Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

ebben van vmi,ezért megy…

#836235 Sumér harcos Előzmény: #836233

ebben van vmi,ezért megy a cirkusz.

de lehet még az ep is nagy pofon tavasszal eu szerte is,aztán lesz-e további fetrengés, ajtonak futás?


a meglátásom szerint, ez…

#836233 Koffein Előzmény: #836228

a meglátásom szerint, ez az úgy nevezett "ajvékolás" leginkább a eu-s választások miatt van, meg ez a nagy összefogás is, majd ősszel lecsillapodnak, mint ahogy tették 2-3éve is...

tavasszal eu-s választás, ősszel önkormányzati választás, lesz egy kis hiszti az eredmény hirdetésnél és jön a csend... nagyon de nagyon meglepődnék, ha ez kitartana 3-4évig...

"Hangsúlyozta ugyanakkor…

#836231 Sumér harcos Előzmény: #836226

"Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a tárgyalást tartanák a célravezető megoldásnak, és ők is abban érdekeltek, hogy a munkabeszüntetést elkerüljék."

langyospisi buborék szervezet ez is,

meg kérdés van-e egyáltalán miért tüntetni,mivel még a multi Henkel sem mer munkaerőhiány miatt változtatni,ha jol értelmezem-mondtam ,hogy kivitelezhetetlen gyakorlatban-mert munkaerőhiány van,ennyi,

Henkel:

"a kollektív szerződésünkben nem kívánunk változtatni, függetlenül a munka törvénykönyve 2019-es változásaitól."

Kell a francnak sztrájk,…

#836228 Bendeguz Előzmény: #836226

Kell a francnak sztrájk, csak pár lippsy ajvékol a 3 éves elszámolás miatt, nekik meg bevezetném a nyugdíj körüli túlóra elszámolást... Addig meg tessék építeni a hazát!

runaway fázis

#836220 Spade Előzmény: #836194

Igen ez a lényeg h lakást lehet x-y-ért venni az nem jelent semmit, mert lehet h az első lépés h le kell dózerolni és akkor csak a telket vetted meg. Ahhoz h a nyugatiakkal valamilyen kapcsolatba kerüljél nyugati színvonalon kell megcsinálnod vagy felújítanod, ami azt jelenti h kb 220-250 rugo/m2-be kerül csak nívósan felújítani egy meglevőt jellemzően bp-en már ha kapsz szakembert Gondold el h ha még fel is kell építeni 400 rugo/m2-nél jársz. keleten borsodban azért is nő az életszínvonal mert már régóta szinte mindenki feljön pestre dolgozni (cigók is akik jellemzően nagyon ügyesek) aki ért valamihez az építőiparban. De már ez is elfogyott most már ukrán szakik jönnek. Tehát ha 10 milláért kapsz jó lakás nálatok akkor azt meg kéne venni mint a cukrot mert ha paks-2 megindul sztem nagy kereslet lesz arra, feltéve h úgy van megépítve és jól átalakítható, de ha nem akkor csak a telek árát éri - a bontás költsége ami kb 1 milla legalább

runaway fázis

#836207 Tapasz Előzmény: #836194

Zoli!

Azért nem csinálja ezt meg, mert

1. Olyan munkája van, ami Bp-hez köti, és nincs kedve napi 100-200 km-t vonatozni, vagy kocsikázni (én kényszerből csináltam 6 évig, 4:06 vonattal mentem pestre, és kb. 17 órára értem haza, kocsival sem volt sokkal kedvezőbb)

2. Fiatal, többre értékeli az egyéb szórakozási lehetőségeket.

3. Nem ért hozzá, kedve sincs hozzá és mint tudjuk, a kertes házban mindig van mit tenni. Inkább el van egy pesti, vagy nagyobb városi társasházban.

A fiatalabb korosztály egy részén látom, hogy egész délelőtt döglik, utána meg szinte egész éjszaka fent van a neten.

Én jelenleg Pesten élek, de valószínűleg az asszony miatt fogunk venni egy kis házat valahol a közelben, nyugdíjas éveinkre.


runaway fázis

#836205 Boby. Előzmény: #836198

Nyilván....,mint ahogy az előtte linkelt 4-5-öt is,amiket egy lóf@szt felkiáltással ignoráltál!Sőt...,banyaizéknál is, én meg Nyuszi tartjuk nyomás alatt az ingatlanárakat...,persze soros segedelmével!:-)

Fehérítés

#836195 banyaiz Előzmény: #836192

Általában olyan helyeken ahol nem lehet fizetni bankkártyával ott tapasztalom ezt. Horgászboltok , masszőr, gumis, kis garázsboltok bár egyre kevesebb ezekből akkor zöldségesnél, ahol ismernek ugye. Van egy hely ahol nyáron mindig veszek dinnyét rendszeresen nem hiszem valaha kaptam bármilyen bizonylatot erről. :) Szóval van azért de biztos, hogy jobb a helyzet ezen a téren mint 20 éve.

Ott van ennek az az oldala is utána, hogy alkalmazottak hogyan vannak bejelentve ezeken a helyeken, és mennyi megy zsebbe.

Utóbbi időben volt szerencsém gázkazánszerelőhöz , és villanyszerelőhöz is . Akik kiszálltak a helyszínre hasonló megoldással kp zsebbe minden elismervény nélkül.

Viszont a másik véglet E-onnal megnézettem egy mérőórát , éjszakai áramra egy nagyon régi kütyü volt 10 éve nem üzemelték be. Mondom nem árt ha ránéznek mielőtt be lesz kapcsolva. Kiszállnak megnézték minden oké elhúznak, pár hónap múlva jön egy számla 6000 párszáz forint mert nem a hálózatukban volt a hiba . De egy árva szót nem szóltak erről , se mikor kihívtam, se a helyszínen, csak úgy suttyomban küldtek egy számlát vagy 3 hónap múlva. :) Érdekes megoldás ez is furcsának találtam ezt az eljárást.

runaway fázis

#836194 banyaiz Előzmény: #836166

Itt Tolnában nagyon szép helyeken szerintem legalábbis nagyon szép helyeken falvakban viszonylag új építésű házakat max 10 millió környékén lehet venni. De még kisebb városokban Kádár kockákat is 2-3-4 éve simán 10 alatt akár. Itt nem érzékelem annyira ezt a nyugati jelenlétet, persze vannak németek, hollandok , svájcival is találkoztam már de főként nyugdíjasok , vagy olyanok akik nyaralónak veszik és az év egy részében pár hónapra eljönnek pihenni. De nem tömegesen. Minden faluban lehet néhány ilyen esetet találni mutatóban .


Egyik ismerős Kádárt felújított kisvárosban. 6 millióért vette meg az ingatlant , igaz a falakon kívül szinte minden csere. De nagy udvar, nagy kert ráköltött bő 10 milliót. Pár évvel ezelőtt. 20 millióból olyan háza van , olyan udvarral , kerttel Rothschildok laknak hasonló környezetben. :)

Nem értem ennél hogyan lehet vonzóbb felmenni Pestre ahol egy albérletre 10 év alatt kifizet ekkora összeget, vagy tud venni talán valami kis lakást egy olcsóbb környéken ennyi pénzből még.

Fehérítés

#836192 Koffein Előzmény: #836188

:) attól, hogy te beretválod a buksikdat, érted, amit mondani akartam. a megfigyeléseim alapján, már csak a fodrászok, manikűrösök stb nem adnak számlát. de ha új ügyfél, akkor a nyugta tömb előkerül, vagyis az én fodrászomnál. már minden kisboltba adnak, max ha már törzsvásárló vagy, tudja, hogy nem veszed el, nem vagy adóellenőr, akkor nem üti be a pénztárgépbe. már kis kifőzdék is ontják magukból a nyugtákat... szóval az én meglátásom szerint sokat javult a helyzet, de tény, lehetne jobb is..

apró bosszúság

#836190 Koffein Előzmény: #836186

viccnek jó, de azt nem hiszem, hogy jelenleg a fidesz bukna rajta, az 5ft-ot megtartja a párt, a 75 ft-ot meg az állam/adófizetők megfinanszírozzák.. megoldják ezek... :-/