Sok tanulságot le lehet vonni az esetből csak a hírek alapján is.
Nekem a legfőbb amit leszűrtem belőle bármilyen állapotok is legyenek az egészségügyben azért arra a szereplők komoly energiákat tudnak mozgósítani ki legyen a kórházigazgató.
Bármilyen szemétdomb legyen mindig van néhány kakas aki ott akar kukorékolni. :) Ez mint örök emberi tulajdonság , sose változik és ebben a sztoriban is lejön.
Valahol ha pozitívumot keresnék benne emberi életerő lehet az. Bármekkora szeméttelep megküzd azért ő vezethesse. Ezért a vitatható jelentőségű posztért és hatalomért amivel jár bármire képes szinte szó szerint. Mindezt úgy állítólag nagyon le van terhelve a mindennapi orvosi munkájával. Agyon van terhelve de erre van olyan vitalitása ezt félreteszi és megküzd a vezetői posztért senkit nem kímélve. :) Csodálatos valahol mire nem képes az ember .
Kórház érdekei, betegek érdekei , állapotok minden mellékes egy hatalmi harc van. Egy olyan székért amiben nem tudom mi lehet vonzó? Mi a jó abban ha valaki kórházigazgató ma Mo-n?
Akkor ebben az ügyben betegek adataitól a szakmai elmarasztalásokig minden a nyilvánosság előtt a sajtóban. Számháború ki miatt halt meg több beteg.