Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Vidi

#826676 banyaiz Előzmény: #826643

Vidi szinten komoly lóvé az EL csoportkör is , szerintem nincs az éves költségvetésben hozzá hasonlítható nagyságrendű piaci bevétel. BL-ről nem is szólva ha összejönne az több mint duplája.

4 győztes párharc kell hozzá. Az EL-hez 3 győztes párharc bl selejtezőben. EL selejtezőben indulva 4 ahhoz is. Azért ez nagyon nehéz mert mostani 4 ellenfél közül legalább 2 de inkább 3 Videotonnál erősebb csapat volt. Azért ez simán alakulhatott volna úgy is luxok kiejtik őket az első körben. Vagy a bolgárok a 2. körben. Mindkét meccsen könnyedén lehetett volna fordítva , bolgárok ellen akár több góllal is. Malmö ellen is egyetlen gólt találnak a visszavágón akkor game over.

Szóval oda kellene eljutni a szintlépésekben a magyar bajnok automatikusan bl csoportkör, kupagyőztes automatikusan el csoportkör. Mint snookerben, vagy teniszben a világranglista elejében lévők, rögtön főtábla, és azzal járó lóvé ha rögtön kiesnek akkor is.

Ha erre szintre eljutnánk akkor ezeket az egerészéseket nyáron a luxemburgiakkal meg lehetne spórolni. :) Ami bevételben hatalmas lépés lenne, biztos bevételben.

Csak innen felverekedni magunkat nagyon kemény. Ilyen meccsek sorozatán dől el ahol a leggyengébb ellen is nyugodtan fel lehet dobni egy pénzt is fej vagy írás mert bármi lehet. 4 párharc az egyenlő meccsszámban egy világbajnoksággal 8 meccs minden nyáron.

Vidi

#826654 banyaiz Előzmény: #826643

Nem volt egy rossz csapat az a luxemburgi, viszont a vidinek jó volt a helyzetkihasználása a visszavágón.

Érdekesek ezek a selejtezők mert olyan hamar kezdődnek , hogy teljesen bekavarhat a felkészülésbe sok helyen. Miközben elég komoly lóvékat osztanak ki . Főleg ha valaki eléri a csoportkört. Kettősség.

Egyrészt cél, hogy pénzt juttatni azokhoz a csapatokhoz is akik BL , EL komolyabb szakaszaiban pofozógépek. Nekik is legyen lehetőségük egy egy jó szerepléssel részesedni ebből a buliból. Közben nagy szívatás is mert a nyári felkészülésben játsszon bl, vagy el selejtezőt. Ezt tudták kitalálni jobb híján.

Van ennek egy másik szintje is amit pl tavaly Hertha mutatott be. Már nagyobb csapatok de nem az elitbe tartozók. Akik selejtező nélkül a csoportkörben vannak amiért jó lóvét felveszik, és másodlagos nekik az EL . Mert kettős terhelést nem bírnák és akkor Bundesliga az első, EL -ből pedig a fix lóvé a lényeg amit a csoportkörért felvettek.

Aztán van az a szint ahol egy EL a bohócliga, ha odakerülnek beleszarnak az egészbe. Ezt részben sikerült kivédeni azzal EL győzelem automatikus BL indulást ér. Ez motiváció volt nagyobb csapatoknak komolyan vegyenek egy EL szereplést is. Pl mikor MU csak így tudott Bl-ben indulni megnyeri az EL-t.

Magyar csapatoknak ilyesmiken nem kell agyalni mert a bajnokság kezdését is Csányiék a kupaselejtezőkhöz igazították. Korábban kezdődik éppen ezért selejtezőkben ne alapozás közben kelljen szerepelni. A többi verzió pedig eleve nem is érinti őket ellazáskodják stb mert alapjáraton se erősek akkor mit lazáskodjonak el. :)

Innen szép mondjuk odáig legalább eljutni minden szezonban csoporkör közelében lenni egy EL-ben, néha bl csoporkörben pofozógépnek is de legalább bejutni. Az már egy szintlépés.

Vidi

#826643 matgab Előzmény: #826640

Azt azért nézted, hogy a kis luxemburgi csapat azóta kiejtette a Legia Warsawa-t (lengyel bajnok) is és a CFR Cluj (román bajnok) elleni meccset is 2-0-ról várják...

Vidi

#826640 banyaiz Előzmény: #826636

Határeset volt szerintem. Léphetett volna máshová is , nem látszott rajta az igyekezet kikerülje , hogy a lábára lépjen. Viszont mintha figyelne arra ne tapossa meg erőből , nem helyezi rá a testsúlyát. Vagy teljesen véletlen volt, vagy azzal céllal lépett rá kis tekintélyszerzés a meccs elején odalép neki de úgy azt teljesen vétlennek is lehessen minősíteni. Így jött ki a lépés alapon. Még a videó alapján is eldönthetetlen. Csak az a baj ezzel szinte eldőlt 1-2 hazai pályán nagyon rossz eredmény.

Nagyon kényelmes helyzetben vannak kapnak 1 gólt még mindig továbbjutók Ha kontrára játszanak Vidinek kell kinyílni ez nem túl biztató. + hazai pályán játszanak.

Ha innen megfordítják ilyen szintű csapat ellen idegenben akkor megérdemlik a BL-t. :) Azért nem egy teljesen fogalmatlan csapat ez a görög, de nem valószínű bl 16 közé is beférne.

Vidi egészen jó focit mutatott be a Malmö, és a görögök ellen, ahhoz képest luxemburgiak elleni visszavágón simán kieshettek volna. Szerencséjük is volt a bolgárok ellen mert azok 10 emberrel is veszélyesek voltak. A bolgárok elleni idegenbeli meccset nem láttam.

m1 (már megint)

#826637 TrendMan Előzmény: #826628

Ez rettenetes.

Mindenféle furcsa hasonlatok jutnak eszembe rövidlátó könyvelőnőkről. Milyen feje van már ennek az asszonyságnak?

Innentől akkor közvetítsék férfiak a ritmikus sportgimnasztikát.

Vidi

#826636 matgab Előzmény: #826618

épp csak rálépett egy picit, lehet látni, hogy csak a cipője orra érintette a görög sípcsontját (az egyik videon látni jól látni), mert igyekezett korábban letenni a lábát. Arra meg nem számíthatott, hogy a görög becsúszó lába luftot rúg. Ráadásul elég páros lábas becsúszás gyanúsnak indult a görög becsúszása.

Egy szó, mint 100 , erre (és a görög szabálytalanságra se) adott volna normális bíró pirosat. Én mindig is (még a FIFA szabályok előtt) amellett voltam, hogy aki szándékosan sérülést okoz vagy arra irányuló cselekedetet hajt végre, azt azonnal ki kell állítani, sőt aki sérülést okoz az ne jöhessen előbb vissza a pályára, mint az aki a sérülést elszenvedte és súlyos sérülés okozása esetén durva kártérítést is kelljen fizetni az elkövető játékosnak és annak csapatának is a szenvedő játékos részére - mindjárt meggondolná néhány favágó, hogy mit csinál a meccsen. De ezek egyáltalán nem voltak ilyen jellegű mozdulatok.

Szerintem bár kétségkívül kicsi lett a Vidi eddig sem magas esélye, de hozható az a két gól, nem tűnik verhetetlennek ez a görög csapat! Egy kis szerencsével persze. Kell hozzá egy remek formában lévő Lazovics /Kokó és legalább egy hátvédek vagy védekező közép által szerzett gól is.

Legjobb lenne, ha már az első félidőben találna egy gólt a Vidi.

m1 (már megint)

#826628 Fornit

Azt csak hiszitek, hogy a foci vb véget ért!

"A köztelevízió megint mert nagyot álmodni. Ahogy azt a világbajnokság elődöntőjének beharangozójában is tették, amikor Ferencváros-Belgiumként mondták be a két résztvevő csapatot, ezúttal is kicsit feljebb pozícionálták a fradistákat."

Szakértő kerestetik

#826619 banyaiz Előzmény: #826615

Ezt nem tudtam, abban a hitben voltam bárki befut újra kell rúgni. Olyat még soha nem láttam 11-esből kifelé szabadrúgás legyen. :) Ettől persze még lehet ez a szabály mert az is mint a fehér holló kapus elmozdulása miatt visszafújják pedig az szinte mindig megtörténik.

Vidi

#826618 banyaiz Előzmény: #826554

Azért állította ki szerintem mert rá is lépett a lábára. Még videó alapján is eldönthetetlen szitu. Hosszú labdát kap 2 méterről itt kezdődik a baj, 2 méterről 5 méterre mellé jön a passz. :) Aztán nagy lendülettel nyújtott lábbal megy labdáért és az akció végén rátapos. Nem tudom eldönteni szándékosan vagy így jön ki a lépés, de rálép a lábára . De mintha figyelne arra ne legyen rajta a testsúlya ami nem utal szándékosságra. Szerintem 10 bíróból 10 féle ítélet lenne még videó alapján is. :) Ebből a bíró csak azt látta rálép és a görög fetreng a fájdalomtól pár másodperc késéssel mikor rájön ebből lehet egy piros is.

Husztit Malmö ellen is visszavágó vége felé becserélték , nagyon kemény volt. Teljesen meg volt vadulva, pár percet játszott közben volt 3-4 szabálytalansága. Lehet nagyon akar bizonyítani biztos Vidi szinten nagy lóvéért szerződtették.

Szakértő kerestetik

#826615 TrendMan Előzmény: #826614

Közben a szakértők azt válaszolták a kérdésre, hogy a védekező csapat védői is idejekorán befutottak, nem csak Robben.

Ha csak a támadó fut be, akkor szabadrúgás kifelé.

Tehát a védőnek 'tétlenül kell néznie", ha a támadó korábban beveti magát a 16-oson belülre? Nem könnyű!

(Egyébként max. egy fél lépés a lassítás szerint, még tán le se tették a lábukat a 16-oson belül. A bíró nem akarta olyan nagyon, hogy ne legyen Bayern gól.)

Szakértő kerestetik

#826614 banyaiz Előzmény: #826605

Mert ez a szabály ha befut valaki. :) Bár az is szabály kapus nem léphet kifelé és szinte mindegyik kifelé mozdul "zárja" a szöget. Szinte az összeset vissza lehetne fújni ez miatt.

...

Magyar válogatott , nézem a behívottakat. Nagyon pozitív, hogy Dzsudzsákot hanyagolja Rossi. Már régóta aktuális, kb az eb óta. De előtte is határeset. A védekezése gyenge volt mindig is, és annyit nem tett hozzá az előre játékhoz ez beleférjen. Ezzel csak nyerne a csapat ha sikerül egy olyan helyettest találni aki védekezésben többet hoz, még akkor is ha támadásban kicsit kevesebb. Csapatkapitánynak nem tudom milyen szempontok alapján választották ki nekem ami átjön belőle a legutolsó ember lenne akit csapatkapitánynak választanék.

Vidiből Kovács behívása jó gondolat, csapatvédekezésben használhatónak tűnik bl selejtezők alapján , és néha egész jó labdákat osztogat. Viszonylag gyors is , be lehetne építeni vsz.

Szakértő kerestetik

#826605 TrendMan Előzmény: #826604

Ha a 11-es rúgó (Lewandowsky) elrontja a büntetőt, a kapus véd de a büntetőterületre befutó (Robben) belövi a kipattanót - viszont a videóbíró jelzi, hogy (Robben) már a sípszó előtt benntartózkodott a 16-oson belül (így szabálytalan előnyből indult és szerzett gólt) a gól érvénytelen.

De miért kell ilyenkor újrarúgatni az elrontott büntetőt?

milyen a világ dicsősége…

#826602 Sumér harcos

milyen a világ dicsősége....Forma 1,red bull,

Alonsot már egy fiatallal potolják,talán Lando Norris....

és lassan ki emléxik már Schumacher-re ....

Vidit kiejtette ez a fél…

#826600 Sumér harcos

Vidit kiejtette ez a félnótás biró. kizárt kettővel nyerjen kint.

Vidi

#826556 matgab Előzmény: #826551

dopping? Létezik minden országban, minden sportágban.

Nem véletlen, hogy bizonyos nemzetek , mint pl. a spanyolok, vagy a horvátok minden csapat sportban ennyire eredményesek.

Még a horvátok oké, mert nagy darab állatok, nemzeti tudattal feltüzelve (mondjuk ennyi erővel lehetnének a szerbek is jók), de egy spanyol csapat, ahol általában kisebb mediterrán típusú emberek vannak?!

Persze a spanyolok jók bringázásban is, ahol gyakorlatilag nyíltan doppingol mindenki.

Vidi

#826555 matgab Előzmény: #826554

Mindenképpen az AI lenne a megfelelő megoldás.

Nem is hiszem el, hogy az önvezető autók korában miért nincs még AI? Érzékelőkkel fel lehetne szerelni az összes játékost, ami érzékelné, ha hozzáérnek, illetve számítógép ki tudná elemezni, hogy feldobja magát vagy nem, hogy az adott játékos milyen irányú mozgást végzett a szabálytalanság közben vagy hogy lesen van-e a labda elrúgásának pillanatában vagy sem.

Nem tudom, hogy miért csinálja ezt a bénázást a FIFA/UEFA, minek küldenek 5 bírót egy ilyen meccsre, ha mindegyik vak?!

Az egyetlen logikus válaszlehetőség abban rejlik, aminek ugyanaz a kérdése, hogy miért kapta meg Katar a foci VB rendezésének a jogát? A válasz pedig a korrupció és a fogadó maffia.

Vidi

#826554 matgab Előzmény: #826551

Sztem Huszti nem lépett oda durván. Elsőre úgy nézett ki, hogy a görög páros lábbal csúszik oda és Huszti nem is lépett szinte rá, ahogy lépett az annyi volt, hogy ha összerúgsz a másikkal, akkor ne a tied fájjon jobban. A csávó színészkedett egy óriásit (ezt persze ott nem lehetett látni, hogy ekkora kamu csak a megnézett lassítások alapján- de hogy nem piros az már ott is egyértelmű volt) nem véletlen hogy alig pár perccel utána ő lőtte azt a lövést aminek a kipattanójából gól lett és a második gólt is ő szerezte.

Szerintem az első félidőre abszolút megvették a bírót, vagy totál utálta a magyarokat. Amikor a második gólt lőtték a görögök, akkor olyan vidáman szökdécselt a középpont felé, hogy szinte jobban ünnepelt, mint egy-két görög.

Olyan apróságokról nem is beszélve, mint az, hogy amikor a kirúgásnál két labda került a pályára, akkor a kapus elkezdett lépkedni a másik labda felé és mikor azt kirúgta, akkor a bíró kirúgta azt a labdát is, amit a kapus letett magának. Hát ilyen nincs- mondtuk ott- és akkor még a cserés időhúzásról nem is beszéltünk, hogy 2 percet elvisz egy olyan helyzettel, hogy csere, aztán nincs is egyáltalán csere, de utána meg cserélnek még kettőt. Hát hosszú focipályafutásom során ilyet megye 3-ban sem láttam, nemhogy nemzetközi meccsen!!

És emellett még volt egy csomó olyan ítélet, ahol rendszeresen kritikus vagy könnyen kritikussá váló helyzetben ellenünkre tévedett. pl a már említett 11-es gyanús helyzet...

Szerintem a görögök megvették, hogy legalább 2 gólt rúgjanak, vagy az albán maffia, hogy legalább 2 kiállítás és 2 idegenbeli gól legyen. El nem tudom képzelni, hogy valaki ennyire szarul vezessen , elméletileg ilyen magas szinten.

Vidi

#826551 Spade Előzmény: #826547

Ne legyünk széplelkek, a bíró vagy huszti eladta a meccset vagy mind2. Huszti azért jöhet

szóba mert azért nagyon csúnyán ment talppal lábszárra ilyet csak idióta követ el tétmeccsen

vagy aki pénzre megy. A legvalószínűbb h mind2 meg volt vesztegetve . Vannak véletlenek, de

ez nem az volt mert itt a tévedésekben durva bias volt. Egyébként nem értem h annyi

statisztikát készítenek már a játékról a bíró tévedések biasát miért nem mérik ? Ha elér

egy bizonyos nagyságot akkor ki lehetne a bírót rugni a faszba mert vagy megvesztegették

vagy egy előitéletes geci, és mind2 rossz. Megoldás lehet MI-t alkalmazni bíróként.

Egyébként addig amíg nem ez lesz a bíró megvevésben és az ügyesben doppingolásban is fel

kell nőnünk pl a spanyolokhoz nem elég a stadionokat felhúzni. mert így örök lúzerek

maradunk narancslén még senki nem nyert BL-t vagy EB-t-VB-t ahogy tourt sem