olvass utána, a btc értéke épp az, hogy korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, ezért virtuális arany
És ez egész addig érdekes is volt, amíg nem kerülték meg úgy, hogy akkor többféle virtuális aranyat hoztak létre...lásd többi kriptopénzt
olvass utána, a btc értéke épp az, hogy korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, ezért virtuális arany
És ez egész addig érdekes is volt, amíg nem kerülték meg úgy, hogy akkor többféle virtuális aranyat hoztak létre...lásd többi kriptopénzt
Nincs váltópénze, a BTC 10^-8 ig osztható önmagában. Ám az is lehet, hogy valamelyik forkja, vagy egy másik crypto beáll alá váltópénznek/mindennapos fizetőeszköznek.
Grat! Már kúszik vissza, ideje egy longnak. :-)
A közbizalom állhat mögötte.
Ami ezt támogathatja az egy bizonyos világpénz funkció.
Továbbá ebbe az irányba mutat a technológiai váltás, amelyben jelenleg vagyunk és nem tudjuk, hová visz.
Jelenleg kb. egyforma valószínűségűnek látom az alacsonyabb árfolyam körül történő stabilizálódást és a teljes összeomlást.
Ugyanakkor olyan elgondolás is van, hogy a jövőben a világ összes eszközosztályának 10 %-át veheti át a Bitcoin.
Részvényt, aranyat, devizát, származtatott eszközöket fizethetnek belőle.
Ebben az esetben még sokat-sokat emelkedhetne.
Ez ellen szól az, hogy 21 M db Bitcoin lehet, és nem több.
Ez stabilitást adhat neki, ugyanakkor fékezheti a szárnyalását.
(Most állítólag 16 M darabot már kitermeltek belőle.)
A kitermelés energiaigénye nagy, ez ismét egy korlát.
Azon gondolkodom, hogy vajon van olyan, hogy Bitcoin fillér?
Van váltópénze?
összes virtuális deviza egyszerre omlott össze, neo -60%, btc cash is volt -25%, ott zärult shortom
Az egész Bitcoin őrület ténylegesen egy őrület. Emögött nincs semmi, a bitcoin konkrétan nem ér semmit. Nincs olyan hogy bitcoin. Ez egy virtuális sz*r,egy semmi.
Persze minden annyit ér amennyit fizetnek érte, de a Bitcoin áremelkedését egyelőre csak az hajtja, hogy az emberek azt hiszik hogy még drágább lesz. De ezen kívül semmi az égvilágon nincs mögötte. Nyilván ez most senkit sem érdekel és sokan sok pénzt keresnek, még többen ugyanennyi pénzt buknak ezzel..
Ha jól látom, már 500 dollárral a mai nyitó alatt van.
Egy hullámvasút ehhez képest sík terep.
Szerintem beijedtek a Bitcoin eddigi szárnyalásától és ez amolyan ellen-kommunikációs kampány.
ezt se értem....az egésznek az épp a lényege, hogy nem számít, ki hozza létre a digitális valutát...semmi haszna nem lenne, ha fed ilyet tenne....akkor lenne csak értelme, ha világ országainak mondjuk kétharmados többsége létrehozna egy általános elfogadott kriptopénzt, amit ugyanugy nem lehet elinflálni stb
sajnos nem nagy pénzzel, de épp zártam minden longot és shortba fordítottam, ami egyelöre ronda, de hát 1 napos pozi nem pozi...
Mivel rengeteg virtuális pénz keletkezett, ezért kezdeti bizodalmam teljesen elszállt a bitcoin értékében és jövöjében. Ezért és mert hype gyanús az egész kriptopénzek piaca, új céláram van btc-re: 1000 usd. Szerintem sokkal gyorsabban meglesz, mint a 10.000 usd-s céláram. 2018 dec. 31-ig is talán.
Jaja, rbbj kollegának ebben a 10.000 USD-s bitcoin jóslata 2013 novemberéből nagyon bejött... Ha ezt nagy pénzzel megjátszotta, akkor ma már nem kell dolgoznia..
Visszalapoztam a topikban.
2013-ban egész jól vizionáltad ezt a 10.000 USD körüli árfolyamot:-)
Végülis mindegy, én ebben nem tudok részt venni:
https://www.coindesk.com/price/
Rbbj-nak van Bitcoinja?
Vagy csak volt?
Vagy csak kereskedett?
Vagy csak kommentált?
:-)
http://www.livecharts.co.uk/share_prices/Bitcoin-h...
"Topping $300bn, Bitcoin's market cap has climbed above those of IBM, Disney and McDonald's, though one of the flaws of the cryptocurrency was highlighted by a report released that estimated that the energy use of bitcoin's network, which verifies all transactions made using the currency, of 30.1 terawatt hours a year is more than the national consumption of several European countries. "
"A Bitcoin hálózat - amely az egyes tranzakciókat verifikálja - működtetéséhez szükséges energiafelhasználás 30,1 Terawattóra több, mint jó néhány európai ország teljes éves energiaszükséglete."
Eszerint a helyzetértékelés szerint viszont ez egyáltalán nem biztos, mert technológiai váltás történik éppen és ez átírhatja a történetet:
Eszerint az elemzés szerint a Bitcoin Crash valószínűsége több, mint 80 %: