DAX
KB58 Előzmény: #811450"Sikerül mindig elbizonytalanítanod magad. Nem lehet úgy kereskedni, hogy 20 féle vélemény befolyásoljon."
Az, hogy sikerül magam elbizonytalanítani, az biztos, pedig az esetek legalább 70-80 %-ában az első elképzelésem, megérzésem a jó, de szinte sosem hallgatok rá, folyamatosan azon gondolkodom, hogy mitől nem lehet esetleg mégsem jó. Közben persze az igazán jó lehetőségek elmennek mellettem és nem egyszer előfordult, hogy a végén mégis belekapok, de akkor már szinte megindul ellenkező irányba.
Ma is írtad (amikor beírtam Kontra long elképzelését), hogy ha longot jeleztél volna, akkor én biztos a short melletti indokokkal hozakodok elő. Egyébként gyakran valóban így van, de nem kekeckedés miatt, csak ha felmerül bármilyen egyéb lehetőség, ami nem zárható ki, azt esetleg ide is beírom, hátha érdemes figyelembe venni, elgondolkodni rajta és esetleg érdemben reagáltok rá, ahogy te meg is szoktad tenni.
Sajnos túl sokszor, túl sokat gondolkodom az elképzelésemmel ellentétes lehetőségeken, még akkor is, amikor a chartok, indikátorok, gyertyák, stb. alapján látom, látnom kellene, hogy azok valószínűsége nagyon kicsi. A legutóbbi csúcs, 13300 körül szintén terveztem néhány néhány shortot nyitni és 12720 körül zárni a lenti shortokkal együtt. Meg is nyitottam egyet 13310 és egyet 13220 körül, aztán az elsőt az első felfelé rezzenésre, a másodikat pedig kis nyerőben lezártam, pedig pl. H4-es TF-en (de a többi TF-en is) az MA mozgóátlagok és az Ichimoku is jelezte, hogy 13200 alatt shortos a DAX, ahogy tegnap már be is írtam, hogy így látom. Aztán mégsem ennek megfelelően léptem.....