Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

dirr

#829235 matgab Előzmény: #829113

tegnap gondolkoztam, hogy kellene venni Twillio-t és Canopy Growth-t.

Most az egyik -10 a másik -6%-on van...

Még jó hogy nem vettem!

dirr

#829113 TrendMan Előzmény: #829111

Ha az algoritmusok használata a tőzsdén felerősíti a trendeket és hirtelen mozgásokhoz, észnélküli trendkövetéshez vezet, akkor vajon milyen hatással van az algoritmusok megjelenése a kommunikációban, a médiában és úgy általában a társadalomban?

---

Már Trump megválasztásakor is ilyen hirtelen mozgást lehetett látni.

És persze pont ellenkező irányban, mint amiről előtte a hírek szóltak.

dirr

#829111 Koffein Előzmény: #829109

erről jut eszembe:

"Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője arra is felhívta a figyelmet, hogy a piaci zuhanást a kereskedési algoritmusok használata tovább erősítette. Egyértelműen megfigyelhető, hogy az utóbbi nyolc-tíz évben a korrekciók és a hirtelen mozgások egyre erősebbek. Az utóbbi napokban az árfolyamok fontos technikai szinteket vittek át, ez pedig felelősíti a momentumkövető mozgásokat, a piac gyorsan elkezdi követni a trendet. Az elemző hangsúlyozta: a mostani zuhanás ugyan csak korrekció, de már látni az általános emelkedés végét."

szerintem csak tesztelték az elmúlt 8-10évben, az algoritmust és idén került élesbe úgy isten igazából. ha az s&p -re ránézünk, az igazi hirtelen, nagy mozgásokat idén februártól lehet látni...

dirr

#829109 Koffein Előzmény: #829105

Nem napokra, hetekre gondoltam, hanem az elköv két és fél hónapra.

Ha azt nézzük, hogy jön nov., dec, mindkét hónap húzós. Most kezdődik a gyj szezon. Ha sikerül nyereséget és/vagy ügyfélszám növekedést felmutatniuk, akkor az esés pillanatnyilag megállítható. Persze ha nem hozzák a várt számokat, akkor jöhet a puskaporos hordó és bőven 2600 alatt is zárhatja az évet az s&p.

De ne felejtsük, jön a karácsonyi roham, amire ugyancsak figyelnek a befektetők, Black fraiday, cyber monday, innen felpörög a karácsonyi szezon... december közepétől a piacok kezdenek megnyugodni kb január 7ig lagymatag kereskedést várok... szerintem, ez akkor változhat, ha tisztítótűz lesz... brokik nem mennek karácsonyozni, tolják a potmétereket ide oda.. :)


dirr

#829105 TrendMan Előzmény: #829103

Nem olyan biztos az.

Az esés szerintem legalább a harmadik péntekig kitart és ha indulna a nagy korrekció le a pincébe, alighanem azt is pont így akarnák eladni nekünk.

A 200 napos alatt ott van a 10%-os határ, legutóbb is ott jelentkezett komoly vételi erő - ez most kb.2620 körül lehet.

Ergo szerintem odáig alighanem lemegy, akár jövő héten.

dirr

#829103 Koffein Előzmény: #829093

jövő7en indul a gyj szezon és újra összecsapnak a macik, a bikákkal...

az algoritmusokat is átprogramozhatják, hogy az emberek karácsonyát ne _@sszák el, oszt jövő év elején megint előveszik a tűzijátékot és szíjjelcsapnak mindent...



200 napos azért fogja mé…

#828926 banyaiz Előzmény: #828892

200 napos azért fogja még.

Idén ez a 4 alkalom a számításaim szerint amikor teszteli a 200 napost . Mármint snp .

Eddigi 3 alkalommal megfogta ha alá is ment nagyon rövid időre és kicsit csak. Utána szépen menetelt felfelé. Előző 3 alkalommal .

Meglátjuk most mit fog alkotni , elvileg kiváló long lenne 200 napos környékéről év végére de tartok tőle nem lesz ilyen sima az ügy. :)

Izgalmas év vége lesz mert jön a kongresszusi ahol Trump akár elveszítheti a republikánus többséget, itt van ez az értelmetlen brexit huzavona , olaszok, törökök és a jó ég tudja mi.

Viszont jön az év vége is és egész évben tartották a 200 napos felett év végére fosnák össze magukat, mondjuk az eszük megvan hozzá. :)

Legutoljára úgy emlékszem azt csinálták 200 naposról vissza fel aztán lezúzták megint a 200 naposra és ott paráztatták a népet egy darabig. Szóval nem olyan simán jött vissza róla.


Pánik a tőzsdéken: zuhan…

#828892 TrendMan

Pánik a tőzsdéken: zuhanás Ázsiában, Európa is nagy mínusszal nyithat

Az emelkedő kötvényhozamok, a nem csituló kereskedelmi háború és a technológia szektor szenvedése hatalmas esést okozott szerdán az amerikai tőzsdéken, a Dow 830 pontos mínuszban zárt, ami minden idők harmadik legnagyobb esése pontban mérve. Az ázsiai tőzsdék is csúnyán festenek ma reggel, több tőzsdén 4 százalékos eséseket látni.

Ekkora az esés


Minden idők harmadik legnagyobb esését szenvedte a Dow tegnap pontban mérve, a nyitástól kezdve folyamatosan estek az indexek. A Dow 830 pontos mínuszban fejezte be a kereskedést, ami 3,2 százalékos esésnek felel meg, a Nasdaq több mint 4 százalékot zuhant.



Az ázsiai tőzsdéket sem kímélik ma reggel, a Nikkei 4, a Shanghai Composite 4,6, a hongkongi Hang Seng 3,7 százalékot esett. A határidős indexek állása alapján Európában is jelentősebb eséssel kezdődhet a nap, a DAX futures 200 pontos mínuszt mutat, ami 1,7 százalékos csökkenést vetít előre a németindexben a nyitásra. A Dow futures közben a tegnapi 830 pontos esés után újabb 300 pontos mínuszt jelez most előre.

Pánik a tőzsdéken: zuhanás Ázsiában, Európa is nagy mínusszal nyithat

Re: Trump főügyésze körüli huzakodás

#828874 banyaiz Előzmény: #828850

200 napos környékére esett az snp. Vártam ezt , hogy ősszel bekövetkezik . Viszont ennél komolyabbat nem nagyon esésben. Meglátjuk.

Úgy képzeltem még nyáron megnézegeti a 200 napost ősszel közelről, alá is megy esetleg de rövid időre és onnan fel év végére.

Eddig jó a terv félig bejött . :) A másik fele lesz az izgalmasabb. Mert azért benne van a kalapban egy nagyobb para is.

Re: Trump főügyésze körüli huzakodás

#828840 Fornit Előzmény: #828837

Russel2000 mintha előrejelezte volna már a napokban. Tegnap meg ma is kattant egy egy stop, de a nagyrésze már a múlt héten elment, mikor írtam a kiszórást (A Match is 56-on)

Azért gyász, szept elején számlaegyenleg ATH-m volt, ahhoz képest a mostani állás -10%. Sok rossz gyj jött össze az esés előtt, megint nem voltam képes a l' gran stop-ra (5% számlaesésnél mindent egyszerre kivágni)

Re: Trump főügyésze körüli huzakodás

#828835 Koffein Előzmény: #828827

ez várható volt. sears csődjét már régóta várják. azok a kisker cégek fognak tönkre menni, akik az ekertől elzárkóznak. toys r us is ezért ment tönkre, mert későn lépett és lemaradt :-/

Re: Trump főügyésze körüli huzakodás

#828827 TrendMan Előzmény: #828825

Ez szerintem csak november közepére derül ki.

Mindenesetre innen esélyesnek gondolom azt, hogy leszúr 2800 alá.

-----------------------------------------------------

Hír:

Csőd készülődik Amerikában - Vége a világ egykor legnagyobb kiskercégének?

Csődvédelembe menekül a Sears Holdings, amit pénteken jelenthetnek be a Reuters információi szerint. A vállalat valaha a világ legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca volt, egy ikonikus amerikai cég, aminek a túlélése most megkérdőjeleződik, ha igazak a hírek.

A hírügynökség úgy tudja, elakadtak a megbeszélések a társaság vezérigazgatója, Eddie Lampert és a vállalat igazgatósági bizottsága között, miután a bizottság nem fogadta el Lampert reorganizációs terveit.

A társaságnak hétfőn kellene törlesztenie egy 134 millió dolláros hitelrészletet, ezt megelőzően akarják elindítani a csődvédelmet.

A The Wall Street Journal értesülései szerint előfordulhat, hogy a milliárdos vezérigazgató, aki a múltban is beszállt a vállalat megmentésébe, saját kezűleg kifizeti az összeget, hogy elkerülje a bíróság által levezényelendő reorganizációt.

A Sears nem kommentálta a híreszteléseket a Reutersnek.

A Sears valaha a világ legnagyobb bevételű kiskereskedelmi cége volt, a Wal-Mart 1989-ben körözte le. Tavaly már csak a 23. helyen állt az Egyesült Államokban a több mint 120 éves múltra visszatekintő cég. Az elmúlt hét évben veszteségesen működött és a 2008-as válság óta nem tudta növelni a bevételeit. 2008-ban 50 milliárd dolláros éves árbevételű cég volt (összehasonlításképp akkor a Wal-Mart 380 milliárd dolláros bevételt csinált), ami mostanra 16 milliárd dollárra zuhant. Egy évtizede még 100 dolláron forogtak a társaság részvényei, ma kevesebb mint 1 dollárt érnek. És ma még tovább zuhant az árfolyam, 36 százalékos mínuszban állnak az amerikai tőzsdén.

A Tesco vezére, Dave Lewis a napokban egy interjúban a kiskereskedelmi szektor sötét kilátásairól beszélt. Elmondta, hogy az iparág eljutott oda, amikor elkezdenek cégek bedőlni. Az elmúlt hónapokban csődbe ment a House of Fraser, a Maplin és a Toys R Us, az olyan kiskereskedelmi óriások, mint a Marks & Spencer vagy a Carpetright pedig jelentős üzletbezárásokat jelentett be. A vállalatok emelkedő adókkal és bérköltségekkel szembesülnek, miközben az agresszív online kiskereskedelmi cégek szorongatják őket.

Trump főügyésze körüli huzakodás

#828825 matgab Előzmény: #828823

most elkezdődött a válság, vagy csak olcsón lehet vásárolni?