Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

S&P500

#811483 Macskaegér Előzmény: #811476

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

Külön köszönöm Lenthor mentori munkáját, amivel olyan sok tudást ad át nekünk, rengeteg munkája van ebben, tisztelet érte. Nagyon sikeres 2018-at kívánok mindenkinek!

S&P500

#811480 TrendMan Előzmény: #811475

Köszönöm szépen!

A tegnap esti beadással az (1) szenárió célárát már majdnem el is értük.

Ha január elején ez alá megy, akkor tudjuk, hogy nem ez van érvényben.

B.U.É.K. !

S&P500

#811477 Daxofon Előzmény: #811475

Extra köszönet ezért is és az egész éves önzetlen segítségedért!!!

Respect

Őszintén tisztellek és napi szinten olvasom a fórumot miattad

BUÉK 2018

S&P500

#811475 Lenthor Előzmény: #811474

Akkor folytassuk!

Előre jelzem, hogy az SP-t ritkán elemzem, így kevésbé ismerem a természetét.

Most ugye az SP-nél is 5/4 hullámban vagyunk, ami a-b-c hullámokból épül fel.

Két célár adódik az 5/4 hullámra vagyis a "c" hullám aljának.

1. Amit várok és legnagyobb esélye van:

2.660-2.662-nél befejeződik a lefelé irány!

161.8%-os fibo is 2.660-ra mutat.

https://invst.ly/67s9x

2. Durva változat (kisebb az esély erre)

Nem a 23.6%-os fiboig megy le, hanem a 38.2%-os fiboig, vagyis 2.642-ig

https://invst.ly/67sai

Az első változatot megerősíti a 2 órás Ichimoku Kumo alja

https://invst.ly/67sas

Míg a másodikat a napos Ichimoku Kijun vonala 2.645-n

https://invst.ly/67say

------------------------------------------

Na és akkor mi várható, ha kész az 5/4 hullám?

Az 5/5 hullám felmehet 2.981-3.043 közé.

(az első rajzon betettem 2.732-t, ott figyelni kell, mert ott lefordulhat)

Az 5/5 hullám elérése után lejöhetünk 2.637-ig, majd felfelé vesszük az irány 2.787-ig.

Innen eshetünk 2.082-2.187-es sávig

A pontosítás majd csak a valós tető ismeretében lehetséges.

https://invst.ly/67sc5

Remélem lesz valami igazságtartalma amit összehoztam.

S&P500

#811474 Lenthor Előzmény: #811472

Sziasztok, jó hétvégét!

S&P500 nem könnyű kérdés, mert január első napjaiban viszont azok szokták eladni, akiknek komoly hasznuk van a megnyitott pakkjaikon és azért nem adták el december végén, hogy ne kelljen sokat adózniuk.

Nézzük előbb a távlati kitekintést.

Emlékeztek, hogy június 10.-én írtam, hogy az SP-re olyan céláram van, amit le sem merek írni.

Akkor elértünk egy 2.430 -as célt, amit nagyon sokan elképzelni sem tudtak.

Nos, 2.430-nál emeltem a tétet és betettem, hogy én az SP-nél további emelkedés látok 3.189-es célárral.

Gondolom, hogy milyen sokan lököttnek gondoltak.

Erre mostanában a 2.700-at ostromoljuk.

https://postimg.org/image/lcxmhkbgt/

Még egy lehetőség, frissítve, elképzelhető, hogy csak 3.043-ig megy, viszont elértük a kritikus narancssárga boxot, ami már óvatosságra inthet és figyelmeztet, hogy a boxból hamarosan itt a nagy lefordulás. De, szerintem a nagy lefordulás még kicsit odébb van. (hátra van még az 5/4 és az 5/5 hullámok)

https://invst.ly/67ryx

A távlati kitekintésből, most a következő hozzászólásban nézzük meg mi lehetséges január elején.

DAX

#811472 TrendMan Előzmény: #811463

Lenthor:

Ha a jövő év elején beleadnak az S&P-be, hol lehet az első komolyabb támasza?

Köszönöm!

---

B.U.É.K.2018 minden kedves olvasónak!

itt záró 30 percben (bon…

#811468 rbbj11

itt záró 30 percben (bonyolult milyen hibák folytán) elég kamikáze sp longokba keveredtem, amik jó része szinte azonnal repült is nem kevés pénzt magával ragadva, de maradt még egy nem kicsi adag 2675,75-röl. Most kivételesen kifejezetten kérek tanácsot a menedzselésével kapcsolatban, idén még 23 óráig van lehetöségem zárni

Tévedtem, bezárt. Hát ez csucs, short helyett sp longot sikerült jövöre átvinnem, szenzációs! Tragikomédia

Köszönet............

#811467 KB58 Előzmény: #811464

Csatlakozom Maronihoz.
Sikeres, boldog új évet és jó szilveszterezést kívánok mindenkinek.

DAX

#811466 KB58 Előzmény: #811460

Lenthor, köszönöm. Tényleg rengeteg hasznos tanácsot és ismeretet kaptam tőled az utóbbi, legalább 1-2 év folyamán, amiért nagyon hálás vagyok. Már csak jobban kellene hasznosítanom ezeket és tényleg meg kellene próbálnom elsősorban az alapján kereskednem, amit látok (és csak akkor, ha az elég egyértelmű).

DAX

#811465 KB58 Előzmény: #811458

Egyrészt reagálok a nekem címzett hozzászólásokban írtakra (ha éppen van rá elegendő időm), másrészt időnként azért is írom le, hogy mit és hogy szúrtam el jó elképzelések ellenére, mert úgy érzem, jobb, ha kiadom magamból, illetve hátha van rá magyarázat, csak én nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem lépek, amikor időnként szinte belülről érzem, hogy mikor, mit kellene lépni és mégsem teszem (mintha véletlenül sem akarnék nyerni, csak folyamatosan frusztrálni magam).

Nem feltétlenül várok reakciót (ahogy időnként be is írom) és igyekszem ilyen, részben "off-topic" hozzászólásokkal ritkábban terhelni a fórumot.

Köszönet............

#811464 Lenthor Előzmény: #811432
Maroni 07

Köstönöm mindemkinek a hozzászólásokat és a sok segítséget!

Kiemelten Lenthornak a rengeteg önzetlen munkáját az elemzéseit!

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Laci

------------------------------------------------

Köszönöm én is!

Boldog Új Évet Kívánok neked is.

Majd december 31.-én tervezem köszönteni mindenkit Új Év alkalmából.

DAX

#811461 Lenthor Előzmény: #811456

, akkor már kizárt a 950-re vagy feljebb rántás szerinted?

-------------------------------------------------

Sajnos 12.950 felett átválthatunk longba. Tehát, ha shortban gondolkodunk, akkor meg se közelítse a 12.950-et.

DAX

#811460 Lenthor Előzmény: #811457

KB58

A legtöbbet Te nézed az elemzőket, fórumtársak véleményét.

Biztosan kialakult benned, hogy kinek a véleménye volt közelebb a valósághoz.

Persze a legjobb a sajátod!

De, ha ragaszkodsz, hogy egyeztessed a saját véleményeddel, akkor próbáld, ki egy-két hétig, hogy nem nézed más véleményét, csak a kiválasztott elemzőét, vagy akinek a véleményében megbízol.

Hátha, eredményesebb lesz a kereskedésed.

Még egy dolog:

Ha a fő cél egyértelműen lefelé, vagy felfelé van, akkor egy kis ellentétes mozgás ne ijesszen meg, mert ennek meg lehet nézni az okát.

Pld. lemerültek a kis tf. indikatívjai, vissza kell teszteli egy áttört ellenállást, támaszt, vagy egyszerűen dobatni akarnak shortot vagy longot, stb-stb.

DAX

#811459 Lenthor Előzmény: #811457

Még a zárt fórumban évekkel ezelőtt volt egy tagtársunk. vele sem tudtunk zöld ágra vergődni, pedig kellet ám hozzá türelem.

DAX

#811458 rbbj11 Előzmény: #811457

Mit kéne, mit lehetne erre írni? Mit vársz fórum reakcióként? Gondolom azért nem privát üzenetben írod le ezeket sokadjára lenthornak, mert vmilyen fórumos reakciót vársz?

DAX

#811457 KB58 Előzmény: #811450

"Sikerül mindig elbizonytalanítanod magad. Nem lehet úgy kereskedni, hogy 20 féle vélemény befolyásoljon."

Az, hogy sikerül magam elbizonytalanítani, az biztos, pedig az esetek legalább 70-80 %-ában az első elképzelésem, megérzésem a jó, de szinte sosem hallgatok rá, folyamatosan azon gondolkodom, hogy mitől nem lehet esetleg mégsem jó. Közben persze az igazán jó lehetőségek elmennek mellettem és nem egyszer előfordult, hogy a végén mégis belekapok, de akkor már szinte megindul ellenkező irányba.

Ma is írtad (amikor beírtam Kontra long elképzelését), hogy ha longot jeleztél volna, akkor én biztos a short melletti indokokkal hozakodok elő. Egyébként gyakran valóban így van, de nem kekeckedés miatt, csak ha felmerül bármilyen egyéb lehetőség, ami nem zárható ki, azt esetleg ide is beírom, hátha érdemes figyelembe venni, elgondolkodni rajta és esetleg érdemben reagáltok rá, ahogy te meg is szoktad tenni.

Sajnos túl sokszor, túl sokat gondolkodom az elképzelésemmel ellentétes lehetőségeken, még akkor is, amikor a chartok, indikátorok, gyertyák, stb. alapján látom, látnom kellene, hogy azok valószínűsége nagyon kicsi. A legutóbbi csúcs, 13300 körül szintén terveztem néhány néhány shortot nyitni és 12720 körül zárni a lenti shortokkal együtt. Meg is nyitottam egyet 13310 és egyet 13220 körül, aztán az elsőt az első felfelé rezzenésre, a másodikat pedig kis nyerőben lezártam, pedig pl. H4-es TF-en (de a többi TF-en is) az MA mozgóátlagok és az Ichimoku is jelezte, hogy 13200 alatt shortos a DAX, ahogy tegnap már be is írtam, hogy így látom. Aztán mégsem ennek megfelelően léptem.....