Regisztráció Elfelejtett jelszó

Gondolkodási struktúrák (gyűjtőtopik)

re

#825607 Spade Előzmény: #825369

Hát, igazad van nem Platon filozófiáját elemeztük vele, de annál bonyolultabb volt a diskurzus mint h szopjon le, kb olyasmi volt a kommunkikáció mint amit 99%-ban teszel ha külfoöldre mész bármily okból...

re

#825369 TrendMan Előzmény: #825218

Gondolom nem egy összetett diskurzust fordított le, hanem valamilyen praktikus célú kommunikációt?

-- mindeközben in France --

#825368 TrendMan Előzmény: #825218

Franciaország felvette a harcot az okostelefonok ellen: kitiltotta az iskolákból

A francia parlament alsóháza, a nemzetgyűlés hétfőn megszavazta a törvényjavaslatot, amely megtiltja a mobiltelefonok használatát a közoktatási intézményekben szeptembertől.


A javaslatot végső olvasatban 62 képviselő támogatta, egy szavazott ellene. A jobbközép és baloldali ellenzéki képviselők tartózkodtak, mivel állításuk szerint az érintett jogszabály semmin sem változtat.

A tiltás a tabletekre és az okosórákra is vonatkozik, viszont az oktatási intézményekre bízza, hogy milyen esetekben tesz kivételt eljárási szabályzatában a törvényt illetően. Ennek értelmében a törvény nem rendelkezik a kiszabandó büntetésekről és nem tér ki a tiltás alkalmazásának részleteire.

A mobiltelefonra és elektromos eszközökre vonatkozó tiltás hatálya alól kivételt képeznek a fogyatékossággal élők.

A tervezet szövege szerint a mobiltelefon használataszámos olyan zavart okoz, amely nem egyeztethető össze az iskolai környezet javításával

, korlátozása pedig lehetővé teszi a koncentrációnak és a társas érintkezéseknek kedvező környezet biztosítását.



Az elektronikus kommunikációt és postát szabályozó francia hatóság egyik felmérése szerint a 12 és 17 év közötti gyerekek 93 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal 2016-ban. Ez az arány 2005-ben 72 százalék volt.

-------------

Hozzáteszem, hogy szerintem ez egy nagyon bölcs intézkedés!

re

#825218 Spade

Csak gondoltam megosztom, varga mihály aszondta h vagy a világ tanul meg magyarul vagy lesz fordítógép, de ez lehetetlen ezért mi tanuljunk meg angolul. Hát nagyobbat nem is tévedjhetett volna, ma találkoztam dél koreaiakkal magyarul beszéltem, a telefonjukba és nekik simán lefordította koreaira és leírta és ők is visszafelé nekem, sztem minimum google fordito szinten. És ez nem index v blikk vagy faszom cikk volt hanem működött. Innen már csak egy ugrás a fülbe rakott ide oda tolmácsgép
A jövő tényleg itt kopogtat a zajtón

Értékrendek, fake news, ne azt figyeld mit mondok, hanem ...

#824848 TrendMan

Érdemes meghallgatni 32:00 és 41:00 között, ami a Trump-Putyin tárgyalás kapcsán elhangzik.

https://millasreggeli.hu/podcast/jubileum-vilagpol...

Mindenkinek ismerős a történet, amikor a béka alatt fokozatosan forralják a vizet, ő meg nem veszi észre mi is történik.

Lehet, hogy most velünk is ez történik, épp most tolódnak el az értékrendek egy eddig elképzelhetetlen irányba?

Mire észbe kapunk, a világ már nem ugyanaz lesz?

ajjaj egyre butábbak az emberek

#822727 TrendMan Előzmény: #822716

Szerintem mióta felgyorsult a világ és túl sok az impulzus - kb- kilencvenes évek ? - azóta igaz ez.

Kb. mióta a zene is műanyagból van.

Kinyírnád a fél emberiséget, hogy megmentsd a másik felét?

#821924 TrendMan Előzmény: #821921

"Az erkölcsfilozófia szolgál egy válasszal arra a kérdésre, miért elítélendő Thanos eljárása: Immanuel Kant fogalmazta meg azt a tételt, amely szerint az emberi lényeknek sohasem szabad egymást puszta eszközként kezelniük saját céljaink eléréséhez."

Lehet, hogy ezzel bebizonyítottuk, hogy a kapitalizmus erkölcstelen?

Linda the bank teller case

#819691 TrendMan Előzmény: #819686

Azt gondolják, hogy valami susmus van, mert különben minek hozták volna szóba a feminista szálat?

Ez a könyv a 'Gyors és lassú gondolkodás' címet viseli.

A gyors, 'intuitív' gondolkodás nem elemez, csak rávágja az egyik választ.

A mindennapokban többnyire ez a gondolkodás van működésben.

Linda the bank teller case

#819686 Fornit

Amos Tversky and Daniel Kahneman are famous for their work on a large number of cognitive fallacies that we all tend to commit over and over again. One is what they call the conjunction fallacy. The most famous illustration of this fallacy is Linda the Bank Teller case. Tversky and Kahneman (1983) asked participants to solve the following problem.

Linda is 31 years old, single, outspoken, and very bright. She majored in philosophy. As a student, she was deeply concerned with issues of discrimination and social justice, and also participated in anti-nuclear demonstrations. Which is more probable?
  1. Linda is a bank teller.
  2. Linda is a bank teller and is active in the feminist movement.

More than 80 percent of participants chose option 2, regardless of whether they were novice, intermediate or expert statisticians. However, the probability of two events occurring in conjunction is always less than or equal to the probability of either one occurring alone. Compare the Linda case to the following case: what is more likely: that (1) you will have a flat tire tomorrow morning or that (2) you will have a flat tire tomorrow and that a man in a black car will stop to help you out. In this case, it should be evident that (2) is not the most likely outcome.

--
Érdekes. Nem gondolnám h 80% így válaszol.

az irányítás illúziói

#819408 TrendMan

Valósággá válnak a sci-fi filmek és csak hisszük, hogy bármit iránythatunk

Exponenciálisan fejlődik a technológia, így jó úton haladunk afelé, hogy ami eddig science fiction volt, az valósággá váljon - mondja a Google titkos projektjeiért felelős Google X egykori vezetője, Mo Gawdat.


Külön kiemelte a mesterséges intelligencia fejlődését, szerinte azok a területek, amikre érdemes most figyelni: a robotika, a gépi tanulás, a blockchain, a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság, valamint az élettudományok.



A robotikában megvolt az áttörés, a robotok hamarosan kiveszik a részüket a mindennapi életünkben, a gépek pedig tanulnak és eljön az idő, hogy okosabbak lesznek nálunk. Ami az élettudományokat illeti, Gawdat szerint 2050-től kezdve évről évre emelkedik majd az emberek várható élettartama.



Az irányítás illúzió...nem irányítunk semmit, főleg nem olyan fajokat, amelyek sokkal okosabbak nálunk

- véli Mo Gawdat. Manapság a legokosabb hackereket nem lehet szabályozni, hiába próbálja meg bárki őket kontroll alatt tartani, 20 év múlva pedig a gépek lesznek a legokosabb hackerek.



Mindent egybevéve jó úton haladunk afelé, hogy minden, amit a sci-fikben láttunk, valósággá váljon. Olyan gyorsan történik minden, hogy fel sem lehet mérni, hogy mi minden változik évről évre. Az új technológiák adaptációja annyira felgyorsult, hogy a termékéletciklusokat már hónapokban és nem években mérjük - tette hozzá.



A mesterséges intelligenciával kapcsolatban sok a félelem, hogy a gépek előbb-utóbb uralkodni fognak az emberiségen, de az embereken múlik, hogy megtanítsák őket a helyes viselkedésre.

---------------

Felvetés tőlem:

Nem látok törekvéseket arra, hogy megpróbálják beprogramozni a gépekbe/robotokba a ROBOTIKA 3 TÖRVÉNYÉT, úgy ahogy azt Asimov már nagyon helyesen leírta anno.