Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

re

#825605 Spade Előzmény: #825583

A helyzet egyszerűbb mint egy pofon a búcsúban, csak fel kell nyitni a szemet. Abban igazad van h nem az játszik h baloldal v jobb oldal hanem h az adott országban melyik mélytorkozta le a díííípsztétet (régionkban regionális vezetője sori bá). Nálunk ez az szdsz volt és a baloldal liberális szárnya ezért lett a baloldal a helyi mélytorok, de pl. Bulgáriában a jobb oldal bújt meg sori bá seggében, nyugaton pedig mind2 oldal, aki nem, abból csináltak a zujságjaik médiájuk stb. szélsőjobb újfasiszta stb pártokat így diszkvalifikálták őket.Persze ez se tarthat örökké átszakadhat a gát, akkor majd a díípsztét bediffundál az új pártokba ahogy hitlert is bőkeztűen támogatták és megy minden előről. És persze amcsiban is mind2 párt a kezükban van trumpi is csak legfeljebb nem mélytorkozza le őket. A különbség a fidesz és a szocik között nem abban van h ne csatrornáznának át pénzeket hanem h a díípsztétnek juttatott rész max a fele mint amit a szocik az szdsz vezérletével kitoltak kb visszaesett arra a szintre amit a lengyelek csehek szlovákok jattolnak ezért jobbak sokkal a mutatóink mint a szocik alatt. És persze ez óriási különbség. 100 éves agenda van itt a DS-nél kidolgozva és finomra hangolva és osztva a filmeken sorikon át a balfasz népnek. Pl most ismételték valamelyik tv-ben a 99-es bicentennial man (200 éves embert) elképesztő aki megnézi az rájöhet h hova torkol majd be a genderizmus és ez 30 évvel ezelőtti "alkotás" amikor még nem is hallottunk a genderről, 30 évvel látnak tisztán előre a faszik.....

BMW gyár

#825589 Boby. Előzmény: #825398

"volt e valamilyen politikai háttere is a dealnek?"

Euronews mai híradójában, a BMW úgy érezte, hogy be kell jelentenie a nagy nyilvánosság előtt,hogy POLITIKAI HÁTTERE nincs az üzletnek. Akkor bennem erősödik a gyanú, hogy van.....és jó helyen kapisgáltam.

"ez nem a bmw kapcsán je…

#825583 Láma Előzmény: #825528

"ez nem a bmw kapcsán jelent meg,kb ugy teszel ,mintha most találkoztál volna vele először."

Próbáltam elkerülni, hogy ez legyen a látszat. Ha más is ezt szűrte le, akkor rosszul fogalmaztam. Ha csak te érzed így, akkor félreértetted.

"én nem tudok igy vállalkozni....valóban,de nem tudtam 2007-ben,2004-ben és 1992-ben sem,és a jövőben sem tudok."

Az a fontos, hogy ebből a tényből milyen következtetést vonsz le. A szövegből látszik, hogy rosszat: "de nem tudtam" ám a szocik alatt se. Hát akkor rendben is van, ugye? A kis ördög nem kapirgálja a tarkódat belülről soha? Hát ezt tették a mocskos büdös komcsik. Támogatták a multit a hazai vállalkozót meg nem. Eladták az országot. -hadd ne soroljam fel az összes nacionalista agymenést az elmúlt 20 évből, mert az egy olyan hosszú litánia, hogy Koffein olvasatlanul átpörgeti:)- Szóval, nem duruzsolt még a kisördög, hogy hahó, hát ezek ugyanazt csinálják, csak lefedik a dumával, hogy nem leszünk gyarmat.
Prosti azt írta nekem anno, hogy nem baj, ha ezek lopnak, mert ezek azt csinálják ami nekem tetszik, és amazok is loptak.
Te beletörődsz, ha helyetted ezek is a multit támogatják, mert azok is azt tették.
Ha a vajda lövetni fog a tömegbe, egye fene, a Gyurcsány is lövetett.
Újra kérdezem. Nem azért váltunk kormányt, mert jobbat szeretnénk?
Úgy tűnik nem. Azért váltunk kormányt, mert elnézőbbek vagyunk azokkal szemben, akiknek a mentális defektje azonos a miénkkel. Amíg ez a hozzáállás lesz az uralkodó, addig itt fogunk dagonyázni a saját szarunkban, mint a disznó.
Amíg ez marad az általános hozzáállás, addig ez igaz marad: "és a jövőben sem tudok"

"mikor volt ez a kapu nyitva bármely Magyar vállalkozás számára?semmikor.sajnos."

Kezded már érteni, hogy miért nem? Mert még soha nem volt nacionalista kormányunk. Csak nemzethy van. Miért? Mert jó nekünk. (Nektek) :)

már immunis vok vagy 10é…

#825581 Sumér harcos Előzmény: #825534

már immunis vok vagy 10éve,visszacsorgatásokra,telekspekuláciokra,mindig volt,mindig lesz....

feltételeken belúl, ha..... a 400as forint aggaszt egyedül.

pártalapító-e vagy?

#825580 Sumér harcos Előzmény: #825575

mi lesz,ha nem nyer?

mehet a főtérre.(ugye ezt a műsort vezette 20éve)

multkor láttam az M0áson M3-M5 között Mol kuton,tankolgatott egy öreg VW Borát.

nézem a hír tv átvételét…

#825559 Koffein

nézem a hír tv átvételét... ez a nyerges zsolt nem nagyon tud beszélni nagyobb tömeg / kamerák előtt. elcsukló hang, kiérződik a lámpaláz, keresi a szavakat... nem egy self made man...

aszondja a ps, hogy i nap van, azaz igazság napja, ha az lett volna, akkor simicska börtönbe ülne, orbán, mészáros stb lába alatt égne a talaj, vagy még rosszabb... inkább r napnak hívnám, azaz revans napja a riporterekkel szembe... de semmi képen sem igazság napja, mert az még nem jött el, és ahogy állnak a dolgok, egy darabig nem is fog eljönni...

a multik seggnyalására m…

#825534 Kissherceg Előzmény: #825528

a multik seggnyalására mindenhol szükség van, nem is azzal van a baj. Hanem az arányokkal, a visszacsorgatásokkal, a telekspekulációkkal, feltételekkel stbstb

az első felvetésedre,199…

#825528 Sumér harcos Előzmény: #825490

az első felvetésedre,1990es gengszerváltás óta megy a multik seggnyalása,sőt már lehet az 1988as első mcdonalds óta,de sőt 1981 imf óta.

ez nem a bmw kapcsán jelent meg,kb ugy teszel ,mintha most találkoztál volna vele először.

én nem tudok igy vállalkozni....valóban,de nem tudtam 2007-ben,2004-ben és 1992-ben sem,és a jövőben sem tudok.

mikor volt ez a kapu nyitva bármely Magyar vállalkozás számára?semmikor.sajnos.

a második felvetésed vége,már aggasztóbb.(450?)

jó észrevétel, én is val…

#825491 Kissherceg Előzmény: #825490

jó észrevétel, én is valahova 4-450 közé saccolom, mert béreket ellensúlyozni kell. Ezzel elkerüljük a déliek hibáját. BMW is kapott 10-20 mrd támogatást 1-2000 melósért, ergo azok ingyen dolgoznak 10-15 évig. Azok nemzeti elosztása mindegy is...

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk. Ha sokat gyengül a forint veszek is magyar bmw-t, csak a rendszámot még nem tudom :)

"Tök mindegy, mennyit ka…

#825490 Láma Előzmény: #825447

"Tök mindegy, mennyit kaptak, pont nem érdekel"

Nem az a baj, hogy kapnak, hanem az, hogy ez a kapu nincs nyitva BÁRMELY magyar vállalkozás számára. Hasonló feltételekkel. Pl. Létesíts új munkahelyet 10 évre és munkahelyenként kapsz 10 milla adókedvezményt a 10 évre elosztva. Jól hangzik nem? Vállalkoznál?

"Most savanyú a szőlő a ballibsiknek (több oldal kommentjein is látszik), pedig pont örülniük kéne nekik is."
Először is. Tudom, hogy nem mindenkinek adatik annyi, hogy megértse, mégis szeretném újra leszögezni, nincs olyan, hogy ballibsi. Van jobb, bal és libsi. A libsi képes bármelyikkel együttműködni, annak függvényében, hogy éppen melyik akarja kevésbé ráerőltetni a saját mentális defektusát. Aktuálisan ez most a bal. Harminc éve meg nem a bal volt. Ha a vajda túlfeszíti a húrt és nagyot lendül majd az inga vissza, simán lehet jobb és libsi szövetség is egyszer majd az új balos geci ellen. Mert a libsi balról sem fogja tűrni ezt a vajda és követői által képviselt jelen mentalitást.
Az örömmel kapcsolatban: Se a mai bal, se a libsi nem hírdetett és folytatott még keresztes háborút a multi ellen, ha érted mire gondolok. Csak azért, nehogy azt sikerüljön leszűrnöd, hogy savanyú a szőlő nekem is, megnyugtatlak semmi bajom vele. Annyira biztosan örülök a hírnek, mint ahogy feltételezem te örültél anno a mercinek a szocik idején. :) Dobsz egy linket akkorról, az örömödről? :)
Ami problémás, az az ahogyan elértük. Nem megbízhatósággal, kiszámíthatósággal, ahogy a fidesz propaganda nyomja, hanem kis egérként verjük a harci dobokat az elefántbikák harca közben és dübörgünk a bajor bika mellett. Aztán örülünk a bajor bika szája széléről fizetségül, hálából felénk fújt morzsának. Én úgy látom az eddigiek alapján, hogy a nagy bikák harcába aktívan beavatkozni már akkor sem volt jó ötlet, mikor még mi is elefántok voltunk.
A BMW vagy 10 éve keresi a helyet a gyárnak a régióban. Megcsípték. Ügyes.
Jó az országnak, ebben egyetértünk. Az meg le van szarva, mennyire jó ez a bérből élőknek. Minden termelő multi betelepedése újabb szög a bérfelzárkóztatás koporsójába. Amennyire egybe esett a bejelentés a forint romlásával, még az se kizárható, hogy az is az alku része volt. Ha az volt, mennyi lesz a célár? Elég lesz vajon 350? Vagy a termelés beindításáig 400? Jó lesz az Audinak. Jó lesz a BMWnek, a mercinek. Jó az országnak. Nő az export. Egyetértünk. Örülünk vaze. Nem savanyú láthatod. Te meg belerokkansz az üzemanyag árba. Ott a példa amit a török pénzromlásról linkeltem cikket. Nacionalistának ott se drága semmi. Inkább beledöglik.

Magyar hangom, Kunetz Zsombor :)

#825462 banyaiz Előzmény: #825331

A másik része a mozgástér. A toldozás foldozáson túli valódi mozgástér mekkora mint kérdés.

Mert rendszerváltás után ha piaci alapokra helyezést erőltetik akkor van egy olyan kis pitty putty emberek tömegei nem tudják megfizetni. A középosztály kiépítése stb elég időigényes .

Így viszont az a szitu úgy kellene komoly állami lóvékat rákölteni hosszú távon minél inkább piaci alapú tűnik logikusnak . Ez komoly róka fogta csuka helyzet.

Ebből is következik az amikor az ellátási színvonal már a vörös vonal környékén akkor toldozni mint taktika. A halogató taktika és amikor tarthatatlan akkor befoltozni. Ilyen jelek pl ez a kórházi fertőzések brutál magas száma, vagy amik Honvédben a sürgősségin kialakulnak helyzetek , vagy orvosok , ápolók elvándorlása stb. Ilyenkor muszáj gyorsan sebtapaszt, és gézzel betekerni. :) Pár milliárdot belenyomni.

Szóval azért van ez mögött más politikusi számítás is mint a kényelmetlen , és politikailag kényes munka és tologassuk történet. Bonyolultabb azért a helyzet.

Tök mindegy, mennyit kap…

#825447 walex Előzmény: #825444

Tök mindegy, mennyit kaptak, pont nem érdekel. Értelmesebb erre költeni, mint felesleges stadionokra.

A keleti régióra is rá fér már a fejlődés. Gondolom, lesznek ukránok is, magyarok is dolgoznak a szlovák gyárakban, ezt nem lehet kivédeni.

Most savanyú a szőlő a ballibsiknek (több oldal kommentjein is látszik), pedig pont örülniük kéne nekik is. Lehet kritizálni a fityeszt, bőven van miért, de ez igen is nagy eredmény és pozitív az ország számára.