Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

véleményem

#808058 Ricsi

Visszaolvastam a mai termést, sok érdekeset olvastam. Én is mondtam már, Lenthor tévedhetetlen (persze ez túlzás, de csak nagyon kicsi) rövid távon, de hosszú távon (idősíkon) sok hibája van. De ez nem baj, mert ahogy más is leírta, kezeli a pozícióit. Hányszor van olyan, hogy azt írja, vesz pl 13K-n, és a cél 13 080. Aztán egyszer csak beírja, hogy eladta 13 050-en, és visszavette 20-on, mert mittomén mi alapján várt egy kis leszúrást. Nem tud mindent beírni a legjobb akarata ellenére sem. Így amikor vár egy nagy esést de nem lesz, akkor kezeli.

Hogy hogyan, az az ő dolga, én teljesen máshogy, de akkor is kezeli. Nem kell ugyanúgy eljárnunk, mert miért is kellene, de csak nézni egy beragadt pozit nem nagy öröm.

DAX

#808057 atiska83 Előzmény: #808043

Mégis belevettem 13045ön, zártam is 13070 en, majd mikor megugrott 13079en megint belenyitottam, azóta esik... akkor most én is kezdjek siránkozni ?:DD

DAX

#808049 Láma Előzmény: #808002

Ezt a divergenciát én nem tudom értelmezni. Eső trendben én a támaszokat kötöm össze. Úgy tud jelezni, hogy új alj ellenére az rsi már nem csinál új aljat, hanem emelkedik. Támaszok összekötésével már egy nappal előbb jelzett a divergencia. A te rajzodnál, ha a vélhetően emelkedő hullám első csúcsa magasabban lenne, mint az utolsó korrekciós csúcs, akkor nem is lenne divergencia?

DAX

#808043 atiska83 Előzmény: #808027

Én tegnap zártam a longomat, 95-ön, ma szerintem mozizok csak... és várom a következő beszállót:)

DAX

#808040 Lenthor Előzmény: #808037

Majd figyeljétek meg, hogy a fórumokon mindig a 4. hullámnál szabadul el a pokol. Mindenki akkor szidja a másikat és ez mind amiatt, mert esetek többségében számunkra úgy tűnik, hogy nem ésszerűen mozognak a részvények.

Sok a bizonytalanság.

Nézzetek meg egy 1. és 3. hullámot, de akár a 2. és 5. hullámot is egyértelmű az irány. A 3.-nál akár vonalzót is lehet mellé tenni, olyan impulzív a mozgás.

Ezzel szemben a 4. hullámnál nagy hezitálás le-fel a irány.

Sok esetben oldalazás.

DAX

#808036 olvas0 Előzmény: #808031

Köszi, várom!

Akkor jól érzem, hogy nem érzem én sem :D Na látod KB ezért kell stratégia és nem megérzések! :D

DAX

#808034 KB58 Előzmény: #808018

Én is maximálisan egyetértek és köszönöm ezt a hozzászólásodat is, tényleg így van.

Annyi megjegyzés, hogy én a kis TF-es MA-k és Ichimoku alapján "éreztem", hogy a DAX valószínűleg kitör felfelé.

DAX

#808031 Lenthor Előzmény: #808029

Majd hétvégén, ha lesz időm, mert most is készülök Budapestre.

Annyit, hogy a 3. hullámból a-b-c hullámban jövünk le a 4. hullámhoz.

Csak a 4. hullám a legkiszámíthatatlanabb.

Még az is lehet, hogy ha kész az a-b-c hullám, azzal még nincs kész a 4. hullám, mert lehetséges, hogy az a-b-c= A-val és onnan nem az 5. hullám menne fel, hanem csak a nagy "B".

Ráadásul nagyon megtévesztő lehet, mert ilyen esetben a nagy "B" hullám akár új csúcsra is mehet.

DAX

#808029 olvas0 Előzmény: #808027

ha van időd, amire én kíváncsi lennék, az az hogy a júliusban felrajzolt és beszámozott hullámok óta, hogy alakultak a számozások és az abc-k, mert én azóta sem tudom őket beszámozni... :)

DAX

#808028 KB58 Előzmény: #808011

Ezzel nincs mit vitatkozni, 1000%-osan igaz. Erre te vagy a legjobb példa és ezért valóban hálás köszönet illet minden fórumtag részéről.

Próbáltam már kísérletképpen grafikont is feltölteni az Investingről (talán az ucoz-ra), de ami az otthoni nagy felbontású képernyőmön tökéletesen látható, annak a lementett linken csak töredéke látszik, ezért feladtam.

DAX

#808027 Lenthor Előzmény: #808005

2017. november 17. 7:18

Lenthor

Előzmény:

Most az a nagy kérdés, hogy prompt időben, tehát 09:00 óra után is megcsinálja-e a 13.096 környéki B/a hullám csúcsot?

https://invst.ly/5v9y2

-------------------------------------------------------------------

Megcsinálta 13.081-ig.

Longokat amit nyitottam dobtam 13.071-nél

DAX

#808026 KB58 Előzmény: #808010

Az, hogy mindent "megérzek", az sajnos egyáltalán nincs így. De mivel ha tehetem, elég sok információt összegyűjtök és elég sokat nézem a grafikonon az árfolyam mozgást minden, köztük kis TF-eken is, időnként azzal - a te tényleg maximális elismerést érdemlő TA ismeretedhez és tapasztalatodhoz képest - elhanyagolható TA ismeretemmel is észreveszem, hogy mit akarhat az árfolyam, csak szinte sosem játszom meg az elgondolásomat, még a legkézenfekvőbbeket sem (ahogy nem adtam el legutóbb nagy nyereséggel a DAX longjaimat és nem nyitottam shortokat a 13500-as lefordulás után, pedig ezt terveztem, erre vártam, már pluszban is kiszállhattam volna mindenből) és valóban a megérzéseim közepette égetem a számlámat.

Ahogy régebben időnként több fórumon írtam, ezt nem tudom megmagyarázni, mintha tényleg nem nyerni, hanem veszíteni akarnék a tőzsdén és közben csak stresszelem magam a beragadt rossz pozícióimban. Lehet, hogy abbahagyom, mert ez így teljesen tönkretesz, pedig most is meggyőződésem, hogy nyereséges tudnék lenne, ha tartanám magam az elképzeléseimhez (nagy TF, trendkereskedés, megalapozott be-és kilépési pontok). Dehát mindezekről veled már az ucoz fórumon is sok hozzászólást váltottunk, úgy hogy nem ragoznám tovább és nem terhelném a fórumot.

DAX

#808025 olvas0 Előzmény: #801050

Nem azt írtad, hogy holnap, hanem azt, hogy 12100 után, majd 12250, majd 12300, stb... :) Maradjunk annyiba, hogy ha innen vissza olvasgatsz, akkor a 11910-es felugrástól, végig vártad, hogy lefordulnak az ellenállásokról - megjegyzem joggal, sőt én is ezt vártam!- , aztán mikor elkezdte nyalogatni a 300-at, akkor betetted ezt a képet. Ehhez képest a fej vállak célára nem hogy nem teljesült, hanem úgy kitépték majdnem 14000ig, hogy azt öröm volt nézni - hogy rohadjanak meg. Ott és akkor is benne voltak a grafikonokban az ellentétes gyertyák és jelzések - ezért tűntem el, mert kezdtem összezavarodni, eltértem a saját stratégiámtól.

Ezért írtam KB-nek, hogy legyen saját stratégiája és ne hallgasson senkire! Nekem is van elképzelésem, neked is van, mindketten alá tudjuk támasztani, ha a kettő egyezik és ráadásul köze nincs az elvárásaink alátámasztása egymáshoz, még akkor is tévedhetünk mindketten, de a saját kereskedési stratégiánkkal, ettől függetlenül sem dőlünk a késbe, mert le tudjuk kezelni. Ezért kell neki is kialakítania a saját módszereit, a saját be és kilépési pontjait és stopszintjeit, sőt pozíció méretét, melyeket ő maga tud kezelni.

olvas0

#808023 Daxofon Előzmény: #808018

maximálisan egyetértek!

a saját stratégiát, a saját korlátokat, a saját mentális képességeket, a saját számla korlátait SOHA nem szabad elfelejteni!

mindenki örül Lenthor előrejelzéseinek és találati arányának DE lemásolni nem lehet... nagyon nagyon jól nyomja de mi nem ott vagyunk... sajnos

KB58 fórumról-fórumra száll, gurutól guruig szalad, de mindig csak másolni akar, amikor gondolkozni vagy lépni kell vagy 'újratervezni' akkor elfogy a szufla... ezért tart még mindig itt...

EZT neki kell felismerni, vagy nem szembenézni vele és folytatni

az egyik egy baromi nehéz emberi/jellembeli fejlődési folyamat a másik sokkal egyszerűbb > utalni a számlára még pénzt...

ez könnyebb és gondolom jobban is megy ;-)