Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Amit ajánlanék neked ha …

#815573 banyaiz Előzmény: #815568

Amit ajánlanék neked ha a kórképet akarod tanulmányozni pl eset kapcsán tanulságos Bayeréknek a sajtóklubja . Belefutottam hódmezői adásukba azt boncolgatták, és végignéztem nagy önfegyelmet igényelt. :)

Elképesztő dolgok hangzottak el. Pl ilyesmi, hogy az egyik agysebész előadja szerinte az a baj , hogy más véleményen lévők is kapnak még állami támogatást. Ahol megemlíti már nem tudom kinek a könyvére 27 milliót adott az állam. Tehát neki az lenne a véleménye kivonatolva, hogy a megoldás még jobban elnyomni mindenkit a magyar állam választott közszolgáinak akiknek más a véleménye bármilyen kis részletben mint nekik, bármiről.

Valami olyasmi kényszerképzet van a csóka fejében , hogy a magyar állam erőforrásait a megválasztott közszolgái megkapták saját céljaikra, és mindenki mást el kell nyomniuk ezekkel az erőforrásokkal. :)

Ezt előadja a faszi a tv-ben 2018-ban Magyarországon , mint gyógymódot a problémákra, és a többiek is kb ezen az értelmi szinten mozgolódnak.

Ez a szétszakadás már el…

#815572 prospero Előzmény: #815570

Ez a szétszakadás már elég régen félresiklott a népi-urbánus vitában...azóta se sikerült ezt meghaladni...már vagy 100 éve...

A fidesz kommunikációja legtöbbször pocsék ezzel nem vitatkozom, nem is vitatkoztam soha... egy olyan téves rögeszméjükből fakad sztem, hogy azt hiszik: elég, ha az emberek megkapják munkájuk ellenértékét és az évről évre több, több a fizetés, van reálbéremelkedés, jobban élnek az emberek; vagy van fejlesztés, fejlődés, viszonylag jó a kormányzás ... ...a stílus nem számít...

Amikor feljön ez az érv egy kampányban, hogy nem fog kapni pénzt egy város, ha másra szavaznak a választópolgárok, ezt én inkább az ellenfél képességeinek alábecsléseként értékelem - és egyúttal a saját képességek (rossz) reklámjának, nem pedig kimondottan fenyegetésnek veszem, mivel a legtöbb normatívát a törvények garantálják. Persze könnyű mindezt beállítani fenyegetésnek, de nem igazán hallottam róla, hogy akár Szeged mondjuk relevánsan kevesebb pénzt kapott volna attól, hogy Botka vezeti, ...miközben tudható, hogy a ballib érában biztosan volt ilyen különbségtétel...

Ostobák meg mindig vannak...merítés a társadalomból...de hát ez (is) a demokrácia lényege... hogy az ostobák is hatalomhoz jussanak pl. szavazás által, ne csak az elit részesedjen a hatalomból...ahogy szoktad volt reklámozni...

Addiktíven/érzelmekkel túltűtötten viszonyul a magyar a politikához is, a hiedelmeknek meg a fele sem igaz... lsd. matgab írását pl. ahol "vadkant""balesetet" vízionál a politikai ellenfelek eltüntetésére...amivel szemben az igazság az, hogy pl. ebben a szörnyű diktatúrában egy fidesz tüntetésen igazoltatják a rendőrök a delikvenst... a haladó demokratikus ballib érában meg lőttek rá....

Márki-Zay pl. sikeresen játszott rá ezekre a hiedelmekre... az ellenzéki sajtó alákérdezésének segítségével...ami persze teljesen megengedett dolog egy kampányban...csak ne kelljen elhinnem, hogy ez tényleg így van, miközben a fidesz polgármester jelöltje gyakorlatilag no name maradt, semmit nem tudtak ellene felhozni, csak azt, hogy a város hihetetlen fejlődésen ment keresztül a Fideszes városvezetés alatt, és ez veszélybe kerülhet, ha a Fidesz bukik a választáson. Amiből nekem az jön le, hogy egy jó polgármestert lecseréltek egy ripacsra.

Ha valaki felületesen át…

#815571 banyaiz Előzmény: #815568

Ha valaki felületesen átnézett néhány videót , riportot a hódmezői polgártársakkal. Milyen megnyilvánulások voltak, meg belepillantott a kampányba politikusok megnyilvánulásaiba. + elolvassa ezt amit ide idéztél most kommenteket .

Akkor máris szembesülhetett felületes szemlélőként is a kórképpel, a betegséggel.

Azzal hová jutottunk ezen az úton.

Mikor az egy nagy negatívum, hogy egy megválasztott közszolga szóba áll, tárgyal más véleményű emberrel, és hasonlók.

Hol vagyunk ember Kambodzsában a dzsungelben ? :)

Álljunk meg de gyorsan. Oda jutottunk , hogy képzeld el azt a helyzetet Orbán most megbukna mi lenne ebben az országban. Ha ilyen agymosott emberek tömegei vannak akiknek az a világvége, hogy egy polgármester szóba áll minden politikai erővel, vagy más politikai erővel mint az ő meggyőződése . Egy fizetett közszolga szóba áll az állampolgárainak különböző rétegeivel és abból alakítana ki egy döntést. Ami totál alap egy ilyen poszton. Nem az, hogy magát kínai császárnak, vagy egyiptomi fáraónak képzeli és elvonul egy beszélgetés elől. Vagy beböffent valami gyűlöletkeltést válaszként egy egy problémára.

Mulatságos a számomra valahol ez a bolhacirkusz, niemand 0 embereknek a handabandázása, erőlködése a hatalomért, és kisded játékai, de hát azért mindennek van határa a tréfának is.

Aztán a nyomorult a gonosz migrántoktól retteg miközben a szomszédja kitekerné a nyakát. Mert egy ilyen senkiházi politikus széthinti a mérgező dolgait. Megmérgez mindent vizet, levegőt, talajt 100 méter mélységig, miközben a felperzselt föld taktikáját alkalmazza. Utána az özönvíz. Egy polgármester szóba se álljon mit tudom én Gyurcsánnyal , vagy Jóska Pistával mert ő egy gonosz nem tudom ki és a beszédével megfertőzi Hódmezővásárhelyet, ezt várná el a vezetőjétől , ez normális szerinted? :)

Ami szerintem fontos Pro…

#815570 banyaiz Előzmény: #815568

Ami szerintem fontos Prospero és ebben úgy látom sikerült görbe tükröt tartani a hatalmat gyakorlók elé. Ami egybeesik az én véleményemmel is . Az, hogy nehogy már ebben az országban egy helyi magát valakinek gondoló politikai közszolga ilyen olyan közszolgálati poszton legyen az polgármester, miniszter, vagy miniszterelnök a közösséget azzal terrorizálja ha nem rá szavaznak akkor nem kap a város pénzt.

Vagy az az állami alkalmazottat akinek más a politikai véleménye egzisztenciálisan fenyegeti. Vagyis azzal elveszti a munkáját az önkormányzat vagy állami szféra vmilyen posztján.

Mint valami kommunista komisszár lebutított hülyeségekkel operál és aki nem áll be a sorba azt ezzel a Keresztapa módszerrel fenyegeti. Álljunk már meg.

Nehogy már ez a stílus legyen az országban mint út a félelem és gyűlöletkeltés és más semmi. 30 évvel se a rendszerváltás után mint út. Innen egy lépés az, hogy nemhogy féljen tőle az egyszeri polgár hanem ha nem mondja vissza szó szerint amit elvár tőle már akkor lesújt rá a proletárdiktatúra vasökle és porrá zúzza. Ez egy lépés ebből a gondolatvilágból.

Értem én, hogy emberek vezetésére nagyszerű eszköz a félelem, nagy úr és hatásos eszköz lehet arra, hogy ne merjen más véleményen lenni mert kiszolgáltatott a hatalomnak .

Csak a bibi az nem egy olyan országot kell építeni ahol egy egy tanár, vagy orvos, vagy önkormányzati dolgozó nem meri elmondani kire szavaz , vagy nem vehet részt egy politikai kampányban mert a hatalom retorziójától kell féljen. Kirúgják a gyerekét, a feleségét, őt magát és a többi. Nem egy olyan országot kellene építeni szerintem ahol az emberek egymást anyázzák azon, hogy kinek mi a politikai véleménye, mert a vezetőjétől is ezt látja, hogy párbeszéd sincs, szétszakadást erősíteni ezzel.

Agyrém. Pedig ilyen helyi megnyilvánulások vannak a keményen drogozó nép részéről, hogy ilyen közegben élnek.

Amin azért igencsak el kellene gondolkozni a pártközpontban , hogy ez hogyan és mit rontottunk el , mi siklott félre. Igencsak el kellene gondolkozni rajta két megnyert közbeszerzés között mint Pelikán gátőrnek az áradó Duna közepén , hogy itt valami nem stimmel. :)

Ezt szerintem jól fogta meg ez az új játékos mint jelenséget, és ha csak annyit tud tenni , hogy emberi módon tud közelíteni , tárgyalni , politizálni, nem minden szava a gyűlölet akkor már valamit csinált a maga kis portáján.

Egy egy új játékosnak mi…

#815569 banyaiz Előzmény: #815562

Egy egy új játékosnak mindig könnyebb abból a szempontból, hogy még nem amortizálódott le a reputációja. :) Az is igaz, hogy egy választási kampányban mindig könnyebb mint a gyakorlati problémák megoldásában emberinek, intelligensnek stb maradni. Ez szokta leamortizálni a különböző játékosokat, + a hatalom megváltoztatja , vagy annyira belebonyolódik már a különféle kampányokba, hogy a szókincse lemegy a gonosz Sorosra és más semmire. Agyára megy a sok gyűlöletkampány és a többi politikai eszköz, aztán mint egy droid beszél. Ez egy új játékosnak mind még ott van mint végigjárható út a politikusi pályán .

De azért görbe tükörnek is jó egy egy ilyen új szereplő.

Mert nézd meg egy ilyen kis koppintás a hatalom orrára és máris szóba áll egy újságíróval aki nem a propaganda osztályon dolgozik. Mindjárt jön egy önvizsgálat mit kellett volna máshogy. Mindjárt nem a maffiafenyegetőzés, hogy elvesszük a pénzt ha nem a mi jelöltünk győz. A keresztapa stílus, hanem Hódmezővásárhely fontos nekünk az ottani emberek igyekszünk tovább dolgozni a városért . Magyarul mindjárt a szapora fosás rájuk jött , és egészen emberihez hasonló módon sikerült megszólalni.

Látod ez a demokrácia amikor működik, van egy kontroll, egy visszacsatolás ahol az orrára lehet koppintani az ilyen gyógymikulásoknak ha nagyon átestek az istállón. :)

Mondjuk ennél keményebb pofon kellene, hogy vmi emberi magatartáshoz közelítsenek. De ez is valami azért.

A "független jelöltről":…

#815568 prospero Előzmény: #815560

A "független jelöltről":

Botka és Márki-Zay Fidesz-ellenes szövetséget kötöttek

"Ugyanakkor azt is elárulta, a kampányban a Jobbik is mögötte állt, de Botkáék is segítették tanácsokkal."

"Botka szövetséget is kötött hódmezővásárhelyi kollégájával, mely a hvg.hu beszámolója szerint arra terjed ki, „hogyan lehet ellenszélben várost vezetni”."

„Nem csak az uniós beruházások területén, hanem más gazdasági kérdésekben is együtt tudunk működni" - mondta Márki-Zay."

Kommentek - ez kész! :-)!

"Márki-Zay Péter megtestesíti mindazt, amiért régen a Fideszre szavaztunk" Ezt mondotta délután a Pettson nevű állítólagos vásárhelyi nick,akinek e fenti cikket sok szeretettel ajánlom a figyelmébe."

"Remélem, Márki-Zay felesége - mint határontúli állampolgár - nem szavazott. Hisz úgy látom, ő maga Nagyváradról származik. Vajon a gyerekei szavazhatnak Botkáék szerint?"

"Lassan sok kirakós a helyére kerül az újdonsült polgármester politikai pályafutásának történetéből. Szerintem egy szimpla szélhámos, aki elhitette a lakossággal ,hogy ő egy tisztakezű jobboldali érzelmű és értékrendű, de pártok nélküli, független ember. Miközben elvesztette az állását, a jobbik megkörnyékezte és az indulása támogatásának lehetőségével kecsegtette. A többi párt is titokban besegített neki a tanácsaival. Kíváncsi vagyok, hogy Simicska cégei mennyi közbeszerzési megrendeléshez jutnak majd regnálása alatt."

"Hagyjuk már ezeket az állítólag baloldali pártokat, amelyeknek a vezetői rendre elfeledkeznek a több százmilliós titkos osztrák bankszámláikról"

"Érzem hogy sok örömünk lesz még MZP-ben! Jobb mint a kabaré."

"A gyurcsányhoz is menj, nyuszó-muszó!"

"Egymásra talált a komcsi meg a "materialista keresztény".

"Fonják már a kolbászból a kerítést Hódmezővásárhelyen?"

"de mit szól majd ehhez a dzsobbik? Mégiscsak az ő porontyjuk, őt növesztgették, kamerázgatták... vagy már egy klub ez a maszoppal?"

"Szerinte április 8. után egy olyan ügyvivő kormányra lenne szükség,"

Ez érdekes. Miért lenne ügyvivő a megválasztott kormány?
Mit akar ez VALÓJÁBAN?"

"Kurvanagy jobboldali katolikus ez a feketeszőrű csöcsszájú, ha az első utja a komcsi Buktához vezetett"

"Igazán megkapó a függetlenség a gyakorlatban."

"EU-s zászlót kapott ajándékba, mely szerinte „régóta hiányzik a vásárhelyi városházáról.”"Remélem, a vásárhelyiek már MA rájöttek, mekkora faszok voltak. "

"Sokan azt hitték, hogy keresztény sokgyermekes polgári. Oszt' kiderül, hogy egy szaralak."

Hát ennyit a függetlenségről meg az értelemről, ami sugárzik belőle...:-)! Ez az ember nagyon hamar, nagyon nagy bajban lesz...és nem a Fidesz miatt... a saját támogatói fogják kicsinálni a továbbiakban...gondolom "jóakarói" tanácsára ment Szegedre...nemhiszem, hogy a Fidesz tanácsolta neki... nem bír meglenni 1 napig médiafigyelem nélkül? Átgondolni, mi is lenne a következő jó lépés - a saját hitelessége szempontjából? Ekkora marhát! Miniszterelnök jelöltnek? Azt se tudja mit beszél szerencsétlen...alapdolgokkal nincs tisztában....két összetett mondat után kiderül, hogy fogalma sincs a dolgokról (meg abból, hogy Szegedre ment Botkához) ... de miért?

Lehet a megrendelések teljesítésének ideje hamarabb elkövetkezett, mint gondoltam....

Újszülöttnek minden vicc…

#815562 prospero Előzmény: #815560

Újszülöttnek minden vicc új...így már érthető... nem túl sok mondanivalója volt/van ennek a gyereknek...

Intelligens? :-)! Intelligens ember nem áll össze egy DK-val meg a hasonló ellenzékiekkel....Engem egy Megyó féle karakterre emlékeztet...akit hamarosan ki fognak csinálni - na nem a fidesz....:-)!

Fidesz - érted úgy vigyázott rá, mint a hímes tojásra, nehogy valami baja legyen... még térfigyelő kamerát is felszereltek a háza közelébe, nehogy valami túlbuzgó (ellenzéki) rátámadjon aztán kampánytéma legyen, mint Horn bácsinál - emlékszel? .... :-)!

Az +5% volt, hogy megjelent nyakmerevítővel a nyilvánosság előtt... :-)! hogy kajálta a nép....eszméletlen...:-)!

Nem követtem ezt a kampá…

#815560 banyaiz Előzmény: #815559

Nem követtem ezt a kampányt. Mit kérdeztek tőle mit nem, csak néhány megszólalását meghallgattam győzelme után.

Az tény, hogy nem volt nehéz dolga intelligensnek tűnni a kontraszthatás miatt. :)

Nem tudom volt e gyerekkorodban aranyhörcsögöd. Esküszöm intelligensebb megnyilvánulásai voltak mint némelyik vezetőnknek manapság. Miközben ült az akváriumban a forgácson és a pofazacskójába tömte a lóherét , és a szotyit. :) Ami azért nagy örömködésre nem ad okot.

Lehet, hogy ilyen benyom…

#815559 prospero Előzmény: #815552

Lehet, hogy ilyen benyomást keltett...de egyszerű dolga volt, hiszen olyan alákérdezések voltak, amilyeneket csak a jobboldali politikusoknál szoktatok észrevenni - és kifogásolni... :-)!

hvg-nek????

#815553 banyaiz Előzmény: #815499

Lehet egy taktikaváltásnak a tanúi voltunk ebben a villáminterjúban . Valóban elég vállalhatatlan volt, hogy elszalad miniszterelnökként ha egy kérdést tennének fel neki.

Elég sokáig ment ez a taktika , hogy csak a saját szimpatizánsokkal , irányított kérdésekkel, bármilyen más téma elől kitérni, válaszra se méltatni. Mintha valami mindenek felett álló személy lenne.

Vannak ennek előnyei , de hát ennyi erővel felvehetné magnóra a 2 mondatot aztán 4 évig lejátszaná mint üzenet minden kérdésre. Miniszterelnöki mondandó kipipálva.

Ebből is átjött, hogy a riporter szinte meglepődött, hogy szóba állt vele. Még köszönni is elfelejtett, illetve köszönt mégis csak összefolyt a többi és a gyors kérdésekkel mielőtt elrohanna az interjúalany egy gonosz Soros felkiáltással. :)

Mikor a Parlamentben is úgy kell keresztbe feküdni egy képviselő előtt szóba álljon a riporterrel. Rettentő kínos jelenetek. Olyasmi üzenete van semmi közöd nincs hozzá, és szarok a fejedre mert én vagyok a miniszter vagy valami hasonló közszolga.

Ez pl engem zavar. Értem, hogy azért csinálják nehogy valami olyat mondjon amiből rosszul jön ki és akkor inkább menekül mert így is van elég birka aki támogatja a munkásságát. De azért ilyen posztokon ezt megtenni, kínos. Néha mintha valami futóverseny lenne ki a gyorsabb a riporter vagy a menekülő képviselő, miniszter, miniszterelnök.

Olyasmi érzésem volt mik…

#815552 banyaiz Előzmény: #815541

Olyasmi érzésem volt mikor meghallgattam, hogy az általános iskola 3. osztály után is még valami ragadt rá.

Pl az anyja neve kérdésre nem az a válasza, hogy Soros, és gonosz migránsok. :)

Ezen kívül ki is tudta fejezni magát, tudott válaszolni egy kérdésre, válaszolt is rá ha már közalkalmazott szeretne lenni, nem elszaladt kislányos zavarában.

Nem azt a benyomást keltette, hogy egy droid akibe betáplálták a retard programot és ha álmából felkeltik felmondja. De ha nem kályhától kell elindulni akkor azt se tudja kisfiú vagy kislány. :) Pl megkérdezik tőle születési hely és év és mivel erre nem kapott konkrét utasítást a pártközpontból megzavarodik, hogy válaszolhat e rá . :) Közben országgyűlési képviselő , vagy polgármester akarna lenni, vagy már az.

Ilyesmik. Szóval mintha legalább egy gimnázium első osztályig eljutott volna saját erőből . :) Ami manapság a lebutított politikusi megszólalásokat nézve egy komoly nívószint.

Van aki vélemények alapj…

#815542 prospero Előzmény: #815525

Van aki vélemények alapján szavaz, van aki meg tények alapján...te az előbbi kategóriába tartozol, matgab pedig az utóbbi kategóriába.. :-)!

Pl. van egy ilyen vélemény, hogy Magyarországon milyen szörnyűűű diktatúra van, hogy az emberek nem tudják leszavazni a Fideszt, ha akarják, akkor sem... elég makacs vélemény (hazugság)...

A tény pedig az, hogy az nyeri a választást akire többen szavaznak.

De hány ilyen és ehhez hasonló vélemény van, ami alapján szavaznak az emberek....:-)!

Próbálok gondolkodni, ho…

#815541 prospero Előzmény: #815482

Próbálok gondolkodni, hogy mivel lépte át szerinted a 60+ iq-t, de nem igazán sikerült rájönnöm. Egy mondanivalója volt eddig kb. - a fidesz a legerősebb gyerek az osztályban ő meg a kicsi ... kb. ennyiben ki is merült a mondanivalója....ezt szajkózta a számára "ingyenesen" biztosított médiafelületeken (amiért szerintetek nem fog kérni senki semmit :-)) - a csapból is ez az ember folyt...választás eredményhirdetése után ugyanezt nyilatkozta... kíváncsi leszek ez meddig és mire lesz elég...:-)!

es te ilyen velemennyel,…

#815525 tozsdenyul Előzmény: #815455

es te ilyen velemennyel, mint ami neked van, rajuk szavazol? erre szavazol? hat egy coppet erdekes ember vagy, hallod

Pont ez lenne a demokrác…

#815487 banyaiz Előzmény: #815431

Pont ez lenne a demokráciának az egyik fontos eleme ezeket a felgyűlő indulatokat levezetni . Ha ez működik. Ezt Orbán is pedzegette a rendszerváltás környékén.

Lásd pl Románia ahol ezt nem sikerült levezetni normál keretek között. Ceausescu házaspár tudna erről sokat mesélni.

Azért egy túlhatalomnak van egy ilyen következménye is, hogy abból az átmenet milyen lehet. Ezzel nem kellene játszadozni, kinyírni a demokráciát . Az intézményeit látszat bohóckodássá tenni, az ügyésztől, a közt elnökig. Bármennyire sok sebből vérzik maga a demokrácia is , és bármennyire gyors, hogy nincs fék az autón. :) Ez nem válasz a kihívásokra hiába tűnik úgy mert visszaüt. Pl ott, hogy nyugodtan rabolj le mindent majd a legfőbb ügyész intézkedik. Amíg teheti és az indulatok el nem söprik. Nem tartunk itt, de ne is játszadozzunk vele vsz mert ez nem válasz az ország kihívásaira. Bármennyi plakátkampány készül róla, hogy ezzel megoldottuk az öröm boldogságot, és a még a gonosz migrántokat is kizártuk egy dróttal.

Ez már a befejezése volt a mondandómnak.

Márki-Zay győzelmében a…

#815482 banyaiz Előzmény: #815431

Márki-Zay győzelmében az is benne van új arc, nem volt ideje leamortizálódni pol küzdelmekben évek évtizedek alatt. Néhány szövegét hallgattam csak meg ami minőségében a 60-as iq + gumikalapácsot átlépte. Ez alap de mégis különlegesnek hat a politikai közegben, lásd bevezető. :)

Ehhez jött még hozzá, hogy azért a keményen drogozó nép sem annyira lelkes ettől az orbáni választól a kihívásokra mint ami a választási eredményekből, közvélemény kutatásokból stb gondolható lenne. Van azért a mélyben egy érzékelhető elégedetlenség nem is kicsi csak egy irányt kell találnia amerre ez kitörhet. Ez volt Márki - Zay éppen ott Hódmezőn.

Azzal egyetértek , hogy mindezt országosan produkálni mostani választáson ahol sokkal kuszább a helyzet pártok között egész más helyzet. Ez a fidesznek az aduja, más nagyon nincsen. Ez is bőven elég lehet nekik a győzelemhez. De izgalmasabbnak tűnik mint várható volt.

Hideg napok járnak. :) Biztos ismered azt a filmet, Hideg napok, nagy kedvencem. Hideg napok Hódmezővásárhelyen :) Dzsoninak ajánlanám azt a filmet mi minden következhet az emberi érzelmekkel való játszadozásból. Az arcoskodás és lebutított magyarázatai helyett. Veszélyes szakma politikusnak lenni az érzelmekkel játszadozni, ezt itt Mo-n már páran tapasztalták. Kicsit több tisztelettel , és bölcsességgel kellene ehhez a műfajhoz közelíteni. Nem azzal kezdeni nagy magabiztosan , hogy nyálazzák csak át a papírokat akár Rapcsákig visszamenőleg. Közalkalmazottként kastélyban ülve . Kicsit szerényebben kellene az ilyen kijelentésekkel bánni vsz. Történetek már érdekes dolgok a magyar történelemben. Csak az elmúlt 70 évben lehet találni két olyan miniszterelnököt is akit felakasztottak mint politikai pályafutás vége.

Tehát ez az alaphelyzet …

#815477 banyaiz Előzmény: #815431

Tehát ez az alaphelyzet amit bevezetőmben kifejtettem, szerintem.

Ehhez jön hozzá az ország speciális helyzete egy vesztes XX. sz után, egy kommunista diktatúra után nem sokkal. Ennek minden következményével, megosztottságával , gazdasági elmaradottságával stb. Ráadásul úgy a kapitalista világot is több alapjaiban meglévő probléma sújtja. Mindez egy EU-ban amit szintén több alapjaiban meglévő probléma sújt. Alap sebekből vérzik.

Erre egy Orbánnak a válaszát azt láttuk , mi az ő válasza ezekre a kihívásokra és helyzetre.

Hát szerintem szánalmas a válasz rá összességében. Hozzátéve azt, hogy igen komoly kihívás erre a helyzetre egy legalább jónak mondható választ adni.

Egyvalami biztos én nem szavazok a Fideszre. Mert ezt a minőséget amit felmutatnak nem lehet támogatni szerintem.

Feltételezve azt ,hogy kialakulna választás után egy olyan helyzet mint a németeknél most nincs kormánytöbbség , kompromisszumok kellenek. Nyilván sok hátránya lenne, és a felsorolt problémákat nem oldaná meg ez sem. De ez a demokrácia ahol vitatkozni kell, együtt kell működni , kompromisszumokat kell kötni stb . Ez egy nagyon fájdalmas, lassú folyamat. Nyilván sokkal gyorsabb ha másnap törvény amit Orbán kitalált és 2/3 megszavazta és az aláírógép közt elnök aláírta. :) Csak ennek is vannak hátrányai, mikor pl oda fajul , hogy a veje már azt hiszi az államkincstár az ő saját házipénztára , ő meg azt, hogy valamiféle kínai császár vagy hasonló poszton van. :)

Máshogy közelíteném. V…

#815476 banyaiz Előzmény: #815431

Máshogy közelíteném. Van egy olyan jelenség a politikában, hogy idővel leamortizálódik a legnépszerűbb államférfi is, nem politikus hanem államférfi. Itt most nem egy Orbán féle kisstílű kaliberre gondolnék. Hanem olyanokra akik nagy történelmi pillanatokban irányítottak országokat és azt nagy népszerűséggel nemzetet összefogva tették. Adenauer, Churchill, De Gaulle, Roosevelt. Még ezeknek a népszerűségét is az idő leamortizálta egy demokráciában. A változás igénye, a világ változása , megunták , megkopott a fénye stb.

Másik szerintem fontos dolog egy egy politikus, politikai irányzat mozgástere ebben a globalizált világban a demokratikus keretek között igen szűk . Ez ahhoz vezetett, hogy semmiféle érdemi különbség nincs egy magát jobb és baloldalinak nevező között. Sőt egyáltalán ezek a fogalmak kiüresedtek mára. Ezért nem tud egyik sem megfogalmazni egy programot. Sőt mellőzi ezt. Mert ha komolyan tenné akkor kb ugyanaz lenne a programja mint a politikai ellenfelének. Persze feltételezve azt, hogy mindkettő normális.

Konkrétan ez Mo-ra vetítve a rendszerváltó pártok totálisan leamortizálódtak , vezetőikkel az élen. Az egymással vívott politikai harc pedig arra a nívóra esett éppen ennek a fenti két szerintem fontos folyamatnak a következtében ami vagy abból áll, hogy egy egy vita helyett a másik anyázása zajlik. Vagy ha bármilyen vitaféleség kibontakozna az olyan történet mintha a 60 iq-jú embert egy gumikalapáccsal fejbe vágnád ráadásképpen. Ez következménye a fentieknek. Ami nyilván tovább gerjeszti a kiüresedést és egy egy régi motoros leamortizálódását. Lásd Gyurcsány, lásd Orbán, lásd szdsz sorsát , lásd mdf sorsát , lásd Fodor Gábort, lásd Mszp már nem tud egy miniszterelnök jelöltet kiállítani másik pártból kell importálni mert az összes saját ember leamortizálódott a rendszerváltás óta stb stb.

Ez csak a bevezető volt. :)