Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

NRG Yield is lezárva 19,…

#830015 Fornit

NRG Yield is lezárva 19,45-ön. Több mint 7 hónapig tartottam ezt is (közben még át is nevezték)

Nagyon szépen tartotta magát eddig, ki tudja mikor indul lejjebb ezekben az időkben.

ETF-ek

#829871 banyaiz Előzmény: #829866

Nem számítok ilyen heves érzelmekre. De ha esni akarnak akkor nyomjanak -10%-os napot lássuk komolyan gondolják. :) Aztán utána még azon a héten -20%-ot akkor le is van rendezve hosszabb távra a dolog.

Nyűglődnek csak. Még mindig azt tartom valószínűnek év végére felrángatják.

Azon röhögök Trump mikor beiktatták és a tőzsde emelkedett fényezte magát mekkora emelkedést hoz a tőzsdére . Azóta is rendszeresen ezt elmondja micsoda fellendülés van kizárólag miatta. :) Most éppen esik erre elkezdi szidni a jegybankot miért emel kamatot . Nem mondhatni nagyon túlbonyolítja a tömegekkel való kommunikációt. :) Ha siker van az miatta van, ha kudarc az más miatt. Elég egyszerű megközelítés de lehet a választók erre fogékonyak, végül is eddig is bejött ez a retardált stílus.

ETF-ek

#829859 banyaiz Előzmény: #829849

snp-t nem fogta meg a 200 napos . Egész évben felette jártak most elesett októberben 2 napja alatta zárnak. Érdekes évvége alakulhat ebből. Feladják a leckét. :) Túl sima lett volna 200 napos környékéről ATH-ra egyenes vonalban év végéig. Várható volt néhány csavar.

Nagyon izgatott kereskedés megy az utóbbi napokban nagy fel le napon belüli rángásokkal.

ETF-ek

#829704 Fornit Előzmény: #829691

Mindent megtesznek, hogy megvédjenek magamtól. SPXL-SPXS párost szoktam venni. (néha)

ETF-ek

#829691 hdl11 Előzmény: #829687

Valóban nem lehet venni USA-beli ETF-eket a MIFID 2 bevezetése óta, mert nincs meg valamilyen dokumentáció azokra, amiket a EU előír. Viszont vannak amerikai indexeket követő ETF-ek Európán belül is, amikkel lehet kereskedni. Sőt október 1-től már a BÉTa piacon is vehetőek SP500, Nasdaq, DAX, és STOXX50 indexeket követő ETF-ek forintért.

ETF-ek

#829687 Fornit

ETF-eket vett valaki mostanság?

Én a tavasz óta nem. Most meg nem vehetek SP etf-et, mint európai a EU's Packaged Retail and Insurance-based Investment Product Regulation (PRIIPS) miatt.

dirr

#829235 matgab Előzmény: #829113

tegnap gondolkoztam, hogy kellene venni Twillio-t és Canopy Growth-t.

Most az egyik -10 a másik -6%-on van...

Még jó hogy nem vettem!

dirr

#829113 TrendMan Előzmény: #829111

Ha az algoritmusok használata a tőzsdén felerősíti a trendeket és hirtelen mozgásokhoz, észnélküli trendkövetéshez vezet, akkor vajon milyen hatással van az algoritmusok megjelenése a kommunikációban, a médiában és úgy általában a társadalomban?

---

Már Trump megválasztásakor is ilyen hirtelen mozgást lehetett látni.

És persze pont ellenkező irányban, mint amiről előtte a hírek szóltak.

dirr

#829111 Koffein Előzmény: #829109

erről jut eszembe:

"Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője arra is felhívta a figyelmet, hogy a piaci zuhanást a kereskedési algoritmusok használata tovább erősítette. Egyértelműen megfigyelhető, hogy az utóbbi nyolc-tíz évben a korrekciók és a hirtelen mozgások egyre erősebbek. Az utóbbi napokban az árfolyamok fontos technikai szinteket vittek át, ez pedig felelősíti a momentumkövető mozgásokat, a piac gyorsan elkezdi követni a trendet. Az elemző hangsúlyozta: a mostani zuhanás ugyan csak korrekció, de már látni az általános emelkedés végét."

szerintem csak tesztelték az elmúlt 8-10évben, az algoritmust és idén került élesbe úgy isten igazából. ha az s&p -re ránézünk, az igazi hirtelen, nagy mozgásokat idén februártól lehet látni...

dirr

#829109 Koffein Előzmény: #829105

Nem napokra, hetekre gondoltam, hanem az elköv két és fél hónapra.

Ha azt nézzük, hogy jön nov., dec, mindkét hónap húzós. Most kezdődik a gyj szezon. Ha sikerül nyereséget és/vagy ügyfélszám növekedést felmutatniuk, akkor az esés pillanatnyilag megállítható. Persze ha nem hozzák a várt számokat, akkor jöhet a puskaporos hordó és bőven 2600 alatt is zárhatja az évet az s&p.

De ne felejtsük, jön a karácsonyi roham, amire ugyancsak figyelnek a befektetők, Black fraiday, cyber monday, innen felpörög a karácsonyi szezon... december közepétől a piacok kezdenek megnyugodni kb január 7ig lagymatag kereskedést várok... szerintem, ez akkor változhat, ha tisztítótűz lesz... brokik nem mennek karácsonyozni, tolják a potmétereket ide oda.. :)


dirr

#829105 TrendMan Előzmény: #829103

Nem olyan biztos az.

Az esés szerintem legalább a harmadik péntekig kitart és ha indulna a nagy korrekció le a pincébe, alighanem azt is pont így akarnák eladni nekünk.

A 200 napos alatt ott van a 10%-os határ, legutóbb is ott jelentkezett komoly vételi erő - ez most kb.2620 körül lehet.

Ergo szerintem odáig alighanem lemegy, akár jövő héten.

dirr

#829103 Koffein Előzmény: #829093

jövő7en indul a gyj szezon és újra összecsapnak a macik, a bikákkal...

az algoritmusokat is átprogramozhatják, hogy az emberek karácsonyát ne _@sszák el, oszt jövő év elején megint előveszik a tűzijátékot és szíjjelcsapnak mindent...