Franciaország-Belgium
matgab Előzmény: #824183én nem ítéltem volna 11-est. Miért? Kompany elkezdett becsúszni és a labdára csúszott. Viszont a támadó játékos mielőtt Kompany odaért volna a labdát a játéktéren kívülre juttatta és ő maga lépett a labda helyére. Amikor a labdát kifelé rúgta akkor Kompany már nem tudta a mozgását megváltoztatni. De a Fair play szellemében azt mondanám, hogy a brazil játékos már nem a labda játékban tartása érdekében rúgta oda a labdát, ahova, hanem azért, hogy a védőnek ne legyen más lehetősége , mint őt elkaszálni.
Aztán lehet azon is vitatkozni, hogy a labda elhagyta -e már a játékteret a kontakt időpontjában? Mert ha igen, akkor a szabálytalanság már akkor történt, amikor a labda már nem volt játékban és mivel a szabálytalan mozdulat nem durvaság volt, ezért nem jár érte sárga lap vagy piros.
Bírói szempontból mindenképpen érdekes helyzet, bármit lehet ítélni, de a játék továbbengedése szerintem jobban megfelel a fair play szabályrendszernek, mint az esetleges szó szerinti szabálykövetést befújt tizenegyes.