Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

választás kutyailag

#818713 prfecó Előzmény: #818671

egyetlen komoly üdvöske a kétfarkú kutyapárt , átlépte az 1 % - t , lesöpörte a sok - sok kamupártot. Együtt - PM - DK - MSZP - Jobbik tanulhatna tőlük. Momentum és Kutyák az egyetlen esély a jövőre

Ez amit már sokszor mond…

#818712 banyaiz Előzmény: #818709

Ez amit már sokszor mondtam de vsz mindennek a kulcsa . Az egész helyzet megoldóképlete az, hogy olyan kevés idő telt el a rendszerváltás óta, hogy azok a folyamatok amik lezajlottak polgárosodásban "nyugaton" az lehetetlen ennyi idő alatt Mo-n.

Akkor erre várható reakció a csalódottság. Erre a csalódottságra pedig politikai reakció ez a szabadságharcos vagyok és jönnek a démonok aztán küzdjünk. :)

Ennek kellene az alternatíváját egy karizmatikus ellenzéki vezetőnek felmutatnia . Ami egy bizonyos értelmi szint felett pofon egyszerűnek tűnik. Ezzel szemben alternatívát mutatni. De ha elkezdjük pontról pontra mi is legyen ez az alternatíva akkor fejvakarás. Mert valójában szinte a lehetetlen kategória , hogy ez az alternatíva felülírja ezt az alap érzelmi helyzetet , a rendszerváltás utáni csalódásokat stb . Amik mondjuk összekapcsolódnak részben az mszp-vel is. Vagy pl Bokrossal mint Bokros csomag. Vagy Gyurcsánnyal mint őszödi beszéd.

Ezért van ez a meneküljünk el minden kérdés elől , és szabadságharc, szabadság, kitartás éljen Szálasi stílusú ökörség. Mert ez egy fix biztos pont lélektanilag . Akkor csak ez a válasz mindenre. Vagy elfutni a riporter elől . Ezért jutott ide a politikai életünk.

Csak közben haladunk valahová ezen az úton, vannak következmények amik rossz jelek vsz. Személyi kultuszos jelek.

+ ami lehetőséget kihagyunk mint ország reformokra mert éppen szabadságharcot vívunk a szélmalommal. :) Az se kis probléma.

Nagyjából így látom a helyzetünket.

A felszínen ami van ez …

#818711 banyaiz Előzmény: #818709

A felszínen ami van ez a gonosz ez+az és a saját utunk és függetlenség , szabadságharc kutyafüle ezek mind annak a következményei, hogy a rendszerváltás utáni időszak egycsapásra nem hozott egy nagy jólétet.

Erre a helyzetre Orbánnak a 8 éves útja kb azt a receptet kínálta vsz , hogy a felszínen a szélmalmokkal hadakozott . A nagy kérdésekben pedig a lehetőségek globalizmusban mint a falevél a szélben nagyjából az országnak ott ezzel sodródott. Mert ebben nincs más opció.

Gyakorlatilag eljátssza azt, hogy ő irányítja valahová az országot ezekben a nagy kérdésekben. Szemben állva nem tudom éppen aktuális démonokkal Soros, Brüsszel, migráns, bank vagy bárki. Lényeg az, hogy szabadságharcos, most ez a Kossuth nóta is pl itt a győzelmi beszédben. :)

Ezzel rájátszva erre a fenti lélektani szitura. Ez nagyon szánalmas alakítás, de úgy látszik az emberek tömegeinek nem lóg ki a lóláb. :)

Na most ezzel szemben kellene az ellenzéknek egy alternatívát mutatnia. Ami nem megy nekik. Nehéz is egyébként mert az alap folyamatokban elég szűk a mozgástér. Az ilyen gyogyós vagyok történetekben pedig ez a szabadságharcos életérzés most népszerű. Divatban van ez az életérzés lásd előzmények miatt amit írtam miért.

Ezen az úton játszadozunk a tűzzel pl ezzel a putyini világgal. Mert túllép ez a "szabadságharcos életérzés" a szélmalmokon hadakozáson a mindennapi életben. Pl mikor a veje letarolja a közbeszerzéseket aztán felvásárolja az összes újságot ne írjon róla senki. Átbillenhet ez egy olyan útra ahonnan már nincs vissza. Ott billegünk a szélén centizgetjük. Ilyen pöcs dolgokkal, hogy már egy bíró kinevezése is politikai ügy. Személyi kultuszos beütések stb.

Ez a nagy büdös helyzet éppen a nagy menetelésben a megkezdett utunkon. Valahol most itt tartunk.

Amíg az egyik oldalon ni…

#818709 TrendMan Előzmény: #818707

Amíg az egyik oldalon nincs egy márkáns másik választási lehetőség, addig az emberek nem fognak elemezni.

Így legalább úgy érezhetik, hogy a győztesek táborához tartoznak és ezt szeretik.

Csak kérdés , hogy a nag…

#818708 banyaiz Előzmény: #818706

Csak kérdés , hogy a nagy utazás közben nem érkezünk e meg egy putyini világba. Ahol már sok dobása nincs az ellenzéknek.

Pl ez az egyik olyan aggasztó jel ami sürgős korrekcióra szorul vsz a megkezdett úton amit Viktor emlegetett most a beszédében.

Mert vannak ennek elég komoly jelei .

Az ellenzéknek pedig lehet fel kell adnia ezt a 8 éves taktikát, hogy csak kivárnak sült galamb megjöjjön. Ami mindig működött eddig a rendszerváltás óta . Az előző vereség komoly változáshoz kevés volt, most megint egy nagy pofon.

Azért 12 év egyben korm…

#818707 banyaiz Előzmény: #818705

Azért 12 év egyben kormányzás egy olyan időtáv már amit folyamatokban értelmezni lehet. Milyen utat járunk be, milyen lehetőségek mellett.

Azt várnám, hogy ezt arra használják az elmúlt 8 évnél sokkal hatékonyabban építsék az országot. Leegyszerűsítve nagyon. Pontosabban ezt szeretném. Az, hogy mit várjak ezektől a szélhámosoktól már szomorúbb egy kicsit. :)

Ezen a téren kb 7 év elmaradásban vannak az eddigi 8 év munkában. :) Vagy több mint 7 év.

Van honnan javulni. Legelső körben azt szeretném ha ezt a gonosz migránt ügyet úgy lezárnák mint annak idején a gonosz bank ügyet. Pontot tennének a végére és megközelítenék a normálist.

Ellátórendszerek nagy reformjait végre elkezdenék stb.

Most hallgattam meg az Orbán féle győzelmi beszédet szerénységet említette. Ezt is várnám, mert ez a 12 év azért egyben nagy felelősség is. Nem látom , hogy ezt az eddigi 8 évben sikerült volna átérezniük.

Az út pedig amit emlegetett, tényleg látszik valamilyen út , de igen komoly korrekciókat kell végrehajtani mielőtt a szakadék lesz az út vége . Ezt is szeretném, hogy egy ekkora felelősségnél már valamiféle államférfiúi erényeket is mutasson.

Mert lehet hivatkozni arra nem tudtuk befejezni ha 4 év után mondjuk valakit elzavarnak a hatalomból. De 12 év után ilyenre hivatkozni azért más . Ezt is szeretném ha ennek a felelősségnek több jelét adnák. Mert ha nem akkor ez az út katasztrofális utazás lesz a végére az országnak.

Katasztrófaturizmus is egy műfaj az is igaz. De azért ideje lenne összeszedniük magukat akkora felelősség, és megbízás mellett amit a nép rájuk tett.

Amíg az ellenzéki oldalo…

#818706 TrendMan Előzmény: #818702

Amíg az ellenzéki oldalon nem tűnik fel egy markáns jelölt és a pártoknak nem lesz markáns, közismert programja, addig nem várható változás.

nem tudom, miért vársz m…

#818705 rbbj11 Előzmény: #818702

nem tudom, miért vársz mást fidesztöl??? Ez k.ra müködik, semmit nem fognak vältoztatni, söt, fokozni fogják ezt a stílust

Ekkora részvétel mellett…

#818704 rbbj11 Előzmény: #818702

Ekkora részvétel mellett mást vártam, de hát ez a vége, ha kifogy a hitelesség egy ellenzék mögül és semmi reményt nem látnak az emberek a jelenleginél jobb politikára.

Gyakorlatilag súlytalan …

#818702 banyaiz Előzmény: #818699

Gyakorlatilag súlytalan volt az ellenzék , nem találtak fogást ezen a politikai felfogáson. Ami nagyjából az 1x1 a politikában valamilyen mumussal ijesztgetni a népet.

Már az első ciklusban sem találtak ezen fogást, és most sem.

Kivárásra játszottak ellenzéki részről. 8 éve arra játszanak. Ami politikában sokszor bejön , hogy az ellenfél majd tökönlövi magát. :) Aztán csak tarolni kell.

Ez a taktika nem működött. Közben teljesen leamortizálódtak.

Lajos pedig hát sok aktivitást nem fejtett ki. Teknős stratégiát alkalmazza. :) Sajnos, de hát lehet bármit csinált volna a gonosz migránt őrületben elveszett volna .

Mit kezdenek ezzel a lehetőséggel megint 4 éves kormányzással. Ami már 12 év nem kevés , folytonosan, egyben nagy támogatottsággal. Ha megint ezt a gyogyót , hogy találnak valami szélmalmot és azt ütik 4 évig akkor gratulálok.

Mert globalizáció, szűk mozgástér ide vagy oda azért lenne teendő az országban.

Pl itt a választások kapcsán ezt a fatengelyes sorbanállást 4 évig nem sikerült megoldani. 4 éve ugyanez volt arra vártunk a sor elfogyjon az átjelentkezőknél 1 -2 körzetben. 4 év alatt nem sikerült kiküszöbölni? Kis dolog , de nem egy jó hozzáállást mutat. Millió ilyen meló lenne vsz.

én nem vagyok kíváncsi..…

#818699 rbbj11 Előzmény: #818697

én nem vagyok kíváncsi....

Ennek a nemzetnek ez kell, akkor legyen. De minden eddiginél nyilvánvalóbb az is, ha a széttagolt ellenzék nem állít ki még idén egy karizmatikus vezetöt, aki 2022-ig már most elkezd építkezni, akkor kb örökre fidesz marad...és minden ellenzéki párt a választókörzetekben vissza kell lépjen úgy, hogy csak egy ellenzéki jelölt maradhat mindenütt. Ha ez mind együtt áll, és nem lesz ilyen jó a nemzetközi gazdasági környezet, na akkor lesz a fidesz kisebbségi kormányzás határán. De még akkor se fog veszíteni.

Kíváncsi vagyok mit csin…

#818697 banyaiz

Kíváncsi vagyok mit csinálnak most az újabb győzelemmel. Milyen irányba viszik el az országot.

Remélem nem 4 évig egy újabb gonosz migráns kampány lesz a hangsúlyos . Meghozta a kívánt szavazatokat de azért remélem ennél valami komolyabb szellemi produktumra is képesek lesznek ilyen támogatottsággal.

Harcsahorgászattal kell erre az eredményre rápihennem. :) Papírforma valahol de azért súlyos ezzel a politizálással ilyen eredményt elérni.

Ahogy nézem fidesz megin…

#818696 banyaiz

Ahogy nézem fidesz megint tarolt. Narancsköd belepte a tájat. :)

Rögtön nagy feldolgozottságot látok és azt, hogy nálunk győzött már 7x% -os feldolgozottságnál a fideszes jelölt.

Momás jelölt 132 szavazattal áll. :) Nem túl sok , de kicsit is meg kell becsülni.

Hadházy elbukott , pedig azt hittem szoros lesz itt. Pár szavazat is dönthet akár. Nem így lett.

Elég fatengelyes ez a le…

#818695 banyaiz

Elég fatengelyes ez a lebonyolítás.

Az a kettősség , hogy az nem probléma órákat kell várnia leadja a szavazatát. (ami komoly szervezési probléma egyébként) Az viszont igen, hogy még sorban áll addig nem lehet nyilvánosságra hozni összesíteni más körzeteket.

Közben látom szivárognak ki az eredmények amit a bennfentesek tudhatnak. Ami szerintem rosszabb verzió mintha elkezdenék leközölni az eredményeket sorban állás ide vagy oda.

Egyáltalán miért van ekkora sorállás.

Kettő dolog miatt lehet. 1. A szervezés rossz. 2. Szervezés szándékosan rossz . Szándékosságot az okozhatja arra számít ellenzéket támogatnák inkább és a hosszú sorral feladja. Vagy oda se megy. Ami elég pitiáner húzás.

Ez bármelyik is nagyon szomorú.

Kár ezekért mert amúgy elég sokan elmentek úgy nézem ami jó hír . Ilyen lebutított világban, ilyen politikai üzenetek mellett az emberek erre vesznek fáradságot szavazzanak. Demokráciát működtetik ez jó hír.

Kár ezekért a silány dolgokért közben.

A Torrenten már fent van…

#818692 KawaBazsy

A Torrenten már fent van a választás eredménye csak még kamerásan.

nyertek a kutyák

#818690 rbbj11 Előzmény: #818689

Szämomra az is elégséges eredmény lesz, ha a fidesz érzi majd, hogy ez a legalja szint, ahova levitte a politikát, ahol már a választókat egy programmal sem tiszteli meg, ahol már szóra sem érdemes a nyílt lopás jogászkodással megtámogatva, már nem elég, és felismerve hogy könnyen rezeghet a léc, visszavesz az arcából. Es az ujabb 4 évet már kulturáltabban politizálva vezeti le.