Decemberben mikor arról cikkeztek, hogy az usában a lakosság hitelt vesz fel bitcoin vásárlásra, én is nagyon kerestem, hogy van e 1:1 bitcoin short etf. Sajna nem találtam.
Bill Gates azt mondja:
"ha lenne rá egyszerű mód, akkor shortolnám a bitcoint."
Szerinte ez az eszközosztály nem termel, nem állít elő semmit, ezzel utalt valódi értékére.
A bitcoin árfolyama idén nagyot esett, a Barclays elemzői szerint ez nem másnak a következménye, mint hogy a kriptotőzsdéken tavaly év végén kialakult spekulatív lufi kidurrant. Szerintük a bitcoin soha nem kerül a tavaly decemberben elért rekord, 19 843 dollár közelében.
Az így kialakult spekulatív lufi kidurrant, az új befektetők az első árfolyamesésre tömegesen váltak meg a kriptopénzüktől, amivel újabb és újabb eladási hullámot indítottak. 2011-ben és 2013-ban egy-egy nagy felfutás után összeomlott a bitcoin árfolyama, de idővel eddig mindig új csúcsra futott, pedig mindegyik felfutáskor és utána is sokan keresztet vetettek a kriptopénznek.
A Barclays által készített modell szerint azonban a bitcoin árfolyama már soha nem tér vissza a tavaly látott szintekre.
A bitcoin most 8000 dollár felett jár a Coinbase amerikai kriptotőzsdén, alig egy hete viszont 6000 dollár környékén is megfordult a kriptopénz.
Alianz:
"Nekünk úgy tűnik, hogy a bitcoinmánia egy tankönyvi példája a lufiknak - és egy olyan lufinak, ami valószínűleg hamarosan ki fog pukkadni. Mint deviza és eszközosztály, a bitcoinnak potenciálisan végzetes hibái vannak - én ezért azt gondolom, hogy az a kérdés, hogy mikor pukkad ki, nem pedig ez, hogy egyáltalán kipukkad-e a bitcoinlufi"
"A Google szerdán bejelentette, hogy megtiltja felületein a kriptodevizák és a kereskedésükkel kapcsolatos szolgáltatások mindennemű reklámját - adta hírül az MTI. A közlés után jelentősen csökkent a bitcoin árfolyama."
Én nem értettem soha ezt a "befosok, úr isten milyen nagyhatalmú ember áll előttem" mentalitást.
Ezek a vezérigazgatók általában ugyanolyan emberek , mint bárki. Némelyik- aki tényleg tehetséges és cégalapító, innovátor - azok általában inteligensebbek, nem játszák meg magukat.
Aztán a kapitalizmusban nyilván van rengeteg pszichopata EQ=0 ember, aki felfele eszméletlenül nyaldos, lefele kegyetlenül tapos. Ezek az emberek a látszat mögött vagy önbizalom hiányosak, vagy poziciójuk ellenére primitívek.
Volt olyan cégvezető főnököm is itthon, akivel ha kimentünk az alapító -CEO-hoz, akkor annyira izgult, hogy eleredet az orra vére. Soha nem értettem az ilyet.
Otthon meg baromi nagy Janinak érezte magát.
Én már ültem nagyvállalati gyűlésen úgy a nézökönség soraiban, hogy a CEO közben nagggyon durván megjátszotta magát a szinpadon.
El nem tudom mondani mennyire xszar érzés, de lehet, hogy más nem így érez. Személyi diktatúra púr, a másik személyiségének az elnyomása. Senki egy kukkot nem mer szólni.
Engem talán azért zavar, mert az Éljen Rákosi! éra számomra még - legalábbis a történelemkönyvekből és filmszalagról, meg szülői elmondásokból - nagyon is reális élménynek tűnik ?!??
mint egy rossz mlm show :) de az utána jövő fickó se semmi (eos)
Egyébként ez a kopasz faszi, aki 16 és 18 perc között üvöltözik a szinpadon, ez szerintetek rendben van? (Bitconnect)
Csak az én jó érzésemet sérti vagy velem nem stimmel valami?
Szerdán az amerikai értékpapírfelügyelet (SEC) bejelentette: a kriptotőzsdéknek regisztrálniuk kell a felügyeletnél. Közben a világ egyik legnagyobb kritotőzsdéjén, a Binance-on kereskedési zavarokról szóló hírek borzolják a kedélyeket. A hírek hatására 10 ezer dollár alá esett a bitcoin árfolyama, jelenleg 9800 dollár környékén kereskednek vele a Coinbase kriptotőzsdén.
"Baj van a házasságoddal? Vegyél gyorsan bitcoint!"
Micsoda cím:) Egy btc bevásárlás után a családi problémák jelentéktelennek fognak tűnni :)