Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bitcoin

mese

#843147 Fornit
A lot of monkeys lived near a village.
One day a merchant came to the village to buy the monkeys. He announced that he would buy the monkeys for £100 each.
The villagers thought he was mad.
They thought how can somebody buy stray monkeys for £100 each?
Still, some people caught a few monkeys and gave them to the merchant and he gave them £100 for each monkey.
This news spread like wildfire and more people caught more monkeys to sell to the merchant.
After a few days, the merchant announced that he would buy monkeys for £200 each.
Even the lazy villagers now ran around to catch the remaining monkeys and sold them for £200 each.
Then the merchant announced that he will buy monkeys for £500 each.
The villagers started to lose sleep! They caught six or seven monkeys, which was all that was left, and got £500 for each one.
The villagers were waiting anxiously for the next announcement.
Then the merchant said he was going home for a week and when he returned he would buy monkeys for £1,000 each.
He asked his employee to take care of the monkeys he bought.
The merchant went home and the villagers were very sad as there were no more monkeys left for them to sell at £1,000 each.
Then the employee told them he will secretly sell them monkeys for £700 each.
This news spread like wildfire. Since the merchant will buy monkeys for £1,000 each, there is a £300 profit for each monkey.
The next day the villagers made a queue near the monkey cage.
The employee sold all the monkeys for £700 each. The rich bought monkeys in big lots. The poor borrowed money from money lenders and also bought monkeys.
The villagers took care of the monkeys and waited for the merchant to return.
But nobody came.
They ran to the employee.
But he had already left too.
The villagers then realised that they had bought the useless stray monkeys for £700 each and were unable to sell them.
Which all sounds very similar to some scammy crypto currency. If the price goes up what can you do with Shitcoins other than sell them to someone else who thinks they will go up in price even more? And what do you do with your Shitcoins when they fall in value…?
I don’t know, but just like the villagers trading monkeys, scammy crypto currency will bankrupt a lot of people and make a few people filthy rich.

szétcsapták

#832227 Koffein

Most nézem a kbc levele alapján, hogy a bitcoint jól szétcsapták. Hol van már a 30k-s jóslat?

Elnézve a grafikont, kb 3k környéke megfoghatja... talán, talán...

A Bitcoin energiaigénye, jaj !!!

#830435 TrendMan

Egyetlen ábra arról, milyen brutálisan sok energiát emészt fel a bitcoin-bányászat

Elképesztően sok elektromos energia megy el éves szinten bitcoin-bányászatra: egyes becslések legalább 55,5 terawattórára teszik ezt a mennyiséget, de elérheti akár a 73 terawattórát is. Ezt azt jelenti, hogy jelenleg 38 olyan ország van a Földön (a 220-ból), amely biztosan több elektromos energiát fogyaszt, mint amennyit a bitcoinok bányászata emészt fel. A powercompare készített egy durva térképet arról, ami segít kontextusba helyezni ezt a nagyon magas számot.


Íme a térkép, ami a fenti linken nagyobb méretben is elérhető (a fekete színnel jelölt országok szinte biztosan többet fogyasztanak, a kékek határesetnek tekinthetők, a sárgák viszont szinte biztosan kevesebbet fogyasztanak a bitcoin-bányszatnál):



Countries That Consume More Or Less Electricity Than Bitcoin Mining In Late 2018 - https://t.co/ZfZw2fFRjJpic.twitter.com/9UfP9kUSLl
— Brilliant Maps (@BrilliantMaps) 2018. október 31.




Amennyiben az 55,5-73 terawattórás fogyasztást nézzük, akkor a Fülöp-szigetekkel zárul azoknak az országoknak a sora, amelyek biztosan több elektromos energiát fogyasztanak, mint a bitcoin-bányászat. Az 55,5-73 terawattórás sávba esik például Ausztria, Chile, Csehország és Svájc, vagyis esetükben nem lehet bztosan megállapítani, hogy többet fogyasztanak-e, mint a bitcoin-bányászok. Az viszont szinte biztos, hogy a 164,7 millió fős lakossággal rendelkező Banglades már kevesebbet fogyaszt a bitcoinok kitermeléséhez szükséges elektromos energiánál. Természetesen Magyarország is ebbe a kategóriába esik a maga 45 terawatt körüli éves fogyasztásával.



Megjegyzés: a fogyasztási adatok a CIA adatbázisából származnak, sok esetben nem a legfrissebbek, így nem szabad készpénznek venni őket. A cikk üzenete viszont ettől nem változik, vagyis, hogy rengeteg energia megy el bitcoin-bányászatra, nem véletlen, hogy sokan a klímaváltozás egyik okozójának tekintik.

+++

https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/a-bitcoin-a...

a Bitcoin és az Internet halála

#823067 TrendMan

Az internet halálát okozhatja Bitcoin a jegybankok jegybankja szerint

A Bank for International Settlements szerint még nem jött el az idő, hogy a kriptopénzek világa betörjön a mainstream bankok világába és előfordulhat, hogy ez soha nem is fog megtörténni. A 88 éves svájci intézmény szerint a Bitcoin veszélyes az internetre és a környezetre is, de számos egyéb hibával is küzd.


A BIS egy 24 oldalas elemzést készített a Bitcoin és a blockchain-rendszerek jövőjéről. A BIS szakemberei úgy vélik, a kriptopénzek "számos hiányosságtól" szenvednek, melyek meggátolják abban, hogy valaha is mainstream fizetőeszközzé vagy befektetési eszközosztállyá váljanak.



A jegybankok jegybankjaként emlegetett intézmény szerint a kriptodevizák túlsogosan instabilak, túlságosan sok elektromosságot fogyasztanak, túl könnyen manipulálhatók és ezek miatt sosem lehet majd őket nemzetközi fizetőeszközként használni. Hozzátették: a megosztott főkönyvi technológia, melyen a Bitcoin és ehhez hasonló technológiák alapulnak, inkább hátrány, mint előny.



Az elemzés fényt derít arra is, hogy ha nemzetközi fizetési rendszerek szerepét átvenné egy blockchain-alapú rendszer, túlterhelődne minden szerver, számítógép és okostelefon, melynek eredményeképpen

a teljes internet összeomlana.



A BIS szakemberei hozzátették: a bitcoinbányászok már most is annyi áramot emésztenek fel, mint Svájc, melyet

környezeti katasztrófának neveztek.



Végül leírják, hogy a megosztott főkönyvi technológiának és a blockchainnek vannak előnyei is, például meggyorsíthatják a nemzetközi átutalásokat, valamint a kereskedésfinanszírozásban is segíthetnek.



A BIS konklúziója összességében az, hogy a Bitcoin legnagyobb áttörése, a gyors tranzakció-lebonyolítás, egyszerre a legnagyobb hátránya is a rendszernek, mivel túl kockázatossá tenné egy ilyen rendszer a globális gazdaságot.

Decemberben mikor arról …

#820394 Fornit Előzmény: #820393

Decemberben mikor arról cikkeztek, hogy az usában a lakosság hitelt vesz fel bitcoin vásárlásra, én is nagyon kerestem, hogy van e 1:1 bitcoin short etf. Sajna nem találtam.

Kidurrant a lufi? Kidurrant Soros is?

#819231 TrendMan

Barclyas: kidurrant a bitcoinlufi, soha nem lesz már 20 ezer

A bitcoin árfolyama idén nagyot esett, a Barclays elemzői szerint ez nem másnak a következménye, mint hogy a kriptotőzsdéken tavaly év végén kialakult spekulatív lufi kidurrant. Szerintük a bitcoin soha nem kerül a tavaly decemberben elért rekord, 19 843 dollár közelében.


Az elemzői csapat által készített felmérések és az ebből készített modell alapján azt állítja, a bitcoin népszerűségének növekedése nagyon hasonlóan zajlott ahhoz, ahogy egy influenzavírus terjed az emberek között.



Az így kialakult spekulatív lufi kidurrant, az új befektetők az első árfolyamesésre tömegesen váltak meg a kriptopénzüktől, amivel újabb és újabb eladási hullámot indítottak. 2011-ben és 2013-ban egy-egy nagy felfutás után összeomlott a bitcoin árfolyama, de idővel eddig mindig új csúcsra futott, pedig mindegyik felfutáskor és utána is sokan keresztet vetettek a kriptopénznek.



A Barclays által készített modell szerint azonban a bitcoin árfolyama már soha nem tér vissza a tavaly látott szintekre.



A bitcoin most 8000 dollár felett jár a Coinbase amerikai kriptotőzsdén, alig egy hete viszont 6000 dollár környékén is megfordult a kriptopénz.

a

#816875 Fornit

Alianz:

"Nekünk úgy tűnik, hogy a bitcoinmánia egy tankönyvi példája a lufiknak - és egy olyan lufinak, ami valószínűleg hamarosan ki fog pukkadni. Mint deviza és eszközosztály, a bitcoinnak potenciálisan végzetes hibái vannak - én ezért azt gondolom, hogy az a kérdés, hogy mikor pukkad ki, nem pedig ez, hogy egyáltalán kipukkad-e a bitcoinlufi"

https://www.portfolio.hu/befektetes/it/allianz-kla...

Én nem értettem soha ezt…

#816819 matgab Előzmény: #816788

Én nem értettem soha ezt a "befosok, úr isten milyen nagyhatalmú ember áll előttem" mentalitást.

Ezek a vezérigazgatók általában ugyanolyan emberek , mint bárki. Némelyik- aki tényleg tehetséges és cégalapító, innovátor - azok általában inteligensebbek, nem játszák meg magukat.

Aztán a kapitalizmusban nyilván van rengeteg pszichopata EQ=0 ember, aki felfele eszméletlenül nyaldos, lefele kegyetlenül tapos. Ezek az emberek a látszat mögött vagy önbizalom hiányosak, vagy poziciójuk ellenére primitívek.


Volt olyan cégvezető főnököm is itthon, akivel ha kimentünk az alapító -CEO-hoz, akkor annyira izgult, hogy eleredet az orra vére. Soha nem értettem az ilyet.

Otthon meg baromi nagy Janinak érezte magát.

Én már ültem nagyvállala…

#816788 TrendMan Előzmény: #816785

Én már ültem nagyvállalati gyűlésen úgy a nézökönség soraiban, hogy a CEO közben nagggyon durván megjátszotta magát a szinpadon.

El nem tudom mondani mennyire xszar érzés, de lehet, hogy más nem így érez. Személyi diktatúra púr, a másik személyiségének az elnyomása. Senki egy kukkot nem mer szólni.

Engem talán azért zavar, mert az Éljen Rákosi! éra számomra még - legalábbis a történelemkönyvekből és filmszalagról, meg szülői elmondásokból - nagyon is reális élménynek tűnik ?!??