Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Az ellenzéki összefogáshuz:

rbbj11 Előzmény: #818981

én nem is úgy képzelem az ellenzéki összefogást, hogy visszalépkednek egymásnak vagy nem....nem 6-8 párt kooperációjára gondolok, ami kormányzást úgyis lehetetlenné tenné, egy esetleges gyözelem esetén. MAX. 2 ellenzéki párt létezhet jelenleg, ha vki fideszt akar leváltani, és a fidesz egysége nem bomlik meg. Én be fogok szerintem lépni még idén a momentumba. Az elsö dolgom lenne, hogy ledaráljam az ellenzéket: mindenki, aki nem áll be az egy ellenzéki táborba, le kell járatni, ki kell golyózni. Nem a fidesszel kell elöször foglalkozni, hanem Gyurcsány és tsait eltakarítani, 1% alá kell essen a szavazótáboruk. Mindegy milyen áron. Ha az összes posztkomcsi eltakarítva, és kb marad lmp, kutyák, momentum, akkor kell minden vmire való arcot és szakembert elszipkázni vagy lmp-nek vagy momentumnak. És végül csak egy maradhat + a kutyák annak, aki feltétlen szavazni akar, de nem az új ellenzéki pártra, tehát kb. 5%-ot szerezhetnek ezek után.

Ez politika, nem homokozó, itt egy erös ellenzék azzal kell kezdje, hogy az összes rivális ellenzékit eltakrítsa az útból.

Ha emiatt végül kétpártrendszer lesz egy ideig Mo-on, az nem tragédia, a fidesz az elsö vereség után úgyis kétfelé hasad, a jobbik hasadása pedig egyik és másik fidesz féllel egyesülhet, és így lesz két erös jobboldali párt, aki egy erös baloldalival állhatna szembe.