Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

4ig az 0ig

#829058 Spade Előzmény: #829057

csak az a különbség h nem a dokufilmet láttam hanem magát Kínát. És igen átértékeltem mindent, bár előbb tettem volna meg, na és az AI-hez eleve értek valamelyest

És hiába akar minden ország ilyet ez nem akarat kérdése. Valszeg a kialakult motorokat majd lehet bérelni persze felhőben ennek minden negatív következményével

4ig az 0ig

#829057 Koffein Előzmény: #829055

spade amióta meglátta a kínáról szóló dokufilmet átértékelt magában mindent.. azóta alibaba, google, amazon jár a fejében és nem bír leszakadni erről az elméletről :)

amúgy a trendet elnézve, minden ország azon lesz, hogy ezeket az infókat saját házon belül tartsák, ha eljutunk ide, akkor nagy valószínűséggel kell egy cég, ami összefogja mindezt és még a vissza is oszt...

4ig az 0ig

#829056 Spade Előzmény: #829055

részt vehetne ha építenék de nem építik, mert a szakmai hozzáértőknek mint nyuszi fej helyett fasz nőtt a nyakára és itt okoskodik hülyeségeket ahelyett h ilyesmiken dolgozna

4ig az 0ig

#829055 rbbj11 Előzmény: #829054

na erre én is emlékszem!

Magyar okos egeszsegugyrol beszéltél. Miért ne vehetne ebben is részt 4ig állami megrendelesekkel?

4ig az 0ig

#829054 tozsdenyul Előzmény: #829050

amikor az örületes nerisztáni magyar versenyképességröl áradoztál, akkor azt mondtad pl informatikában óriásit dob majd az ország és leköröz mindenkit.

Most akkor hogy van ez, mester?

savanyú a szölö?

De legalább magyar :)

4ig 2000ig

#829052 rbbj11 Előzmény: #829050

idén várom a 2000 ft-os arfolyamot , uh nekem annyira mindegy, mi lesz vele 2020-ban....

4ig az 0ig

#829050 Spade Előzmény: #828743

hahaha és ezzel mit akartok mondani ? :)
Ez kb annyit se jelent mint a magyar foci vb megnyerésben a stadionok építése, mert ebben a bizottságban max papír készül majd még stadion se. De a szándék dicséretes csak ez még lofasz.
Egyszerűen a magyar ügyviteli AI-hez és annak tréningezéséhez nincs meg a megfelelő méretű bigdata és nincs meg a netforgalom, telefon forgalom, a web és térfigyelő kamerák pénzügyi tranzakciók totális adatgyüjtése se na és a router és hálózati kártyák csipjenek meghackelése és adatgyüjtése se na meg a satelite és drón lehallgatás és megfigyelés se. Talán a visegrádi négyek közösen tudnának csinálni egyet, talán...

Továbbra is azt mondom h 2020 körül a világban hatalmas paradigma váltás jön a software-ben (20-ban japoknál 22-ben Pekingben olimpia AI-ben ez a 2 vezető és persze usákok csak azt nem tudjuk biztosan mert titkolóznak). Addig persze lehet jáccani

asszem túlzabáltam magam…

#829047 Koffein

asszem túlzabáltam magam 4ig.ből... ha lentebb esik (vagyis remélem) a kalóriaérték, talán, talán bővítek még... amúgy déltől szépen beállították 7:10re a vekkert :o))

nagyon nyűzsögtöklátom u…

#829033 Sumér harcos

nagyon nyűzsögtök

látom ugy gondoljátok,hogy ebből nem lesz filakszija,meg humet,de econet sem.

lássuk.

Sziasztok skacok!

#829032 NyeretlenKeteves Előzmény: #829011

Matáv már rég nincs de kezdek vele szemezgetni megent :-) Valami jó kis felvásásrlási pletykát kellene indítani csak az a baj, hogy már elindították. Az tény, hogy az összes nagy szolgáltató megjelent már a kerály előtt. Megy a castingolás... hátha valamelyik beadja a derekát. Van az a pénz.

Sziasztok skacok!

#829027 Kiss Zoltán Előzmény: #829021

2000? Akkor rose, cserszegi, pinot noir küldve lesz!:)) Voltak már aranyos boraim a megyei bor versenyen, sőt egyszer különdíjas is!

670-es leütésre számitot…

#829022 rbbj11 Előzmény: #829017

670-es leütésre számitottam, hät ez elég jól bejött, bövítés megvolt :) Rajzolják a chartot, tiszta szabályos az egész.

Konzum és opus kapcsán is évek teltek el, mire jött a minden nap felsö limit ralli. Ez a végsö fázis vajon mikor indul ebben?

Sziasztok skacok!

#829020 banyaiz Előzmény: #829018

Mekkora árbevétel arányos profitot tud hozni, illetve mekkora árbevételt . Az nem tűnik egy lehetetlen küldetésnek 14 mrd árbevételnél jóval többet is összehozzon ha kitömik megrendeléssel. Akár nagyságrenddel többet. Az sem ha 10% árbevétel arányos profitot legalább összehoz . Mostani árazást nagyjából akkor hozza.

Az egész állami szférában komoly informatikai fejlesztések kellenének. A bankoknál is csak a takarékok, mkb-t nézzük . Nagy beruházások talán nem kellenek a cégben ahhoz ezeket el tudja vállalni. Max munkaerőt felvenni pluszban ahogy nő a cég mint legnagyobb költség de ebben lehet tévedek. Milyen egyéb nagy kiadást jelent ha kap egy komoly megrendelést ami fejlesztést igényel a cégben. Aztán a nagy kérdés terveznek e valamilyen apportot a cégbe mit mennyiért hoznának be majd a jövőben. Takinfót emlegetik és az passzolna is a cégprofilhoz.

De összességében ha 100 mrd-os megbízásokat kap /év akkor könnyen lehet a mostani árnak a tízszeresén változatlan részvényszám mellett. Elgondolkoztató ez a dolog és annyira szép, hogy mi a buktató benne? Túl simának és pofonegyszerűnek tűnik. :) Még gondolkodnom kell hátha elszáll közben 3 k-ra . :)

Sziasztok skacok!

#829018 Koffein Előzmény: #829015

Gondolkodj nagyba, a nagy képet próbáld látni. IT projektet most kezdik építeni. Már most nyerik a megrendeléseket és mennyit fognak még..

Sziasztok skacok!

#829015 banyaiz Előzmény: #828984

Egyébként a múltkor mondtad ezt az Otp 300 Ft = 4 IG mostani helyzetet. Ehhez kapcsolva én is elgondolkoztam a beszálláson. Mert olyan kevés itt a részvény és a cégérték a nagy cégeihez képest, hogy sokkal könnyebb itt nagyot dobnia. Mondjuk az egész cég ér mostani árazáson durván 14 mrd-ot . Azt megtölteni tartalommal sokkal egyszerűbbnek tűnik mint 300 mrd-t pl egy Opusban.

Csak se beszállási se célárat nem tudok megfogalmazni. :) Oké el lehet tenni 5 évre mondjuk és meglátjuk mi lesz belőle alapon lehet ez a legjobb megoldás és akkor nem kell konkrét célár .

A beszállásra árra pedig azt szűrtem le események után a Mészáros papírokban több példa is volt a legjobb beszállási pont amikor először elhangzik Mészáros beszáll a cégbe. Akkor azonnal rá a vétel gombra . :) Esemény után kicsit bonyolultabb de gyakorlatilag rá lehet bökni egy árfolyamra itt és éppen úgy jó lehet mint bármelyik másik árfolyam . :) Mert nehéz lenne megtippelni a következő napokban hetekben milyen mozgásai lesznek. Legalábbis nekem . 1000-et ugyanúgy el tudok képzelni mint 500-at.

Sziasztok skacok!

#829011 banyaiz Előzmény: #828984

Köszönöm , láttam a meghívást , kedves tőletek gondoltatok rám, de én nem jövök. Ne vegyétek sértésnek nem arról van szó nem bírlak titeket vagy nem akarom látni a képes feleteket :) Csak nincs kedvem ezekhez a legyen egy nap mikor bulizzunk eszem iszom dínomdánomokhoz. Nem rajongtam ezekért soha. Szóval nem személyes az ügy a meghívókkal szemben .

...

Nyeretlen Kétéves: Úgy eltűntél azt hittem megviselt a Matáv osztalékrally :) Nem vagyok én hentes mészáros, hogy annyira pusztítsam a halakat. Szerényen csak önmérséklet . Máshogy fogalmazva alig fogtam. Nem az igazság félúton van itt is:)

...

Rbbj11: Van még olyan visszacsatolás is 4 IG ügyben az Opusnak is van 4IG-je. Emlékeim szerint olyan 10-15% közötti mennyiség. A Konzumnak pedig van Opus tulajdona. Jó kis cégháló és akkor ez csak a tőzsdei része. A nem tőzsdei és esetleg nem nyilvános része még izgalmasabb lehet ennek a pókhálónak . :) Összességében ami hivatalos Konzum PE 50% környéke , Opus 10-15% között. Összesen 60-65% .