Igazából nekem mindegy. Fő, hogy végre megint emelkedik az FHB-nk :-)
Igazából nekem mindegy. Fő, hogy végre megint emelkedik az FHB-nk :-)
Kompany láthatólag próbálta visszahúzni a lábát, állítólag azért nem fújták be.
Ilyen lendületes elfutásokat tegnap a belgák is csináltak sokat.
Hazard talán még most is fut a labdával a kapu mögött!
én nem ítéltem volna 11-est. Miért? Kompany elkezdett becsúszni és a labdára csúszott. Viszont a támadó játékos mielőtt Kompany odaért volna a labdát a játéktéren kívülre juttatta és ő maga lépett a labda helyére. Amikor a labdát kifelé rúgta akkor Kompany már nem tudta a mozgását megváltoztatni. De a Fair play szellemében azt mondanám, hogy a brazil játékos már nem a labda játékban tartása érdekében rúgta oda a labdát, ahova, hanem azért, hogy a védőnek ne legyen más lehetősége , mint őt elkaszálni.
Aztán lehet azon is vitatkozni, hogy a labda elhagyta -e már a játékteret a kontakt időpontjában? Mert ha igen, akkor a szabálytalanság már akkor történt, amikor a labda már nem volt játékban és mivel a szabálytalan mozdulat nem durvaság volt, ezért nem jár érte sárga lap vagy piros.
Bírói szempontból mindenképpen érdekes helyzet, bármit lehet ítélni, de a játék továbbengedése szerintem jobban megfelel a fair play szabályrendszernek, mint az esetleges szó szerinti szabálykövetést befújt tizenegyes.
Nehezen értelmezhető nyilatkozattal állt elő az elvesztett elődöntő után a belga válogatott csalódott kapusa, Thibaut Courtois, aki azt mondta a francia beIN Sports kamerája előtt, hogy:
Nem Franciaország volt a jobb csapat, csak védekezni akartak. A franciák úgy játszottak, mint Panama. Ezt csinálták az egész tornán alatt, Uruguay ellen is csak egy pontrúgásból találtak be, szégyen ezt látni
– értékelt a Chelsea kapusa, aki valahogy két dologról megfeledkezett.
Egyrészt arról, hogy Belgium semmivel sem csinált többet az elődöntőben, mint a franciák, illetve a 4-3-as francia-argentin nyolcaddöntőről.
Hazard is egyetértett egyébként a kapussal, ő azt mondta, hogy
INKÁBB VESZTEK A BELGA CSAPATTAL, MINTHOGY EZZEL A FRANCIA EGYÜTTESSEL GYŐZZEK.
Mi lenne, ha a feketék az usa-ban nem kosaraznának, hanem fociznának ...
A 11-es:
https://focivb2018.24.hu/hirek/2018/07/07/brazilia...
Azért a hintettek nekik 2 gólt, kicsit erős :-)
1 öngól, meg a pirospozsgás szöszi véletlenül eltalálta. A Real ellen sem sikerült nagyot fociznia a Man. City-ben,
Viszlát aranylabda (nem is érdemelte volna meg)
Amúgy én is hajrá Horvátország!! (Nem maradt portugál vagy spanyol ajkú csapat)
Milyen hangulat lehet most kint a nyaralóhelyeken.
Kard ki kard!
Tapasz vs Matgab!
Vajon ki jut a döntőbe?
---
Nem csak a csúnya Fellaini volt az ok:
Ugyanaz jött elő a belgáknál, mint a braziloknál 1 körrel korábban:
Pontatlanok voltak elől, talán pszichés vagy fizikai fáradság lehet?
(De Bruinen pl. nagyon látszott, rossz döntéseket hozott...)
A nagy csapatok tudnak ezen a téren valamit, amit a feltörekvő kicsik nem!
Vajon mi lehet az?
Futtbalkultúra? Öreg rutin? Titkos dóping?
Nemcsak játékosokat vesznek. Iszonyat mennyiségű bevándorló jön, akik fizikailag jobb felépítésűek (a feketék), mint az európaiak. Betesznek a csapatba egy két fehéret, aki nemcsak futni és ütközni tud, hanem lát is a pályán és máris kész egy átlag nyugat európai válogatott. Fehér kapus (mert az azért mégiscsak intelligencia kérdése, hogy átlásd, hogy hova rúghatja az ellenfél a labdát), fekete brutál nagy hátvédek, fekete szélsők, fehér irányító, fekete szűrő középpályás, és elől legalább egy fekete csatár de inkább kettő ha nincs egy fineszes és gyors fehér csatáruk.
Az meg már a polkorrekt beszéd része, hogy nem lehet a nyilvánvaló dolgokat kimondani. Igenis az átlag fekete erőteljesebb, fizikálisan jobb állapotú, mint egy fehér. A fehér viszont általában inteligensebb ezért is volt az, hogy a történelem során nem a feketék gyarmatosították le a fizikailag gyengébb fehéreket, hanem fordítva. Na de ez már más téma, nem a VB.
Hajrá horvátok! Ma egy horvát delegációval fogom együtt nézni a meccset...:-)
Ugyanmár! Hol járt volna a braziloknak 11? Hintettek nekik 2 gólt és aztán azt játszották, amit minden okos csapat játszik, visszaállnak védekezni és a gyors kontrákra építenek . Ez a brazil csapat egy kutyaütő népség volt, akiket bármely komolyabb európai csapat okosan kiejtett volna, nemcsak a belgák. Svájc ellen is csak egy X-re voltak jók.
Tegnap ugyanezt eljátszotta (gól utáni védekezés) a francia válogatott is. Sajnos jobban játszottak, mint a belgák.
A belgáknál egyértelműen Fellaini gyengeségében látom a verseég okát. A védekezésnél egy ilyen magas ember mellett ne fejelje el a labdát senki- márpedig a gólnál pont ő maradt le Umtitiről.
Másrészt meg támadásban egy hangyaf@sznyi érdeme nem volt. Se egy csel, egy kulcs passz sem. Semmi. Az ég világon, egy marha nagy alibi játékos, előbb utóbb az NB1-ben a helye, akkora arca van a semmire. A Japánok ellen jó volt, mert ha nem csinál semmit, csak 3-szor fejbe lövi valamelyik belga, akkor a sok kis japó között bepattan a kapuba a labda, de egy komolyabb csapat ellen biztos nem tettem volna be. Chadli is a japók ellen volt a legjobb, de ő legalább a brazilok ellen is értékelhető volt.
Carascoval vagy bárki mással sokkal jobb lett volna végig a belga csapat.
Ezek a Boateng-ek lehettek. 3-an vannak testvérek, mind Berlinben született ghanai apától, de más anyától. Jerome német válogatott, Kevin Prince ghanai
Francia Kongó vs Belga Kongó. Gyakorlatilag pénzért megveszik az afrikai focistákat. Az előző vb-n egy meccsen egy afrikai testvérpár játszott egymás ellen az egyik a saját országa szineiben, a másik, mint európai.
Szerencsére a franciák jutottak be a döntőbe, nem az agyon hájpolt "belgák". A brazilok "legyőzése" egyszerű szerencse volt (öngól, 1 meg nem adott 11-es a braziloknak). A brazilok a 2. félidőben a kapuhoz szegezték a belgákat. Utána meg, a tegnapi meccs előtt a magyar "szakértők" úgy beszéltek, mint ha 5:0-ra verték volna el a brazilokat.
Más:
A kezdésnél a 11 játékosból 6 nem fehérbörű, azaz nem echte belga volt (a franciáknál sem). Nem rasszizmus beszél belőlem, semmi bajom velük, de ezek nem született belga emberek. Ezekben a csapatokban (pl. svájc, belgium, ausztria) mind bevándorlók leszármazottai játszanak nagyon jól. Ezenkívül érdekes, hogy a horvátokon kívül semmire sem jutnak azok a válogatottak, ahol nem játszanak színes bőrűek.
lapos meccs
Volt olyan időszak a fradi kezdője egy vb elődöntőre is jó lett volna. :) Bárcsak most is úgy lenne.
Sajnos az összes csapat akinek szurkoltam kiesett .
Ez a francia belga meccs vb döntőnek is megfelelne . De az angol horvát is különleges. Nem is emlékszem láttam valaha a horvátokat az angolokkal focizni. Eléggé eltérő stílus.
Francia-Anglia döntő az esélyes szerintem. Ezért az eddigi tippjeimből kiindulva belga-horvát lesz. :)
Horvátok nagyon megszenvedtek az oroszokkal. Többet vártam tőlük. Angolok olyan színtelen szagtalan módon menetelnek előre. Gyors, jó csapatuk van, szervezett. Frissebbnek tűnnek mint a horvátok.
Francia -belga két hasonló képességű csapat de a franciák valamivel jobbak szerintem.
Azt a kókler mindenit.. :)))
Azért egy klubcsapattal elemnetelni a VB elődöntőjéig nem semmi teljesítmény.
Bazzz xxx meg ez már egészen kórházi színvonal.