A belgáknak miért nem jött össze? Egyrészt szerintem ebben nagy szerepe volt Fellaininek. Másrészt nem lehet a nyakába varrni teljes egészében. Szerintem ha egy csapat mentálisan úgy áll ki, hogy be van szarva - akkor nem tud nyerni. Erre elegendő példát mutatott a magyar válogatott is az elmúlt néhány évtizedben.
De akár itt a VB-n is lehetett látni a svédeket, hogy ahelyett, hogy elhitték volna, hogy van keresni valójuk, beszarva védekeztek még 10 ember ellen is. Nem azt mondom, hogy neki kell rontani az ellenfélnek eszetlenül -mint tették azt a magyarok az EB-n a belgák ellen- de a franciák ebben nagyon tudatosan viselkedtek vagy akár a belgák a brazilok ellen az első félidőben. Kemény , szoros védekezés , de igenis meg kell teremteni a lehetőséget a gyors ellentámadásokra. A belga brazil meccsen is, ha még 10 percig tart a játék akkor bedarálják a belgákat. Ha egy csapat mentálisan nem hisz abban, hogy bizonyos területeken a másik fölé tud kerülni és csak védekezésre , hátrálásra koncentrál, akkor az vereséget szenved.
A belgáknál ezt láttam, hogy nem hittek igazából (Hazardon és Mertens-en kívül), hogy bármi esélyük lenne a franciák ellen, főleg már 0-1-et követően.
Ami még meglepetés volt, hogy ez a Giroud mennyire kva gyenge játékos! Kb. lehet Szalai kiszorítaná a válogatottból, ha jobb formában lenne! Amikor itt írtam, hogy majd Giroud akkor Griezmannra gondoltam, ő tényleg nagyon ügyes volt, jól mozgatta az egész francia csapatot...