Regisztráció Elfelejtett jelszó

CIG fórum

Altatva van ez is. Takar…

#833046 walex Előzmény: #833014

Altatva van ez is. Takarékot megindították, ez lesz szvsz a következő és az App.

Van egy olyan érzésem, h…

#828815 Koffein

Van egy olyan érzésem, hogy történni fog itten valami. A nyáron Móricz vette, majd leállt, volt egy kis csend és újra bennfentes vásárlás...

jövő

#828485 Kissherceg Előzmény: #827981

Esélyes, hogy ide beapportálják vagy megveszik.

Alkuszcégbe szállt be Mészáros Lőrinc

2018.10.04 09:25

Közvetett irányítást szerez Mészáros Lőrinc, felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla és Keszthelyi Erik a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft-n keresztül az Agenta Consulting alkuszcég fölött - áll a Gazdasági Versenyhivatal közleményében.

Az Agenta a Keszthelyi Erik tulajdonában álló Keszthelyi Holdinghoz tartozik, lakossági ügyfeleknek nyújtanak alkuszi szolgáltatást. A Hungarikum vállalati ügyfeleket szolgál ki, főleg az állami szférában tevékenykednek.

A Népszava úgy tudja, Mészáros Lőrinc azért szerzett befolyást a társaságban, hogy nagyban köthessen életbiztosításokat különféle cégek dolgozóira, illetve vagyonbiztosításokat saját tulajdonára. A lap szerint ez elsősorban a kisebb alkuszcégeket érintheti hátrányosan, hiszen az ő piacukról szívja majd fel a megbízásokat az Agenta.

Mészáros egyébként márciusban a Hungarikumban is részesedést szerzett

Csúcson az életbiztosítási tartalékok

#827981 Kissherceg Előzmény: #827452

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (1033 Budapest, Flórián tér 1.) kibocsátó 23.466.020 darab, egyenként 40 forint névértékű, 938.640.800 forintössznévértékű dematerializált, névre szóló törzsrészvényét 2018. szeptember 21. napjával a tőzsdei kereskedésbe bevezeti és a Terméklista adatait a fenti értékpapírra vonatkozóan az alábbiak szerint módosítja.


„A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Általános Üzletszabályzata” c. szabályzat Második, Bevezetési és Forgalomban Tartási Szabályok Könyve 29.2 pontja szerint a kérelemnek teljes mértékben helyt adó határozat meghozatala esetén a határozat indoklása mellőzhető.

Bevezetett értékpapír mennyisége (db)

70.962.240

94.428.260

Csúcson az életbiztosítási tartalékok

#827452 Koffein Előzmény: #827388

Hisznek benne, vagy mi a vihar van készülőben itten? :)

Csúcson az életbiztosítási tartalékok

#825826 Kissherceg

https://www.vg.hu/penzugy/tozsde/csucson-az-eletbi...

Az első negyedéves visszaesés után a második negyedévben már nőtt az élet­biztosítások tartaléka, s június végén 1933 milliárd forintos új rekordon állt a Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint.

A befektetési egységhez kötött (unit linked) életbiztosításokban 1260 milliárd forint volt, ez 22 milliárddal több az első negyedévinél, s megközelíti a tavaly év végi rekordot.

A hagyományos életbiztosításokban lévő megtakarítás bő 6 milliárd forinttal 672,8 milliárd forintra hízott. A növekedésben nemcsak a befizetések és az árfolyamhatások játszhattak szerepet, hanem az is, hogy egyre több a jövedelemadó-kedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítás, a visszaigényelt közterhek döntő részét pedig a második negyedévben írják jóvá az ügyfelek számláin.

A nem életbiztosítások tartalékai is nőttek a második negyedévben, körülbelül 8 milliárd forinttal 548,9 milliárdra, ez szintén történelmi rekord.

Hosszú éveken át a nem életbiztosítási tartalékok hagyományosan az első negyedév végén tetőztek, sokan fizették be ugyanis az éves biztosítási díjukat az esztendő első hónapjaiban. Egyre több azonban az olyan biztosítás, amelynek az évfordulója nem január 1. – 2010 óta például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoké is az év bármely napjára eshet –, így a díjbevételek is egyenletesebben folynak be a biztosítókhoz.

Veszi tovább... kerekít .D

#825618 Kissherceg Előzmény: #824963

Tovább nőne a CIG Pannónia

Jelentős stratégiaváltáson ment keresztül 2014-ben, és az elmúlt három évben már nyereséges volt a CIG Pannónia – jelentette ki Kádár Gabriella, a cég vezérigazgatója. 2015-ben 928 millió forint, 2016-ban 724 millió forint volt a társaság adózott eredménye, tavaly viszont már meghaladta a 2,5 milliárd forintot is.

A mostani teljesítménnyel a piac hetedik-nyolcadik helyén vagyunk, ami a középmezőny eleje, ugyanez a helyzet a vagyonbiztosítónkkal is. Mind a két cégünk tőkeerős, nem jelentett gondot az S2 tőkemegfelelés – tette hozzá Kádár Gabriella, hozzátéve,

a CIG Pannóniának újabb akvizíciós terveik vannak.

A kereszttulajdonlás révén még erősebbnek tudható partneri kapcsolatunktól azt várjuk, hogy az elkövetkező években az értékesítési kapacitásnövelésen tudunk majd dolgozni – fogalmazott.

A zászlóshajó nyugdíjbiztosítások mellett egyre nagyobb szerepet hasítanak ki a társaságok biztosításai is. Kádár Gabriella úgy véli, hogy a következő három évben megduplázzák majd az üzleti teljesítményüket, ami reményeik szerint az árfolyamukon is meg fog majd látszani

Veszi tovább... kerekít .D

#824963 Kissherceg Előzmény: #824176

A keddi Kormányinfó után lényegében eldőlt, hogy a béren kívüli juttatások végrehajtott módosításait nem vizsgálja már felül a kormány, vagyis 2019-től új világ jön
(ennek hatásáról itt írtunk külön cikkünkben). Ezek után ismét megjelentek a dolgozói érdekvédők oldaláról a félelmek.

Eközben a politikai üzengetés sem maradt abba a témában. A Demokratikus Koalíció jelentette be szerdán, hogy aláírásgyűjtést indítanak annak érdekében, hogy az Országgyűlés tárgyalja újra az adótörvényeket, s szüntesse meg a cafeteria megadóztatására hozott új szabályokat (a Szép-kártyára vonatkozó szabályok nem változtak).

A Fidesz erre válaszul közleményt adott ki szerda délután, melyben hangsúlyozták, hogy "a cafeteria nem szűnik meg és az összege sem változik, hiszen azt a Szép-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók". A rendszer többi elemét érintő változásokat viszont nem említi a közlemény. Ami viszont érdekes, hogy a közlemény külön foglalkozik a módosítás biztosításokra gyakorolt hatásával (az új szabályok értelmében a munkáltatók által finanszírozott kockázati biztosításoknak, pl. egészségbiztosításoknak szja-vonzata lesz, így nem lesz már annyira vonzó ezt finanszírozni a cégek részéről, de a módosítás érinti a munkáltatói önkéntes pénztári befizetéseket is).

Egyes érdekcsoportok olyan biztosítási és magánegészségügyi szolgáltatásokat próbálnak a cafeteria körében tartani, amiknek nincs ott a helyük, ennek a lobbinak nem engedünk- hangsúlyozza a Fidesz ennek kapcsán.

"A béremelések további ösztönzéseként tovább csökkentjük a munkát terhelő adókat és folytatjuk a közszféra béremelési programjait is" - teszik hozzá.

Veszi tovább... kerekít .D

#823966 MrTibi16 Előzmény: #823936

https://www.bet.hu/newkibdata/126941260/20170705_C...

Budapest, 2018. július 5. Rendkívüli tájékoztatás részvények tranzakciójáról A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (székhelye: 1033 Budapest, Flórián tér 1.; cégjegyzékszáma: Cg.0110-045857; a továbbiakban: „Társaság”) ezúton értesíti tisztelt részvényeseit és a tőkepiac szereplőit, hogy Dr. Móricz Gábor - a Társaság 100%-os leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke - vezető állású személlyel szoros kapcsolatban álló Kaptár Zrt. 2018. július 4. napján tőzsdei forgalomban minösszesen 4.852 darab CIG Pannónia törzsrészvényt vásárolt 420 Ft/db áron, így jelenleg 3.720.000 darab részvénnyel rendelkezik. A Kaptár Zrt. többségi tulajdonában lévő GridLogic Informatikai Kft. 2018. július 4. napján szintén tőzsdei forgalomban vásárolt 22.317 db CIG Pannónia törzsrészvényt 417,7 Ft/db átlagáron, melynek következtében a tulajdonában lévő részvények száma 1.241.115 darabra emelkedett. Melléklet: Bejelentés CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.