Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Sport

1 perc edzőmeccs

#827686 banyaiz Előzmény: #827640

Még mielőtt az állam tao-n , mlsz-en, szponzorokon keresztül ennyi lét tolt volna be már voltak akik halásztak a zavarosban. Klubtulajként.

Azóta az állam is komoly lóvékkal megtolta. Néző nincs az igaz de tao és szponzorpénzek, mlsz pénzek, új stadion "ajándékba" stb.

Egy Arsenal pár éve azzal büszkélkedett néhány év alatt visszafizette a stadionra felvett hitelét. Kitermelte az új stadion árát, és mekkora teljesítmény lejárat előtt a hitelt visszapengetni . Itt pedig új stadiont kap a csapat az államtól. Ami azért ha nem is a klub tulajdona a stadion a klubtulaj befektetésének értékét megnöveli egy kissé.

Mindez pluszban a korábbi ínségesebb idők mutyijaihoz amikor nézők nélkül szintén valahogy mégis megéltek belőle és jó befektetésnek láttak egy ilyen klubot üzemeltetni. Ami akkor azért komoly mutatvány lehetett.

Aztán a pénzmosási szempontok például.

Dzsoni nagyon lebecsüli a magyar labdarúgásba fektető üzletembereket. :) Pedig ha valaki akkor ő tudhatná mit jelent az állami pénzek környékén mozgolódni, és teljesítmény nélkül is kaszálni.

Mi lenne ha még foci is lenne ezekben a klubokban? Egy Videoton ezzel az EL csoportkörbe jutással milliárdos összeget kaszált az uefától. Egy normális játékos milliárdok vagy tízmilliárdok.

Mi kicsit sajátságosan űzzük ezt a bizniszt. Foci és néző nélkül nyereségesen. Ezt csinálják utánunk az angolok, vagy a németek stb. :) Focival és nézővel nem kunszt kaszálni rajta. :)

De gondolom ilyen bizniszt sokat láthatott az eu pénzek odaítéléséért felelős miniszterként ez nem hinném meglepetés erejével éri.


1 perc edzőmeccs

#827620 banyaiz Előzmény: #827592

Kovács ezzel a focival nem sokáig lesz nb1-ben el fogják vinni ha még 1-2 ilyen meccse lesz a válogatottban. EL-ben is játszik ott is villanthat . Szerintem éppen a gyorsasága ami nagy előnye pici mozgékony és meglepő módon védekezésben is ezzel a termettel egész jól teljesít. Vidi meccseken is ez volt az érzésem és most ezen a görög meccsen is. Persze relatív ez mondjuk azért a PL-ben még nem tudnám elképzelni jelenleg :) Komoly hátrány is lehet test test elleni ütközéseknél ez a termet középpályán. Ezt kell neki gyorsasággal kivédeni megelőzni nem ütközni és ebben szerintem egész biztató volt.

Ha így nézzük akkor Nagy Ádám se az a klasszikus szűrő testalkat finoman szólva. Mert egy masszívabb csatárral találkozik és vállal meglöki akkor kirepül az oldalvonalon a srác. :) Lehet, hogy ezért is kap kevés játéklehetőséget az olaszoknál. Viszont látszik rajta próbálják erősíteni egy kis izmot rápakoltak.

Sallai Dzsudzsák poszt…

#827619 banyaiz Előzmény: #827569

Sallai Dzsudzsák posztján ezen a meccsen támadásban ott volt, voltak ígéretes megmozdulásai , bátran focizott, vállalkozott. De a védekezése, azon az oldalon ment minden görög támadás. Fiola-Sallai oldalon ha visszagondolsz. Mennyire volt ez tudatos görög részről erre játszottak ki tudja. Bundesligában kézbe veszik hamar ott nem fér bele szélsőként az oldala egy átjáróház legyen az ellenfélnek.

Nagy Ádám az ő posztja elég szürke, az minősíti ne tudjanak átrohanni rajtunk mert ott van szűrőként. Szerintem ezt az első félidőben elég jól megoldatta. A 2. félidőben annyira visszahúzódtunk , hogy ez a klasszikus szűrő poszt szinte értelmezhetetlen volt az egész félidőben. :) Középen nem nagyon tudtak átjönni inkább a bal oldalunkon sorba jöttek onnan a beadások. Emlékszel mikor a meccs vége felé Gulácsi kirohant lekiabálta Sallai haját , nem véletlen volt. Nem nagyon van Nagy Ádám helyett se jobb a posztra. Pátkai amit mutatott nem igazán lehetne szerintem Nagy Ádám helyett . Az kellene hétről hétre játsszon az olaszoknál nincs játékban. De inkább ő még így is mint Pátkai szerintem.


1 perc edzőmeccs

#827592 TrendMan Előzmény: #827590

Koko-val szerintem az a gond, mint oly sok magyar játékossal:

Fizikailag nem tűnik elég erősnek és gyorsnak.

Legalábbis a nzkzi mezőnyhöz képest.

1 perc edzőmeccs

#827590 banyaiz Előzmény: #827581

Ez a visszagurítás is tudatos volt a gólpassz , lövésre vissza , szép volt. Kovácsnak adom a meccs embere címet. Csalódás volt a finnek ellen a játéka nagyon megilletődve játszott vagy nem jött be semmi neki. Itt olyan fontos passzai , gólpassza is voltak így játszik akkor alap ember lesz . Nagyon kell is a csapatba egy olyan ember aki előrefelé támadó passzokat tud adni .

Lang Fiola 2 nálam vannak szép dolgai , de maga a gólveszély a saját kapura és csak a véletlen ez éppen hány gólban jelentkezik.

Lehet megnézték néhány k…

#827586 banyaiz Előzmény: #827568

Lehet megnézték néhány korábbi meccsünket aztán látták ezek teljesen fogalmatlanok és úgy álltak a meccshez. :)

Akárhogy álltak hozzá szép volt az a néhány indítás , és főleg az első gól fejjel 3-4 x tovább bólintva . Tetszett.

A védekezésünk hát csapatvédekezésben küzdöttünk hajtottunk ez látszott, rengeteg olyan hiba volt hátul ami gólveszélyes volt. Ennyi kapura fejelés beívelésekből 10 meccsre is sok.

Fiola nem tudom néha nagyon szép dolgokat csinál de mindig benne van a gól olyat hibázik. De nem tudnék jobbat mondani kivel cseréljük le aki meggyőzőbb nála. Szívem szerint az egész védelmet lecserélném Kádár kivételével , csak kikre? Ezzel kell főzni.

Nekem az első gól, a ját…

#827571 TrendMan Előzmény: #827569

Nekem az első gól, a játék összképe és az amit Rossi kitalált elég futsal-osnak tűnt.

Remélem működik a dolog hossazbbtávon is, mert októberben a görögök földbe akarnak majd döngölni minket.

Hja, és ez érdekes, hogy milyen sok magyar játékost törnek kerékbe Olaszországban, Koman is ott ment végleg tropára.

Ennek vajon mi lehet az oka?

Tán Détári óta senki nem állt meg ott?!

nem tettem meg... :-)Ige…

#827568 matgab Előzmény: #827562

nem tettem meg... :-)

Igen Kleini nagyon élt és virult a pályán Kiskokóval együtt. Akit elég gyengének láttam (magához képest) az Nagy Ádi volt, úgy néz ki a Bolognában sikerült teljesen tönkretenni az önbizalmát és az erőnlétét sem sikerült upgrade-elni...


Lang-ot láttam szintén gyengének, nekem Fiola, Kádár játéka tetszett a védelemből, Bese besegített előre valamennyit legalább...

Az első félidő utolsó pillanataiban egyszerűen nem értettem a görögöket. Annyira hagytak minket támadni , mintha már bent lettek volna az öltözőben. Ilyet a magyar csapatoktól szoktam meg.

Jó a rúgótechnikája bát…

#827562 banyaiz Előzmény: #827526

Jó a rúgótechnikája bátran focizott. De az egész csapat bátran játszott ami üdítően szokatlan volt. :)

Úgy láttam Gera posztján játszatták Kleinheislert a középpályán és egész jól megoldotta védekezésben is támadásban is.

Szerintem a meccs embere Kovács volt nagyon jó labdákat adott és néhány szép csele is volt .

Nem is tudom mikor láttam utoljára magyar válogatottól olyan gólt ahol a felfutó szélső kap egy olyan passzt a középpályáról amivel a védelem mögé tud kerülni. Szerintem lehet 10-20 évet kell visszamenni az időben. :) Most pedig 2 ilyen is volt amiből gól lett.

A védelmünk fejjátéka viszont csoda csak 1 gólt hozott össze. Nem is tudom ilyen meccset is mikor láttam ahány beívelés annyiszor az ellenfél fejelte el a labdát. Eddig abban a hitben voltam inkább földön sebezhető a védelmünk. Nagyon gáz volt ez a része a meccsnek.


Megtetted a görögöket? :…

#827561 banyaiz Előzmény: #827502

Megtetted a görögöket? :)

Végre egy győzelem. Attól tartottam görögöktől kikapunk itthon és idegenben is és az észtekkel lesz egy ki -ki meccs a kiesési rangadó a C/D ligára . Nagyon jókor jött ez a győzelem.


Végre talán egy tehetség…

#827528 TrendMan Előzmény: #827526

Végre talán egy tehetség, aki nem vész el.

Mint pl. Koman, vagy Németh elveszett,

Meg Törőcsik és még sokan mások.

A két meccs alapján szerintem Kleinischler volt a legjobb.

Viszont pl. Pátkay egyenlőre nem tudom mit keres itt, Langról nem is beszélve.

Szép volt fiúk!Különösen…

#827525 TrendMan Előzmény: #827523

Szép volt fiúk!

Különösen érdekes, hogy közben megérkeztek a magyar szurkolók a stadionon kívülre.

Lehet, hogy ők lőttek be egy petárdát a stadionba kívülről?

Ki csinálta a füstöt a zártkapus mérkőzésen?