Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#829544 banyaiz Előzmény: #829514

Spade a migri játékban a legnagyobb ászunk a pakliban az nem vagyunk célország, vagy legalábbis a célországok között valahol nagyon utolsó opciók között .

Ebből az következik a migráció elleni harc legjobb eszköze ha a vonzerőnk továbbra is a béka segge alatt marad.

Gyakorlatilag amikor Viktor arról mesél megvédi az országot a migrációtól elfelejti közölni a néppel annak az egyetlen valós eszköze jelenleg az ha továbbra is kevésbé vonzó marad mint Nyugat-Európa, vagy É-Amerika .

Tartósnak tűnik ez az állapot. Szóval végül is nyerésre állunk a migráció elleni harcban csak nem azért amit sűrűn emlegetünk megvédés címszóval. Egyszer sem hallottam nem meglepő módon a nagy megvédés harcban ezt a leglényegesebb pontot nem vagyunk célország és annak okait. Minden más nagyjából lózung az ügyben pedig.

Nem egyhamar fenyeget minket az a veszély komolyan vehető migráns Németország helyett Mo-ra migrálna ha választási lehetősége van. Ez a veszély ebben az évszázadban nem nagyon fenyeget minket. De ha nem sikerül a versenyképességünket eddigieknél komolyabban növelni akkor nagyjából soha . Ez pedig eléggé meghatározza a pozíciónkat ebben a játékban.

Azzal tudnánk fokozni a megvédést ha kilépnénk az EU-ból. Mert jelenleg az egyetlen szempont amiért mellettünk dönthet egy migráns az EU tagság és abból adódó szabad mozgás később. Ezzel még nagyot tudunk ütni az imperialistákon . :) De ezt inkább mellőzzük, ennyire azért ne őrüljünk meg a nagy megvédésharcban :)


re

#829527 Boby. Előzmény: #829518

Minden jót neked is!Majd dumcsizunk,ha elszáll a fejedről a narancs színű köd és a magyarországi demokrácia leépítéséről szóló beszélgetésbe nem azzal robbansz be, hogy a határon már sorakoznak a migránsok!

re

#829522 Koffein Előzmény: #829521

Nagyjából erről van szó, a német cégeknek nem érdeke, hogy itt érdemi változás legyen. Ha érdeke volna, akkor léptek volna a muttikán keresztül. Majd lépni fognak egyszer, talán... :)

Csak egy eszközt próbáltam szemléltetni, hogy mivel lehetne odab@xni...

re

#829521 Spade Előzmény: #829519

Hát bazky te is jól nyomod :). Szted ki a kutya és ki a farok ? Ki, csóvál kit ? Mutti vagy a német cégek (a német burzsuázia) ? A Mutti aki (saját maga szerint is) max 2 év múlva eltűnik a politikai süllyesztőben vagy a több mint 100 éves német cégek akik még valszeg 100 év múlva is meglesznek ?

léptem

Meg lehet állítani most …

#829519 Koffein Előzmény: #829504

Meg lehet állítani most is. Mutter egy Orbán randi után kiáll, elmondja a maga nyugodtságával, hogy beszéltem mr orbánnal és tájékoztattam, hogyha ezen az úton halad, akkor németország megadóztatja az összes német céget, aki magyarországon szolgáltat, termel. Vajon hány cég hagyná itt az országot? Vajon mennyire áll bele magyarország a földbe? Köv választáson mennyire hajtják el a kormányt? Megfűszerezve folyamatos tüntikkel. Ugyanmár, ilyen sztorik neki nem kellenek. Orbánnak már a hatalom fontosabb, mint bármilyen elv. Ha nagy a nyomás elereszti. Mint ahogy ezt az oroszpárti gondolkodást is egyből eleresztené és a legdemokratikusabb vezető lenne az egész eu-ba egy kis ráhatással. Mivel az érdek nagy, ezért hagyják a faszságait... próbálják a gyeplőt szorosabbra fogni, de nem sikerül. egy erős gyomrost még nem kapott... sargentini jelentés? évekig elhúzódik, alsó hangon két év, ha nem több. Időközben eu-s választás. Tehát kimenetele kérdéses.

re

#829518 Spade Előzmény: #829517

Bobby ha erre neked ez a válaszod azt kell mondjam h meg se jött az eszed. Nyugodtan toljad tovább mind1 mit , mert totálisan reménytelen vagy bazky :) Minden jót amúgy

re

#829517 Boby. Előzmény: #829514

Kezdi elvenni a maradék eszedet ez a migrincs téma,azon túl már nincs is létezik számodra más...,na jó még a malterosok.

re

#829515 Boby. Előzmény: #829514

Ha mi bezárunk, abból nem Svájc lesz, hanem Észak Korea.Amúgy nem értem hogyan kapcsolódik a hozzászólásod a témához?!Ez mondjuk biztos az én hibám.:-)

re

#829514 Spade Előzmény: #829504

Nyuszi és most barátilag mondom, h kiba nem ismered a történelmet és itt még nem is a malteros influencerségre gondolok hanem a raw történelmre, a magyar események világpolitikai beágyazottságára és összefüggéseire.

Szal utoljára amikor valamit változtatni lehetett volna az 2 dátum 48 az első, ha nincs a habsburgok trónfosztása és bécs nem lázítja fel ellenünk a horvátokat a románokat szerbeket és nem hívja be az oroszokat ami felerősítette a pánszlávizmust akkor talán...talán lehetett volna másképp építkezni. A második időpont h Károlyi helyett Horthy veszi át a hatalmat és a hazatérő majdnem intact magyar hadsereg megveri a cseh majd a román és a szerb csapatokat amire jó esély lett volna hiszen Szamuelly igy is majdnem megtette a katonák töredékével inkább politikai okokból visszakozott mint katonailag, akkor megmarad erdély ha szlovákia nem is de a felvidék és kárpátalja igen burgerland igen hotváto nem, talán a vajdaság igen. Szal a területvesztés visszamegy a harmadára.

Amúgy meg az a bajotok Bobbyval megint h nem láttok a pályán ami szinte érthetetlen, olyanok vagytok és ide tartozik zoli is h ültök a a meleg vizes edényben mint homár és élvezitek a meleg vizet filózgattok azzal nem foglalkoztok h mindjárt felforr. Pedig tudhatjátok olvashatnátok érezhetnétek hallhatnátok h a migri duma az nem vicc afrika megállíthatatlanul szaporodik és sivatagosodik. Nincs más út nekik min az EU. Azaz EU vagy halál. És ezt nem igen fogja megállítani semmilyen ensz vagy politikai varázslat szerződés akármi . Ebben nem is kell malteros influence. Aki ezeket nem látja az totálisan hülye. A megoldás pedig cak az lehet és itt történelmi tapasztalatok segíthetnek ha bezárunk mint svájc a német római birodalom ellen mert az EU mint olyan már elveszett mint a nyugat római birodalom a gótoktámadása alatt, szal akkor talán megmaradhatunk vagy elmos minket is az ár

Nem Gömbös vagy Rákosi b…

#829513 Boby. Előzmény: #829512

Nem Gömbös vagy Rákosi buktak vagy gyengültek el, hanem az őket pórázon tartó gazdáik.

Gömbös mögött ott állt H…

#829512 Boby. Előzmény: #829511

Gömbös mögött ott állt Hitler,Rákosi mögött pedig Sztálin.Az első esetben Magyarország német érdekövezetbe tartozott,a másodikban szovjetbe.Ma MÉG más a helyzet.Ma még a nyugathoz tartozunk, csak éppen keleti mintákat próbálunk követni,de a magyar kormány fenntartásához szükséges anyagi támogatás nyugatról érkezik.

meglátjukA történelem sz…

#829511 tozsdenyul Előzmény: #829508

meglátjuk

A történelem szvsz azt mutatja, hogy a "semmiböl " egy autokráciát kialakítani

Ahhoz kell egy átlagfeletti valaki

Utána beleül a készbe egy átlagalatti hasonló oldali

(Mind nacionalista, mind kommunista oldalon erre volt példa)

És ö megy teljes gázzal a falnak

Itt szokott jönni a lehetöség egy reset-re

De lehet hogy az ellenoldali, sérelmi, reakció egyszerüen egy ellenkezö ideológia mentén viszi tovább az egészet

Én nem látok nagy formátumokat a magyar történelemben, akik nélkül nem ment a dolog

Gömbösök, rákosik böven elegek voltak

Ez egyébként pont azért lehet így, mert egy folyamat és nem statikus

Mai gondolatokkal, mondatokkal, kampányokkal még Viktor is óriásit bukott volna 2002-ben vagy 2006-ban

Egyszerüen más a helyzet ma

Lehet követni az egész társadalom tolódását az idöben

Mai állapotokkal, és rendelkezésre álló eröforrásokkal egy németh szilárdka is behúz 4 évet - nem vicc, szvsz tényleg

Aztán bele is áll a földbe ahogy kell

Egy rákosi meg gömbös mekkora tehetségek voltak?

Egy point of no return után (amikor kiforrt az autokrácia) már nem politikai tehetség kell, hanem gátlástalanság

Nem is kell homogén 2 milliós bázis, elég már 1 milliós is...

Ui: én is arra számítok, hogy Viktor bukik 2022-ig és vele az egész

Egy válság során

Ha ez 2022-ig nem így alakul, akkor gondolom a fenti helyzetet

Utána egy válság már csak viktort viszi, és lesz helyette egy hülyébb/gátlástalanabb

"Jönne 4 év múlva egy Vo…

#829508 Boby. Előzmény: #829504

"Jönne 4 év múlva egy Volner, vagy egy lázár, vagy egy iksz. "

Sok dologban egyetértek veled, de ebben nem.Orbán nem helyettesíthető.Ha ő nem lenne,a vallása is összeomlana.Nyilván maradnának követői,akik az eddigi vonalat próbálnák még követni,de nekik már közel sem lenne ekkora, homogén támogatói bázisa.És azt se felejtsük el, hogy 10 millió embeből,"csak"2,5-2,6 millió szavazott most a fideszre -fidesz=orbán-,és ők sem mind önszántukból.

nem, nem tudnáViktort ig…

#829504 tozsdenyul Előzmény: #829497

nem, nem tudná

Viktort igen, de a folyamatot nem

Jönne 4 év múlva egy Volner, vagy egy lázár, vagy egy iksz. Csak jelentösen megerösödött eu szkepticizmus mellett.

El lehet gondolkodni, miért magyarország az egyetlen az Eu-n belül aki oroszpárti autokráciát épít

Biztos mi vagyunk az egyetlenek, akit hagynak...

10 évvel ezelött meg lehetett volna fordítani dolgokat, ahogy 1869-ben még lehetett volna más irányba menni és 1914-et elkerülni. 1912-ben meg már nem.

Ha az ellensúlyok már leépültek, akkor a magyar történelem arra tud példát csak, hogy milyen izmusok váltják utána egymást.

Ha az EU elkergeti viktort, akkor szerinted mi lesz?

Az egész államszervezet fideszes, az összes hatalmi ág, a választások, az állami vagyon, minden...

Ezt már visszacsinálni nem lehet demokratikus (Tehát EU) úton.

mindegy, hogy nacionalis…

#829503 tozsdenyul Előzmény: #829496

mindegy, hogy nacionalista vonal, vagy kommunista (internacionalista)

Ha a fékek és ellensúlyok elkezdenek leépülni, akkor a folyamat nagyon ritkán fordult vissza

Söt, nacionalista diktatúrát is símán vált egy kommunista azonnal, ha nincsenek fékek.

Bármilyen átmenet lehet izmusok között, a közös folyamat az autokrácia fokozódása amíg el nem éri a falat az út végén

Lehet ragozni az izmusok…

#829497 Koffein Előzmény: #829447

Lehet ragozni az izmusokat, ha Merkel asszonyság megakarná akadályozni Viktort és csapatát, akkor megakadályozná. Sőt a leg EU pártibb fickót tudná faragni belőle, már ha akarná. El lehet gondolkodni, hogy miért nem lépnek, miért hagyják...

Balul sült el a vége a v…

#829496 banyaiz Előzmény: #829447

Balul sült el a vége a végtelen hatalom és uralomakarásnak. Egy kampón lógatták ki fejjel lefelé közszemlén a holttestét Rómában talán . Megesik az ilyesmi a végtelen hatalomakarás közben.

Végül is bármilyen diktatúra a végtelen hatalomakarásról szól. Minden felett legyen hatalma a kedves vezetőnek . Legyen ez egy é-koreai kommunistának hívott diktatúra vagy fasiszta rendszer Mussolini alatt. Tehát ez inkább a diktátorok és diktatúrák jellemzője vsz függetlenül azt milyen politikai irány hozza létre. Minek nevezik magukat fasisztának , kommunistának, vagy nemzetiszocialistának, vagy monarchistának, vagy kereszténydemokratának vagy bárminek.

Ez is valahol egy örök emberi jellemző ha hatalmat kap az könnyen droggá válhat és korlátlanná szeretné tenni a polgártárs.:) Ennek megakadályozására találták ki a demokráciában a korlátokat amik függetlenek a kedves vezetőtől . Ne a saját önmérsékletére legyen kizárólag bízva a dolog. Mert az emberi természetet ismerték akik ezt kitalálták, és múltbeli tapasztalatokat is.

Sajnos ez messze nem tökéletesen működik a valóságban a legjobb demokráciákban sem. Messze van a tökéletestől . Mindig jönnek olyan szituk melyik ujjunkat harapjuk meg.

Kár már most 2022-őn ide…

#829449 Boby. Előzmény: #829441

Kár már most 2022-őn idegeskedni, lehet hogy választás sem lesz!

nyilván agyrém volt 2011…

#829447 tozsdenyul Előzmény: #829440

nyilván agyrém volt 2011-ben bemondani, hogy pár év múlva

- Nem lesz alkotmány

- Nem lesz független AB, független bíróság, független ügyészség

- az oktatás, eü le lesz építve

- a parlament rendeletekkel kormányoz majd

-bevezetik a kötelezö hittanoktatást

-ledobják a Taigetoszról a rokkantakat, hajléktalanokat

- A szabad sajtót kicsinálják és propagandagyártás lesz

És még sok egyéb megvalósult jóslat

Kiröhögted gondolom 2011-ben

http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-l...

Az igazi vicc az, hogy miután mindez mind mind megvalósult, neked továbbra is agyrém

Kis kiszólás banyaiznek (Ha már Mussolini felmerült)

„a fasiszta állam nem más, mint hatalom- és uralomakarás” Benito Mussolini

És akkor banyaiz vess egy pillantást hogy is definiáltad te az orbánizmus lényegét...

A linket 2011-böl ajánlom mindenkinek.

A cikkben leírtak és magyarország közötti bármilyen hasonlóság csak egy nevetséges agyrém következménye lehet :)