Re: Short
Amras Előzmény: #82086Hát szerintem az rohadtul mindegy hogy az ember mekkora tőkével tőzsdézik... 1K vagy 50 db. Igaz a brokidíj nagyon kis tételnél arányaiban magas, de akár már 50 db fölött is elhanyagolható ez a szempont. Szóval az hogy ki mennyivel játszik az szvsz tök mindegy. Én sem túl nagy pénzzel játszom - mert nekem ez így szerencsére csak játék és nem kell rajta görcsölnöm. Igaz én nem is DT-zem, mert szerintem úgy is elég sokat lehet keresni ha csak a napos grafikonokat nézi az ember. Én legalábbis ezt teszem és eddig elég jól jártam vele. Igaz egész nap úgy bámulom a monitort mintha DT-znék, de hát sajna unalmas a meló :)
Amúgy meg biztos van abban is valami hogy nem teljes tőkével vásároljon mindig az ember de én mindig azt teszem. Ha egyszer van egy jól bevált módszere az embernek akkor miért tököljön azzal hogy részletekben vásároljon? Én mondjuk elég merev játékos vagyok és inkább csak a biztosra megyek. Persze tévedhet is az ember, akkor max bukom 10%-ot. Nálam az belefér, mert a nyerőben is csak ilyen nagy %-os elmozdulásokra ugrom rá és így is simán visszajön a veszteség. Sőt...
A lényeg szerintem is hogy tartsa magát az ember az elveihez, de ahhoz sem kell túl mereven kapaszkodni. Ha egyértelmű hogy nem az fog történni amit a módszered mutat akkor meg kell előzni mielőtt az jelez. Igaz ezzel hibázhat is az ember, de nem lehet ész nélkül csak indikátorok alapján tőzsdézni.