rövid távon senki nem akar polgárháborút , hosszú távon meg a migránsok le fogják szaporodni a tradicionális európai népeket, így a szoclib pártok újra megnövelik a támogatottságukat.

#Brexit elnapolva másként

#837139 Spade Előzmény: #837137

dehogyis, ez csak egy mese Seherezádé mesélte nekem tegnap álmomban

#Brexit elnapolva másként

#837136 Spade

Azért sokkal bonyolultabb játszma ez. Angliában minden a cityben dől el még a népszavazások is. Az usa-ról már régen is (1. vh ) le akart válni a dípsztét és visszahelyezni az angol világbirodalomba a vezetést. De nem sikerült, talán ez a brexit is egy ilyen kisérlet volt. Ehhez ki kellett léptetni angliát az eu-ból és áthozni a pü hatalmat ami azért nem is olyan nehéz hiszen a nagyfőni rócsild fő bázisa mindig is a city. És politikailag is a 4 angolszász (nagy)hatalomból háromban a királynőnek van konstituális szerepe is és ott van india meg hongkong erős kínai befolyással. Szal ez jó tervnek nézett ki. Persze ezt eleve sokan ellenezték a díípen belül is. A szakítás bejelentése után azonban az angol vezetés képtelen volt felvenni a kapcsolatokat a volt birodalom elemeivel ehelyett inkább a zűrzavarba kezdett csúszni az egész folyamat. Ennél is fontosabb azonban h az eu birodalmi helytartója merkel és a koaliciós pártok megreccsentek a migráns válság hatására. És kezd feljönni az afd mint a talajvíz. Anglia nélkül az eu a 4. birodalom lesz. Ha anglia bent van akkor a francia angol tengely kellő ellensúlyt képez. Ha a hagyományos vazallus német pártok beszarnak és új pártok jönnek fel, még talán az is előfordulhat h a németek összejönnek az oroszokkal és egy legyőzhetetlen kombot alkotnak a világban ahol megvan a technika és a nyersanyag bázis jobban mint a világon bárhol. Mindig is az volt a díípek első számú törekvése h ez ne történhessen meg ezért volt 2 vh is. Szal az eu-ban és főként németben rosszul alakultak a dolgok, ezért meg kell torpedózni a brexitet ami amúgy se haladt valami fényesen, hacsak hacsak nem gründolnak egy 3. vh-t ahol majd egyenkét megtörik a németeket és az oroszokat mielőtt egyesülnének. Ez is egy lehetőség jó is minden szempontból hiszen az oroszokat fel kéne darabolni már régóta, csak hát kockázatos mert atommá fajulhat annak meg nincs szeme és gondolkodni se tud

Januárban szokott lenni Davos ott vagy ha nem jutnak dűlőre, ahhoz kapcsolodva pattintanak egy biederberget ha nagyon nem tiszta a kép még megvárhatják az eu választásokat és ha ott a vazallus pártok megszívnak akkor nincs mit tenni, és meghozák a döntést h hogy legyen. Én azt tippelem h a brexitnek reszelnek.

#Brexit elnapolva

#837135 Koffein Előzmény: #837132

Ezzel politizált az ellenzék, meg volt egy belső feszültség, hogy az angoloktól elveszik a melót a legynelek, magyarok, románok stb, meg rájött a migri hullám, plusz a cambridge analtytica meghackelte az emberek agyát... szóval a számítás jó lehetett, csak nem vették számításba az algoritmusokat...:)

Figy, ha a megegyezést leszavazták, nem úgy volna korrekt, hogy megy az a személy, aki megegyezett? Mit fog egyezkedni ugyanaz a személy? Leülnek teáznak egyet és elhajtja az eu újra? oszt akkor mi van? jöhet a kemény landolás? :)

#Brexit elnapolva

#837132 banyaiz Előzmény: #837129

Azért ment bele ebbe mert az ellenzék ezzel politizált és akkor arra gondolt majd egy népszavazással lezárja, megerősödve jön ki belőle. Erre 1-2 %-al győzött a brexit.

Nagyon nagy hiba rosszul mérte fel az esélyeket egy ilyen témában.

May egy nagyon hálátlan szerepet vállalt el, egyre szimpatikusabb . Szerintem azért nem váltottak le mert úgy gondolkodnak vigye el ő a balhét ha már amúgy is ennyire benne van. Rajta csapódik most le az egész brexit téma. Boris Johnsonok nagy brexit párti figurák meg teljesen félrevonultak , bezzeg a brexit kampányban ahol csak dumálni kellett ott az első sorban nyomultak. Theresa pedig küzd mint malac a jégen miközben ő nem is volt nagy brexit támogató. :) Rálőcsölték ezt a hálás feladatot Bármi lesz a vége ő ebbe belebukik valószínű.

#Brexit elnapolva

#837129 Koffein Előzmény: #837123

nem kell ezen agonizálni, anno cameron egy szelepnek akarta használni a népszavazást. úgy voltak vele, hogy amúgy is eu-ba maradnak, oszt visszanyalt a fagyi. ha lett volna gerince, akkor végig viszi a brexitet. ha lett volna gerincük, akkor megszavazzák a brexitet. most olyan patthelyzetbe vannak, hogy visszacsinálnák, de nem tudják, így maszatolnak, mintha nem tudnának tiszta fejjel gondolkodni, mert mindegyik fél félti a poziját... miután nem szavazták meg a brexitet, úgy lett volna a korrekt, hogy mayt is kiszavazzák, de nem tették, mert kurvára tudják, hogy bárki is kerül oda bukni fog. egyik párt se meri felvállalni, mert egy életre elássa magát...

nem értem, hogy miért nem hagytak egy hosszútávú kiskaput és a demokrácia érzés is megmarad, hogy a nép dönt. tegyük fel, azt mondják, hogy kilépünk ezekkel a feltételekkel, majd 8-12 év múlva, ha úgy adódik újabb népszavazás és ha úgy dönt a nép, akkor újratárgyalják az eu-ba való belépést és visszalépnek...

#Brexit elnapolva

#837123 banyaiz Előzmény: #836961

Ki lehet lépni , de minek merül fel a kérdés. Úgy tűnik nekem erre a kérdésre a britek is elég nehezen tudnak választ adni, de ez nem zavarja meg őket abban népszavazzanak , kilépést indítsanak. :)

Elvileg fordítva lenne célszerű először választ adni arra mi értelme van , van e egyáltalán és utána elindítani. De ez így sikerült. :)

Azt látom küzdenek azon saját maguknak egyáltalán megfejtsék milyen előnye lesz ennek. Nem nagyon találnak ilyet és ezen kínlódnak.

Mert ha ez annyira előnyös akkor nem kell rajta sokat agonizálni , félni a következményektől stb, csak mintha éppen fordítva lenne.

Nem értem mit remélnek attól EU-tól függetlenül köthetnek kereskedelmi megállapodásokat. Ezt ragozzák mint lehetséges előnyt leginkább. Elképzelni nem tudom ezzel olyan nagyot kaszálnának , hogy sokkal előnyösebb lesz egyénileg ezeket megkötni. Mikor egy é-ír- ír témán fennakadnak , hogy ott hogyan lesz a brexit után.

#Brexit elnapolva

#836961 matgab Előzmény: #836920

Én az elejétől fgva mondom , hogy a Szovjetunióból és az EU-ból nem lehet kilépni.

A kérdés a politikusok részéről az, hogy hogyan negligálják okosan egy brahiból meghirdetett és véletlenül félrement népszavazás eredményét a politikusok a demokratikus keretek bábszínházának fenntartása mellett?

#Brexit elnapolva

#836920 banyaiz Előzmény: #836918

Bírnám ha a végén ott lyukadnának ki maradnak az EU-ban. :)

Most komolyan , bedobnak egy szavazást a kilépésről, ami elképesztő parasztvakításokkal nyer. Nagyítóval kimutatható különbséggel. Aztán 2 éven keresztül ezen pörögnek mint a búgócsiga, és nem tudnak egy olyan egyezséget összehozni a kilépésről amit a parlamentjük elfogadna. :)

Közben ennek a költségei , társadalmi hatásai, megbénítja az egész belpolitikát stb.

Ráadásul , ha kilépnek , ha maradnak, mindenképp a társadalom a kérdésben nagyon megosztott marad.

Ez nagyon értelmes dolognak tűnik. Betetézné az egészet ha egy ekkora cirkusz után még az EU-ban maradnának. Ebben az esetben a bohóckodásuk árát térítsék meg az EU-s intézményeknek, hogy a hülyeségeikkel lekötötték két évig . Elég nagy összegű számla lehet ennek a költsége.

#Brexit elnapolva

#836918 Koffein Előzmény: #836797

Kérdés, hogy az eu bürokraták akarnak-e újabb megállapodást egy másik párttal? Valószínűleg nem...

Húzzák, amíg lehet... ez a sztori, a demokrácia csődje...

Brexit

#836797 Koffein

Ma este szavaznak, a téteket meg lehet tenni, hogy a brit politikusok bevállalják,vagy sem...

May aszondja: "megítélése szerint az egyezmény leszavazásának a megállapodás nélküli Brexitnél is nagyobb valószínűségű következménye lenne egy olyan mértékű "parlamenti bénultság", amely a Brexit elmaradásának kockázatával járna"

https://www.portfolio.hu/gazdasag/ma-eldolhet-nagy...

ezt akkor ide

#834095 TrendMan Előzmény: #834004

Technikailag nyilván lehetséges, de elvi szinten nem.

A népszavazás a nép szava, a demokrácia pedíg a nép államformája, ahol a nép szava dönt.

A kihátrálás lehetséges, de elvi szinten feloldhatatlan ellentmondáshoz vezet.

ezt akkor ide

#834004 Koffein Előzmény: #833989

Kihátrálni hogyne lehetne. Aki brexit mellette érvelt, Nigel Farage most hol van? Na meg Cameron? :)