Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Kezdők topikja!

Re: Short

#82135 Ozzy_ Előzmény: #82130

Szerintem kezdők számára két fontos dolog van.

1. Tőkeáttétet felejtsd el

2. Csak long. Ha elcseszed legfeljebb kiülöd.

Rutinosabb versenyzőkre ez már nyilván nem érvényes.

A "márciusi ifjak" tagja…

#82133 Scipio

A "márciusi ifjak" tagjaként végigcsináltam egy "dicsőséges tavaszi hadjáratot", márciusitól májusig 0 tudással és real time nélkül előbb swingek, majd dtk sokasága, kivétel nélkül csak nyerővel, a legnagyobb problémám az volt, hogy korán adok el és nem hozom ki a maxot...

Aztán május végétől több szabadidő, belevetettem magam a tőzsdézés titkaiba, előfizettem a rt-t, egész nap figyeltem és tanultam és el is buktam a tavaszi nyereség 40%-át...

Az elmúlt egy-két hétben újra átértékeltem a korábbi stratégiámat - amit persze én is rendre felrúgok - és még inkább igyekszek okulni, de most meg már túl passzív lettem, lassan két hete semmi kötés, ilyenkor szokott jönni a legrosszabb: " Most már akcióznom kell" , aminek a vége többnyire bukó...

Hát jelenleg itt tartok :))

#82130 Amras Előzmény: #82086

Hát szerintem az rohadtul mindegy hogy az ember mekkora tőkével tőzsdézik... 1K vagy 50 db. Igaz a brokidíj nagyon kis tételnél arányaiban magas, de akár már 50 db fölött is elhanyagolható ez a szempont. Szóval az hogy ki mennyivel játszik az szvsz tök mindegy. Én sem túl nagy pénzzel játszom - mert nekem ez így szerencsére csak játék és nem kell rajta görcsölnöm. Igaz én nem is DT-zem, mert szerintem úgy is elég sokat lehet keresni ha csak a napos grafikonokat nézi az ember. Én legalábbis ezt teszem és eddig elég jól jártam vele. Igaz egész nap úgy bámulom a monitort mintha DT-znék, de hát sajna unalmas a meló :)

Amúgy meg biztos van abban is valami hogy nem teljes tőkével vásároljon mindig az ember de én mindig azt teszem. Ha egyszer van egy jól bevált módszere az embernek akkor miért tököljön azzal hogy részletekben vásároljon? Én mondjuk elég merev játékos vagyok és inkább csak a biztosra megyek. Persze tévedhet is az ember, akkor max bukom 10%-ot. Nálam az belefér, mert a nyerőben is csak ilyen nagy %-os elmozdulásokra ugrom rá és így is simán visszajön a veszteség. Sőt...

A lényeg szerintem is hogy tartsa magát az ember az elveihez, de ahhoz sem kell túl mereven kapaszkodni. Ha egyértelmű hogy nem az fog történni amit a módszered mutat akkor meg kell előzni mielőtt az jelez. Igaz ezzel hibázhat is az ember, de nem lehet ész nélkül csak indikátorok alapján tőzsdézni.

#82103 Scipio Előzmény: #82079

Azért vannak itt nálad bénább kezdők is, íme a mai "teljesítményem":

Délutánig moziztam, bár az otpben láttam fantáziát, úgy döntöttem mégsem shortolok, mert a futik zöldek és a dax is megy...

Kb. 2 perc múlva beesett 3285-ig a papír, na mondom a 3300 úgyis megtartja itt már késő shortolni...

3245-nél első ideg: basszus már jócskán hat számjegyű lenne a tiszta hasznom, de ennél lejjebb úgyse megy...

3215-nél ki kellett mennem sétálni egyet gőzt erszteni, de a 3200-ről úgyis visszapattan, nem shortolok..

3185 újabb le nem ok-zott eladás, áh már ez biztos az alja...

3130 a rohadt életbe úgy 300-100 ezer forint kereset maradt ki (brokidíj már levonva) ha valamelyik összegnél mégis shortolok, itt már longolni kéne, de sokan további esést várnak...

3195: basszus már megint 6 számjegyű pluszban lennék, ha 30-ért mégis veszek, már késő, talán egy short? Nem..

3120 hát ez nem igaz, még így is bő 100 ezres nyerő lehetett volna, kilépek az egészből, longoljon a halál, 0 kereset szétment idegek.... ( 3194 a záró, csak hogy egy utolsót rúgjanak belém)

Szóval nem kell bukni egy kis idegleléshez, elég csak kezdőként remegő kézzel ücsörögni. Akkor inkább buktam volna... Mentségül csak annyit, hogy a héten aktiválták a shortszerződésemet, és ez lett volna az első próba...

#82100 wiking Előzmény: #82087

o)

Már begyakoroltam kis pakkal hogyan műxik egyszerre a long és short, stoimitekkel hogyan variáljak, stb.

De ma reggel kellett elmennem és 9 előtt nem enged az Erste stop limitet, az otpnél meg nincs is.

Eladásra meg nem mertem betenni az otit mert gondoltam le réssel nyit és utána felcsap ekkor adom el, így is lett de nem voltam gépközelben.

Ezeket a technikai dolgokat leellenőrzöm hogyan működnek élesben olyan 20-30 részvénnyel amikor a brokidij már kilép a minimuból és rv függő.

#82097 wiking Előzmény: #82080

Szerencsére nem vagyok mohó sőt már azt is kinőttem, hogy ha korábban zárok és volt még benne, akkor nem sajnálom az elmaradtat.

Sőt, ha vettem akkor nem seggelem ki hanem habozás nélkül kiszórom ha bukást látok.

Megvárom a limitet és puff!

Sziasztok.Segítséget kér…

#82093 Illuzio

Sziasztok.Segítséget kérnék a beragadt OTP-t a KBC-nél átköthetem határidősre és shortolhatom tovább?Előre is köszönöm

Ma pl adtam nyitóban, a …

#82090 Ricsi

Ma pl adtam nyitóban, a brokim felhívott, hogy volt 200, de most 240. Mondtam, akkor vegyük vissza 220-on. De ma nem volt időm figyelni.

#82089 Ricsi Előzmény: #82086

Az, hogy mit mond, és mi az igazság, 2 külön dolog:) Ez egy nyilvános fórum.

Szerintem 1 K-n többet kell fogni. Én is 1 K-s pakkokkal csinálom. De azt is felosztom 5*200 db-ra, és 50 pontonként zárom. Így 150K van rajta. Nekem nem sürgős sosem.

Ha meg mást gondolok, és lezártam egyet 50 nyerővel, egyet százzal, akkor a többit lezárhatom 50-el valószínűleg, és már jól jártam.

#82087 hosszhuszár Előzmény: #82079

állitsd be mindíg az eladást, és a vételt is, előre, majd a rendszer cselekszik helyetted.........

nem gondolkodik, nem írja magát felül......

#82086 Hathor Előzmény: #82080

Bocsi de ursi szerintem kis pakkal játszik. Állandóan azt mondja a lakás törlesztőre kell. Akinek hitel van a lakásán az nem hiszem, hogy nagyban játszik.

50darab papírban meg nincs nagy kockázat.. de nyerő sem napi szinten.. játszadozni jó, de az ember élete többet ér, minthogy napi 2ezer haszonért üljünk itt egész nap. Én 1K alatt nem szívesen nyitok pozit, ezért is vagyok sokat partvonalon. Ha pozinként nincs meg az 50K, akkor kár befektetni 3.5MFT-ot.. ekkora pénzzel, nem játszadozik úgy az ember, hogy esik és longolok poénból.