13.007 és 13.008 long stop betéve.
2017. november 23. 20:01
Ennek ellenére még az emelkedésnek is meg van az esélye, de csak a zászló felső értékéig 13.212-ig.Ha elkezd esni, akkor a zászló alsó értékéig eshet 12.850-ig.
Kérdés, hogy tesz-e még egy fel-le irányt?
Ha nem, akkor:
Letöri a zászló alsó értékét, és a zászlóalakzatból adódó célár: 12.500-12.550 lehet.
12.700-nál figyelni kell, mert támasz és fordításra alkalmas hely.
Taktika: 13.200 környékén jó lehet a short.
12.850-nél
nem biztos, hogy jó a long nyitás, ott egy kis kivárás a célszerű, mert
lehetséges, hogy tesz még egy kört 13.200 környékére.
Most egy kicsit óvatosabb vagyok, mert nem vagyok napközben a gép előtt.
nagyobb az esélye, hogy hamarosan elindulunk lefelé, ezért zártam is a
longokat. Shortnyitást csak óvatosan tervezem, de valószínű, hogy
holnapra teszek be megbízást még 13.200 környékére.
-------------------------------------------------------------------------
Sziasztok, jó reggelt!
Továbbra is tartom, hogy 13.212 és 12.850 között mozog (egyelőre).
Most megint van esély arra, hogy felmenjen legalább 13.186-ig (esetleg 13.260-ig).
12.975 alatt viszont már az esés kerülne előtérbe és minimum 12.850-ig eshetne, ha töri a 12.850-et, akkor 12.700 vagy 12.500-ig esik.
"5 hullám lefelé és akkor kész az C/1 hullám? Húúúú, akkor hol lehetne az 5. hullám vége?"
12500, de már semmi jelentősége, mert felülírta a piac ezt az elképzelést azzal, hogy 13100 fölé ment. Abból már nem lesz C/1/5. hullám 850 környékére..
A nagy A is 680-at jött lefelé. Jó lett volna Nagy C is 13200-től 12500-550 célárral. Pont belefért volna a zászlós elképzelésedbe.Ebbe:
C/1 850 környékén. C/2 vissza 13200 közelébe. Onnan C/3 letöri a zászlót 12700-ig. C/4 visszateszteli a letörést 850 alá. Majd a C/5 lemegy 12500 környékére.
Ha ennyire egyértelműen három hullám látszik, azt én nem merném 5-nek számozni.
Szerintem ez mindenképp csak valami korrekciós hullám lehet, de majd meglátjuk, ha kialakul a szerkezet.
Lenthor, szerinted merre várható az irány ebből a beszűkült
Bollinger-ből és alakzatból? Még felfelé, mert több időtávon az
indikátorok inkább a felfelé irányt látszanak most támogatni (ahogy én most látni vélem)?Ma a tegnapi beírásaid, chartjaid és háromszög alakzatod is figyelembe véve előre betett short megbízással nyitottam 13160-ról 2 shortot 13175-ös stoppal. Amikor lentről visszafordult eladtam. Sajnos munka miatt éppen akkor nem tudtam gép előtt lenni 12-től,
amikor a DAX megindult felfelé és előtte nem néztem meg figyelmesen pl.
az M5 TF-en, hogy már felfelé indul és nem adtam be long megbízást,
pedig az lett volna az igazi szintén 13160-as célárral). A 13020-on nyitott longjaimat megint nem adtam el 12160 körül (nem keveset nyertem
volna rajtuk, viszont eddig most magasabban kellett volna visszavenni
őket, ha rögzíteni szeretném a kicsit javult minuszomat). Szerinted el kellett volna adnom (mert innen inkább lefelé, mint felfelé mehet) vagy netán jó, hogy megtartottam őket, mert minden lefelé való várakozás ellenére még valószínű lehet egy jelentősebb felfelé felhúzás (pl. 13267 vagy fölé)?
Nem értem hogy lehet kész a C hullám első hulláma. A C hullám impulzus
szerkezetű. A trendirányú alhullámai szintén impulzus szerkezetűek.
Tehát a C/1 hullámnak 5 alhullámból kellene állnia. A piros 1-ig csak
három hullám készült el.
----------------------------------
Sziasztok, hazaértem.
Óráson!!!!! 5 hullám lefelé és akkor kész az C/1 hullám?
Húúúú, akkor hol lehetne az 5. hullám vége?
Az "A" hullám is impulzív esés volt. Óráson az A/1-nél mutass 5 hullámot lefelé.
Ha lemegyünk kis tf-re, akkor mindig be lehet számozni 5. hullámot, csak keresni kell akár a legkisebb tf-et, hogy kijöjjön.
Egyébként írtam, hogy 13.200 és 12.850 között mozoghat, attól függ. hogy hányszor megy fel és le. De előbb utóbb törni fogja lefelé a 12.850-et.
Ahogyan irtad, 13060 egy pillanatra megfogta, és / max. 13212 / addig el sem ment!
Long zárva, kevés short nyilt.
110-nél kidobva, kivárás. Kellemes hétvégét
Nem értem hogy lehet kész a C hullám első hulláma. A C hullám impulzus szerkezetű. A trendirányú alhullámai szintén impulzus szerkezetűek. Tehát a C/1 hullámnak 5 alhullámból kellene állnia. A piros 1-ig csak három hullám készült el. Ha ehhez hozzáveszem, hogy az impulzus hullámok 4. hulláma szokott háromszögelődni, akkor nekem ebből az a következtetésem, hogy éppen egy 4. hullám készül. Mégpedig a C/1/4. (A kék nyilad kiinduló pontja eddig egy háromszögelődés.) Ezek alapján én a piros hármasod helyére várnám majd a piros egyest. Így lenne kész a C/1. De előtte innen a C/1/4 akár felmehet még 13100 környékére is. Az elképzelés addig nem sérül. A másik vadabb változat, hogy maga a "C" hullám 4. hullámában vagyunk éppen és a piros hármasod helyére már C kerül. Ha ez a második változat jön be, akkor lehet, hogy csinál egy dupla aljat és nem is fog lemenni "A" alá.
Vagy teljesen máshogy fog történni. :)
13080-13100 környékére mehet fel ma szerintem. Én egy fej vállakat várok a daxtól. USA ma fél nap van, az sem gőzerővel.
Számok nem tudom hogy jönnek ki neked.

13.022-nél óvatos short, stop betéve. Lehet, hogy rövid életű lesz és még ma zárom, de az is lehet, hogy megtartom.
Tehát a nagy 4. hullám A-B-C hullámaiból jelenleg az 5 hullámos C hullámában tartózkodunk lefelé.
A C hullámban az 1. hullám kész és, ha elkészül a 2. hullám (ami akár kész is lehet, vagy 13.060-ig felmegy), akkor indulhat le a 3. hullám lefelé.
Igen köszönöm, tanulni járok ide, és igen hasznos!
Zárás oka, hogy módosítottam az órás zászló alakzatomat.
Miért? Nem volt ma olyan impulzív az emelkedés mint kellett volna.
Ennek ellenére még az emelkedésnek is meg van az esélye, de csak a zászló felső értékéig 13.212-ig.
Ha elkezd esni, akkor a zászló alsó értékéig eshet 12.850-ig.
Kérdés, hogy tesz-e még egy fel-le irányt?
Ha nem, akkor:
Letöri a zászló alsó értékét, és a zászlóalakzatból adódó célár: 12.500-12.550 lehet.
12.700-nál figyelni kell, mert támasz és fordításra alkalmas hely.
Taktika: 13.200 környékén jó lehet a short.
12.850-nél nem biztos, hogy jó a long nyitás, ott egy kis kivárás a célszerű, mert lehetséges, hogy tesz még egy kört 13.200 környékére.
Most egy kicsit óvatosabb vagyok, mert nem vagyok napközben a gép előtt.
Kicsit nagyobb az esélye, hogy hamarosan elindulunk lefelé, ezért zártam is a longokat. Shortnyitást csak óvatosan tervezem, de valószínű, hogy holnapra teszek be megbízást még 13.200 környékére.
Mst akkor szerinted, holnap merre felé mehet? Köszönöm előre is!
12.970-nél nyitottam longot. Majd kiderül.
61.8%-os fibo 12.986
Csak nem megy le megint 12.848-ig.----------------------------------------------------------
Sziasztok, hazaértem!
Tegnap nyitott longokat (mára betett 12.950-ről nyitottakat is)
zártam most 13.013-on.
"két egymást követö gyertya alját még soha semmilyen szakkönyvben vagy fórumon nem láttam duplaaljnak hívni XD"
olvasd el újra a hozzászólásom, mert nem érted amit írtam ...