Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

SGYP XD

#813990 prospero Előzmény: #813958

közben lejött, hogy dupla feltevésre rakták rá a kérdést:

Valahogy így szól, hogyha Sgy pártja indulna a választáson (létező pártként) akkor lenne-e esélye, hogy megnyerje a választást. Válaszok: igen, nem, nem tudja....:-)!

Közvéleménykutatók eléggé leszedték a keresztvizet a hírről...

Nem vágom, mi az a tfr, …

#813949 TrendMan Előzmény: #813945

Nem vágom, mi az a tfr, de szerintem jobban, mint nálunk. (total fertility ? :-)

ezt mondtam volna, hogy …

#813944 prospero Előzmény: #813942

ezt mondtam volna, hogy el kel lvenni? Nem igazán...mindössze csak arra utaltam, hogy önmagában a jóléti állam nem magyarázat...ott magasabb a jóléti államok között a tfr, ahol társadalmi konszenzus van a családtámogatásokról ( nem rángatják összevissza) különös tekintettel magyar vonatkozásban két nagyszerű magyar kormány: a horn( bokros )és bajnai kormany tevékenységére.

Azért azokban az országo…

#813943 prospero Előzmény: #813940

Azért azokban az országokban, azért segít a fiatal 40 év alatti korosztályban egy 20-30-40%-os bevándorló háttér is....:-)!

Ugye azért te is észreve…

#813942 TrendMan Előzmény: #813932

Ugye azért te is észreveszed, hogy összekevered az okot az okozattal?

Nem attól lesz több gyerek, hogy elvesszük a nyugdíjat, hogy tönkretesszük az egészségügyet és az oktatást, hanem ott van sok gyerek, ahol a társadalom fejlődése még nem ért el arra a szintre, hogy ezek az alapértékek létrejöjjenek!

Arra szinte semmilyen példa nincs, hogy ha ezek az értékek már egyszer megvannak és ismét tönkretesszük őket, az hová vezet? De semmi jóra, az biztos.

A társadalom fejlődésével együtt nem csak ezek jönnek létre, de az emberek is egyre többet és egyre stresszesebb munkakörökben dolgoznak, a nők emancipáltabbak és ők is irányítani akarnak, a profit igénye miatt egyre több egyre kisebb lakásban laknak az emberek, kevesebb generáció él együtt etc. etc. és rengeteg ok hat oda, hogy kevesebb legyen a gyerek.

Ezen azonban az, ha az állam instabillá teszi a már meglévő rendszereket nem segít.

(Éljünk kommúnákban! A dolgozó ember kapja meg minden 7. évet szabadságként! Lazítsunk egy kicsit a fogyasztói társadalom profitéhes kerekein, egyből lesz több gyerek!)

ez nincs szemben semmive…

#813940 tozsdenyul Előzmény: #813932

ez nincs szemben semmivel kiveséztük ezt már, csak már megint popsit csinálsz a propsiból

A fejlett országok közül azok vannak 2 közelében, ahol ezek megvannak.

Hú, vazze, ti erre gyúrtok??

Mnyp elvéve, oktatás, eü kicsinálva, internet megadóztatva, mert akkor lesz gyerek?? Melyik nagyon okos számolta ki ezt, viktor maga?

ezzel szemben a vilagon …

#813932 prospero Előzmény: #813900

ezzel szemben a vilagon leginkább 2 feletti tfr-rel rendelkező orszagok azok, ott magas a tfr, ahol nincs jóléti állam: nincs nyugdíjrendszer, nincs oktatás és nincs eü, nincs internet és tv.

Élhetö körülmények, ami …

#813900 tozsdenyul Előzmény: #813899

Élhetö körülmények, ami miatt itthon is vállalnának gyereket emberek

Nézzük csak, mi is volna ez

-Oktatás

-Egészségügy (közegészségügy)

-Elviselhetö közélet

-Perspektíva (gerinces létformáknak)

-Biztonságos és tervezhetö jövö (legalább illúziója)

És ez mind sikerágazat mostanában...halleluja

Mert mennyi is a TFR az angliai magyar anyák körében?

Menne a gyerekszülés, csak itthon nem akarnak

vak komondorral is meg lehet próbálni rábeszélni, hogy legyenek kedvesek gyerekszülögépnek lenni, de a mellékelt ábra szerint jobban fogyunk, mint valaha

(bocsánat, ha ezt a száraz tényt kritikának veszi valaki, én eredményorientált vagyok és nem akarat/vágy orientált)

Olyat nem lehetne célkeresztbe tenni, hogy "merjünk eredményesek lenni"?

Lehet, nagyobb sikert hozna, mint a merjünk nagyok lenni, mert már kurva nagyok vagyunk, csak közben a hülye számok, ugye.

ezt eddig is tudtuk. mit…

#813899 Koffein Előzmény: #813897

ezt eddig is tudtuk. mit javasolsz, mit kéne tenni, hogyan kéne a kormánynak ösztönözni?

a fogyás három tényezöbö…

#813897 tozsdenyul Előzmény: #813895

a fogyás három tényezöböl áll, születés, halálozás, migráció. Én csak örülök a piros pontoknak.

Nem a szívem csücske a F…

#813895 walex Előzmény: #813797

Nem a szívem csücske a Fidesz, de mi is volt 2010-ig?

Azokat támogatta, biztatta gyerekvállalásra az MSZP-SZDSZ, akik nem dolgoztak, segélyen éltek (megélhetési gyerekgyárosok) és azokat nyúzták, akik dolgoztak és gyermeket vállaltak volna, de nem tették, mert felelősen gondolkoztak és mert pont a nyúzás miatt nem látták reálisnak a gyermekvállalást.

Lehet sok mindenért szidni a Fideszt (van miért), de hatalmas piros pont a nekik azért, hogy most azokat ösztönzik gyermekvállalásra adókedvezménnyel, akik dolgoznak és nem a napot lopják.
Ha rajtam múlna a családi pótlék is megszűnne és átalakítanám ezt is adókedvezménnyé.

Kritika előtt meg nézd meg, milyen korosztály és mekkora számban él ma Magyarországon. Nemhogy idén, de 5-10 múlva se lesz ez sajnos másképp. Fogy a lakosság és ez a tendencia csak gyorsulni fog még jó ideig sajnos.
Mind az MSZP, mind a Fidesz kivette a részét abból, hogy fiatalok százezrei mentek ki külföldre és azok gyerekei már nem Magyarországon fognak megszületni (legalábbis jelentős részüknél).

– De úgy tűnik, ez egyel…

#813894 Koffein

– De úgy tűnik, ez egyelőre nem a mi utunk. Egy korábbi tanulmányában, amely egyebek mellett a gazdasági rendszerek vegetatív működéséről szólt, arról értekezett, hogy a rendszerek nem szoktak „csak úgy” összeomlani. „A hibás rendszer is mindennap túléli az előző napot” – írta. Ez lenne a válasz arra, miért nem rendíti meg az Orbán-rendszert, általában az autokráciákat a szegénység, a túlzott, egészségtelen mértékű vagyoni és jövedelmi különbségek, a jóléti rendszerek lepusztulása, az orrunk előtt zajló, hihetetlen mértékű korrupció, a közvagyon elkonfiskálása és így tovább? Egyáltalán, mitől szoktak megbukni, összeomlani a rendszerek?

– A gazdaság rossz működésétől biztosan nem, azzal ezer évig el lehet élni, legfeljebb lemarad az illető ország a többitől. Hát istenem, egyik gyorsabb, másik lassabb... Ez nem élet-halál kérdése. Ez a jelenlegi rezsimet tehát nem fenyegeti összeomlással, legfeljebb egyre növekvő lemaradással. Attól sem omlik össze egy rendszer, hogy a kórházban a folyosón vagy épp a földön fekszenek a betegek… Én is feküdtem folyosón műtét előtt, úgyhogy pontosan tudom, milyen az. De ez nem összeomlás. A rendszer legföljebb akkor kerül bajba, igazán nagy bajba, ha a saját vezető gárdájának a hite omlik össze. Akkor igen, az igazi veszély számára. Amikor azok, akiket saját hívei­ként tart számon a vezérkar, ha találkoznak egymással, elkezdenek mindenféle rosszat mondani róla. Cinkosan összemosolyognak, és várják, hogy másképp legyen... És barátkoznak, orientálódnak kifelé... Tehát a fanatikus hívő és a teljesen kiábrándult között számtalan átmenet van, és ez dinamikus folyamat. Hogy aztán ez az idő mikor jön el, és akkor lassan megy-e végbe, vagy gyorsan, fokozatosan vagy egyetlen nagy drámai lépéssel? Magyarországon a Kádár-rendszer leváltásának volt bizonyos fokozatossága, ezzel szemben Romániában minden egy-két nap alatt zajlott le: a vezért és feleségét elítélték egy furcsa, félig-meddig rögtönzött bírósági eljárásban, és a végén lelőtték. És lefényképezték a hullájukat. Tehát hogy ez hogyan történik, mikor indul el, és ha elindult, nem fordul-e vissza, azt ma még senki nem tudhatja. Esetünkben mindez nagyon függ a nemzetközi feltételek alakulásától, főképp attól, mi történik az exkommunista szomszédoknál, mi van Oroszországban, és mi történik Németországban.

– Akkor egyelőre elég, ha azon gondolkozunk: érdemes-e akkor is küzdeni egy ügyért, ha az vesztésre áll?

– Ez részben etikai kérdés. Lehet, hogy könnyebb nyerésre álló, győztes ügyek mellett kiállni, de aki tényleg hisz a demokráciában, az akkor is ragaszkodik hozzá, ha az épp vesztésre áll. De van ennek a kérdésnek egy másik oldala is. A helytállás teljes félreértésének tekintem, ha valaki azt gondolja, hogy Magyarországon a demokrácia sorsa kizárólag azon múlik, ki kerül kormányra. És ha ez a mostani rezsim marad, vagy egy még ennél is rosszabb jön, akkor azt mondja: kész, nincs mit tenni, mert a harcot elvesztettük. De ez nem így van! Egy rossz kormány alatt is lehet tisztességesen, becsületesen élni, és lehet tisztességtelenül, becstelenül is. Ha valaki polgármester mondjuk egy kisvárosban, az még megnyirbált jogkörök mellett, egy zsarnoki központi kormányzat alatt is, amely elvesz tőle mindent, szolgálhatja jobban az őt megválasztókat, vagy rosszabbul, bánhat rendesen a munkatársaival, de zsarnoki módon. is. És ez vonatkozik minden vezetőre: egy egyetem rektorára, egy kórházigazgatóra, egy iskolaigazgatóra... Aki egyfelől joggal panaszkodik arra, hogy elvonják a pénzt és a jogköröket, másfelől mégsem közömbös, hogy abban az iskolában mit tanítanak. Ne felejtsük el, hogy még a kommunizmusban is milyen óriási mozgástere volt egy gimnáziumi tanárnak abban, amit az osztályterem falai között a gyerekeknek szóban átadott. Vagy beszéljünk a sajtóról, amelyen hihetetlenül sok múlik még egy autokráciában is. Nemcsak azon, mit mond a kormányról, hanem azon is, amit mindenféle egyéb ügyekről közöl. És hogy amit mond, azt mennyire pontosan, precízen mondja. Hihetetlenül sok múlik a családokon is: hogy mire tanítják a szülők a gyerekei­ket. Szóval az élet tele van viselkedési, magatartási dilemmákkal, és ha már élünk, és tovább élünk egy rossz rezsimben, akkor éljünk tisztességesen és becsületesen.

http://www.es.hu/cikk/2018-01-26/radai-eszter/en-nem-sebesz-vagyok-aki-vag.html