Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #829447

Balul sült el a vége a végtelen hatalom és uralomakarásnak. Egy kampón lógatták ki fejjel lefelé közszemlén a holttestét Rómában talán . Megesik az ilyesmi a végtelen hatalomakarás közben.

Végül is bármilyen diktatúra a végtelen hatalomakarásról szól. Minden felett legyen hatalma a kedves vezetőnek . Legyen ez egy é-koreai kommunistának hívott diktatúra vagy fasiszta rendszer Mussolini alatt. Tehát ez inkább a diktátorok és diktatúrák jellemzője vsz függetlenül azt milyen politikai irány hozza létre. Minek nevezik magukat fasisztának , kommunistának, vagy nemzetiszocialistának, vagy monarchistának, vagy kereszténydemokratának vagy bárminek.

Ez is valahol egy örök emberi jellemző ha hatalmat kap az könnyen droggá válhat és korlátlanná szeretné tenni a polgártárs.:) Ennek megakadályozására találták ki a demokráciában a korlátokat amik függetlenek a kedves vezetőtől . Ne a saját önmérsékletére legyen kizárólag bízva a dolog. Mert az emberi természetet ismerték akik ezt kitalálták, és múltbeli tapasztalatokat is.

Sajnos ez messze nem tökéletesen működik a valóságban a legjobb demokráciákban sem. Messze van a tökéletestől . Mindig jönnek olyan szituk melyik ujjunkat harapjuk meg.