Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

4ig az 0ig

#828687 Spade Előzmény: #828685

Kínában ez már 2 év hivatalosan . Egyébként kínában szinte 99%-ban teloval fizetnek, szinte nincs is kártya, azt ugye könnyű figyelni. A kínai rendszer nem 5 év 20-ra igérik jó megcsúszik 2 évet akkor 3 év. Azt nemtom h az eu-ban mikor mi lesz, de gondold el h micsoda knowhow előnyben lesznek a kínaiak az AI-t az adatmennyiség és a használati idő (ciklus szám) tréningezi a legjobban, ezek közül egyik se megkerülhető az eu-ban még az eddigi infók szerint 2 év múlva is nulla lesz. A kínaiak már nagy szériában gyártják az elektromos kocsikat most is stb. ha az eu gyártók nem lépnek akkor lemaradnak mindenben tehát lépnek és ez viszi Mo-t is magával. Rá leszünk valszeg kényszerülve a gyors átvételre.

Különben nem probléma a céges kp fizetés ha a számlázó online lesz amit elvileg jövőre akarnak megtolni, ugye már ma is online 100k áfa fölött

4ig az 0ig

#828685 Koffein Előzmény: #828683

nem csúsztam le semmi infóról. amazon annyira hasít, hogy amint ráeresztették csak úgy viccből, a képviselők fotóira, a progi csak 28 bűnözött talált a kongresszusi tagok közt... mondhatnánk, szimbolikusan, hogy véletlen? ááá dehoyg :-P

céges ügyvitel más. gondold végig, az általad írt könyvelést, hogy végezze el, amikor számtalan esetben kp-ra vásárol a cég. az amit mondasz, egy olyan világban képzelhető el, ahol minden tranzakció online mozog, minden be van kötve... lehet hogy kínába 5év, az magyarországon, főleg kelet eu-ba minimum 10, de inkább 20...

4ig az 0ig

#828683 Spade Előzmény: #828682

hát lehet h vicc de azért mielőtt megszakadnál a nevetéstől hátha csak lecsúsztál az infókról, AI-ben fényévekkel vannak a többiek előtt. Pl. az Alibaba csinálja a kínai komplett állampolgári kredit rendszert a totális útcai és bolti kamerás felismeréstől és megfigyeléstől a teljes internetes emailes banki tranzakciókig adbevallásig és adóbefizetés követéséhez és személyhez rendeléshez, azután ezek alapján a kreditek kiosztásáig Az amazon csinálja amcsiban ugyanezt, ezek azért elég ügyviteliek nem ? :)

Mondjuk a a sap-nak oraclenek ha nem dobnak nagyot AI-ben vége

4ig az 0ig

#828682 Koffein Előzmény: #828680

vicc hogy ügyvitelbe "gugli,amazon,alibaba" -t említesz. mert más szoftvercégek nincsenek piacon? nincsenek olyanok, akik jobban ismerik ezt a piacot? :)

4ig az 0ig

#828680 Spade Előzmény: #828678

ez nem a 4ig-re specifikus a software nagyon risky biznicc manapság a gugli,amazon,alibaba agyonver majd mindent. És minőségi szakadék lesz köztük meg az összes többi között amit nem lehet átugrani még politikai hátszéllel se.De van kiút , amit irtam is ezért tanácsadói díjat kellene behajtanom :)

4ig az 0ig

#828674 Spade Előzmény: #828671

A 4ig perspektívikusan nem ér semmit hiába tömik ki állami megrendelésekkel mindaddig amíg be nem harapnak egy komoly AI céget és be nem építik a rendszereikbe. 2-3-5 év és a könyveléseket nyilvántartó rendszereket mind AI csinálja majd a többi ilyen software meg megy picsába.

Aki azt hiszi h ez távoli utópia a japok 2020-as olimpiájára már üzembe állítják a teljesen önvezető ótót, ami már ma is fizetős utasokat szállít (ugye ez AI)

Persze ettől még az ár mehet akárhová

bazzeg, most meg ugyanol…

#828664 matgab Előzmény: #828651

bazzeg, most meg ugyanolyan lendülettel esik.

Kicsit sejtettem hogy ez lesz, de azért mégis váratlanul ért...

Bezzeg ha nem kellene dolgozni és tudnám figyelni nemcsak rápillantgatni...

lejjebb belinkeltem reng…

#828651 Kissherceg Előzmény: #828645

lejjebb belinkeltem rengeteg hasznos tartalmat, aki érteni akarja megtalálja az infokat.

azért ez durva,emelkedés…

#828646 colop

azért ez durva,emelkedés vaj meddig?aztán a szokásos nagy esés,hát elég gáz,aki lentröl van annak is,hát mág aki fenntröl

Nem néztem a kereskedésé…

#828645 banyaiz Előzmény: #828633

Nem néztem a kereskedését a tizedelés előtt nem tudom mekkora forgalmak voltak és milyen jellegű kereskedés volt. Ti gondolom követtétek abból talán lehetne arra következtetni gyűjtötték , és mesterségesen lenn tartották a tizedelés és újabb tul szerzés bejelentések előtt vagy sem.

85 k kölcsönvétel és eladás és majd apport sztori is kapcsolódhat ehhez, vagy lehet ettől független.

Az tény, hogy a tizedelés előtti napokban vagy napon bejelentettek komoly vételt tul hányad növekedést . Kitől vették ezt ? Pont a tizedelés előtt.

Illetve mióta megindult/megindították 4 k környékéről mekkora forgalmak voltak. Csak ma most ránézek 800 k db forgalom eddig az tizedelés előtt a Tóth féle pakk nagysága.

Elég sok minden utal arra szépen begyűjtögették amit lehet aztán megindították. Kapcsolva hírekhez. Vagy az árfolyammozgás a kereskedés jellege és a hírek pont így estek egybe teljesen véletlenül.

Ahogy teljesen véletlen az, hogy az Opusnál és a Konzumnál is ezt történt nagyjából. :) A tőzsde ilyen mozognak az árak néha vannak véletlen egybeesések is vevők eladók. :) Mondják a felügyeletnél gondolom, ezt én nyugtázom aztán ennyi. :)

Nem eszik azért olyan fo…

#828640 banyaiz Előzmény: #828635

Nem eszik azért olyan forrón a kását.

(beszart a kazánomon a vezérlőpanel most derült ki ez a baja viszonylag új kazán, ez egy kissé felzaklat jelenleg nem tudok Mészáros nemzetközi terjeszkedésével érdemben foglalkozni :)

Ezt az mnyp témát miből gondolod. Ettől a Mészáros a tőzsdén sztoritól függetlenül kérdem. Érdekes kérdés lehet ettől függetlenül. Ezzel összefüggésben pedig nem tudom mennyire befolyásolná ez az alap folyamatokat benne. Mert ha vonzó akkor bármelyik alap vásárolja, vásárolni fogja ha meg nem akkor mnyp-k sem tolonganának érte. Likviditás szempontjából általánosságban hasznos lenne a tőzsdénken. De vsz Mészáros tőzsdei ügyeinek jövőjében nem ez a kulcskérdés.

Inkább az milyen növekedési sztori van benne, és abból mi valósul meg és milyen időtávokon.

úgy néz ki, hogy egy pic…

#828637 Koffein Előzmény: #828635

úgy néz ki, hogy egy picit megjáratják :)

feltörtem a malacot és tökét emeltem, habár ezt egy héttel ezelőtt kellett volna... lássuk lesz-e jó beszálló

kötelező lesz lengyel mi…

#828635 Kissherceg Előzmény: #828634

kötelező lesz lengyel mintára mnypnek hazai részvényt venni, Zoli... Most látod otp-t 300Ft-on, és nem veszed észre :) ... Aztán indul a nemzetközi terjeszkedés

Az valószínűnek tűnik ne…

#828634 banyaiz Előzmény: #828631

Az valószínűnek tűnik nem annyi a céljuk a közkézben mutyizgassanak néhány részvényben rövid távon valamit. :) De azért az sem hozhat rosszul a konyhára ha esetleg ilyesmit is tesznek a kezdeti időkben. Eleinte hajlottam arra mi szükségük lenne erre de most már kezd kicsit sok lenni a véletlen.

De abban igazat adok neked, hogy ennél sokkal nagyobban gondolkodnak mert ha nem akkor elég szánalmas ilyen lehetőségekkel. Tőzsdefejlesztéstől, konglomerátum építésig, ilyen módszerrel a nemzetgazdaság begyűjtése lépésről lépésre és hasonló nagyságrend ami elképzelhető.

+ esetleg példamutatás több cég jöjjön a tőzsdére kicsit megélénküljön . Beszélnek már régóta sokkal több cég kellene a tőzsdére.

Szavazatszerzést azért nem tenném komoly helyre mert Mo-n nagyon kis % tőzsdézik. Ennek a részaránynak a növelése is cél valahol ha már tőzsdefejlesztés.

De azért ebben az egészben nem a tőzsdefejlesztést tenném az első helyre a célokban. :) Vannak azért ennél előrébb lévő személyes célok is vsz a saját zsebbel kapcsolatban. Segíts magadon Isten is megsegít alapon.

opus azért kérte kölcsön…

#828633 Kissherceg Előzmény: #828628

opus azért kérte kölcsön pl a 85k részvényt Tóthtól, mert piacon nem tudtak eleget venni. Opus pedig eladta konzumnak és az apportból majd visszaadják tóthnak. Nem tudtak eleget venni. Kapitalizáció is még kicsi, hitelek pedig csak a nagyoknak olcsók :)

nem Mato volt. Magam is …

#828632 Kissherceg Előzmény: #828631

nem Mato volt. Magam is kitaláltam 5-6 éve, csak mnv nevében csináltam volna meg:) ők tovább gondolták maguknak. :) Ahogy sokszor írtam nem Ft hanem euro milliárdokról van szó. A papír most is olcsó...

Az a baj veletek , hogy …

#828631 matgab Előzmény: #828628

Az a baj veletek , hogy nem tudtok nagyban gondolkozni...

Egyértelmű a cél, felvásárolni a kis kapitalizációjú cégeket, meghagyni egy marginális kisebbségi tulajdont, aminek két célja van: egyrészt kommunikálhassák, hogy bárki lehetett volna saját szerencséjének a kovácsa, másrészt az egyre gazdagodó kisrészvényesek is húzzák fel a kis közkézzel rendelkező cégek árfolyamait (harmadrészt meg megbízható fidesz szavazókká is válnak).

Aztán ha már minden cég elég nagyra lez fújva, akkor régiós tőzsdeközpont is lehetünk. Egyesülhetünk pl. a bécsi börzével, de már nem olyan arányokkal, mint azt ma tehetnénk.

A magyar (felfújt) cégek súlya egyre nagyobb lesz közép európában és ezért a nagy nyugati alapoknak egyre többet kell belőlük tartani. Viszont nem lesz megvásárolható közkéz szinte. Tehát ők vagy prémium áron fogják megvenni Lőrincéktől vagy egekbe fogják hajtani az árfolyamokat, amivel persze tovább nő a kapitalizáció.

Természetesen baráti kezekben van elrejtve a látszólagos közkéz nagy része.

Ja és egy másik nagyon fontos dolog, hogy a tulajdonosok (pl a nem hivatalos közkéz hányad) nagy része simán lehet offshore cég. Azaz lehet legálisan mégis anonim módon gazdagodni.

Egyszerűen zseniális módszer, bárki is találta ki. (én spec Matolcsyt tudom leginkább elképzelni, mint szellem guru, semmint Lőrincet.)