Regisztráció Elfelejtett jelszó

Veszi tovább... kerekít .D

Kissherceg Előzmény: #824176

A keddi Kormányinfó után lényegében eldőlt, hogy a béren kívüli juttatások végrehajtott módosításait nem vizsgálja már felül a kormány, vagyis 2019-től új világ jön
(ennek hatásáról itt írtunk külön cikkünkben). Ezek után ismét megjelentek a dolgozói érdekvédők oldaláról a félelmek.

Eközben a politikai üzengetés sem maradt abba a témában. A Demokratikus Koalíció jelentette be szerdán, hogy aláírásgyűjtést indítanak annak érdekében, hogy az Országgyűlés tárgyalja újra az adótörvényeket, s szüntesse meg a cafeteria megadóztatására hozott új szabályokat (a Szép-kártyára vonatkozó szabályok nem változtak).

A Fidesz erre válaszul közleményt adott ki szerda délután, melyben hangsúlyozták, hogy "a cafeteria nem szűnik meg és az összege sem változik, hiszen azt a Szép-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók". A rendszer többi elemét érintő változásokat viszont nem említi a közlemény. Ami viszont érdekes, hogy a közlemény külön foglalkozik a módosítás biztosításokra gyakorolt hatásával (az új szabályok értelmében a munkáltatók által finanszírozott kockázati biztosításoknak, pl. egészségbiztosításoknak szja-vonzata lesz, így nem lesz már annyira vonzó ezt finanszírozni a cégek részéről, de a módosítás érinti a munkáltatói önkéntes pénztári befizetéseket is).

Egyes érdekcsoportok olyan biztosítási és magánegészségügyi szolgáltatásokat próbálnak a cafeteria körében tartani, amiknek nincs ott a helyük, ennek a lobbinak nem engedünk- hangsúlyozza a Fidesz ennek kapcsán.

"A béremelések további ösztönzéseként tovább csökkentjük a munkát terhelő adókat és folytatjuk a közszféra béremelési programjait is" - teszik hozzá.