Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Van aki vélemények alapj…

#815542 prospero Előzmény: #815525

Van aki vélemények alapján szavaz, van aki meg tények alapján...te az előbbi kategóriába tartozol, matgab pedig az utóbbi kategóriába.. :-)!

Pl. van egy ilyen vélemény, hogy Magyarországon milyen szörnyűűű diktatúra van, hogy az emberek nem tudják leszavazni a Fideszt, ha akarják, akkor sem... elég makacs vélemény (hazugság)...

A tény pedig az, hogy az nyeri a választást akire többen szavaznak.

De hány ilyen és ehhez hasonló vélemény van, ami alapján szavaznak az emberek....:-)!

Próbálok gondolkodni, ho…

#815541 prospero Előzmény: #815482

Próbálok gondolkodni, hogy mivel lépte át szerinted a 60+ iq-t, de nem igazán sikerült rájönnöm. Egy mondanivalója volt eddig kb. - a fidesz a legerősebb gyerek az osztályban ő meg a kicsi ... kb. ennyiben ki is merült a mondanivalója....ezt szajkózta a számára "ingyenesen" biztosított médiafelületeken (amiért szerintetek nem fog kérni senki semmit :-)) - a csapból is ez az ember folyt...választás eredményhirdetése után ugyanezt nyilatkozta... kíváncsi leszek ez meddig és mire lesz elég...:-)!

es te ilyen velemennyel,…

#815525 tozsdenyul Előzmény: #815455

es te ilyen velemennyel, mint ami neked van, rajuk szavazol? erre szavazol? hat egy coppet erdekes ember vagy, hallod

Pont ez lenne a demokrác…

#815487 banyaiz Előzmény: #815431

Pont ez lenne a demokráciának az egyik fontos eleme ezeket a felgyűlő indulatokat levezetni . Ha ez működik. Ezt Orbán is pedzegette a rendszerváltás környékén.

Lásd pl Románia ahol ezt nem sikerült levezetni normál keretek között. Ceausescu házaspár tudna erről sokat mesélni.

Azért egy túlhatalomnak van egy ilyen következménye is, hogy abból az átmenet milyen lehet. Ezzel nem kellene játszadozni, kinyírni a demokráciát . Az intézményeit látszat bohóckodássá tenni, az ügyésztől, a közt elnökig. Bármennyire sok sebből vérzik maga a demokrácia is , és bármennyire gyors, hogy nincs fék az autón. :) Ez nem válasz a kihívásokra hiába tűnik úgy mert visszaüt. Pl ott, hogy nyugodtan rabolj le mindent majd a legfőbb ügyész intézkedik. Amíg teheti és az indulatok el nem söprik. Nem tartunk itt, de ne is játszadozzunk vele vsz mert ez nem válasz az ország kihívásaira. Bármennyi plakátkampány készül róla, hogy ezzel megoldottuk az öröm boldogságot, és a még a gonosz migrántokat is kizártuk egy dróttal.

Ez már a befejezése volt a mondandómnak.

Márki-Zay győzelmében a…

#815482 banyaiz Előzmény: #815431

Márki-Zay győzelmében az is benne van új arc, nem volt ideje leamortizálódni pol küzdelmekben évek évtizedek alatt. Néhány szövegét hallgattam csak meg ami minőségében a 60-as iq + gumikalapácsot átlépte. Ez alap de mégis különlegesnek hat a politikai közegben, lásd bevezető. :)

Ehhez jött még hozzá, hogy azért a keményen drogozó nép sem annyira lelkes ettől az orbáni választól a kihívásokra mint ami a választási eredményekből, közvélemény kutatásokból stb gondolható lenne. Van azért a mélyben egy érzékelhető elégedetlenség nem is kicsi csak egy irányt kell találnia amerre ez kitörhet. Ez volt Márki - Zay éppen ott Hódmezőn.

Azzal egyetértek , hogy mindezt országosan produkálni mostani választáson ahol sokkal kuszább a helyzet pártok között egész más helyzet. Ez a fidesznek az aduja, más nagyon nincsen. Ez is bőven elég lehet nekik a győzelemhez. De izgalmasabbnak tűnik mint várható volt.

Hideg napok járnak. :) Biztos ismered azt a filmet, Hideg napok, nagy kedvencem. Hideg napok Hódmezővásárhelyen :) Dzsoninak ajánlanám azt a filmet mi minden következhet az emberi érzelmekkel való játszadozásból. Az arcoskodás és lebutított magyarázatai helyett. Veszélyes szakma politikusnak lenni az érzelmekkel játszadozni, ezt itt Mo-n már páran tapasztalták. Kicsit több tisztelettel , és bölcsességgel kellene ehhez a műfajhoz közelíteni. Nem azzal kezdeni nagy magabiztosan , hogy nyálazzák csak át a papírokat akár Rapcsákig visszamenőleg. Közalkalmazottként kastélyban ülve . Kicsit szerényebben kellene az ilyen kijelentésekkel bánni vsz. Történetek már érdekes dolgok a magyar történelemben. Csak az elmúlt 70 évben lehet találni két olyan miniszterelnököt is akit felakasztottak mint politikai pályafutás vége.

Tehát ez az alaphelyzet …

#815477 banyaiz Előzmény: #815431

Tehát ez az alaphelyzet amit bevezetőmben kifejtettem, szerintem.

Ehhez jön hozzá az ország speciális helyzete egy vesztes XX. sz után, egy kommunista diktatúra után nem sokkal. Ennek minden következményével, megosztottságával , gazdasági elmaradottságával stb. Ráadásul úgy a kapitalista világot is több alapjaiban meglévő probléma sújtja. Mindez egy EU-ban amit szintén több alapjaiban meglévő probléma sújt. Alap sebekből vérzik.

Erre egy Orbánnak a válaszát azt láttuk , mi az ő válasza ezekre a kihívásokra és helyzetre.

Hát szerintem szánalmas a válasz rá összességében. Hozzátéve azt, hogy igen komoly kihívás erre a helyzetre egy legalább jónak mondható választ adni.

Egyvalami biztos én nem szavazok a Fideszre. Mert ezt a minőséget amit felmutatnak nem lehet támogatni szerintem.

Feltételezve azt ,hogy kialakulna választás után egy olyan helyzet mint a németeknél most nincs kormánytöbbség , kompromisszumok kellenek. Nyilván sok hátránya lenne, és a felsorolt problémákat nem oldaná meg ez sem. De ez a demokrácia ahol vitatkozni kell, együtt kell működni , kompromisszumokat kell kötni stb . Ez egy nagyon fájdalmas, lassú folyamat. Nyilván sokkal gyorsabb ha másnap törvény amit Orbán kitalált és 2/3 megszavazta és az aláírógép közt elnök aláírta. :) Csak ennek is vannak hátrányai, mikor pl oda fajul , hogy a veje már azt hiszi az államkincstár az ő saját házipénztára , ő meg azt, hogy valamiféle kínai császár vagy hasonló poszton van. :)

Máshogy közelíteném. V…

#815476 banyaiz Előzmény: #815431

Máshogy közelíteném. Van egy olyan jelenség a politikában, hogy idővel leamortizálódik a legnépszerűbb államférfi is, nem politikus hanem államférfi. Itt most nem egy Orbán féle kisstílű kaliberre gondolnék. Hanem olyanokra akik nagy történelmi pillanatokban irányítottak országokat és azt nagy népszerűséggel nemzetet összefogva tették. Adenauer, Churchill, De Gaulle, Roosevelt. Még ezeknek a népszerűségét is az idő leamortizálta egy demokráciában. A változás igénye, a világ változása , megunták , megkopott a fénye stb.

Másik szerintem fontos dolog egy egy politikus, politikai irányzat mozgástere ebben a globalizált világban a demokratikus keretek között igen szűk . Ez ahhoz vezetett, hogy semmiféle érdemi különbség nincs egy magát jobb és baloldalinak nevező között. Sőt egyáltalán ezek a fogalmak kiüresedtek mára. Ezért nem tud egyik sem megfogalmazni egy programot. Sőt mellőzi ezt. Mert ha komolyan tenné akkor kb ugyanaz lenne a programja mint a politikai ellenfelének. Persze feltételezve azt, hogy mindkettő normális.

Konkrétan ez Mo-ra vetítve a rendszerváltó pártok totálisan leamortizálódtak , vezetőikkel az élen. Az egymással vívott politikai harc pedig arra a nívóra esett éppen ennek a fenti két szerintem fontos folyamatnak a következtében ami vagy abból áll, hogy egy egy vita helyett a másik anyázása zajlik. Vagy ha bármilyen vitaféleség kibontakozna az olyan történet mintha a 60 iq-jú embert egy gumikalapáccsal fejbe vágnád ráadásképpen. Ez következménye a fentieknek. Ami nyilván tovább gerjeszti a kiüresedést és egy egy régi motoros leamortizálódását. Lásd Gyurcsány, lásd Orbán, lásd szdsz sorsát , lásd mdf sorsát , lásd Fodor Gábort, lásd Mszp már nem tud egy miniszterelnök jelöltet kiállítani másik pártból kell importálni mert az összes saját ember leamortizálódott a rendszerváltás óta stb stb.

Ez csak a bevezető volt. :)

még nem tartunk ott. Még…

#815465 matgab Előzmény: #815459

még nem tartunk ott. Még csak elképzelhetőnek tartjuk. Majd ha megtörténik, akkor mondhatjuk, hogy már ott tartunk.

már itt tartunk, hogy ba…

#815459 Koffein Előzmény: #815455

már itt tartunk, hogy baleset éri azokat a személyeket, akik kormány erőkkel szembe nyer? és ezt te komolyan gondolod... ha itt tartunk basszus, akkor nem marad semmi hátra, csak a csomagolás...

Fordítva látod. Nem ő ké…

#815455 matgab Előzmény: #815446

Fordítva látod. Nem ő kérte, hogy ne indítson ellene jelöltet a többi ellenzéki párt, hanem azért nem indított a többi ellenzéki párt jelöltet, mert látták, hogy nekik nincs olyan jelöltjük, aki labdába tudna rúgni. Ráadásul azért tudott mindegyik megállapodni, hogy nem indít más jelöltet, mert ez az ember tényleg független volt és nem fáj az egyik ellenzéki pártnak sem, hogy a másik ellenzéki párt nyert, hanem így mind el tudja magáról mondani, hogy ez bizony az ő jelöltjük volt.

Nem hiszem, hogy M-Zay bárkinek a lekötelezettje lenne, inkább az ő kegyeit fogják keresni az ellenzékiek.

Az más kérdés, hogy baromi nehéz helyzete lesz, mert az önkormányzatban csupa fideszes lesz és mindent meg fognak vétózni, mindent meg fognak tenni, hogy ellehetetlenítsék a krapek helyzetét és példát statuáljanak, hogy "látjátok ez van, ha nem fideszes vezeti a várost."

Másrészt, ha nem sikerül ellehetetleníteniük M.Zay-t, akkor az önkormányzati választásokon iszonyat pofára esés lehet a Fidesz részéről. Bár a legvalószínűbb verzió egyszerűen csak az, hogy lesz egy fidesz többségű önkormányzat, aki előbb utóbb megbuktatja a polgármestert.

Biztos vagyok benne, hogy ha mást nem lesz egy mondvacsinált ok, egy a város számára kedvezőtlen szerződés, egy hűtlen vagyonkezelés. Ha nem lesz, majd csinálnak... Itt van 46.000 oldal, itt írja alá, az van benne amit megbeszéltünk -aztán kiderül, hogy a 23.224. lapon volt valami "óriási hiba"...

Nagyon nehéz egy független polgármesternek egy titkosszolgálati eszközökkel is felszerelt helyi önkormányzattal szemben. Nem irigylem a pasit a győzelméért. De még azt is el tudom képzelni, hogy véletlen baleset éri -Lázárból kinézem, hogy nem olyan cizellált, hogy ilyen módszereket alkalmaz mint amilyeneket én itt leírtam.

Igen, ő az!Szinte látom …

#815448 TrendMan Előzmény: #815447

Igen, ő az!

Szinte látom magam előtt, ahogy azt sziszegi a fogai között, hogy

"Hogymegyóvasarely, Hogymegyóvasarely" ... idétlen vihogás, taps!

Nem román, hanem spanyol…

#815447 Tapasz Előzmény: #815442

Nem román, hanem spanyol (ha arra gondolsz akire én :-)

Aki olyan szépen kuncog

ha tényleg független vol…

#815446 prospero Előzmény: #815431

ha tényleg független volt, akkor most miért tekinti minden ellenzéki párt a saját győzelmének az esetet? :-)!

Sokba fog még ez a győzelem kerülni a választópolgároknak és Marki-Zaynek. Mindenkit ki kell fizetni(e) aki nem indított jelöltet ellene....mindenkinek a lekötelezettje...

Sztem meg az összes álre…

#815443 KawaBazsy Előzmény: #815439

Sztem meg az összes álrendszerváltó párt kitakarodása, teljes vagyonelkobzása, s életfogytig fegyházban ücsörgése..

a tobbi ellenzekben benn…

#815441 tozsdenyul Előzmény: #815439

a tobbi ellenzekben benne van o is

nincs mszp, nincs gyurcsany, a fidesz meg megmutatja, hogy milyen gyurcsanyi teljesitmenyre kepes egyedul 4 ev alatt, gyakorlatilag kitakarodna az osszes komcsi 2022-re...

vagy kikialtjuk hivatalosan is a kiralysagot, de a nemzet ugyis azt akarja, szoval az is jo