Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bitcoin

tranzakciók másodpercenként

#812400 rbbj11 Előzmény: #812361

riplle eléggé ott van, mostanában azt veszegetem

Ugye tudjátok, hogy szinte kockázatmentesen lehetett ajvasolt eth/btc pozival háromszorozni 1 hónap alatt??

ETH/BTC pozik zárására érdemes készülni, de még sok profit lehet benne

Kodakcoin

#812338 Janicroft Előzmény: #812308

Picit :D
Csak kapkodom a fejem, a Facebook hirdetések között 10-ből 6 valamilyen kriptopénz ICO-ra hívja fel a figyelmet, nem hittem volna hogy ekkora lesz a hype, az ember azt gondolná hogy amai világban ahol nagyon könnyű információhoz jutni, az emberek sokkal óvatosabbak és tájékozottabbak, de ez nem így van.

igazi vadnyugat

#812200 Varoka Előzmény: #812199

Nem erre a hírre esett, hanem azért, mert az egyik fő piaci összegző - coinmarket - kivette az átlagképzésből a d-koreai túlárazott tőzsdéket, de elfelejtette ezt bejelenteni. Egy ideje emelkedik.

igazi vadnyugat

#811478 Janicroft

https://index.hu/tech/2017/12/30/egymillio_dollaro...

Szabadon engedték a nagy-britanniai EXMO Finance kriptovaluta-váltó Kijevben elrabolt vezető elemzőjét, Pavel Lernert, miután a bitcoin digitális fizetőeszközben kifizették az 1 millió dolláros (259 millió forintos) váltságdíját – közölte Anton Herascsenko, Arszen Avakov ukrán belügyminiszter tanácsadója.

A nagy-britanniai bejegyzésű EXMO Finance munkatársát december 26-án rabolták el. A kriptovaluta-váltó közölte: Lerner jól van, nem bántalmazták, mindazonáltal megviselték a történtek.

Elraboltak egy orosz Bitcoin-gurut

Elraboltak egy orosz Bitcoin-gurut

Még nem tudni, hogy kérnek-e váltságdíjat érte Bitcoinban.Tovább

A strana.ua nevű ukrán hírportál korábban arról számolt be, hogy hat, maszkot viselő fegyveres férfi betuszkolta Lernert egy lopott rendszámtáblás minibuszba. Értesülések szerint az elemzőt az észak-kijevi Obolony negyeben rabolták el.

Egyelőre nem világos, hogy ki fizette ki az emberrablóknak a váltságdíjat. Lernernek nem volt hozzáférése a cég klienseinek pénzügyi eszközeihez – szögezte le az EXMO. A valutaváltónak mintegy 900 ezer felhasználója van, írja az MTI.

Pavel LernerPavel LernerFotó: Facebook

Lerner elengedése egybeesik azzal, hogy a bitcoin és más kriptovaluták értéke ismét növekedni kezdett a tőzsdéken. Január elsején egy bitcoin kevesebb mint 260 ezer forintot ért, péntek délelőtt viszont 14 600 dolláros árfolyamon jegyezték, ami mintegy 3,8 millió forintnak felel meg. A bitcoin december 17-én majdnem elérte a 20 ezer dollárt, innen öt nap alatt értékének harmadát elvesztette.

Elemzésünket a gigantikus bitcoinlufiról itt olvashatja. A kriptovalutával kapcsolatos cikkeinket itt találja.

egy tönkrement kapcsolat - már csak 20.992.500 bitcoin maradt

#811317 TrendMan

Mekkora lúzer! Egyszerűen kidobott a szemétbe 27 milliárd forintnyi bitcoint


2013-ban járta be a világsajtót, hogy egy walesi informatikus, James Howell kidobta a laptopja merevlemezét, amin 7500 bitcoint tárolt. Az akkori árfolyam alapján 7,5 millió dollárt ért a 7500 bitcoin, időközben azonban nagyot emelkedett a kriptopénz árfolyama, most már több, mint 100 millió dollárt ér a winchesteren tárolt virtuális pénz. A probléma csak az, hogy a merevlemez egy szemétlerakóban landolt, közel 200 ezer tonna szeméttel együtt.



A Spiegel felkereste Howellst, aki a német lapnak elmondta, még mindig nem adta fel, hogy megtalálja a winchestert, amin azt a 7500 bitcoint tárolta, amit a saját gépével bányászott. 2013 óta próbál megállapodni a newporti városvezetéssel arról, hogy engedélyezzék neki, hogy a szemétlerakóban kutathasson. Még az sem tántorította el Howellst, hogy a lerakóban évente 50 ezer tonna szemetet helyeznek el, mert mint mondta, minden évben a szemétlerakónak egy meghatározott részébe töltik a szemetet, így a szemétgyűjtés ideje alapján visszakereshető lenne, hol érdemes kutatni a merevlemez után, de a bitcoin ára most olyan magasan áll, hogy akár az egész lerakót érdemes lenne felforgatni a winchester után.



A helyi hatóságok azzal hárították el Howells kérését, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy megtalálja a merevlemezt, ráadásul, ha meg is találják az adathordozót, a tárolóban lévő mérgesgázok miatt nem valószínű, hogy vissza tudják nyerni a rajta tárolt adatokat. Howells ezt természetesen máshogy látja, ő azzal érvel, hogy amikor 2001-ben a Columbia űrsikló felrobbant, az óceánban szóródtak szét a darabjai, az adathordozóin tárolt adatokat mégis 99 százalékban vissza tudták nyerni. Howells azzal győzné meg a város vezetését, hogy kártalanítja a várost, és 10 százalékos részesedést is felajánl, ha engedélyezik a szeméttároló feltúrását.



Howellsnek egyébként nem az fáj a legjobban, hogy odaveszett 7500 bitcoinja, hanem hogy annak idején abbahagyta a bitcoin bányászatát. És, hogy miért hagyta abba? Hát azért, mert az akkori élettársa arra panaszkodott, hogy túl hangos a laptop hűtő ventilátora.

A BTC egy titkosított ig…

#811258 TrendMan

A BTC egy titkosított igérvény, mely arról szól, hogy ezt majd valamikor valódi árúra válthatod.

Ennek garanciája a jóisten és az arkangyalok, akik (amelyek) örök főkönyvükben nyilvántartják a tetteidet és ha megfelelsz az elvárásoknak, akkor érvényesítik az igérvényedet.

A főkönyv azonban nem egy bizonyos helyen van, hanem felhőszerűen tárolódik, egy része akár a te gépeden is lehet.

A BTC árfolyama az az érték, amit az ebben a (piramis?) játékban érintett személyek jelenleg adni hajlandók azért, hogy ez az egész történet igaz.

Senkinek sem kell tároln…

#811245 Varoka Előzmény: #811244

Senkinek sem kell tárolnia a láncot, de mindenkinek hozzáférhető.

A 21-es egy szándékos korlát, a szándékot nem ismerem, talán Satoshi alapcikke utal rá, nem emlékszem.

Igen, de ez egy asszimetrikus titkosítás.

Vagyis a nyilvános főkön…

#811244 picirigo Előzmény: #811243

Vagyis a nyilvános főkönyv minden egyes tulajdonos számítógépét "használja"???

A 21 millió db miért nem lehet több? Ennek mennyiségét ki határozta meg?

A blokkba foglalást titkosítással végzik?

A nyilvános főkönyv az ö…

#811243 Varoka Előzmény: #811241

A nyilvános főkönyv az összes tranzakciót tartalmazó blokkok láncolata. A BTC darabszáma most: 16,767,287, és legfeljebb 21 millió.

Nem, tárolni bárki tárolhatja, ha van kb. 160 Gb-nyi lemezterülete. A blokkba foglalás kriptográfia műveletek elvégzését jelenti.



Oké! Ja, igen, BTC!1. Mi…

#811241 picirigo Előzmény: #811240

Oké! Ja, igen, BTC!

1. Mi az a nyilvános főkönyv? (A BTC mennyisége állandó, vagy növekszik?)

2. A blokkba foglalás mit jelent? Tárolást?