A felfüggesztési limitfigyelés alsó küszöbe, az az ár amit a szolgáltató alsó értéknek adott meg ami alatt nem lehetett megadni limitáras eladási megbízást. A probléma ezzel csak az volt, hogy ez alatt zajlott a kereskedés és a certi ára és értelemszerűen én is a piaci ár körül akartam limitáras megbízást adni. Azaz az alsó küszöb értelmetlen volt, mert az vagy 25%-kal magasabban helyezkedett el, mint a piaci ár.
A másik következetlensége a szolgáltatónak, hogy viszont a vételt meg engedélyezte ezen alsó küszöb alatt. Szóval egy mesterséges ársávot alakított ki önkényesen eladási limitár esetén. Az ajánlati könyvben minden gond nélkül volt ezen szolgáltató által meghatározott küszöb alatt eladó meg vevő is kellő mennyiséggel, akkor a szolgáltató, hogy szabhat már a megbízás rögzítésekor korlátozást eladási limitár megadásakor? Azaz nem a tőzsde dobta vissza a megbízásomat, hanem eleve a szolgáltató korlátozott. Ez nem piacbefolyásolás? Amúgy mind Üzletszabályzati, mint alapmegállapodási pontokat sértett ezáltal.
Szóval számokkal: 0,80-on (!) vásároltam (0,85-ös limitáras vételi megbízással, ami gond nélkül teljesült), 0,82 és 0,87 között próbálkoztam limiteladással, és nyereséggel el tudtam volna adni a certit, de 1,05 alatt nem engedte a jóváhagyást, persze a vételt meg engedte (ez az egész vétel és eladás is amúgy 20 percen belül történt). Aztán a certi lement nullára 2 nap múlva. Persze másnap hívtam őket egyből, meg még aznap este írtam mailt, screen shotokkal, videoval mindennel. 25 nap után meg írtak egy rahedli irreleváns jogi blablat, ami tulajdonképpen nem is volt válasz, és hogy nem megalapozott a követelésem. Gyakorlatilag 8-10 pontot sértettek, azáltal, hogy blokkolták a limitáras eladási megbízásomat egy mesterséges limitárküszöbbel, de azokat a pontokat nem is cáfolták amiket sértettek. Ez szerintem még a piacbefolyásolás fogalmát is kimerítheti ezzel a mesterséges eladási ársávval. Most vagy játszák a hülyét vagy hülyének néznek vagy tudják, hogy gáz van a rendszerükben, de szeretnének lekoptatni, bullshittel. Csak ezzel véleményem szerint nagyobb bajt csinálnak maguknak.
Ajánlati könyv meg van és folyamatosan volt árjegyző 1,05 alatt egészen 0-ig, azaz piacellenesen korlátozták szerintem a limitáras megbízásomat vagy akkor vonják vissza a vételemet is, hisz az is 1,05 alatt volt. Minden bizonyíték a kezemben, és sehol nem írják, hogy mi ez a felfüggesztési limitfigyelés, ami a certipiacra amúgy nem vonatkozik, ezt nem magyarázták meg. Szóval következetlenül becsaptak, és hallgatnak.