Hát bazmeg, kész vagyok...
egyetlen komoly üdvöske a kétfarkú kutyapárt , átlépte az 1 % - t , lesöpörte a sok - sok kamupártot. Együtt - PM - DK - MSZP - Jobbik tanulhatna tőlük. Momentum és Kutyák az egyetlen esély a jövőre
Ez amit már sokszor mondtam de vsz mindennek a kulcsa . Az egész helyzet megoldóképlete az, hogy olyan kevés idő telt el a rendszerváltás óta, hogy azok a folyamatok amik lezajlottak polgárosodásban "nyugaton" az lehetetlen ennyi idő alatt Mo-n.
Akkor erre várható reakció a csalódottság. Erre a csalódottságra pedig politikai reakció ez a szabadságharcos vagyok és jönnek a démonok aztán küzdjünk. :)
Ennek kellene az alternatíváját egy karizmatikus ellenzéki vezetőnek felmutatnia . Ami egy bizonyos értelmi szint felett pofon egyszerűnek tűnik. Ezzel szemben alternatívát mutatni. De ha elkezdjük pontról pontra mi is legyen ez az alternatíva akkor fejvakarás. Mert valójában szinte a lehetetlen kategória , hogy ez az alternatíva felülírja ezt az alap érzelmi helyzetet , a rendszerváltás utáni csalódásokat stb . Amik mondjuk összekapcsolódnak részben az mszp-vel is. Vagy pl Bokrossal mint Bokros csomag. Vagy Gyurcsánnyal mint őszödi beszéd.
Ezért van ez a meneküljünk el minden kérdés elől , és szabadságharc, szabadság, kitartás éljen Szálasi stílusú ökörség. Mert ez egy fix biztos pont lélektanilag . Akkor csak ez a válasz mindenre. Vagy elfutni a riporter elől . Ezért jutott ide a politikai életünk.
Csak közben haladunk valahová ezen az úton, vannak következmények amik rossz jelek vsz. Személyi kultuszos jelek.
+ ami lehetőséget kihagyunk mint ország reformokra mert éppen szabadságharcot vívunk a szélmalommal. :) Az se kis probléma.
Nagyjából így látom a helyzetünket.
A felszínen ami van ez a gonosz ez+az és a saját utunk és függetlenség , szabadságharc kutyafüle ezek mind annak a következményei, hogy a rendszerváltás utáni időszak egycsapásra nem hozott egy nagy jólétet.
Erre a helyzetre Orbánnak a 8 éves útja kb azt a receptet kínálta vsz , hogy a felszínen a szélmalmokkal hadakozott . A nagy kérdésekben pedig a lehetőségek globalizmusban mint a falevél a szélben nagyjából az országnak ott ezzel sodródott. Mert ebben nincs más opció.
Gyakorlatilag eljátssza azt, hogy ő irányítja valahová az országot ezekben a nagy kérdésekben. Szemben állva nem tudom éppen aktuális démonokkal Soros, Brüsszel, migráns, bank vagy bárki. Lényeg az, hogy szabadságharcos, most ez a Kossuth nóta is pl itt a győzelmi beszédben. :)
Ezzel rájátszva erre a fenti lélektani szitura. Ez nagyon szánalmas alakítás, de úgy látszik az emberek tömegeinek nem lóg ki a lóláb. :)
Na most ezzel szemben kellene az ellenzéknek egy alternatívát mutatnia. Ami nem megy nekik. Nehéz is egyébként mert az alap folyamatokban elég szűk a mozgástér. Az ilyen gyogyós vagyok történetekben pedig ez a szabadságharcos életérzés most népszerű. Divatban van ez az életérzés lásd előzmények miatt amit írtam miért.
Ezen az úton játszadozunk a tűzzel pl ezzel a putyini világgal. Mert túllép ez a "szabadságharcos életérzés" a szélmalmokon hadakozáson a mindennapi életben. Pl mikor a veje letarolja a közbeszerzéseket aztán felvásárolja az összes újságot ne írjon róla senki. Átbillenhet ez egy olyan útra ahonnan már nincs vissza. Ott billegünk a szélén centizgetjük. Ilyen pöcs dolgokkal, hogy már egy bíró kinevezése is politikai ügy. Személyi kultuszos beütések stb.
Ez a nagy büdös helyzet éppen a nagy menetelésben a megkezdett utunkon. Valahol most itt tartunk.
Amíg az egyik oldalon nincs egy márkáns másik választási lehetőség, addig az emberek nem fognak elemezni.
Így legalább úgy érezhetik, hogy a győztesek táborához tartoznak és ezt szeretik.
Csak kérdés , hogy a nagy utazás közben nem érkezünk e meg egy putyini világba. Ahol már sok dobása nincs az ellenzéknek.
Pl ez az egyik olyan aggasztó jel ami sürgős korrekcióra szorul vsz a megkezdett úton amit Viktor emlegetett most a beszédében.
Mert vannak ennek elég komoly jelei .
Az ellenzéknek pedig lehet fel kell adnia ezt a 8 éves taktikát, hogy csak kivárnak sült galamb megjöjjön. Ami mindig működött eddig a rendszerváltás óta . Az előző vereség komoly változáshoz kevés volt, most megint egy nagy pofon.
Azért 12 év egyben kormányzás egy olyan időtáv már amit folyamatokban értelmezni lehet. Milyen utat járunk be, milyen lehetőségek mellett.
Azt várnám, hogy ezt arra használják az elmúlt 8 évnél sokkal hatékonyabban építsék az országot. Leegyszerűsítve nagyon. Pontosabban ezt szeretném. Az, hogy mit várjak ezektől a szélhámosoktól már szomorúbb egy kicsit. :)
Ezen a téren kb 7 év elmaradásban vannak az eddigi 8 év munkában. :) Vagy több mint 7 év.
Van honnan javulni. Legelső körben azt szeretném ha ezt a gonosz migránt ügyet úgy lezárnák mint annak idején a gonosz bank ügyet. Pontot tennének a végére és megközelítenék a normálist.
Ellátórendszerek nagy reformjait végre elkezdenék stb.
Most hallgattam meg az Orbán féle győzelmi beszédet szerénységet említette. Ezt is várnám, mert ez a 12 év azért egyben nagy felelősség is. Nem látom , hogy ezt az eddigi 8 évben sikerült volna átérezniük.
Az út pedig amit emlegetett, tényleg látszik valamilyen út , de igen komoly korrekciókat kell végrehajtani mielőtt a szakadék lesz az út vége . Ezt is szeretném, hogy egy ekkora felelősségnél már valamiféle államférfiúi erényeket is mutasson.
Mert lehet hivatkozni arra nem tudtuk befejezni ha 4 év után mondjuk valakit elzavarnak a hatalomból. De 12 év után ilyenre hivatkozni azért más . Ezt is szeretném ha ennek a felelősségnek több jelét adnák. Mert ha nem akkor ez az út katasztrofális utazás lesz a végére az országnak.
Katasztrófaturizmus is egy műfaj az is igaz. De azért ideje lenne összeszedniük magukat akkora felelősség, és megbízás mellett amit a nép rájuk tett.
Amíg az ellenzéki oldalon nem tűnik fel egy markáns jelölt és a pártoknak nem lesz markáns, közismert programja, addig nem várható változás.
nem tudom, miért vársz mást fidesztöl??? Ez k.ra müködik, semmit nem fognak vältoztatni, söt, fokozni fogják ezt a stílust
Ekkora részvétel mellett mást vártam, de hát ez a vége, ha kifogy a hitelesség egy ellenzék mögül és semmi reményt nem látnak az emberek a jelenleginél jobb politikára.
Gyakorlatilag súlytalan volt az ellenzék , nem találtak fogást ezen a politikai felfogáson. Ami nagyjából az 1x1 a politikában valamilyen mumussal ijesztgetni a népet.
Már az első ciklusban sem találtak ezen fogást, és most sem.
Kivárásra játszottak ellenzéki részről. 8 éve arra játszanak. Ami politikában sokszor bejön , hogy az ellenfél majd tökönlövi magát. :) Aztán csak tarolni kell.
Ez a taktika nem működött. Közben teljesen leamortizálódtak.
Lajos pedig hát sok aktivitást nem fejtett ki. Teknős stratégiát alkalmazza. :) Sajnos, de hát lehet bármit csinált volna a gonosz migránt őrületben elveszett volna .
Mit kezdenek ezzel a lehetőséggel megint 4 éves kormányzással. Ami már 12 év nem kevés , folytonosan, egyben nagy támogatottsággal. Ha megint ezt a gyogyót , hogy találnak valami szélmalmot és azt ütik 4 évig akkor gratulálok.
Mert globalizáció, szűk mozgástér ide vagy oda azért lenne teendő az országban.
Pl itt a választások kapcsán ezt a fatengelyes sorbanállást 4 évig nem sikerült megoldani. 4 éve ugyanez volt arra vártunk a sor elfogyjon az átjelentkezőknél 1 -2 körzetben. 4 év alatt nem sikerült kiküszöbölni? Kis dolog , de nem egy jó hozzáállást mutat. Millió ilyen meló lenne vsz.
én nem vagyok kíváncsi....
Ennek a nemzetnek ez kell, akkor legyen. De minden eddiginél nyilvánvalóbb az is, ha a széttagolt ellenzék nem állít ki még idén egy karizmatikus vezetöt, aki 2022-ig már most elkezd építkezni, akkor kb örökre fidesz marad...és minden ellenzéki párt a választókörzetekben vissza kell lépjen úgy, hogy csak egy ellenzéki jelölt maradhat mindenütt. Ha ez mind együtt áll, és nem lesz ilyen jó a nemzetközi gazdasági környezet, na akkor lesz a fidesz kisebbségi kormányzás határán. De még akkor se fog veszíteni.
Kíváncsi vagyok mit csinálnak most az újabb győzelemmel. Milyen irányba viszik el az országot.
Remélem nem 4 évig egy újabb gonosz migráns kampány lesz a hangsúlyos . Meghozta a kívánt szavazatokat de azért remélem ennél valami komolyabb szellemi produktumra is képesek lesznek ilyen támogatottsággal.
Harcsahorgászattal kell erre az eredményre rápihennem. :) Papírforma valahol de azért súlyos ezzel a politizálással ilyen eredményt elérni.
Ahogy nézem fidesz megint tarolt. Narancsköd belepte a tájat. :)
Rögtön nagy feldolgozottságot látok és azt, hogy nálunk győzött már 7x% -os feldolgozottságnál a fideszes jelölt.
Momás jelölt 132 szavazattal áll. :) Nem túl sok , de kicsit is meg kell becsülni.
Hadházy elbukott , pedig azt hittem szoros lesz itt. Pár szavazat is dönthet akár. Nem így lett.
Elég fatengelyes ez a lebonyolítás.
Az a kettősség , hogy az nem probléma órákat kell várnia leadja a szavazatát. (ami komoly szervezési probléma egyébként) Az viszont igen, hogy még sorban áll addig nem lehet nyilvánosságra hozni összesíteni más körzeteket.
Közben látom szivárognak ki az eredmények amit a bennfentesek tudhatnak. Ami szerintem rosszabb verzió mintha elkezdenék leközölni az eredményeket sorban állás ide vagy oda.
Egyáltalán miért van ekkora sorállás.
Kettő dolog miatt lehet. 1. A szervezés rossz. 2. Szervezés szándékosan rossz . Szándékosságot az okozhatja arra számít ellenzéket támogatnák inkább és a hosszú sorral feladja. Vagy oda se megy. Ami elég pitiáner húzás.
Ez bármelyik is nagyon szomorú.
Kár ezekért mert amúgy elég sokan elmentek úgy nézem ami jó hír . Ilyen lebutított világban, ilyen politikai üzenetek mellett az emberek erre vesznek fáradságot szavazzanak. Demokráciát működtetik ez jó hír.
Kár ezekért a silány dolgokért közben.
A Torrenten már fent van a választás eredménye csak még kamerásan.
Szämomra az is elégséges eredmény lesz, ha a fidesz érzi majd, hogy ez a legalja szint, ahova levitte a politikát, ahol már a választókat egy programmal sem tiszteli meg, ahol már szóra sem érdemes a nyílt lopás jogászkodással megtámogatva, már nem elég, és felismerve hogy könnyen rezeghet a léc, visszavesz az arcából. Es az ujabb 4 évet már kulturáltabban politizálva vezeti le.