Már hogyne férne meg? az új világban ami eljött, nagyon is. Trump is ilyen pedig még ráadául nem is normális és mégis
Már hogyne férne meg? az új világban ami eljött, nagyon is. Trump is ilyen pedig még ráadául nem is normális és mégis
Hogy finoman fogalmazzak, békeidőkben a nemzeti radikális irányzat,10-15%-nál többeket nem képes megszólítani.A népppártosodás és a nemzeti radikalizmus pedig, hosszabb távon nem fér meg egymás mellett.
nem feleződik sztem kb ugyanennyi marad (14-ben ugyanennyi volt) . A néppártosodás különben nagyon jó ötlet volt. Azt a munkát Vona már elvégezte azt meg kéne tartani az előrelépéshez, de a hagyományos nemzeti vonalat is és persze annak megfeleően szavazni.
Szerintem, ha a jobbik visszatér a gyökereihez és egy novák, vagy toroczkai kapja meg a kormányrudat, valószínűsíthetően feleződik a tábora. de először is nézzük meg, ki kerül ki győztesen az utódlási csatában.
"Az elsö dolgom lenne, hogy ledaráljam az ellenzéket: mindenki, aki nem áll be az egy ellenzéki táborba, le kell járatni, ki kell golyózni."
Szép,új demokratikus jövőkép! Szerintem, simán lépj be a fideszbe,ott ugyanezen a terven ügyködnek!:-)
Én továbbra is azt mondom h ez a választás könnyen nyerhető volt az ellenzéknek, és hülyeségből odaadták ajiba a fidesznek. Hozzáteszem h már nyáron a teljes (jobbikkal) ellenzéki összefogásról vitáztam prosival h azzal simán leválthatják a fideszt, akkor amikor még senki nem ébredt meg a sajtóban meg elemzők sem, visszaolvasható. A kulcs itt a jobbik volt, ha legkésőbb a migráncs alkotmánymódosítást megszavazza akkor simán 10-15%-kal többet söpör be és akkor 2/3 tuti nincs de egyszerű többség sem, ugyanis ez a választás a migráncs be /be nem engedéséről szólt és ezt is leírtam már jó régen h ez lesz a tét. Nem is értem h vona ezt hogy baszhatta el, illetve értem a fidesz úgy felidegesítette az ellene indult szemét rágalom kampánnyal h idegességében rosszat húzott. Sajnos az ellenzék még most is mindenféle faszságban keresi a vereség okát nem hajlandó szembesülni a valódi okokkal. És pluszban a fidesznek óriási szerencséje volt h Hódmezővásárhelyen kikaptak mert ez felébresztette őket, ráadásul a győztes marky mark is faszságokat csinált amire nem kapott mandátumot (ezért tudta lázár utána mégis behúzni a körzetet) ha az nincs akkor nem is tud ov mozgósítani akkorát országosan és egy jóval alacsonyabb részvételnél könnyen elveszthették volna az 50%-t. Szal ezt a győzelmet a jobbik kapitális faszsága és a HM szerencse hozta meg ov-nak, de sztem a számok ellenére igazából hajszálon múlt és ezt sztem ov is tudja, talán jobban kormányoz majd ennek tudatában. Mert 22-ben nem biztos h lesz ilyen szerencséje valszeg a jobbik új elnöke nem lesz ilyen fasz mint Vona. És az már elég a bukáshoz mert sztem továbbra is a jobbik lesz a kulcs.
Az még egy másik dolog h én úgy érzem h simics és ov valahogy kiegyezett a választás előtt azért maradtak el a pusztító atombombák.
Csak a legutóbbi példát mondom (és csak azért h ne nézzen ki kamunak amit mondtam) amivel vastagon lehetett fogni, bitcoin short
Ilyen kampányban, amit Gulyás Márton ráerőszakolt a pártokra, a visszalépéseken volt a hangsúly. Gyurcsánnyal és a szocikkal nem tudtak foglalkozni. Miként üssék a dk-t, miközben összefogás van? Non szensz...
Momentumban is nagy a káosz, van ismerős, aki belépett, elmondása szerint bő fél évet várnia kellett, hogy visszaigazolják, azt is úgy, hogy ő írt rájuk, hogy mivanmá?! :)
Habár én a blökiken gondolkodom, hogy oda kéne belépni :D vaúúúúú :o))
ez is igaz
De szerintem Napnál világosabb, hogy ellenzék nagy része Fideszb rendszernek asszisztál. Nem csak pénz miatt alakult így, hanem azért is, mert posztkomcsi ellenzéket valóban semennyire nem érdekli más, mint saját túlélése. Ezért is ugyanolyan ellenség, mint maga a fidesz.
én nem is úgy képzelem az ellenzéki összefogást, hogy visszalépkednek egymásnak vagy nem....nem 6-8 párt kooperációjára gondolok, ami kormányzást úgyis lehetetlenné tenné, egy esetleges gyözelem esetén. MAX. 2 ellenzéki párt létezhet jelenleg, ha vki fideszt akar leváltani, és a fidesz egysége nem bomlik meg. Én be fogok szerintem lépni még idén a momentumba. Az elsö dolgom lenne, hogy ledaráljam az ellenzéket: mindenki, aki nem áll be az egy ellenzéki táborba, le kell járatni, ki kell golyózni. Nem a fidesszel kell elöször foglalkozni, hanem Gyurcsány és tsait eltakarítani, 1% alá kell essen a szavazótáboruk. Mindegy milyen áron. Ha az összes posztkomcsi eltakarítva, és kb marad lmp, kutyák, momentum, akkor kell minden vmire való arcot és szakembert elszipkázni vagy lmp-nek vagy momentumnak. És végül csak egy maradhat + a kutyák annak, aki feltétlen szavazni akar, de nem az új ellenzéki pártra, tehát kb. 5%-ot szerezhetnek ezek után.
Ez politika, nem homokozó, itt egy erös ellenzék azzal kell kezdje, hogy az összes rivális ellenzékit eltakrítsa az útból.
Ha emiatt végül kétpártrendszer lesz egy ideig Mo-on, az nem tragédia, a fidesz az elsö vereség után úgyis kétfelé hasad, a jobbik hasadása pedig egyik és másik fidesz féllel egyesülhet, és így lesz két erös jobboldali párt, aki egy erös baloldalival állhatna szembe.
Ahogy az ősi mondás tartja,a lé határozza meg a tudatot.:-)
Ezek az intézkedések, már a választás előtt is tudottak voltak az ellenzéki pártok részéről.Ha pedig tudták,hogy ilyen egyenlőtlen a megmérettetés, nem lett volna szabad résztvenniük benne.Sajnos az ész és az erkölcsi érvek ellenében, ismét a pénzügyi szempontok voltak az elsődlegesek.
ez is egy érdekes sztori https://hirtv.hu/ahirtvhirei/celpont-kisbuszokkal-...
"
1. A Fidesz szabályozásilag ellehetetlenítette az ellenzéki összefogást.27 egyéni induló alatt egy párt BUKJA A TELJES PÁRTLISTÁJÁT. A választási törvény ugyan csak annyit ír, hogy 27 egyéni alatt nem INDÍTHATÓ pártlista, de arról nem rendelkezik, hogy ha visszalépés miatt csökken 27 alá az indulók száma, akkor mi van. Egy 2/3-os törvény helyett az NVB, azaz a Nemzeti Választási Bizottság hozott egy olyan határozatot, hogy amelyik pártnak 27 alá csökken az egyéni jelöltjeinek száma, annak a PÁRTLISTÁJÁT is törlik. Ebben rögtön 2 durva dolog is volt. Egyrészt az NVB a törvényhozás helyett tovább gondolt egy 2/3-os törvényt, másrészt olyan döbbenetesen demokrácia és jogellenesen tette ezt, hogy akkor történt a határozat, amikor a hivatalos kampány már elkezdődött, tehát az aktuális ellenzéki tagok kiestik a bizottságból, de még listaállítás nem történt, tehát a listát állító pártok képviselői MÉG NEM ÜLTEK a bizottságban. Azaz az éppen 100%-os FIDESZES NVB ELINTÉZTE, HOGY AZ ELLENZÉKI PÁRTOK SZABÁLYOZÁSILAG SE TUDJANAK ÖSSZEFOGNI.
.
2. A Fidesz pénzügyileg ellehetetlenítette az ellenzéki összefogást.A Fidesz a pártfinanszírozást is átírta. Minden párt az egyéni jelöltjeinek száma függvényében kap ÁLLAMI TÁMOGATÁST a kampányára. És a szabályozás szerint ennél többet nem is költhetnek!... . És a visszalépésekkel az ellenzéki pártoknak még ez a kevés pénz is TÖRVÉNYILEG CSÖKKEN. Azaz 30-50%-ot buktak volna a kampánypénzből is a visszalépésekkel. Ráadásul az egyéni indulóknak egyénenként jár 1 milliós támogatás és ugye még ezt is bukná minden visszalépő.
.
"
én 1990-ben nem találkoztam olyan emberrel, aki az MDF-re, és nem az SZDSZ-re szavazott volna.
Mär annyira elszakadtam Bp-öl, hogy nekem a családom nagy része is kisvärosi vagy "falusi" lett, és barätok is azok, kollégák is. Tehát ezért még érdekesebb a dolog. Nagyon sok lmp-s szavazot ismerek, ezért nagyon meglepö a hivataos fidesz arány. Mär csak azért is, mert az osztrák ingäzó, aki a teljes lakosság min. 50%-a mär a teljes szavazokörzetben, egyáltalän nem tipikus fidesz szavazó.
Ha teljes falvak és elszegényedett körzetek szavaztak oda, akkor nem fura.
Persze az is simán benne van, hogy kaptak Putyintól néhány tanácsot.
egyébként nekem is fura az eredmény....azt hittem, egyedül vagyok vele, és ugyebär az nem stat minta, ami a sajät környezetem pär tucat ember...de én messze nem ilyen arányokat tudok a fidesz szavazokrol...persze az is lehet, h. hazudnak arrol, kire szavaztak, de miert tagadná le egy fideszes a szavazatät? Azu pedig elég fura lenne, ha pont nekem a rokonaim, barätaim, kollégáim extrémen felülreprezentáltak lennének ellenzéki oldalról...